Dodaj do ulubionych

Mniejszy jajnik

24.04.07, 10:11
Bardzo proszę o udzielenie mi odpowiedzi w kwestii mniejszego jajnika.
Staramy się z mężem o dziecko już od 10 miesięcy więc zaczęłam robić sobie
badania żeby sprawdzić czy wszystko z nami ok i podczas usg wyszło że mój
prawy jajnik jest dużo mniejszy od lewego (lewy jest normalny, miałam z niego
owulację i wogóle wszystko z nim ok). Czy może to być przyczyną naszych
niepowodzeń w kwestii ciązy? Czy ten mniejszy jajnik pracuje prawidłowo? Co
wogóle wiecie na ten temat? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi bo następną
wizytę mam dopiero w połowie maja.
Obserwuj wątek
    • zerozdziwien Re: Mniejszy jajnik 24.04.07, 10:39
      jeśli tylko dochodzi z niego do owulacji jest ok
      gorzej jak jest pdp nieczynny
      ale to nie problem,masz jeden z którego była owulacji
      • zojkam Re: Mniejszy jajnik 24.04.07, 10:47
        Czyli że skoro z lewego była normalnie owu i wszystko z nim ok to nawet jesli
        prawy jest nieczynny to nie powinnam mieć problemów z zajciem w ciąże? A co to
        wogole moze oznaczac ze jeden jest mniejszy? Skąd to się wzięło?smile
        • Gość: yellow Re: Mniejszy jajnik IP: *.chello.pl 25.04.07, 08:03
          jesli jeden jest sprawny tto nie powinnas sie w ogole martwic. znam kobiety ktore maja dzieci z jednego jajnika, a poza tym czasem one wygladaja na zdrowe (sa rowne) a np w jednym nie dochodzi do owulacji- z roznych przyczyn i kobieta nawet sobie z tego sprawy nie zdaje. wlasnie dlatego sa to narzady parzyste- tak jak nerki np-zeby z jednym mozna bylo normalnie funkcjonowac. a jesli chodzi o wielkosc...hmm moze to jakas wada wrodzona? nie znam sie na tym wiec nie bedwe dalej zgadywac. ale nie martw sie, pozdrawiamwink
          • zojkam Re: Mniejszy jajnik 25.04.07, 09:10
            Dzięki serdeczne za odpowiedź - ja jeszcze nie wiem czy ten mniejszy jajnik
            jest nieczynny i lewy przejął całkowicie jego funkcje (bo on jest ok - i
            wymiary i działanie bo miałam własnie z niego owulacje co było widać na usg)
            czy też może po prostu taka jest jego uroda że jest o połowe mniejszy ale poza
            tym wszystko gra. Dowiem się na kolejnej wizycie dopiero bo moj lekarz chciał
            sie skonsultowac w tej kwestii z innym i poczekac na wyniki badań krwi. Póki co
            wszystkie badania mam ok i ta różnica w rozmiarach jajników to jedyny
            znaleziony minus - póki co przynajmniej wink.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka