vin 04.12.01, 09:57 Co moze byc przyczyna aglutynacji plemnikow i czy dolegliwosc ta mozna leczyc Distreptaza w czopkach ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika.antepowicz Re: Distreptaza 08.12.01, 15:29 Aglutynacja plemników jest spowodowana przeciwciałami , które mogą byc produkowane w organizmie mężczyzny i obecne w spermie lub w organizmie kobiety i obecne w śluzie szyklowym lub w surowicy krwi- a więc i w płynie wypełniającym jajowody. Distreptaza z kolei jest prweparatem stosowanym pomocniczo w leczeniu resorbcyjnym- zapobiega powstawaniu zrostów pozapalnych i pooperacyjnych. Według mnie nie ma żadnego wpływu na aglutynację plemników.mA Odpowiedz Link Zgłoś
vin Re: Distreptaza 10.12.01, 09:06 A czy moze w leczeniu aglutynacji plemnikow jest stosowany jakis inny lek o podobnie brzmiacej (piszacej sie) nazwie do Distreptazy. ?Troche jestem zamieszana bo na recepte na ktorej mialo byc zapisane lekarstwo na aglutynacje plemnikow otrzymalam w aptece wlasnie Distreptaze. Po przeczytaniu ulotki do tego lekarstwa troche sie zdziwilam bo nie bylo tam slowa o aglutynacji plemnikow. Pani odpowiedz potwierdza moje przypuszczenia ze chyba nie o to lekartswo chodzilo ( moze zle odczytano jego nazwe w aptece ????) O jakie lekarstwo moze chodzic ???(niestety nie jestem w stanie rozczytac nazwy z recepty zaczyna sie w kazdym razie od Distre..) Z gOry dziekuje za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś