grulig 13.06.03, 22:51 Jakie niedobory mogą powodować tabletki antykoncepcyjne, jak je uzupełniać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oanka Re: jakie witaminy przy tabletkach? 14.06.03, 13:34 grulig napisała: > Jakie niedobory mogą powodować tabletki antykoncepcyjne, jak je uzupełniać? Witam przede wszystkim wit B6, najlepszy będzie magnez z wit B6 np: Magne B6, Filomag B6 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
grulig Re: jakie witaminy przy tabletkach? 16.06.03, 14:30 czy jeszcze jakieś? czytałam ostatnio że mogą powodować także niedobory kwasu foliowego. Od kilku lat biorę tabletki antykoncepcyjne, żaden z przepisujących lekarzy nie zwrócił uwagi na ew. koniecznośc uzupełniania witamin i minerałów, ale od jakiegos czasu zaczęłam mieć problemy ze skórą - strasznie się przesuszyła - zastanawiam się czy to może mieć związek z ew. niedoborami powodowanymi przez branie hormonów. z góry dziękuję za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
oanka Re: jakie witaminy przy tabletkach? 17.06.03, 19:27 Moze po prostu stary i sprawdzony polski Falvit? Nie pamietam tylko czy ma w skladzie kwas foliowy. Ale z tego co wiem, kwas foliowy potrzebny jest bardziej kobietom w ciaży i planujących ciąze) Z drozszych moze byc Merz special drages. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: jakie witaminy przy tabletkach? 17.06.03, 19:40 Podczas stosowania doustnej antykoncepcji powstają niedobory witamin z grupy B, głównie B1, B2, B6 i B9 (=kwas foliowy) i dobrze jest je uzupełniać. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: jakie witaminy przy tabletkach? 17.06.03, 20:12 Niekiedy moze być zaburzone wchłanianie wit B6 i B 12, ale jesli nie jest Pani wegetarianka, to myśle,ze taki niedobór nie grozi Odpowiedz Link Zgłoś