Dodaj do ulubionych

orgazm przy kazdym stosunku

28.06.03, 16:24
pani doktor!
a takze wszystkie cztelniczki!

byc moze to pytanie powinnam zadac seksuologowi, ale na tym forum sa
poruszane rozne watki, wiec spytam:

czy mozliwe jest, zeby dziewczyna w wieku 21-24 lat przezywala orgazm przy
kazdym stosunku?

z gory dziekuje za kazda odpowiedz
;>
Obserwuj wątek
    • tetee Re: orgazm przy kazdym stosunku 28.06.03, 18:37
      Tak, trzeba tylko znać swoje cialo i miec odpowiedniego partnera. Ja kiedyś
      myslałam ze w ogole nie bede przezywac orgazmu podczas stosunku, a teraz
      przezywam za każdym razem-nie mam z tym zadnych problemów.
    • gabi59 Re: orgazm przy kazdym stosunku 28.06.03, 22:52
      Można i trzeba!! Mam zawsze!!
      • eeva_lisa Re: orgazm przy kazdym stosunku 29.06.03, 13:27
        Można, ale to nieprawda, że trzeba. Nie za każdym razem MUSISZ przeżywać
        orgazm. Czasem wystarczy czułość, bliskość, poczucie bezpieczeństwa i jeśli to
        daje Ci Twój partner i czujesz się z tym okej, to wszystko w porządku.
    • aga410 Re: orgazm przy kazdym stosunku 29.06.03, 09:36
      Kociu! to tez wiele zalezy od partnera. On o to powinien zabiegac, zebys sie
      czula dobrze podczas kochania. Jezeli masz taki problem, to polecam otwarta
      rozmowe z chlopakiem, albo podczas kochania sie - mow mu delikatnie co ma
      robic, poprowadz go - na przyszlosc bedzie wiedzial. Powodzenia i milej
      niedzieli. Aga
    • ewex1 Re: orgazm przy kazdym stosunku 29.06.03, 15:55
      No to Wam zazdroszcze, choć nie mogę narzekać na moje życie seksualne, to
      orgazmu przy stosunku nie udało mi się osiągnąć NIGDY. Często staję na etapie
      dość wysokiego podniecenia i koniec, anie rusz wyżej. Mam juz sama siebie dość.
      • zuza123 Re: orgazm przy kazdym stosunku 30.06.03, 08:09
        Mi też nie, ale mój partner wie, jak mnie pieścić i szczytuję po lub przed
        stosunkiem. Mi to wystarcza, ale wiem, że partner liczy na mój orgazm podczas
        stosunku
        • ko_bie_ta Re: orgazm przy kazdym stosunku 30.06.03, 10:38
          To wszystko jest bardzo indywidualane, u mnie jest tak, że podczas owulacji i
          pod koniec miesiączki, orgazm przychodzi jeden za drugim, natomiast w innych
          dniach cyklu bywa różnie raz jest, raz go nie ma ;-((
          Myślę, że nie ma na to żadnej reguły, ile kobiet, tyle różnych zachowań.
          Niektóre z nas "uczą się" orgazmów latami, inne nigdy nie poznają tego uczucia,
          a jeszcze inne już przy pierwszym stosunku szczytują jak szalone wink))
          Dlatego w tej dziedzinie życia wszystko jest możliwe wink)))
          Pozdrawiam.
    • enaka Re: orgazm przy kazdym stosunku 30.06.03, 18:27
      dziekuje bardzo za wszystkie odpowiedzismile)

tylko jedno mnie nadal frapuje: jak tu sie siebie nauczyc, zeby zdac na piec?
      ;>
      • tetee Re: orgazm przy kazdym stosunku 30.06.03, 22:02
        Z orgazem to tak troche dziwnie bywa.
        Ja z moim obecnym mezczyzna zaczelam dochodzić do orgazmu dopiero po roku
        znajomosci. Wczessniej w ogole nie przezywalam go z nikim podczas stosunku.
        Mysle, że kobieta musi czuć sie bezpiecznie, czuć ze jest kochana i przede
        wszystkim akceptowana w 100 %. Póżniej trzeba po prostu czekać. Jak to coś
        sie odblokuje gdzies tam w środku to juz bedzie ok. Ja już od prawie trzech
        lat przezywam orgazm podczas każdego stosunku. Znam swoje ciało i doskonale
        wiem jak sie ulozyć aby było najprzyjemniej. Czasami warto też poprobowac z
        miloscia francuską, my tak na poczatku robilismy. Moj partner podniecal mnie
        prawie do konca...a pozniej kochalismy sie. Warto pocwiczyć, wydaje mi sie, że
        z odpowiednim partnerem każda kobieta przezyje orgazm. Nie mozna jednak na
        sile dązyć do tego, bo wtedy psychika jest za bardzo obciązona. My po roku
        odpuscilismy, myślelismy, ze już nie da rady podczas stosunku i nagle udalo
        się....niespodziewanie, a więc nie przejmujcie się tylko kochajcie. Zyczę
        powodzenia!!!!
      • ko_bie_ta Re: orgazm przy kazdym stosunku 01.07.03, 10:24
        enaka napisała:

> dziekuje bardzo za wszystkie odpowiedzismile)
        >
        > tylko jedno mnie nadal frapuje: jak tu sie siebie nauczyc, zeby zdac na piec?
        > ;>

Trzeba być pilną uczennicą i znaleść właściwego nauczyciela wink)))
        Pozdrawiam i życzę sukcesów.
    • arnika5 Re: orgazm przy kazdym stosunku 01.07.03, 11:12
      Ja tez mam problem, podczas stosunku jest mi bardzo dobrze, ale nigdy nie dochodze do konca. Bardzo bym chciala i
      probowalam juz wielu pozycji, poza tym ufam mojemu partnerowi i wszystko wydaje sie byc ok. Nie wiem dlaczego mi
      sie o nie udaje. Mimo wszystko nie trace nadziei, ze kiedys sie w koncu uda.
      • kurczak1976 Re: orgazm przy kazdym stosunku 05.07.03, 12:10
        Ja mam ten sam problem. Ale mysle,ze problem wynika z tego,ze za bardzo chce i
        wtedy sie nie udaje. Ale tez mam wielka nadzieja! Bo w inny sposob poza
        normalnym wspolzyciem jest ok. A moze macie jakies rady jak nalezy sie tego
        nauczyc? Chetnie skorzystam smile Pozdrowienia
    • magda010 Re: orgazm przy kazdym stosunku 01.07.03, 13:54
      Ja za ten stan rzeczy winie tabletki. wyraznie czuje, ze ja czegos chce, a moj organizm jakby stwarza sztuczna blokade. Np. ja inicjuje pieszczoty i chce sie kochac,a jak przychodzi co do czego, to wrecz mnie to drazni. Tak samo z orgazmem. Czuje, ze to juz powinno nastapic, a nie moze, jest cos, co to powstrzymuje.
      • cyganka30 Re: orgazm przy kazdym stosunku 09.07.03, 17:07
        tabletki powodują suchość a przy tym ból przy stosunku (nie u każdej kobiety
        oczywiście),są preparaty nawilżające,trzeba się zapytać o nie ginekologa. A
        jeżeli wszystko z "naszymi" narządami jest ok,to problemem braku orgazmu moze
        być partner.Mój poprzedni partner miał bardzo dużego penisa,na początku się
        cieszyłam smile ale poźniej okazało się że mnie po prostu boli przy stosunku. Po
        wielu doświadczeniach stwierdziłam że najlepszy jest 13-16cm. (czyli niezbyt
        duży).A jeżeli to jest ok to jest jeszcze cały szereg problemów. Moim zdaniem
        podstawą orgazmu jest atrakcyjność patrnera - dopiero mój teraźniejszy partner
        doprowadza mnie za kązdym razem do orgazmu BO MNIE STRASZNIE PODNIECA. Tak
        bardzo,że naweyt nie musi mnie specjalnie dotykać a już moja pochwa jest
        bardzo dobrze nawilżona.Do tego wszystkiego dodam duuuużą łyżkę MIŁOŚCI i
        orgazm gotowysmileRada:poczekać na takiego partnera i nie przejmować się brakiem
        orgazmu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka