tarzyna555 21.04.08, 20:28 Mam niemalże niekończący się problem z aftami. Próbuje różnych rzeczy, Aphtin, fiolet, płukanie szałwią, ale to nie schodzi. Jezeli znacie jakieś skuteczne sposoby na pozbycie sie tego paskudztwa, to pomóżcie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dhirkae Re: Problem z aftami :( 21.04.08, 21:14 Używałam kiedyś żelu stomatologicznego "solcoseryl" i bardzo mi pomagał. W tej chwili jest niestety dosyć drogi, więc go nie kupuję. Zazwyczaj używam właśnie Aphtinu albo Tantum Verde. Może powinnaś poradzić się stomatologa, co zrobić z tym problemem? Afty potrafią nieźle uprzykrzyć życie, przy kilku na raz można nawet mieć gorączkę. Odpowiedz Link Zgłoś
tarzyna555 Re: Problem z aftami :( 21.04.08, 21:55 Rozmawiałam z dentystką, ale powiedziała mi tylko tyle, że trzeba czekać aż samo zejdzie Acz cierpliwość mi sie już skończyła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewqa Re: Problem z aftami :( IP: *.adsl.inetia.pl 21.04.08, 22:06 Moze ja jakos pomoge, przeczytaj... f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3218224 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dhirkae Re: Problem z aftami :( IP: *.limes.com.pl 21.04.08, 23:44 Przypomniało mi się, że jeszcze sachol był w moim przypadku dosyć skuteczny. Wydaje mi się, że od kiedy stosuję płyn do płukania jamy ustnej nie robiły mi się żadne afty - może to też ma jakieś znaczenie? Mam nadzieję, że któryś z podanych przeze mnie środków Ci pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Problem z aftami :( IP: *.autocom.pl 24.04.08, 14:01 Potwierdzam opinię na temat pasty dentystycznej Solcoseryl. U mnie okazała się bardzo skuteczna. Faktycznie, maleńka tubka kosztuje ponad 30 zł, ale wydaje mi się, że warto zainwestować, bo naprawdę jest dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalaena1977 Re: Problem z aftami :( 22.04.08, 02:07 Przez wiele lat miałam koszmarne problemy z aftami: ni mogłam mówić, bolało, nic nie pomagało poza doustnymi środkami przeiwbólowymi. Aż okazało się, że mam celiakię, której afty są objawem. Przeszłam na dietę bezglutenową i minęło jak ręką odjął. Odpowiedz Link Zgłoś
cyberkobieta Re: Problem z aftami :( 22.04.08, 22:50 Z moich obserwacji wynika, że afty pojawiają się często u osobnika obgryzającego paznokcie. Mój mąż,który w ten sposób reaguje na stres co chwila ma wielkie afty. A wtedy tragedia.... nawet mówić nie może. -- photo wakacje Natura dla kobiet Odpowiedz Link Zgłoś
reniadt Re: Problem z aftami :( 24.04.08, 09:35 Ja stosuje sachol- żel dentystyczny. Nie jest drogi i skuteczny. U mnie afty sa wynikiem urazow przy czyszczeniu zebow, kiedy szczoteczka uderze za mocno w dziaslo, robi sie ranka i afta. Zel jednak na nie dziala. Odpowiedz Link Zgłoś
kicek888 Re: Problem z aftami :( 12.12.21, 21:58 Plazma Laser PEN - 100 zł afta kończy żywot od razu (szkoda że po wielu latach sam to odkryłem) Polecam. Konrad. - chciałbym dotrzeć bezinteresownie do wszystkich więc jeśli Ci pomogłem to wrzuć gdzieś to rozwiązanie Odpowiedz Link Zgłoś
kicek888 Re: Problem z aftami :( 12.12.21, 22:01 Plazma Laser PEN - 100 zł afta kończy żywot od razu (szkoda że po wielu latach sam to odkryłem) Polecam. Konrad. - chciałbym dotrzeć bezinteresownie do wszystkich więc jeśli Ci pomogłem to wrzuć gdzieś to rozwiązanie Odpowiedz Link Zgłoś
iggg Re: Problem z aftami :( 10.10.24, 10:08 Proszę sprawdzić czy Pani pasta zawiera składnik SLS, nie ma go Elmex pomarańczowy, jest to alergen który jeśli ma się na niego uczulenie sprawa podrażnienie śluzówki, miałam problem z aftami przez 10 lat, odkąd zmieniłam pastę która nie ma SLS afty zniknęły i już się nie pojawiają Odpowiedz Link Zgłoś