Dodaj do ulubionych

Depo Provera - odstep pomiedzy zastrzykami

03.10.03, 09:04
W roznych miejscach znajduje rozne informacje na temat odstepu pomiedzy
zastrzykami. Czesto slysze 3 miesiace, w ulotce jest napisane, ze jesli odstep
jest wiekszy niz 89 dni to nalezy zbadac, czy kobieta nie jest w ciazy. A czy
moze to jest taka mala roznica, ze to nie ma znaczenia ?
Zapisalam sie na nastepny zastrzyk dokladnie 13 tygodnie po poprzednim, czyli
92 dzien i nie wiem, czy moze byc problem. Prosze napiszcie, czy powinnam
zmienic date wizyty.

Kerstin
Obserwuj wątek
    • katka16 Re: Depo Provera - odstep pomiedzy zastrzykami 03.10.03, 10:18
      Z tego co ja wiem, to należy zrobić zastrzyk po 12 tygodniach.
      • kerstink Re: Depo Provera - odstep pomiedzy zastrzykami 03.10.03, 10:31
        Wlasnie taka odpowiedz znalazlam od Pani Moniki na pytanie innej dziewczyny.
        Dziwi mnie to, bo lekarka, ktora zrobila mi pierwszy zastrzyk, wyznaczyla
        nastepny w 92 dzien. Byl to niemiecki odpowiednik Depo-Clinovir i tam na ulotce
        jest napisane ze co 3 miesiace. Potem juz bedac w Polsce rozmawialam ze swoja
        lekarka tutaj, i ona nawet wyznaczyla mi termin w 95 dzien. Jak juz kupilam
        Depo-Provera i przeczytalam ulotke, zaczelam sie dziwic, bo tam jest napisane ze
        powtorka powinna byc po 12 tyg + 5 dni, czyli 89 dzien. Poniewaz nie ma w tej
        chwili mojej lekarki, rozmwialam z innym lekarzem i mowil ze 90 dni +- 1 dzien.
        Chyba wniosek z tego ze zapisze sie na 88 dzien, bo ten 89 dzien to sobota.

W kazdym razie dziekuje za odpowiedz.
        Kerstin
    • monika.antepowicz Re: Depo Provera - odstep pomiedzy zastrzykami 03.10.03, 22:36
      Zalecany standard to praktycznie 90 dni wiec jeśli jest to kolejny zaswtrzyk, a
      nie drugi to wydaje mi się,że nie ma potrzeby wykonywania testu ciażowego, z
      kolei w Anglii lekrze zapraszaja pacjentki co 12 tygodni-równo!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka