Dodaj do ulubionych

Kolejna ciąża po poronieniu

IP: *.range86-143.btcentralplus.com 19.03.07, 23:58
Witam! Dwa miesiące temu poroniłam,kochamy się z mężem bez zabezpieczeń,bo
chcemy mieć dziecko,obawiam się czy nie jest za wcześnie na kolejną ciąże?
Prosze może ktoś wie czy czas w niczym tu nie przeszkadza? Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • anula36 Re: Kolejna ciąża po poronieniu 20.03.07, 00:03
      a twoj lekarz nie wie takich rzeczy??????
      • venus22 Re: Kolejna ciąża po poronieniu 20.03.07, 00:13
        moze byc za wczesnie.
        lekarz powinien byl poinformowac kiedy mozesz ponownie zajsc w ciaze.
        wydaje mi sie ze dla pewnosci powinno sie odczekac pol roku, a przynajmnie dwie
        trzy miesiaczki.

ale roznie moze byc moze tobie sie uda, czego zycze.

Venus

• Gość: Monika Re: Kolejna ciąża po poronieniu IP: *.range86-143.btcentralplus.com 20.03.07, 00:22
          Dziekuje za odpowiedz.A co do lekarza,to widzisz,ja mieszkam w w.brytanii,a tu
          do wszystkiego podchodzi się inaczej,mój lekarz rodzinny twierdzi,że nie ma
          problemu,ale tak jak już pisałam,to tu podchodzi się do wszystkiego bez
          jakichkolwiek reguł.Dzięki za miłe słowa.Pozdrawiam
    • green_land Re: Kolejna ciąża po poronieniu 20.03.07, 15:41
      Wejdź na forum w Gazecie "Poronienie". Dowiesz się wszystkiego. Pozdrawiam
    • green_land Re: Kolejna ciąża po poronieniu 20.03.07, 15:41
      I adresik:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=11916
      • joasiaab Re: Kolejna ciąża po poronieniu 21.03.07, 13:43
        Dwie moje koleżamki zaszły w ciążę dokładnie dwa miesiące po poronieniach.
        Jedna urodziła wczesniaka w 7 miesiacu ciazy, druga urodziła o czasie. Dzieci
        maja teraz 3 i 2 latka i rosna zdrowo. Pozdrawiam
        • justynnka Re: Kolejna ciąża po poronieniu 21.03.07, 13:56
          zaszłam w ciązę 2 miesiące po poronieniu. w szpitalu kazali odczekać minimum
          pół roku mimo to zaszłam w ciaże która - jak powiedział mój lekarz- uchroniła
          mnie od depresji po stracie moich maluszków.ciaża przebiegała w miarę
          bezproblemowo, teraz moja cócia ma 2 latka - jest śliczna i zdrowa.
          • Gość: Monika Re: Kolejna ciąża po poronieniu IP: *.range86-143.btcentralplus.com 21.03.07, 16:41
            Dziękuje za odpowiedzi,nawet nie wiecie jak dużo one dla mnie znaczą! Staje
            przed nowym wyzwaniem,a wasze wypowiedzi podtrzymują mnie na duchu! Jeszcze raz
            dziękuję i życzę Wam samych radości-żadnych smutków!!! Pozdrawiam
          • Gość: Monika Pytanie do justynnka IP: *.range86-143.btcentralplus.com 22.03.07, 23:21
            Mam do ciebie pytanie.Czy gdy zaszłaś w ciąże 2 miesiące po poronieniu,czułaś
            dość mocne bóle w podbrzuszu-na samym początku ciąży? Pytam ponieważ tydzień
            temu gdy miałam dni płodne współżyliśmy z mężem i myśle,że mogłam zajść w
            ciąże,tylko martwie się bólami w podbrzuszu.Pozdrawiam!!!
            • justynnka Re: Pytanie do justynnka 23.03.07, 08:34
              tak. miałam dosć silne bóle o charakterze skurczowym plus ogólne uczucie
              osłabienia.do tego stopnia ze zrobiłam test na ponad tydzień przed
              spodziewanym terminem miesiączki.
              • Gość: Monika Re: Do justynnka IP: *.range86-143.btcentralplus.com 23.03.07, 11:02
                Dziękuje za odpowiedż.Pytałam,bo zaczynam się bać kolejnej ciąży-tzn.tego czy
                tym razem bedzie wszystko dobrze.Chcemy mieć dziecko najmocniej na świecie,ale
                nie wiem czy zniosłabym psychicznie znowu jakieś problemy,poprostu boje się,że
                znowu mogłoby się coś stać,a tego bym chyba poraz kolejny nie zniosła.Jeszcze
                raz dziękuje ci za odpowiedzi-to wiele dla mnie znaczy.Pozdrawiam-trzymaj się
                cieplutko!!!
                • Gość: ingeborg Re: Do justynnka IP: 82.160.255.* 28.03.07, 10:55
                  Moja ciąża miesiąc temu zakończyła się w 13 -tym tygodniu obumarciem płodu. A
                  oto co powiedział mi lekarz w szpitalu (człowiek, którego znam od wielu lat jako
                  dobrego, myślącego specjalistę): pod względem fizycznym nie jest konieczne
                  robienie przerwy między poronieniem a kolejną ciążą. Organizm sam da nam znak,
                  czy jest gotowy do następnej ciąży; póki nie będzie gotowości, nie będzie
                  owulacji. Ale: jeśli kolejna ciąża budzi lęk, trzeba wziąć pod uwagę, że
                  statystycznie równowaga psychiczna po poronieniu wraca po 4 miesiącach.
                  To tyle. Ja odpuszczam aktualnie pierwszy cykl, a potem rezygnuję z zabezpieczeń.

pozdrawiam

PS. Podoba mi się to brytyjskie podejście. U nas 90% lekarzy na wszelki wypadek
                  kazałoby nam czekać pół roku. A naprawdę to, co zacytowałam powyżej wydaje mi
                  się logiczne.
                  • Gość: Monika Re: Do ingeborg IP: *.range86-143.btcentralplus.com 28.03.07, 16:42
                    Dzieki za tak szczegółową odpowiedz,dużo to dla mnie znaczy,z tego co napisałaś
                    to znowu będziecie się starać o dzidziusia,tak jak my.Więc trzymam kciuki za
                    Was i za nas!!! POZDRAWIAM!!! Jak się uda to daj znać!
                    • kasiaok3 Re: 29.03.07, 13:08
                      Mój ginekolog polecił mi poczekać 3 miesiące po poronieniu z dalszymi próbami
                      ale wiem, że lekarze mówią też o 6 miesiącach. To jeśli chodzi o zdrowie
                      fizyczne. W 2005 r w 10 tygodniu stwierdzono u mnie obumarcie płodu, pół roku
                      później praktycznie po pierwszym razie zaszłam w ciąże, przez całe 9 miesięcy
                      byłam jednym kłębkiem nerów na szczęście wszystko skończyło się dobrze - synek
                      ma już 8 miesięcy.
    • Gość: aska Re: Kolejna ciąża po poronieniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.07, 10:23
      Witam.Proponowałabym najlepiej zapytać Twojego lekarza,on zna przecież chyba
      przyczyne poronienia i będzie na pewno najbardziej kompetentna osobą aby
      udzielic porady w tym zakresie.Nam tu trudno powiedziec czy juz możesz zajść w
      ciąże bez obaw.Moja kuzynka poroniła dokładnie miesiąc temu 2 ciąże(czyli luty
      2007) natomiast 1 ciąże poroniła w październiku 2005.Pozdrawiam
      • asiulka1976 Re: Kolejna ciąża po poronieniu 29.03.07, 10:04
        kochana uciekaj z poronienia bo tam depresji mozna zlapac teraz sie starasz to
        tu chodz forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19585

ja odczekalam pol roku a zaszlam w kolejna ciaze po 15 cyklach teraz moj synek
        skonczyl rok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka