Gość: nerwowa IP: 193.30.160.* 26.08.08, 09:08 drodzy forumowicze, mozecie podzielic sie wiedza na temat srodkow uspakajajacych dostepnych bez recepty dla znerwicowanej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
green_land Re: srodki uspakajajace 26.08.08, 09:11 Validol - fajnie się po nim oddycha, ale działąnia uspokajającego specjalnie nie zauważyłam Neospasmina - syrop, obniża przy okazji ciśnienie. Można zrobić sobie mieszankę tych kropli z walerianą, pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
monia76 Re: srodki uspakajajace 26.08.08, 09:16 polecam te eapteka.krakow.pl/os/catalog/product_info.php/products_id/2743 łagodnie wyciszają, ale nie otępiają. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: srodki uspakajajace 26.08.08, 09:33 Validol, Persen, Kalms. Działają na krótko, a za 2-3 godziny znowu coś dobija. A jeśli nie działają, to wizyta u specjalisty (psycholog, psychiatra). Z nerwicą nie ma żartów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nerwowa Re: srodki uspakajajace IP: 193.30.160.* 26.08.08, 10:03 dziekuje za dotychczasowe odp. Nie moge brac srodkow obnizajacych cisnienie bo z natury mam niskie (ok 100 na 60). Wiem ze nie ma zartów z nerwicą, najgorsze ze "odbijam" sobie wszystkie frustracje na moim dziecku. To mnie najbardziej przeraza. Wczoraj po kolejnym nieposłuszenstwie mojego dziecka wpadłam w taka furię że widziałam strach w jego oczach Na razie spróbuje wspomóc sie srodkami bez recepty, mam nadzieje ze troche sie uspokoi w moim zyciu (praca, ciezko chora osoba w rodzinie i moj nieusłuchany synuś) i wreszcie bede mogla byc sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa57 Re: srodki uspakajajace 26.08.08, 10:29 Nigdy nie odgrywaj sie na osobach slabszych ,zmierz sie lepiej z jakims betonowym murem czy drutem kolczastym .Zostaw synka w spokoju on jest przerazony takim zachowaniem ,bo skad ma wiedziec co to jest furia . Jezeli tak jest jak piszesz -nie pomoze tu waleriana czy wolne od recepty ziolka , potrzebny ci jest psychiatra i psycholog ,i troche chemii ,bo szkoda i ciebie ,i twojej rodziny . Wiem co znaczy chora osoba w rodzinie ,ale nie daj sie zwariowac . Sa sprawy ktorych nie mozna zmienic wiec zmien siebie ,a suply ktorych nie da sie rozplatac trzeba przeciac . Pozdrowienia i duzo cierpliwosci --Iwa Odpowiedz Link Zgłoś