Dodaj do ulubionych

Ból skóry

IP: *.wolomin.net 25.12.07, 23:47
Cześć! Od jakiegoś czasu co kilka tygodni obserwuję u siebie dziwny objaw - boli mnie skóra. Jest to ból skóry na całym ciele, bardzo przypomina zakwasy albo ból po dotknięciu świeżego siniaka, z tym, że czuję go tylko i wyłącznie dokładnie w skórze (w jej głębszych warstwach tak jakby). Czy nie wiecie przypadkiem, co to może być?
Obserwuj wątek
    • Gość: gg Re: Ból skóry IP: *.adsl.inetia.pl 25.12.07, 23:52
      Ile masz lat?
      Ja tylko podejrzewam, moze to twardzina?
      • Gość: gościówa portalu Re: Ból skóry IP: *.wolomin.net 25.12.07, 23:55
        Mam 24 lata. Skóra wygląda zupełnie normalnie, nie ma żadnych innych objawów poza bólem. Myślałam nawet, że może to SM, ale miałam robiony dwukrotnie rezonans magnetyczny głowy (z innego powodu zupełnie)i w tym badaniu pewnie by to wyszło.
        • domiska75 Re: Ból skóry 26.12.07, 00:43
          kilka lat temu miałam podobne objawy, z tym że dotyczyły tylko
          jednej nogi. Okazało się, że to kręgosłup i ucisk na nerwy.
          • Gość: gościówa portalu Re: Ból skóry IP: *.wolomin.net 26.12.07, 00:47
            A jeśli mogę spytać - w jaki sposób Ci to zdiagnozowano? Czy jakoś to leczyłaś? Najpierw udałaś się do lekarza rodzinnego, czy od razu do jakiejś poradni?
            • domiska75 Re: Ból skóry 26.12.07, 00:53
              Byłam najpierw u lekarza rodzinnego, który skierował mnie do
              neurologa. ten nic podejrzanego nie stwierdził, ale zasugerował
              kręgosłup. Wystarczył rentgen, bo jak wół miałam coś w lędźwiowym
              odcinku kręgosłupa. Po ok 2 tygodniach ćwiczeń przeszło mi, a teraz
              muszę tylko regularnie wzmacniać mięśnie kręgosłupa.
    • anciax Re: Ból skóry 26.12.07, 01:07
      A czy boli Cie na całym ciele czy tylko w niektórych miejscach?
      Ja mam podobnie, tzn boli mnie skóra np tylko na udach. Nie wiem od czego to
      jest?? Zwykle skóra boli mnie przy gorączce, ale te bóle skóry pojawiają sie
      również bez gorączki.
      • Gość: gościówa portalu Re: Ból skóry IP: *.wolomin.net 26.12.07, 11:57
        Mnie też najbardziej bolą uda, ale tak samo zresztą brzuch, boki brzucha i ramiona. Trochę mniej plecy i szyja. Dziwne to uncertain
      • Gość: gościówa portalu Re: Ból skóry IP: *.wolomin.net 26.12.07, 11:59
        Hm... wiesz, ja dużo ćwiczyłam fizycznie, mięśnie pleców mam naprawdę mocne ... Ale pewnie zrobię tak jak Ty, czyli udam się do lekarza. Powód może być naprawdę błahy, jak się dowiem, o co chodzi to napiszę smile Dzięki za odpowiedź!
        • anciax Re: Ból skóry 26.12.07, 14:30
          Ja jak ćwiczyłam, to tych bólów nie koajarzę. Cwiczyłam głównie na siłowni.
          Ciekawi mnie co to moze być, też wybiore sie do lekarza. Daj znać, ajk będziesz
          widziała co Ci dolega wink
          • Gość: gościówa portalu Re: Ból skóry IP: *.wolomin.net 26.12.07, 19:12
            Nie nie, o tych ćwiczeniach to była odpowiedź na post innej użytkowniczki, pomyliłam tylko miejsca odpisywania smile
            No, jeśli dowiem się, co to jest to napiszę smile Choć trochę glupio pójść mi do lekarza i powiedzieć "w sumie nic mi nie dolega, po prostu boli mnie skóra" wink
            • domiska75 Re: Ból skóry 26.12.07, 21:40
              No mnie właśnie pierwszy z lekarzy wyśmiał i chyba uznał za
              hipochondryczkę (chipo??) A ja nie mogłam nosić rajstop, spodnie
              mnie obcierały, łaziłam w lutym w długiej kiecce z gołymi nogami,
              jak głupia, dopiero po pewnym czasie trafiłam na fajną panią
              doktor... Powodzenia i napisz, czy wszystko ok. Acha! Mi się to
              zdarzyło ze 3 razy zanim poszłam do lekarza i za każdym razem
              przechodziło po jakiś 2 tygodniach..
              • Gość: gościówa portalu Re: Ból skóry IP: *.wolomin.net 26.12.07, 22:27
                U mnie przeciwnie - zdarza się to dużo częściej, ale za to trwa krócej (ok. 3 dni).
                A zachowanie lekarza, który potraktował Cię jak hipochondryczkę jest strasznie nie na miejscu. Mój z tego co zauważyłam jest bardziej wyrozumiały, więc gdy czegoś się dowiem - napiszę smile pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka