19.03.17, 02:17
Zmieniając dziś kuwete zauważyłam naokoło moczu biała pianę lub sluz ? I dość nieprzyjemny zapach kotka nie jest wysterylizowana dostaje karmę Purine tego moczu było dosc duzo co to może być??
Obserwuj wątek
    • mist3 Re: Kotka 19.03.17, 20:45
      Najlepiej zebrać mocz i odnieść do weterynarza. Są specjalne żwirki przeznaczone do tego celu. A jeśli kotka nie jest wysterylizowana, to jak zapobiegasz rujce? Bo może to jest przyczyna?
      • nikitya Re: Kotka 20.03.17, 00:55
        Miała ostatnio w lutym teraz idzie na sterylizacje bo nie chce jej męczyć mój drugi kot ma SUK dlatego jestem przerażona ze i kotka będzie miała coś w podobie ale dziś juz ładnie siusiala bez żadnych niespodzianek a myślisz ze po sterylizacji kotka zmieni zachowanie bo teraz jest żywa energiczna i wgl niesamowita i boję się że po sterylizacji jej to zniknie będzie ospala i tak już do końca
        • mist3 Re: Kotka 21.03.17, 20:23
          Moja kotka po sterylizacji się nie zmieniła. Sterylizowana była w wieku 8. miesięcy, a obecnie ma lat 13 i nadal jest żywa, biega, skacze, bawi się. Nie przytyła również. Znam wiele kotek, które po sterylizacji się nie zmieniły.
          Natomiast są też kotki, które rzeczywiście zaczynają tyć po sterylizacji. Ale w wielu przypadkach to wina właścicieli. Kotka przez kilka miesięcy po zabiegu może mieć wzmożony apetyt. Nie należy jej ulegać i zwiększać ilości jedzenia. Jak kotka raz przytyje, to ciężko ją odchudzić.
          Jednak z mojego (i wielu innych osób) doświadczenia wynika, że zalety sterylizacji są niepodważalne.
    • ekspert_klinika.arka Re: Kotka 27.03.17, 10:06
      Zgodnie z już napisaną sugestią - można albo zanieść lekarzowi podejrzany materiał albo wybrać się do lekarza razem z kotkiem - tak aby można było wykonać na przykład badanie obrazowe brzucha.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka