Dodaj do ulubionych

stresująca praca

IP: *.76.classcom.pl 28.03.07, 18:10
Witam, obecnie jestem studentką i myśle o wyborze przyszłego zawodu. Jestem osobą bardzo bardzo bardzo nerwową i psycholog doradził mi znalezienie zawodu w którym czułabym się ok, bo inaczej to się psychicznie wykończę sad Dlatego chciałabym się dowiedzieć jaki zawód jest najmniej stresujący, co polecacie ???
Obserwuj wątek
    • Gość: słonko Re: stresująca praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 18:13
      mam to samo...własnie stoje przed wyborem szkoły i mam problem. nauka, egzaminy
      sprawiaja, ze mam bole brzucha, to chyba nerwica żoładkowa. boje sie ze pozniej
      bedzie jeszcze gorzej. tez nie wiem jaki zawod wybrac
    • mazur39 a co studiujesz? 28.03.07, 18:31
      • Gość: zdzisława Re: a co studiujesz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 18:35
        zacisze biblioteki... marzy mi się zawsze, kiedy wracam z pracy i nie mam siły
        już zupełnie na nic wink
        mogłabym czytać tyle fajnych książek i od czasu do czasu pokrzyczeć na
        przetrzymujących książki, jeśli zapragnęłabym skoku adrenaliny wink
    • agi1001 Re: stresująca praca 28.03.07, 18:39
      wg mnie najbardziej stresujaca praca jest praca jako pracownik sluzby zdrowia!!!
      a najmniej moze kasjerka no al to bez ambicjismile
      • kocio-kocio Re: stresująca praca 28.03.07, 18:45
        A tu się mylisz!
        Kasjerki mają bardzo stresującą pracę: za manko wchodzą im na pensję, a klienci
        się awanturują.
        A najmniej stresująca jest praca, którą się lubi i umie wykonywać.
    • Gość: aga Re: stresująca praca IP: *.76.classcom.pl 29.03.07, 10:46
      studiuję chyba to po czym największy stres mnie czeka: ekonomia + matematyka stosowana. No ale lubię to, tylko jak mam za duzo projektów czy zadań to już zaczyna mnie serce boleć. Aż trudno mi sobie wyobrazić co to będzie w pracy. Więc proszę o radę jakich zawodów unikać, w grę wchodzi również przekwalifikowanie więc każdą radę przemyślę smile
    • to_jaaa Re: stresująca praca 29.03.07, 11:09
      ty na serio? jeśli jestes bardzo nerwowa, to stersowac cię bedzie nawet kopanie
      dołów
      chodzi o podejście do pracy i zycia, a nie o rodzaj pracy (chociaż operatora
      dzwigu, chirurgię i pilicjantkę sobie faktycznie daruj)
    • Gość: MM Re: stresująca praca IP: 195.205.6.* 29.03.07, 11:53
      no to faktycznie zostaje biblioteka- zero pośpiechu, cisza, nikt nie wrzeszczy,
      mnóstwo czasu... dla niektórych nuda, ale jak ktoś jest taki nerwowy, to może
      to najlepsze miejsce
    • lilith76 Re: stresująca praca 29.03.07, 11:54
      Ciężko coś doradzić, bo w dzisiejszych czasach każdy zawód niesie za sobą stres.
      Co z tego, że wybierzesz pracę małostresującą, gdy trafi ci się szef socjopata???
      Co z tego, że np. będziesz pracować spokojnie w domu, unikac kontaktów z przełożonymi, jeśli będziesz się szarpać ze ściąganiem wypłat za pracę?
      Ja mam to samo co ty, a pracuję w stresującym zawodzie - miewałam nerwice, depresje, doły, ale jakoś to ciągnę. Psy szczekają, karawana jedzie dalej.
    • Gość: elle Re: stresująca praca IP: *.chello.pl 30.03.07, 06:16
      praca z ludźmi jest bardzo stresująca- proponuję unikać.
      • lilith76 Re: stresująca praca 30.03.07, 09:22
        Właśnie, szybciej można ci powiedzieć czego powinnaś unikać - Przedstawiciel Handlowy, wszelkiego rodzaju Biura Obsługi Klienta.
        A w tych zawodach najłatwiej znaleźć pracę.
        • Gość: inga Re: stresująca praca IP: *.net128.okay.pl 31.03.07, 12:10
          a jak jest w księgowości???
          • Gość: As100 Re: stresująca praca IP: *.icpnet.pl 31.03.07, 19:56
            Praca w bibliotece jest mało stresująca, ale ... nie może to być biblioteka w
            szkole!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka