Dodaj do ulubionych

Nawrót opryszczki

IP: *.gprs.plus.pl 29.06.08, 19:42
Mam pytanie do Dziewczyn, które mają opryszczkę narządów płciowych. Jak z tym
skutecznie walczyć? stosuję mnóstwo maści, różnych domowych sprawdzonych
sposobów, ale ona znika na chwilę i znów się pojawia, ostatnio w przeciągu 2
miesięcy miałam 3 nawroty.
Lekarz u którego byłam kiedyś, jak tylko zaczął się u mnie ten problem, kazał
smarować kremami dostępnymi w aptece, co cały czas stosuję, może macie coś
skuteczniejszego?
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: Nawrót opryszczki IP: *.chello.pl 29.06.08, 21:16
      Hej mi lekarz ginekolog zapisał własnie Heviran 200mg - mam brac
      przez 2 tygodnie dawka 5razy 1 tabletce - to trzeba przeleczyc -
      zobaczymy czy to cos da !!
      • Gość: pajonczek Re: Nawrót opryszczki IP: *.centertel.pl 29.06.08, 23:58
        ja tabletki Heviran stosowałam przez 10 dni. Opryszczka zniknęła już po 4 dnia,
        ale tabletki musiałam jeszcze przyjmować, takie było zalecenie lekarza.
    • Gość: mokra Re: Nawrót opryszczki IP: *.centertel.pl 29.06.08, 23:35
      proponuję zmienić ci lekarza i to jak najszybciej.Pierwszy raz słyszę żeby
      opryszczkę narządów płciowych leczyć maściami, przecież one są mało skuteczne.
      Lekarz powinien przepisać ci tabletki zawierające acyklowir, walacyklowir lub
      famcyklowir. Leczenie tabletkami hamuje rozprzestrzenianie się pęcherzy, a w
      przypadku nawrotów ilość pęcherzy się zmniejsza więc dolegliwość jest mniej
      bolesna.
      • Gość: Ryska Re: Nawrót opryszczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.08, 10:58
        No chyba na temat maści to mogłabym pisać duzo i niezbyt chwalebnie, jak tyle
        Dziewczyn pisze o tych tabletkach, i ze są skuteczne, to muszę koniecznie je
        zakupić.
        • Gość: gonia Re: Nawrót opryszczki IP: *.centertel.pl 30.06.08, 12:32
          dziewczyny, niedawno wyleczyłam opryszczkę na narządach płciowych. Zastanawia
          mnie jak często miewacie nawroty tej choroby?
          • doral2 Re: Nawrót opryszczki 30.06.08, 16:34
            wyleczyłaś jedynie objawy posiadanego w organizmie wirusa opryszczki...
            wirusa nadal masz, i będziesz go miała zawsze..to taki dożywotni "przyjaciel"
            niestety.... heviran przyspiesza gojenie wykwitów opryszczki, ale nie wylecza na
            zawsze...zapomnijcie o wyleczeniu na zawsze, to awykonalne....
            • Gość: Marianna Re: Nawrót opryszczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 19:25
              Rzeczywiście, tak jak moja poprzedniczka doradza warto oprócz działania
              tabletkami na opryszczkę wzmocnić organizm. Dobrymi preparatami poprawiającymi
              funkcjonowanie układu immunologicznego są wyciągi z jeżówki, żeń - szenia.
              Oprócz tego zażywanie witaminy C i cynku. Substancje te chronią przed częstymi
              nawrotami opryszczki.
              • Gość: anika Re: Nawrót opryszczki IP: *.centertel.pl 03.07.08, 21:39

Proponuję jeszcze wzbogacić dietę o pokarmy bogate w lizynę - aminokwas, który
                hamuje rozmnażanie i rozsiew wirusa opryszczki. Najwięcej lizyny zawiera mleko,
                soja, fasola i mięso.

Unikać należy argininy - aminokwasu, który z kolei uaktywnia wirusa. Dużo
                argininy zawierają migdały, orzechy, żelatyna i czekolada.

• Gość: Marianna Re: Nawrót opryszczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 08:08
            Zaczełam leczyć opryszczkę narządów jakieś 2 lata temu, tabletkami z
            acyklowirem, od tej pory miałam tylko raz nawrót objawów, wiem że opalanie, sex,
            czy stresy mogą uaktywnić wystepowanie opryszczki, ale jestem dobrej mysli.
            • Gość: ruda Re: Nawrót opryszczki IP: *.centertel.pl 02.07.08, 09:57
              najczęściej wirus atakuję gdy organizm jest osłabiony. Proponuję więc przyjmować
              jakieś witaminki na wzmocnienie.
    • Gość: Laura Re: Nawrót opryszczki IP: *.acn.waw.pl 12.07.08, 17:12
      ja w temacie opryszczki ale z innym trochę aspektem jej występowania. A
      mianowicie opryszczkę mam od roku, pojawiła się tylko raz. Mam cichą nadzieję,
      że już nigdy... ale wiadomo... heh. Mam nowego chłopaka, mimo, że rozumiem się z
      nim jak nigdy z nikim, to boję się, że przyjdzie moment, w którym będę musiała
      mu powiedzieć (jeszcze nie współżyjemy ze sobą).
      Obstawiam różne scenariusze, że presja zarażenia się będzie większa, a
      wiadomo... wszyscy chcą być zdrowi (sama nie wiem jak bym postąpiła gdyby
      partner powiedział mi, że jest takim czymś zarażony, a ja byłabym wtedy zdrowa),
      że będzie to dla niego ciężkie, ale przemyśli wszystko... i jeśli naprawdę mnie
      bardzo kocha, to... zrozumie i mnie nie opuści.
      Na prawdę na dzień dzisiejszy nie wiem jakich słów użyć by wyrzucić to z siebie.
      Niech ktoś kto to przeszedł doradzi nam!
      błagam.
      • Gość: weronia Re: Nawrót opryszczki IP: *.centertel.pl 13.07.08, 22:37
        Laura musisz z nim jak najszybciej porozmawiać, im dłużej będziesz zwlekała to
        tym będzie ci trudniej, on również może mieć do Ciebie pretensje że mówisz mu
        dopiero teraz. Opryszczka to nie koniec świata i musisz o ty pamiętać. Wytłumacz
        mu wszystko dokładnie i daj trochę czasu żeby się oswoił z tą informacją. Jestem
        pewna,że jeżeli Cię kocha to zrozumiesmile Wybierzcie się razem do lekarza i
        porozmawiajcie jak można zmniejszyć prawdopodobieństwo przekazania wirusa na
        twojego partnera. Powodzenia!!!
        • Gość: Laura Re: Nawrót opryszczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.08, 12:51
          no i wczoraj cały wieczór myślałam nad tą całą sprawą, że muszę Mu o tym
          powiedzieć. Dziś w końcu mu powiedziałam. Wszystko jest dobrze... bo kocha.
          trzymam kciuki za wszystkich będących w takiej sytuacji
    • Gość: redrock Re: Nawrót opryszczki IP: *.lv.lv.cox.net 15.07.08, 05:09
      Najlepszym lekarstwem do tej pory wynalezionym jest Valtrex. Sa to
      tabletki. Bierze sie jedna dziennie i bez przerwy do konca zycia.
      Wirus herpes jest nieuleczalny, ale objawy opryszczki (wykwity) w
      czasie leczenia naprawde sa sporadyczne, a u niektorych ludzxi nie
      wystepuja wcale.. Oprocz tego zmniejsza sie ryzyko zarazenia
      partnera. Nie wiem, czy lek jest dostepny w Polsce, ale jest bardzo
      popularny w USA i dotowany przez koncern farmaceutyczny ktory go
      produkuje. Kosztuje tu 10 $ opakowanie na miesiac (30 tabl) i mozna
      go kupic w amerykanskich aptekach tylko na recepte.
      • enith Re: Nawrót opryszczki 15.07.08, 07:29
        Valtrex jest dostępny w Polsce jako środek stosowany przy półpaścu. Nie jest natomiast wykluczone, że po konsultacji z wenerologiem możnaby go zacząć przyjmować jako ochronę przed wysiewem opryszczki. Myślę, że po prostu trzeba przekonać lekarza, że w USA jest ten środek szeroko i z powodzeniem stosowany u ludzi z wirusem HPV w celu ochrony zdrowego partnera.
      • Gość: gabi Re: Nawrót opryszczki IP: *.centertel.pl 15.07.08, 23:32
        mi w walce z opryszczką pomagają tabletki z acyklovirem. Tabletki te
        przyjmowałam zapobiegawczo w zakażeniu nawracającym. Leczenie przerwałam po 6
        miesiącach aby ocenić czy dalsza terapia preparatem jest konieczna i okazało
        się, że nie. Polecam moim skromnym zdaniem są skutecznesmile
        • Gość: boja Re: Nawrót opryszczki IP: *.centertel.pl 15.07.08, 23:51
          Czy lek, który Ci pomógł jest drogi?? Można go kupić bez recepty?
        • Gość: boja Re: Nawrót opryszczki IP: *.centertel.pl 16.07.08, 00:15
          tabletki kosztują około 20 zł. Mi przepisał je dermatolog, ale wiem że lekarze
          pierwszego kontaktu też przepiszą ten lek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka