hpvka 18.09.07, 15:23 czy seks oralny jest niebezpieczny jesli chodzi o zarazenie wirusem HIV? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilith76 Re: HIV 18.09.07, 15:34 Musiałabyś mieć w ustach krwawiącą rankę i chyba ryzyko jest malutkie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaraz_zaraz Re: HIV IP: 62.121.129.* 18.09.07, 16:55 Wirus HIV znajduje się w dużych ilościach we krwi, nasieniu, wydzielinie dróg rodnych kobiet i mleku. Do infekcji dochodzi przy kontakcie ww płynów ze śluzówkami. Śluzówki wyściełają m.in. jamę ustną. Nie trzeba mieć żadnych ranek, żeby się zarazić i ryzyko wcale nie jest znikome. Tak, seks oralny jest jedną z dróg transmisji HIV. Odpowiedz Link Zgłoś
hpvka Re: HIV 19.09.07, 12:02 podejrzewam u siebie wirusa HIV od dosc dawna(a moze to tylko moja paranoja). uprawiam ze swoim partnerem seks oralny. robil sobie niedawno badania okresowe i wszystko wyszlo idealnie. czy to oznaczaloby ze nie mam wirusa bo jego wyniki krwi wyszly dobrze?? czy po prostu dzialanie wirusa jeszcze sie u niego nie ujawnilo i nie ma odnosnika w badaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
jeanne72 Re: HIV 19.09.07, 15:59 hpvka napisała: > podejrzewam u siebie wirusa HIV od dosc dawna(a moze to tylko moja > paranoja). > uprawiam ze swoim partnerem seks oralny. > robil sobie niedawno badania okresowe i wszystko wyszlo idealnie. > czy to oznaczaloby ze nie mam wirusa bo jego wyniki krwi wyszly > dobrze?? czy po prostu dzialanie wirusa jeszcze sie u niego nie > ujawnilo i nie ma odnosnika w badaniach. Tylko test na wirusa HIV mógłby dać odpowiedź na pytanie, czy mąż jest zarażony, czy nie. W wynikach morfologii wszystko może być w porządku przez wiele lat, a i później zmiany nie są specyficzne i nikt patrząc na morfologię, nie zdiagnozuje HIV - co najwyżej zleci dokładniejsze badania. Jeśli tak Cię to niepokoi, zrób sobie test na obecność wirusa we krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: HIV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.07, 14:37 A sex oralny ale bez wytrysku nasienia do ust kobiety też jest niebezpieczny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: HIV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.07, 15:31 A myslałam, że znasz sie na hiv - a Ty poprostu podajesz stronę, na której znalazłam mnóstwo bzdurnych informacji - śmieci. Odpowiedz Link Zgłoś
vayacondios Re: HIV 19.09.07, 16:20 na przykład co wg ciebie jest tam bzdurną informacją? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: HIV IP: 195.116.171.* 19.09.07, 17:07 Zamiast okupować dostępne fora(zdr .kobiety,zdrowie)zrób sobie dziewczyno w końcu test i będziesz miała spokój.Nikt Ci tu nie powie;masz hiv lub nie masz hiv; Swoją drogą jak możesz beztrosko uprawiać seks z partnerem(nie mówić mu o tym) i od dawna podejrzewac że masz Hiv !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: HIV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.07, 10:24 No np. jest tam napisane że droga transmisji wirusa w sexie oralnym z kobiety na mężczyznę (kiedy to kobieta jest zakażona i jest stroną czynną w sexie oralnym( jest bardzo prawdopodobna. To jest kompletna bzdura. Na świecie nie zanotowano zakażenia w ten sposób. Jesli chcesz dowiedzieć się o HIV, to ja raczej polecam Ci stronę: www.free4web.pl/3/?55537 Odpowiedz Link Zgłoś
vayacondios Re: HIV 20.09.07, 10:55 naukowcy do dziś spierają się w wielu podstawowych pytaniach dotyczących hiv, a ty chcesz łatwych i prostych odpowiedzi, po co w ogóle zadawać sobie takie pytania? Jeśli są podstawy do obaw o możliwość zarażenia się, a takowe ma raczej każdy uprawiający sex, i jeśli dochodzi do tego schiza, a takowa ci grozi biorąc pod uwagę ciągłe drążenie tematu, zrób test ( z zachowaniem okresu okienka serologicznego) TYLKO to da ci odpowiedź i spokój, czego życzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: HIV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.07, 12:07 Ale to nie ja zadałam pytanie o mozliwośc zakażenia Odpowiedz Link Zgłoś