Gość: monika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.08, 10:19 mam dostać pracę kelnerki, w związku z tym mam mieć zrobione badania sanepidowskie. Gdzie można je zrobić i ile kosztują? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ensoleillement Re: badania sanepid. 11.06.08, 10:29 najpierw oddajesz 2 próbki kału do badania u siebie w sanepidzie (ok. 60 zł), tam kupujesz książeczkę i teraz nie wiem- lata temu jak robiłam potrzebne było prześwietlenie płuc i z tym do lekarza medycyny pracy po ostateczną pieczątkę, może teraz coś się zmieniło? w każdym razie jak odnawiałam w zeszłym roku to wystarczą tylko próbki i wizyta u lek.med. pracy. Aha, jego pieczątka kosztuje też paredziesiąt złotych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: 3 próbki nt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.08, 11:53 jak długo ważne są te badania? Odpowiedz Link Zgłoś
marcelka123 Re: badania sanepid. 11.06.08, 17:44 Teoretycznie wykonuje je sie raz w zyciu, z wyjatkiem kiedy przeszlas zakazenie np. salmonella (wtedy trzeba je powtorzyc ). Jednak lekarz moze zlecic badanie kazdorazowo przed podjeciem nowej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
ensoleillement Re: badania sanepid. 11.06.08, 17:56 eee, ja nie miałam salmonelli a książeczka chyba po 5 latach straciła ważność. tylko jak się odnawia badań jest mniej, albo może wcale (kurcze nie pamietam) ale do medycyny pracy na pewno trzeba iść po jakąś nową pieczątkę. No i jeszcze jest taka osobna karteczka wystawiana do konkretnego zakładu pracy, nie zawsze jest potrzebna ale czasem tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asis Re: badania sanepid. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.08, 13:32 A można zrobić te badania w normalnej przychodni? Odpowiedz Link Zgłoś