Dodaj do ulubionych

Distreptaza

04.12.01, 09:57
Co moze byc przyczyna aglutynacji plemnikow i czy dolegliwosc ta mozna leczyc Distreptaza w
czopkach ?
Obserwuj wątek
    • monika.antepowicz Re: Distreptaza 08.12.01, 15:29
      Aglutynacja plemników jest spowodowana przeciwciałami , które mogą byc
      produkowane w organizmie mężczyzny i obecne w spermie lub w organizmie kobiety
      i obecne w śluzie szyklowym lub w surowicy krwi- a więc i w płynie
      wypełniającym jajowody. Distreptaza z kolei jest prweparatem stosowanym
      pomocniczo w leczeniu resorbcyjnym- zapobiega powstawaniu zrostów pozapalnych i
      pooperacyjnych. Według mnie nie ma żadnego wpływu na aglutynację plemników.mA
      • vin Re: Distreptaza 10.12.01, 09:06
        A czy moze w leczeniu aglutynacji plemnikow jest stosowany jakis inny lek o podobnie brzmiacej
        (piszacej sie) nazwie do Distreptazy. ?Troche jestem zamieszana bo na recepte na ktorej mialo byc
        zapisane lekarstwo na aglutynacje plemnikow otrzymalam w aptece wlasnie Distreptaze. Po
        przeczytaniu ulotki do tego lekarstwa troche sie zdziwilam bo nie bylo tam slowa o aglutynacji
        plemnikow. Pani odpowiedz potwierdza moje przypuszczenia ze chyba nie o to lekartswo chodzilo (
        moze zle odczytano jego nazwe w aptece ????) O jakie lekarstwo moze chodzic ???(niestety nie
        jestem w stanie rozczytac nazwy z recepty zaczyna sie w kazdym razie od Distre..)
        Z gOry dziekuje za odpowiedz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka