Dodaj do ulubionych

z serii ciąża

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 13:12
jestem 3 cykl po odstawieniu tabletek, i każdy z kolejnych cyklów mi się
wydłużał, dziśjest 38 dzień cyklu wczoraj wieczorem zrobiłam test ( nie wiem
czy dobrze ze wieczorem, ale myślę ze jakby była ciąża to przy takim
opoznieniu juz by wyszła, nawet z wieczornego moczu)wynik negatywny. Nie wiem
co robic czy czekac czy isc do gina by mi dał cośna wywołanie, a może
powtorzyc test za kilka dni- chociaz wiem ze nie bylo okazji do wpadki bo
zawsze było zabezpieczenie w postaci gumki, no ale roznie to bywa. Poradźcie??
Obserwuj wątek
    • Gość: daleka Re: z serii ciąża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 13:22
      dodam, że nie mam żadnych dolegliwośći tylko takie ciągnięcie w dole brzucha
      jak zawsze przed okresem, a jedynym moim stresem możze być mo slub ktory mam w
      niedziele- ale mam wrażenie że się nie stresuję
      • ae_iwona_83 Re: z serii ciąża 04.04.07, 13:27
        trudno wyrokować, moim zdaniem dlugie cykle po tabsach to normalka....zrob test
        za kilka dni z porannego moczu i tyle
        • Gość: daleka Re: z serii ciąża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 13:34
          to nie rozumiem tego dlalczego zawsze gini mowia ze tabletki wyregulowuja cykl?
          bo jakos w moim przypadku to sie nie sprawdza
          • ae_iwona_83 Re: z serii ciąża 04.04.07, 13:55
            zle mowi
            tabletki reguluja tylko krwawienia
            to nie sa prawdziwe miesiaczki, ktore wystepuja na ok 12 -16 dni po owulacji i
            fazie wyzszych temperatur

nie reguluja cykli bo to nie jest prawdziwy cykl w ktorym jest owulacja i nie
            dochodzi do zaplodnienia i pojawia sie miesiaczka

to jest mydlenie oczu.....

czasem sie zdaza ze po odstawieniu tabsow cykl jest regularny, co nie znaczy ze
            koniecznie z owulacja
            • Gość: daleka Re: z serii ciąża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 13:58
              czyli teraz czekać? test nastepny zrobi po slubie to znaczy w poniedzielek
              chyba ze wczesniej dostane( mam bole podbrzusza od kilku dni) a jak nie to do
              gina, tylko jak ich znam to da mi tabletki na wywolanie i tyle. Z samej
              obserwacji sluzu pamietam zez nie bylo sluzu plodnego w tym cyklu
              • ae_iwona_83 Re: z serii ciąża 04.04.07, 14:03
                nalezy znalezc przyczyne braku owulacji, bo jak nie masz owulacji to nie masz
                czesto tez miesiaczki (ale nie jest to zaleznosc scisla, bo czasem bez owulcaji
                tez wystepuje krwawienie)....

po pierwsze nalezy wywolac miesiaczke jesli to nie ciaza luetina duphastonem
                po drugie zastanowic sie nad swoim trybem zycia - stres, dieta?
                po trzecie obserwowac sowj cykl i zażywać magnez
                po czwarte zbadac sobie prolaktyne bo bardzo czesto jej podwyzszony poziom
                powoduje problemy z owualcja i zaniekiem lub rzadkimi miesiaczkami

to na poczatek - ja tak zaczynalam po odstawieniu tabsow

okresu nigdy nie mialam regularnego co 28 dni
                mam go co 23 - 34 dni ale wiem kiedy byla owulacja i kiedy dostane okres bo
                mierze temperature i badam sluz - goraco Ci polecam wink
                • Gość: daleka Re: z serii ciąża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 14:06
                  ale zanim przepisze mi ta luteine lub duphaston to lepiej zrobic pierw badania
                  hcg czy wystarczy zwykle test( słyszałam że nieraz były przypadki ze ktos byl w
                  ciazy a wynik byl negatywny) i czy ta luteina nie zagraza ciazy jesli by sie
                  takowa okazala
                  • ae_iwona_83 Re: z serii ciąża 04.04.07, 14:08
                    ja tak mialam ze testy negatywne a hcg ponad 120...ale pozniej hcg spadlo i
                    wiadomo co,....mozesz zrobic hcg, dla pewnosci, jednak jesli sie zabezpieczalas
                    i testy sa negatywne to moim zdaniem nie ma ciazy, ale sama podejmij
                    decyzje....bo nawet jest wezmiesz luteine i pozniej ja odstawisz to nie powinno
                    dosjc do poronienia jesli ciaza jest "mocna"

ale obstawiam ze jej nie ma
                    • Gość: daleka Re: z serii ciąża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 14:27
                      no a ten bol podbrzusza moze byc wywolany zblizajacym sie okresem bo zawsze tak
                      czulam gdy mialam dostac miesiaczke- a traz kilka dni i nic- a moze tez stres,
                      tu sie denerwuje co sie ze mna dzieje a na dodatek ten moj niedzielny slub
                • Gość: daleka Re: z serii ciąża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 14:09
                  ale jesli przepisze mi ta luteine a z testu nie wyjdzie ciaza,a okazaloby sie
                  ze ona jest to czy to nie jest grozne dla plodu
                  • ae_iwona_83 Re: z serii ciąża 04.04.07, 14:14
                    luteina to inaczej syntetyczny progesteron czyli hormon podtrzymujacy prace
                    ciała żółtego, pomaga w utrzymaniu ciazy

a dlaczego wiec bierze sie na wywolanie miesiaczki?
                    w naturalnym cyklu po owulacji poziom progesteronu podnosi sie i jest wysoki
                    przez ok 14 dni potem szybko sie obniza i ten spadek poziomu progestreonu jest
                    sygnalem dla organizmu zeby rozpoczac zluszczanie blony czyli miesiaczke, jesli
                    jest ciaza to progestron nadal jes wysoki i nie nastepuje miesiaczka - jesli bys
                    mierzyla temperature to 18 wyzszych temperatur wslkazuje na wczesna ciaze....
                  • agatka_to_ja Re: z serii ciąża 04.04.07, 14:15
                    Luteina czy duphaston PODTRZYMUJA ciaze smile
          • ae_iwona_83 Re: z serii ciąża 04.04.07, 13:57
            zapomnialam dodac

mydlenie oczu i lenistwo lekarza - latwiej kogos spławic tabsami niz znalezc
            przyczyne nieregularnych miesiaczek....w tym drugim przypadku trzeba by sie
            wykazac wiedza a w tym pierwszym wystarczy umiec wypisac recepte
            • Gość: daleka Re: z serii ciąża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 14:04
              no taka prawda, wypisanie recepty to chwila, tylko konsekwencje mogą być
              długie........ tylko nie dla niego, no a co radzisz mi zrobic jak sie wybiore
              do gina, z doświadczenia wiem że lepiej bym to ja wiedziala niz on
              • ae_iwona_83 Re: z serii ciąża 04.04.07, 14:06
                radze wziac sprawy swoje rece, gin sie toba nie zajmie powaznie o ile nie
                starasz sie bezskutecznie o ciaze a i to nie zawsze.....

3 miesiace to nie tak długo ale mysle ze najlepiej by bylo obserwowac cykl, by
                wiedziec czy jest owulacja
                • Gość: daleka Re: z serii ciąża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 14:15
                  po ślubie wlasnie mam zaczac no i po tym jak dostane okres, juz nawet
                  zaopatrzylam sie w materialy do poczytania na ten temat- ale powiedz mi co
                  robic jesli sam okres nie przyjdzie- bo tak jak napisalas gin sam mi nie pomoze
                  idac do lakarza to my musimy wedziec co nam jest
                  • ae_iwona_83 Re: z serii ciąża 04.04.07, 14:19
                    gin Ci pomoze przepisujac wlasnie luteine - bedziesz brac kilka dni, odstawisz i
                    dostaniesz okres - to bardzo prosta rzecz i nawet najłgupszy gin o tym wie....

znam tylko jeden przypadek kiedy kolezanka nie miala okresu od 9 miesiecy i nie
                    wiadomo czemu nie dostawala okresu po luteinie....musiala brac jakies zastrzyki
                    czy nie wiem co jeszcze ....bardzo dziwny i rzadki przypadek

dam sobie glowe uciac ze po luteinie dostaniesz @
                    • Gość: daleka Re: z serii ciąża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 14:21
                      czyli jesli nie bylo owulacji to dlatego mam dluzszy cykl i trzeba podniesc
                      hormon by opadl i doszlo do zluszczania blony? mam nadzieje ze dobrze rozumie
                      dzieki za pomoc i wytlumaczenie
                      • ae_iwona_83 Re: z serii ciąża 04.04.07, 14:23
                        no ja to tak rozumiem wink i chyba wlasnie tak jest.....
    • lilith76 Re: z serii ciąża 04.04.07, 13:28
      Orgaznim wraca do siebie po pigułkach - stąd te wydłużone cykle.
      Jeśli była prezerwatywa, to powinno być ok.
    • to_jaaa Re: z serii ciąża 04.04.07, 14:30
      nie martw sie, dostaniesz w dniu slubu wink
      • Gość: daleka Re: z serii ciąża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 14:33
        nie strasz mnie niech juz bedzie teraz albo po ale nie w dzien. fakt faktem mam
        sukienke bordo i ecri ale niestety ecri jest na pupie, a moglaby byc porazka
        • to_jaaa Re: z serii ciąża 04.04.07, 14:34
          nie strasze - nie znasz prawa Murphy'ego?
          • Gość: daleka Re: z serii ciąża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 14:39
            cos kojarze- dobra nie wazne kiedy ale by w koncu dostac smile. chodziaz mj zaraz
            maz cieszylby sie jakby byla fasolka- ale faktycznie nie bylo mozliwosci by
            powstaala- bo z braku czasu rzedko sie kochalismy w tym miesiacu a jak co to
            z gumka
    • Gość: daleka Re: z serii ciąża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 12:00
      dzis rano sie pojawił w 39 dniu cyklu- mam prosbe dziewczyny czy mozecie podac
      mi jakies strony gdzie znade cos o mierzeniu temperatury i badaniu śluzu- czas
      się za to wziąść
      • agatka_to_ja Re: z serii ciąża 05.04.07, 12:04
        Prosze bardzo: forum NPR
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=14906
        smile
        • Gość: daleka Re: z serii ciąża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 12:04
          dzięki nie pomyślałam smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka