Dodaj do ulubionych

skóra na wargach sromowych

IP: *.wolomin.net 13.05.08, 18:41
Dziewczyny, poradźcie mi coś - tak się stało, że najpierw odparzyłam sobie skórę na wargach sromowych, chciałam to zdezynfekować i efekt jest straszny - mam wielkie placki zupełnie pozbawione naskórka. To strasznie boli i piecze - co z tym robić? Jak sprawić, żeby się zagoiło i przy okazji nic się w to nie wdało? Proszę, poradźcie coś bo teraz czuję się jakby granat mi wybuchł między nogami.
Do tej pory zastosowałam maść z wit A i linomag, ale efekt jest taki, że wszystko się marze i nadal boli sad(
Obserwuj wątek
    • johana75 Re: skóra na wargach sromowych 13.05.08, 18:56
      kurcze...na odparzona skóre to najlepiej krem do pupci niemowlęcej
      np. Sudokrem, ale jak ty to zdezynfekowałas to teraz nie wiem...
      Czym to zdezynfekowałas?
      najlepiej zapewnij dopływ powietrza, a smarowac jak nie ma naskórka
      to nie wiem czym sad
      • Gość: ludka Re: skóra na wargach sromowych IP: *.wolomin.net 13.05.08, 19:02
        wiem wiem, jestem glupia - myslalam ze wszystko bedzie ok i zdezynfekowałam spirytusem salicylowym. Teraz tak boli, że aż mnie mdli sad
        • Gość: jm Re: skóra na wargach sromowych IP: *.gprs.plus.pl 13.05.08, 19:25
          gaziki z solą fizjologiczną-można kupić w aptece w ampułkach po 10
          mll, okłady kilka razy dziennie po 15-30 minut, kilka dni, aż się
          zagoi.
        • Gość: gosc Re: skóra na wargach sromowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 19:34
          dezynfekowałam spi
          > rytusem salicylowym.

CHRYSTE PANIE
          polałaś sobie otwarte rany spirytusem?
          nie wiem, czy ma sens to sobie teraz dodatkowo czymkolwiek podrażniać
          • Gość: o matko!!! Re: skóra na wargach sromowych IP: 80.51.166.* 13.05.08, 21:49
            jak to czytam to mnie normalnie skóra na wargach sromowych boli.Może
            maśc LINOMAG pomoże...
            • Gość: dorota Re: skóra na wargach sromowych IP: 88.202.195.* 13.05.08, 22:20
              Kup sobie bepanthen maść, stosuje się u niemowląt na odparzoną, poranioną skórę,
              doskonale goi.
              • Gość: ludka Re: skóra na wargach sromowych IP: *.wolomin.net 13.05.08, 22:33
                Dorota! Bepanthen! kompletnie zapomniałam o tej maści, faktycznie, kiedyś stosowałam i była bardzo dobra. Dzięki za przypomnienie, dzięki za wszystkie wpisy, pozdrawiam!
                • Gość: dorota Re: skóra na wargach sromowych IP: 88.202.195.* 13.05.08, 23:29
                  Tylko pamietaj: maść nie krem, jest różnica wink
        • nini6 Re: skóra na wargach sromowych 14.05.08, 09:25
          Nieszczęsna kobieto....
          Swoją drogą odważna jesteś - spirytus na wargi sromowe?
    • Gość: ludka aktualizacja IP: *.wolomin.net 14.05.08, 20:03
      Dziewczyny, tylko bepanthen. Zastosowałam maść dziś ok godz. 15 i po tych paru godzinach poprawa jest niesamowita. Oczywiście, na zagojenie będę musiała sporo poczekać, ale skóra (a właściwie jej brak uncertain) już się zasklepiła i mogłam wreszcie pierwszy raz od wczoraj normalnie usiąść smile No i nie było hardkoru przy podmywaniu smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka