Gość: Ania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 10:19 przez dwa dni mialam lekkie plamienie,a teraz zamiast normalnego okresu mam bardzo skapy... czym to moze byc spowodowane??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Martyna Re: skąpy okres... IP: *.centertel.pl 01.04.07, 11:48 Gość portalu: Ania napisał(a): > przez dwa dni mialam lekkie plamienie,a teraz zamiast normalnego okresu mam > bardzo skapy... czym to moze byc spowodowane??? plamienie przed okresem może (ale nie musi) świadczyć o niskim poziomie progesteronu; skąpa miesiączka może być spowodowana różnymi czynnikami. najpierw odpowiedz sobie na pytanie "czy taką miesiączkę masz pierwszy raz?" jeśli tak, to może to chwilowe zaburzenia hormonalne wywołane wiosną, przebytą chorobą (przeziębienie, grypa, itp). jeżeli to kolejna taka miesiączka proponuję wizytę u lekarza, bo przyczyn może być wiele i trzeba zacząć leczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: skąpy okres... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 13:31 mam pierwszy raz. bylam przeziebiona fakt,mialam tez troszke stresu,ale nigdy mi sie to nie zdarzylo. a czy moze to byc oznaka ciazy... bo juz powoli zaczynam swirowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: skąpy okres... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 16:09 bywa,ze ciąża Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: skąpy okres... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 16:58 ale jesli cokolwiek bylo (nie jestem pewna w 100%) to w lutym i mialam okres, tylko ten teraz tak dziwny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: skąpy okres... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 17:04 to sie nie stresuj,zaburzenia zawsze sie zdarzaja,byc moze to sprawa hormonow.Glowa do gory.Wszystkie pojedyncze zdarzenia nie sa powodem do obaw tak mawia moj lekarz.Jesli sie powtarzaja nalezy skonsultowac z lekarzem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: skąpy okres... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 17:05 ja sie juz nie stresuje tylko swiruje. wiem ze to glupie ale nie jestem pewna czy cos bylo w tym lutym,bo niestety troszke przesadzilam z alkoholem,kumpele mowia ze mialy mnie na oku. i po tej imprezce mialam okres,a ten teraz w marcu jest taki dziwny... Odpowiedz Link Zgłoś
cieplewianka Re: skąpy okres... 02.04.07, 18:18 ja tez mialam taki skapy okres i dowiedzialam sie ze to od zapalenia jajnika, w moim przypadku. Może byc tez np. po zaburzeniach hormonalnych, jesli masz jakiegos torbiela, albo jak jestes w ciazy. Polecam wizyte u lekarza, zeby nie bylo stresu, bo mozesz miec znow taki sam skapy okres, przez stres. Odpowiedz Link Zgłoś