Dodaj do ulubionych

1 dzień cyklu

29.04.07, 22:17
Czy można zajść w ciążę w 1 dzień cyklu?
Obserwuj wątek
    • Gość: miminka Re: 1 dzień cyklu IP: *.e-wro.net.pl 29.04.07, 22:19
      można
      • Gość: Aga Re: :::::::)))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 14:26
        Bez komentarza.......
        • Gość: miminka Re: :::::::)))))))))) IP: *.e-wro.net.pl 02.05.07, 21:51
          Jeśli to jest kometarz na moją odpowiedź to idź dziewczyno się douczyć bo nie
          wiesz co piszesz
          • Gość: Aga Re: :::::::)))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 12:47
            Uderz w stół, a nożyce się odezwą......Ogólnie do tego wątku tak napisałam.
            UCZĘ SIĘ, UCZĘ SIĘ - nawet blisko tego tematu jestem.
    • fabiankaa Re: 1 dzień cyklu 29.04.07, 22:29
      mozna
      • 83kimi Re: 1 dzień cyklu 29.04.07, 22:31
        Ale żeby tak się stało - cykl musi być chyba bardzo krótki?
        • fabiankaa Re: 1 dzień cyklu 29.04.07, 22:34
          tak. A nie jestes w stanie przewidziec, ile bedzie trwal ten cykl.
          I musisz byc pewna ze to okres, a nie krwawienie owulacyjne.

Zawsze mnie dziwilo, dlaczego baby wola seks podczas okresu, zamiast zadbac
          chocby o prezerwatywe....

• 83kimi Re: 1 dzień cyklu 29.04.07, 22:37
            Jeżeli się miało już owulację, to chyba niemożliwe, aby mieć jeszcze jedną?
            • fabiankaa Re: 1 dzień cyklu 29.04.07, 22:37
              a skad wiesz, ze mialas owulacje?
              • 83kimi Re: 1 dzień cyklu 29.04.07, 22:39
                ~Mialam przez kilka dni śluz płodny + lekkie kłucie jajników. A w ostanich
                dniach PMS.
                • fabiankaa Re: 1 dzień cyklu 29.04.07, 22:41
                  ok. WIec to okres.. ale nie jestes w stanie przewidziec, ile potrwa ten cykl.
                  • 83kimi Re: 1 dzień cyklu 29.04.07, 22:46
                    Tak, masz rację. Ale chyba zajście w ciążę w 1 dniu cyklu jest baaaaardzo
                    rzadkie? Słyszałam, że przyjmuje się, iż 2 pierwsze dni cyklu są zawsze
                    niepłodne, natomiast 3 dzień może już być płodny...
                    • fabiankaa Re: 1 dzień cyklu 29.04.07, 22:48
                      Dziewczyno, jak chcesz - kochaj sie nawet w 10 dzien!!!!

Ale PO CO ryzykowac? Do tego seks bez zabezpieczenia podczas okresu nie jest
                      zbyt zdrowy i zwieksza ryzyko infekcji u kobiety!

Nie lepiej poczekac do konca mioesiaczki i kupic prezerwatywy? one nie gryza!!!
                      • 83kimi Re: 1 dzień cyklu 29.04.07, 22:52
                        Oczywiście, że nie gryzą. Nie prosiłam o komenatarze, czy dobrze się kochac w 1
                        dzień okresu czy nie - tylko jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciążę w 1
                        dzień cyklu?
    • 83kimi może jeszcze ktoś się wypowie? 30.04.07, 18:16
      • Gość: J Re: może jeszcze ktoś się wypowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 18:28
        Prawdopodobieństwo jest bardzo małe.
        • Gość: !1 Re: może jeszcze ktoś się wypowie? IP: *.tpnet.pl 30.04.07, 18:33
          ale jest!
          • Gość: Kimi Re: może jeszcze ktoś się wypowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 19:27
            Jakie? Jak krótki musi być cykl, by zajść w ciążę w 1 dzień okresu i czy musi
            wtedy pojawić się śluz płodny? Jak stwierdzić, czy ma się śluz płodny podczas
            okresu?
            • Gość: rrrr Re: może jeszcze ktoś się wypowie? IP: *.tpnet.pl 30.04.07, 19:34
              nikt ci nie powie, jakie jest prawdopodobienstwo. I sluzu plodnego nie
              rozpoznasz podczas okresu. On nie musi wystapic w pochwie - wystarczy, zeby byl
              na szyjce macicy!
              uparlas sie na ten seks 1-go dnia cyklu.. po jaka cholere????
              • Gość: Kimi Re: może jeszcze ktoś się wypowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 21:25
                To moja sprawa. Jestem dorosła i mogę się kochać każdego dnia cyklu - z
                zabezpieczeniem lub bez. Mam też prawo do tego, by interesować się npr i jestem
                ciekawa jak jest z seksem podczas okresu, gdyż słyszałam kiedys o badaniach,
                które stwierdziły, że zajście w ciążę podczas 2 pierwszych dni cyklu jest
                niemożliwe, natomiast odnotowano kilka przypadków zajścia w 3 dzień. I
                interesują mnie opinie osób, które mają rzetelną wiedzę na ten temat, najlepiej
                popartą odesłaniem do jakis linków lub książek. Pozdrawiam
                • nglka Re: może jeszcze ktoś się wypowie? 02.05.07, 05:18
                  Nie słyszałam o zadnych badaniach, które stwierdzałyby, że nie mozna zajść w
                  ciążę kochając się 1 dnia cyklu - jeśli spotkam się z naukowo potwierdzoną tezą
                  (przy okazji poczytam na jakiej podstawie można to stwierdzić) - wówczas będę
                  mogła z czystym sumieniem stwierdzić, że nie można.
                  Jednak na razie pozostnę przy tezie, że można.
                  1. Owulacja nie musi wystąpić 1 dc a wystarczy, że faza od owu do miesiączki
                  wynosi u Ciebie 16 dni a owulacja wystąpi dajmy na to - w 5 dc. To daje cykl
                  długości ok 21 dni.
                  2. Plemniki nie tylko 4 dni potrafią w dobrym sluzie przeczekać, bywało, że
                  dłużej. Silny plemnik pochodzący od zdrowego mężczyzny w wysoko płodnym śluzie
                  szyjkowym jest w stanie przeżyć do 7 dni.
                  3. To, że krew miesięczna nie zaszkodzi plemnikom to już wiemy, bo niejedna
                  zaszła kochając się w 4 czy 5 dc podczas trwajcej jeszcze miesiączki (są takie,
                  co krwawi przez 7-8 dni).
                  • Gość: Kimi Re: może jeszcze ktoś się wypowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 15:45
                    W 4 czy 5 dniu to na pewno można zajść, natomiast właśnie ciekawe jak to jest z
                    1 dniem...
                    • nglka Re: może jeszcze ktoś się wypowie? 02.05.07, 17:13
                      No więc skoro owu może wystąpić 4 dc to co za problem, by plemniki 3 dni
                      poczekały? jeśi od razu pojawia się śluz szyjkowy wysokiej płodności, to dla
                      plemników to bułka z masłem.
            • tedesca1 Re: może jeszcze ktoś się wypowie? 01.05.07, 12:23
              hm ja się zastanawiam, bo podczas okresu krew wypływa mi hm tak jakby ze
              śluzem.. wyglada to tak jakbym miała właśnie śluz podczas okresu, zastanawia
              mnie to..
      • 3mama3 Re: może jeszcze ktoś się wypowie? 02.05.07, 10:36
        W pierwszym dniu cyklu, czyli w pierwszym dniu miesiączki, zajście w ciążę nie
        jest możliwe.
        Warunek: wiesz na 100%, że to jest miesiączka a nie krwawienie śródcykliczne
        (inaczej śródkrwawienie) występujące właśnie w dniach owulacji. Pewność możesz
        mieć, jeśli prowadzisz obserwacje swojego cyklu i wiesz, że krwawienie
        poprzedziła faza wyższej temperatury, wtedy to na pewno jest miesiączka
    • iberia.pl Re: 1 dzień cyklu 02.05.07, 17:45
      no i co Kimi zaszlas?nie zaszlas?
      • Gość: Kimi Re: 1 dzień cyklu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 16:21
        A kto mówi, że się kochałam w 1 dzień okresu??? Może w ogóle żyje a abstynencji
        seksualnej?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka