IP: *.244.137.207.mielec137.tnp.PL 29.03.07, 19:41
czy po antybiotyku i zastzykach moze pojawic sie sluz ?
Obserwuj wątek
    • toffie Re: sluz 29.03.07, 19:43
      smile)) Fajnie. Tyko niby gdzie ten śluz miałby się pojawić - w oku, w uchu, w
      nosie, w stolcu, w pochwie....Mało precyzyjnie.
      • Gość: elizka Re: sluz IP: *.244.137.207.mielec137.tnp.PL 29.03.07, 19:45
        juz odpowiadam w pochwie,przepraszam za malo precyzyjne pytaniewink
        • Gość: ola Re: sluz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 19:50
          a czym on się rózni od normalnego śluzu?
          • Gość: elizka Re: sluz IP: *.244.137.207.mielec137.tnp.PL 29.03.07, 19:52
            nie jestem znawczynia ,ale jest koloru bialego,kremowego,czy to normalne ?
            • toffie Re: sluz 29.03.07, 19:53
              >ale jest koloru bialego,kremowego

To zmienia postać rzeczy - możesz mieć bezobjawowe zakażenie grzybicze po
              terapii antybiotykowej (normalne, ale trzeba iść do lekarza po leki na
              grzybka). Pozdrawiam
              • Gość: elizka Re: sluz IP: *.244.137.207.mielec137.tnp.PL 29.03.07, 19:58
                toffie dziekuje bardzo za odpowiedz,tzn dzisiaj mam niej jak wczoraj,prawie
                nic,po zatym nic mnie nie swedzi,nie piecze ,moze obejdzie sie bez wizyty
                lekarza ,zobacze jescze.pozrawiam i dziekuje jescze raz
                • toffie Re: sluz 29.03.07, 20:00
                  Jeśli nie masz dolegliwości to polecam krem Clotrimaolum (w aptece bez recepty
                  za 3 zł) do stosowania zewnętrznego. Przy tak delikatnej grzybicy powinno
                  wystarczyć, a jak nie przejdzie to wtedy idź do lekarza.
                  • toffie Re: sluz 29.03.07, 20:00
                    Zjadłam literkę CLOTRIMAZOLUMsmile))
        • toffie Re: sluz 29.03.07, 19:52
          Może się pojawić jako mechanizm zapobiegający zakażeniom grzybiczym (po
          wyjałowieniu organizmu antybiotykami tracimy cenne bakterie Lactobacillus i być
          może nadprodukcja śluzu jest naszą tarczą ochronną przed wszędobylskimi
          grzybami). Śluz może być również objawem owulacji albo uaktywnienia się
          wyjątkowo silnego popędu płciowego. Nic w tym nienormalnego, dopóki śluz jest
          przezroczysty i bezzapachowy. Pozdrawiam.
          • Gość: Dagmara Re: sluz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.07, 12:14
            Dlatego przy antybiotykoterapii TRZEBA uzupełniać florę bakteryjną, wmacniac
            organizm i osłonowo brać prepararty zawierające bakterie kwasu mlekowego czyli
            wspomniane bakterie Lactobacillus. I to najlepiej, żeby w przypadku kobiet nie
            były to byle jakie bakterie mlekowe, tylko wyselekcjonowane od kobiet dla kobiet
            (nasza anatomia sprzyja grzybicom poantybiotykowym).Dzisiaj biorę ostatnią
            tabletkę antybiotyku. Łykałam all the time LaciBios femine, jeszcze jakiś
            dżogurcik sobie wcinałam codziennie i ani zaczątka grzyba. Nic. Jak byłam
            siusiarą i nie wiedziałam jeszcze, jaką rolę w organiźmie kobiety spełniają te
            bakterie, to notorycznie po antybiotykach (a chorowite ze mnie dziecko było)
            miałam upałwy i nieprzyjemne dolegliwości intymne. Człowiek całe życie się uczy smile
            • tedesca1 Re: sluz 07.04.07, 16:17
              Mam pytanie, jakiś czas temu robiłam badania, okazało się, że mam candidę,
              lekarka przepisała mi tabletki, globulki dopochwowe, gdy się spytałam czy mam
              potem przyjść na kontrolę odpowiedziała, że nie, około miesiąc temu przestałam
              brac tabletki, widzę teraz, że mam gęsty żółtawo-mętny śluz, co to oznacza?
              zbliżają mi się dni płodne,zazwyczaj miałam przezroczyste upławy, czy teraz
              będe wiedziała kiedy mam płodne??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka