kasiao_1 06.05.08, 18:21 Witam, biorę tabletki Cerazette i mam obfite plamienie czy któraś też tak miała? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justicja Re: Tabletki Cerazette 06.05.08, 19:36 Tak, od pierwszej wziętej tabletki aż przez 10 dni. To całkiem normalne, zastanawia mnie jednak, czy plamienie pojawi sie jeszcze później, lekarz mi mówił że nie, a wyczytałam, że może się pojawić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beniusia Re: Tabletki Cerazette IP: *.adsl.alicedsl.de 06.05.08, 19:45 ja wogole nie mialm plamien przez pol roku brania tych tabletek. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiao_1 Re: Tabletki Cerazette 06.05.08, 20:42 Dziękuje za odpowiedź. Ja jestem 2 miesiące po porodzie, nie karmię piersią ale biorę te tabletki gdyż na zwykłe było za wcześnie. Te plamienie wygląda jak okres ale to chyba za szybko na miesiączkę a w ulotce jest napisane że może być plamienie lub bardziej obfitsze krwawienie. Trwa to już około 5 dni i zastanawiam się nad przerwaniem ich i nie wiem co powinnam zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
justicja Re: Tabletki Cerazette 06.05.08, 22:34 Nie przerywaj, bierz dalej, tak jak mówiłam to przejdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
szachula30 Re: Tabletki Cerazette 06.05.08, 23:15 Ja miałam plamienia przez pierwsze 2 tygodnie brania tych tabletek. Potem przeszło. Biorę teraz trzecie opakowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiao_1 Re: Tabletki Cerazette 07.05.08, 08:48 A dziewczyny jeszcze jedno lekarka kazał mi brać dopóki nie dostanę normalnego okresu, wypisała mi 6 opakowań biorę pierwsze właściwie już kończę. Skąd będę wiedzieć że to okres skoro teraz już tak mocno leci? Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: Tabletki Cerazette 07.05.08, 14:46 a ta twoja lekarka wie3 że nie karmisz piersią? tzn nie chcę kwiestionować jej kompetencji ale przy cerazette nie ma "normalnego okresu" brałam 2,5 roku i przez ten czas przy pierwszym opakowaniu miałam plamienie-krwawienie przez ok 10dni od chyba właśnie 11 tabletki - potem przez 1,5 roku wogóle nie miałam nawet plamień a potem sporadycznie trafiały się kilkudniowe plamienia i to też może ze 2razy - dopiero gdy odstawiłam cerazette miałam bardzo bolesne owulacje i dostałam normalny okres/ Odpowiedz Link Zgłoś
anika305 Re: Tabletki Cerazette 07.05.08, 18:26 tez to brałam- mimo karmienia piersią dostałam okres jak je odstawiłam. Dla mnie były całkowicie nieodpowiednie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea Re: Tabletki Cerazette IP: *.adsl.alicedsl.de 07.05.08, 19:05 z tego co wiem, cerazette sa dla karmiacych. jesli nie karmisz to powinnas brac chyba inne? mnie moja pani ginekolog kazala po odstawieniu corki od piersi natychmiast zglosic sie po inne pigulki. cerazette moga byc dla ciebie zbyt slabe. poza tym podczas ich brania czesto nie dostaje sie OKRESU. ja pierwszy okres dostalam dopiero pol roku po odstawieniu tych pigulek.. nie wiem czy o tym juz wiesz, ale cerazette trzeba brac codzien dokladnie o tej samej godzinie. czesto sie slyszy, ze biarac te pigulki, mozna zjsc niestety w ciaze (jesli nie bierze sie ich regularnie). Odpowiedz Link Zgłoś
kasiao_1 Re: Tabletki Cerazette 07.05.08, 22:07 Biorę je codziennie o 21-22. Nie karmię piersią ale lekarka je dała wiedząc o tym dlatego że po 6 tygodniach od porodu za wcześnie jest na zwykłe pigułki zbyt mocne hormony poza tym nie wiadomo kiedy bym dostała miesiączkę a ja nie chciałam innej formy np prezerwatyw więc przepisała mi Cerazette. Myślę że skończę te 6 opakowań i odstawię i wtedy jak dostanę okres to pójdę po zwykłe tabletki. Odpowiedz Link Zgłoś
zaneta77-0 Re: Tabletki Cerazette 12.05.08, 22:55 Początkowo też trochę krwawiłam. Przy drugim opakowaniu wszystko się unormowało. Teraz nie mam @ w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś