Dodaj do ulubionych

źle zaczęłam brać tabletki, chyba

27.03.07, 20:14
Chyba, bo już sama nie wiem, czy miałam okres, czy nie. Nie śmiać się, tylko
prosze o poradęwink No więc, mea culpa, bo jak zwykle nie pamiętałam kiedy
miałam ostatnio okres. W końcu mam. Mało, ale mam - normalny, czerwonywink
Wzięłam pierwszą tabletkę wieczorem - na drugi dzień NIC. Zero okresu, nawet
ciut. Nic. No trudno, dalej biorę tabletki. Po 5 chyba dniu, zaczyna mi się
babrać, jakieś plamienia, po kolejnych 3 dniach łup - normalny obfity okres.
Kurde no, o co chodzi? Czyli teraz skończę opakowanie i co, znów dostanę
okres? Czy będę miała w trakcie brania? Bzykałam się zaraz po pierwszych
tabletkach, zestresowałam się trochę tym wszystkim. Pliiz, miała któraś tak???
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: źle zaczęłam brać tabletki, chyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 20:17
      no, kurde, a skąd my mamy, kurde wiedzieć? aczkolwiek ewidentnie zaczęłaś brać
      jak kulą w płot
      • kobieta_1 Re: źle zaczęłam brać tabletki, chyba 27.03.07, 20:19
        no niby tak, ale co to było wcześniej? fatamorgana? i jak mam to teraz
        wyregulować?
        • Gość: gosc Re: źle zaczęłam brać tabletki, chyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 20:21
          wybacz, ale skoro nie znasz swojego cyklu, nie wiesz jak długo ci
          sie "babrało", to mogłaś miec nawet plamienie owulacyjne, zaburzenia
          hormonalne, nadżerkę
          a my nie jesteśmy od regulowania
          • kobieta_1 Re: źle zaczęłam brać tabletki, chyba 27.03.07, 20:39
            Dobrze. Sprecyzuję. Zakładając, że zaczęłam brać tabletki w trakcie plamienia,
            a po tygodniu dostałam właściwy okres - czy organizm sam się jakoś wyreguluje,
            tzn, tak, żebym w przerwie pomiędzy kolejnym opakowaniem dostała okres? Wiem,
            gość, że nie jesteś od regulowania, ale może coś doradzisz? A jeśli nie
            potrafisz, to daruj sobie i nformowanie mnie, że nie znam swojego cyklu.
            • melmire Re: źle zaczęłam brać tabletki, chyba 28.03.07, 04:31
              Niezaleznie od tego czy bierzesz podczas okresu czy nie, pigulki dzialaja. Z tym
              ze jesli zaczynasz w 1 dzien okresu to dzialaja od razu (tzn.zaklada sie ze
              jajniki zostana uspione zanim przyjdzie owulacja),jesli w inny dzien
              zabezpieczona jestes po 7 dniach nieprzerwanego brania. Wiec bierz spokojnie,
              tylko sie zabezpieczaj dodatkowo jesli ten feralny tydzien nie minal.
              A okres dostaniesz, bo to nie jest okres, tylko krwawienie z odstawienia.
              • Gość: majka Re: źle zaczęłam brać tabletki, chyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 07:03
                jesli w inny dzien
                > zabezpieczona jestes po 7 dniach nieprzerwanego brania. Wiec bierz spokojnie,

ona juz sie bzykała, na poczatku
                • kobieta_1 Re: źle zaczęłam brać tabletki, chyba 28.03.07, 08:29
                  Melmire, dzięuję za sensowną odpowiedź...Jak słusznie zauważyła Majka, zdążyłam
                  się już bzyknąć kilka razy na samym początku...mam nadzieję, że Opatrzność nade
                  mną czuwa...sad(
                  • Gość: melmire Re: źle zaczęłam brać tabletki, chyba IP: *.fbx.proxad.net 28.03.07, 13:23
                    Trzymam kciucki zeby czuwala ^^
                    • 83kimi Re: źle zaczęłam brać tabletki, chyba 28.03.07, 19:08
                      Ja, gdy zaczęlam brać tabletki anty, też miałam tak jak Ty - okres mi się
                      zatrzymał na dobę, potem znowu się zaczął, potem miałam plamienia i tak
                      kilkanaście dni. To normalne podczas pierwszego opakowania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka