axe1 18.04.03, 09:53 chciałam zapytać jak szybko można zajść w ciąże po odstawieniu tabletek? Biorę je już ponad 1,5 roku i w maju zamierzam je odstawić żeby zajść jak najszybciej w ciążę? Czy muszę się uzbroić w wielką cierpliwość?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
milarka Re: ciąża po tabletkach 18.04.03, 10:34 Po tabletkach, tak jak i nie po tabletkach, w ciążę zachodzi się różnie - czasami od razu, a czasami po pół roku. Chociaż podobno tabletki dają "efekt odbicia" i jest duża szansa na zajście w pierwszym cyklu po odstawieniu - chociaż UWAGA - jest wtedy również duża szansa na bliźniaki (sprawdziło się u mojej znajomej - pierwszy cykl po pigułkach i bliźniaki). Ja osobiście (oczywiście razem z mężem ) zaczęłam starać się o dzidziusia dopiero parę miesięcy po odstawieniu, a udało mi się w piątym cyklu. W każdym bądź razie życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
jagna_jagna Re: ciąża po tabletkach 18.04.03, 11:02 Mnie się udało w pierwszym cyklu po odstawieniu tyle, że trwał on 3 miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: ciąża po tabletkach 21.04.03, 22:49 Można zajść w ciaze od razu po odstawieniu pigułek Odpowiedz Link Zgłoś