IP: *.icpnet.pl 05.02.07, 11:40
Mój narzeczony choruje na cukrzycę typu I.Chcielibyśmy niedługo wziąć ślub i
mieć dziecko. Czy cukrzyca partnera może mieć niekorzystny wpływ na ciążę?
Jakie są zagrożenia?
Będę wdzięczna za każdą odpowiedź.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Re: cukrzyca IP: *.ksknet.pl 05.02.07, 15:02
      Ja jestem dowodem na to że chory na cukrzyce nie wpływa na dziecko! To nie jest
      choroba dziedziczna!
      • Gość: kaska Re: cukrzyca IP: *.icpnet.pl 05.02.07, 15:06
        raczej chodziło mi o to czy nie powoduje jakichs innych chorob lub wad
        wrodzonych?
        • Gość: ... Re: cukrzyca IP: *.ksknet.pl 05.02.07, 17:00
          Ja nie mam żadnych wad!
    • Gość: Igi Re: cukrzyca IP: *.star.net.pl 06.02.07, 14:04
      Wydaje mi sie, ze na ciąże nie powinna mieć żadnego wpływu negatywnego. Chociaż
      nie zgadzam się z przedmówcą, bo jednak jakby nie patrzeć, to na cukrzycę
      chorują częściej osoby, które są blisko spokrewnione z cierpiącymi na to
      schorzenie... ja tylko z doświadczenia wiem, że osoby, które maja cukrzyce
      często borykają się z infekcjami grzybiczymi, a szczególnie niebezpieczne jest
      to w przypadku kobiet, gdyz większość leków antygrzybiczych nie powinna byc
      stosowana w ciazy. Mogą zaszkodzić dziecku. Dlatego tak dużo lekarze zwracaja
      uwagę na profilaktyke i podczas ciąży a szczególnie u osób z cukrzycą. Warto
      pomyslec tutaj o przyjmowaniu Lacibiosu Femina, co zabezpiecza przed infekcjami.
      Bo naprawdę osoby z cukrzyca maja skłonnośc do grzybic(cukier jest świetną
      pozywka dla tych drobnoustrojów). A nawet jak jest w prewodzie pokarmowym czy na
      skórze łatwo nie tylko podczas kochania się zarazić grzybkiem i później
      pozostaje już tylko leczenie uncertain Chyba jednak łatwiej zapobiegać. To tyle.
      Pozdrawiam.
      • babe007 Re: cukrzyca 06.02.07, 20:58
        Jeżeli chory na cukrzycę ma poziom glukozy unormowany lekami to raczej nie
        zapada na infekcje grzybicze częściej niż ktoś zdrowy. Nawracające infekcje
        grzybicze są często jednym z pierwszych objawów NIEWYKRYTEJ (czyli nieleczonej)
        cukrzycy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka