Gość: elizka IP: *.244.137.207.mielec137.tnp.PL 29.03.07, 19:41 czy po antybiotyku i zastzykach moze pojawic sie sluz ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
toffie Re: sluz 29.03.07, 19:43 )) Fajnie. Tyko niby gdzie ten śluz miałby się pojawić - w oku, w uchu, w nosie, w stolcu, w pochwie....Mało precyzyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elizka Re: sluz IP: *.244.137.207.mielec137.tnp.PL 29.03.07, 19:45 juz odpowiadam w pochwie,przepraszam za malo precyzyjne pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: sluz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 19:50 a czym on się rózni od normalnego śluzu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elizka Re: sluz IP: *.244.137.207.mielec137.tnp.PL 29.03.07, 19:52 nie jestem znawczynia ,ale jest koloru bialego,kremowego,czy to normalne ? Odpowiedz Link Zgłoś
toffie Re: sluz 29.03.07, 19:53 >ale jest koloru bialego,kremowego To zmienia postać rzeczy - możesz mieć bezobjawowe zakażenie grzybicze po terapii antybiotykowej (normalne, ale trzeba iść do lekarza po leki na grzybka). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elizka Re: sluz IP: *.244.137.207.mielec137.tnp.PL 29.03.07, 19:58 toffie dziekuje bardzo za odpowiedz,tzn dzisiaj mam niej jak wczoraj,prawie nic,po zatym nic mnie nie swedzi,nie piecze ,moze obejdzie sie bez wizyty lekarza ,zobacze jescze.pozrawiam i dziekuje jescze raz Odpowiedz Link Zgłoś
toffie Re: sluz 29.03.07, 20:00 Jeśli nie masz dolegliwości to polecam krem Clotrimaolum (w aptece bez recepty za 3 zł) do stosowania zewnętrznego. Przy tak delikatnej grzybicy powinno wystarczyć, a jak nie przejdzie to wtedy idź do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
toffie Re: sluz 29.03.07, 19:52 Może się pojawić jako mechanizm zapobiegający zakażeniom grzybiczym (po wyjałowieniu organizmu antybiotykami tracimy cenne bakterie Lactobacillus i być może nadprodukcja śluzu jest naszą tarczą ochronną przed wszędobylskimi grzybami). Śluz może być również objawem owulacji albo uaktywnienia się wyjątkowo silnego popędu płciowego. Nic w tym nienormalnego, dopóki śluz jest przezroczysty i bezzapachowy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dagmara Re: sluz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.07, 12:14 Dlatego przy antybiotykoterapii TRZEBA uzupełniać florę bakteryjną, wmacniac organizm i osłonowo brać prepararty zawierające bakterie kwasu mlekowego czyli wspomniane bakterie Lactobacillus. I to najlepiej, żeby w przypadku kobiet nie były to byle jakie bakterie mlekowe, tylko wyselekcjonowane od kobiet dla kobiet (nasza anatomia sprzyja grzybicom poantybiotykowym).Dzisiaj biorę ostatnią tabletkę antybiotyku. Łykałam all the time LaciBios femine, jeszcze jakiś dżogurcik sobie wcinałam codziennie i ani zaczątka grzyba. Nic. Jak byłam siusiarą i nie wiedziałam jeszcze, jaką rolę w organiźmie kobiety spełniają te bakterie, to notorycznie po antybiotykach (a chorowite ze mnie dziecko było) miałam upałwy i nieprzyjemne dolegliwości intymne. Człowiek całe życie się uczy Odpowiedz Link Zgłoś
tedesca1 Re: sluz 07.04.07, 16:17 Mam pytanie, jakiś czas temu robiłam badania, okazało się, że mam candidę, lekarka przepisała mi tabletki, globulki dopochwowe, gdy się spytałam czy mam potem przyjść na kontrolę odpowiedziała, że nie, około miesiąc temu przestałam brac tabletki, widzę teraz, że mam gęsty żółtawo-mętny śluz, co to oznacza? zbliżają mi się dni płodne,zazwyczaj miałam przezroczyste upławy, czy teraz będe wiedziała kiedy mam płodne?? Odpowiedz Link Zgłoś