Dodaj do ulubionych

dziwny smak w ustach

IP: *.attu.pl 04.02.07, 12:02
takiego watku chyba nie było jeszcze.
to zbyt błache - póki co, żeby iść do lekarza, więc próbuję na Forum (proszę
na mnie nie krzyczeć smile
co to może być i jak zwalczyć - mam dziwny smak w ustach od jakiś 3-4 dni. to
jakby gorycz, gorzki smak, a czasem wrażenie słonego, ale dominuje gorycz.
przeziębienie już dawno wyleczone, leków nie biorę (hm.. silica na włosy i
skórę, ale bralam to już kiedyś i nic takiego się nie działo), zatoki ok,
zęby także (raczej), dieta - jem teraz mniej i zdrowiej, ba - nawet się
ruszam trochę smile kawa - dawka w normie, od dawna tyle samo w sumie. czy to
stres? ubiegły tydzień był koszmarny.. zupełna otchłań... hm.. no i mam
jeszcze - moje czoło obsypane jest małymi krostkami i mam wrażenie napiętej
skóry (ale to pewnie od basenu...)
czy ktoś miał podobnie? jest tylko taki smak, nie ma w sumie żadnych zmian w
jamie ustnej...
Obserwuj wątek
    • Gość: mela Re: dziwny smak w ustach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 12:23
      stawiam na nadkwasotę.spróbuj wziąc jakieś mleczko ,manti do ssania lub reni.A
      jak zołądek?wzdęcia?
      • Gość: magaa Re: dziwny smak w ustach IP: *.attu.pl 04.02.07, 12:43
        hm.. nie mam żadnej zgagi (nie bekam, heh), żołądek ok
        • Gość: mela Re: dziwny smak w ustach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 17:11
          Niestety możesz nie odczuwac zgagi,a mieć nadkwasotę.Ja nie czuję refluksu,a go
          mam
    • Gość: ania Re: dziwny smak w ustach IP: *.lublin.mm.pl 04.02.07, 14:04
      Ja mam to samo. Ten post mógłby być mojego autorstwa smile Przedwczoraj zjadłam
      ogromną pakę czipsów w kinie i zapiłam colą smile Poza tym odżywiam się bardzo
      zdrowo smile Jestem pewna, że to od tych czipsów. Teraz piję herbatkę miętową i
      powoli mija smile
    • asia0212 Re: dziwny smak w ustach 04.02.07, 17:55
      Miałam taką gorycz w ustach gdy brałam PRENATAL w ciąży.Może to jednak za sprawą
      witamin ten dziwny smak w ustach?Mój lekarz potwierdził moje spostrzeżenia.
    • Gość: lila Re: dziwny smak w ustach IP: *.143.unknown.vectranet.pl 06.02.07, 21:18
      a ja mam taki dziwny metaliczny smak w ustach jak odkaszlne. Glupio isc do
      lekarza z takim problemem ze jak sie zakaszle to pojawia sie w ustach dziwny
      smak... Moze ktos wie? Co to moze byc?
      • yotek Re: dziwny smak w ustach 07.02.07, 12:29

Lila, metaliczny smak w ustach jest jednym z pierwszych objawow ciazy :o)
        Jesli moze byc cos na rzeczy, to jednak wybierz sie do lekarza, tyle ze do
        ginekologa :o)

--
        Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby ;o)
    • Gość: natala Re: dziwny smak w ustach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 11:52
      Dziwny smak w ustach pojawia się po kilku dniach podczas bardzo intensywnego
      odchudzania. Taki jakby metaliczny. Kiedyś mi to tłumaczono, że jest to wynik
      oczyszczania się organizmu i intensywnego wydalania czegośtam. Nie pamiętam
      dokładnie jak to się nazywało. Potem to przechodzi. Dziwny smak w ustach może
      się też pojawić przy bodajże przetokach nad zębami. Na początku ząb pobolewa,
      robi się stan zapalny, a potem właśnie przetoka (może medycznie to się inaczej
      nazywa)czyli ta zbierająca się ropa znalazła ujście i sobie niewidocznie
      wycieka, nie ma bólu więc nic się nie czuje oprócz własnie takiego posmaku
      ropnego. Tak miała moja córka, a jak dentysta rozwiercił ząb to w całości uszło.
      Więcej pomysłów na dziwny smak w ustach nie mam. No i oczywiście wszystko co
      zostało napisane powyżej .
      • Gość: Logika Re: dziwny smak w ustach IP: *.lanet.net.pl 07.02.07, 13:24
        Yyy to dziwne faktycznie, a jak z higieną j. ustnej?
      • Gość: slodka monika Re: dziwny smak w ustach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 13:25
        taa ku.. nazarlas sie jakiegos gowna i co?! teraz sie dziwisz smarkulo! nie
        wchodz juz na to forum bo mnie denerwujesz.. ja bym sie wybrala predzej do
        psychologa na twoim miejscu bo widze ze cos z glowa masz. A z tą morda to umyj
        zeby . Pozdrawiam cieplutko smile
        • Gość: d Re: dziwny smak w ustach IP: *.tpnet.pl 07.02.07, 13:58
          morde masz ty chamko.
          spieprzaj z forum.. i to juz!
        • Gość: ASIA Re: dziwny smak w ustach IP: *.tczew.net.pl 11.05.07, 12:23
          Ale jesteś gorzka monika.Gdzie kultura????????????/
    • green_land Re: dziwny smak w ustach 07.02.07, 16:47
      Gorzki smak w ustach może byc od źle pracującej wątroby, czasami dochodzi do
      tego żółtawy język.
      Moze to od nadmiaru leków?
      Kup jakąś pokrzywę albo skrzyp, świetnie czyści krew, więc chociaż chrosty z
      czoła powinny ustąpic.
      Pozdrawiam
      • Gość: 1000m Re: dziwny smak w ustach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.07, 20:23
        Ja miałam coś podobnego , na początku ciąży.
        • ola5777 Re: dziwny smak w ustach 11.05.07, 11:45
          a moze spróbuj z lekami na nadkwasnosć i zgagę.Cos podobnego co opisujesz
          miałam i ja,ale wyleczyłam sie tylko Ranigastem i to tym MAX.Ma długie
          działanie i to był wielki plus bo przez 12h miałam spokój i mogłam swobodnie
          pracowac.A i co ważne jest tani cos ok.6 zł
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka