Dodaj do ulubionych

powiekszony jajnik

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 18:27
nie mialam ost czasu zeby isc do swojej gin, wiec poszlam prywatnie.
zaplacilam 30 zl z 2 usg (dopochowo i brzusznie) pani dr powiedziala ze jeden
jajnik ma mniej wiecej 35 a drugi 45. i wlasnie ten drugi jest powiekszony i
to duzo. przepisala czopki - 2 rozne opakowania.
powiedziala ze powinnam zrobic CA 125, morfologie i OB. nie znam tych badan
ale czytam o nich teraz na internecie
Pani dr powiedziala ze to moze byc od spirali stan zapalny.
Pocieszcie mnie jakos, bo jestem sama z tym problemem

ile placilyscie za te badania?
Obserwuj wątek
    • Gość: agiee1988 Re: powiekszony jajnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 18:43
      i czy czopki (na stan zapalny) maja wplyw na badania? (nie wiem kiedy bede miala
      jakis wolny termin w tygodniu zeby pojsc z rana do laboratorium). i jak sie
      przygotowac do tych badan.

czopki diclac i distreptaza
      • Gość: ola Re: powiekszony jajnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 20:07
        litości, agiee, nie robiłaś nigdy morfologii?
    • fabiankaa Re: powiekszony jajnik 29.08.08, 20:14
      CA 125, morfologie i OB to badania krwi. Idziesz rano do
      laboratorium, oddajesz krew, placisz i najczesciej nastepnego dnia
      odbierasz wyniki.
      • Gość: agiee1988 Re: powiekszony jajnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 20:29
        nie olu, nigdy nie robilam zadnych badan, jak pamietam.
        jedynie mailam usg, i badanie moczu
    • Gość: mmmm Re: powiekszony jajnik IP: 82.160.162.* 29.08.08, 21:14
      ja miałam powiększony jajnik to dzisiaj jestem już po wycięciu
      jajnika był guz
    • Gość: emka Re: powiekszony jajnik IP: 91.104.70.* 29.08.08, 22:26
      Jak to sama, a gdzie ukochany pomysłodawca założenia spirali?
      • Gość: Agiee Re: powiekszony jajnik IP: *.opera-mini.net 30.08.08, 08:51
        TO JA JESTEM POMYSŁODAWCĄ ZAŁOŻENIA.A POZA TYM JAK NIC NIE WNOSISZ DO WĄTKU TO SIE NIE UDZIELAJ. A ILE MOGĄ KOSZTOWAĆ TE BADANIA. CO MOZE WPŁYNĄĆ NA WYNIKI. CZY MOŻNA COS PIC CZY JESC? BO OBOK PRZY POŚCIE NA MORFOLOGIE TRZEBA BYC NA CZCZO A CO Z PŁYNAMI (PISZE Z KOMORKI DLATEGO MAM DUŻĄ CZCIONKĘ BO NIE MAM DOSTĘPU DO KOMPA )
        • Gość: ola Re: powiekszony jajnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.08, 09:02
          agiee, litości, to jest zwykła morfologia, która niedługo zaczniesz robic
          kontrolnie co roku - idzisz do laboratorium, oddajesz krew i dostajesz wieczorem
          wyniki; cenniki sa rózne
          jak sie czegoś napijesz, to juz nie jestes na czczo, prawda?

a swoją drogą - gdzie facet, znowu w Egipcie z koleżankami?
          • Gość: AGIEE Re: powiekszony jajnik IP: *.opera-mini.net 30.08.08, 09:54
            NO NIE WIEM CZY TAKIE BADANIE BEDE ROBIC CO ROKU. JAK BEDZIE POTRZEBA TO BEDE ROBIC. PYTAM BO NIE CHCE MARNOWAĆ PIENIĘDZY. A O MOJEGO FACETA SIE NIE MARTW. A TWOJ SIE NIE ZABAWIA NA DYSKOTECE Z NOWO Poznanymi DUPAMI?JAK NIE TO TAKIE TEKSTY ZOSTAW SOBIE DLA SWOICH DZIECI NA DOBRANOC! A NIE OPOWIADAJ JAKIS HISTORYJEK. NIE MASZ NIC DO POWIEDZENIA TO SIE NIE UDZIELAJ
            • Gość: AGIEE Re: powiekszony jajnik IP: *.opera-mini.net 30.08.08, 09:59
              EMKA MYSLAC ZE MOJ FACET MI ZAŁOŻYŁ SPIRALĘ POKAZUJESZ ZE MASZ MÓZG JAK ZIARNKO MAKU.I TWOJA INTELIGENCJA JEST NA -150. A CZCIONKI NIE BEDE SPECJALNIE ZMIENIAĆ DLA CIEBIE
              • Gość: emka Re: powiekszony jajnik IP: 91.104.70.* 30.08.08, 16:19
                No to jak mój jest tego rozmiaru, to ty swojego nie masz wcale i chyba tak jest
                skoro nie potrafisz czytać ze zrozumieniem-pewnie oczami wyobraźni zobaczyłaś
                siebie z rozłożonymi nogami i twojego "faceta" fizycznie zakładającego ci
                spiralę-no chyba skonam ze śmiechu zaraz. Pusta główko w jednym z postów sama
                napisałaś,że twój chłopaczek powiedział,że założy ci spiralę-czyli dalej idąc
                jest to skrót myśleniowy, no tak ale jak się nie ma mózgu....to sorki wybaczam.
                • iskierka40 Re: powiekszony jajnik 30.08.08, 16:47
                  aż się rzygać chce jak się was czyta!
                  • Gość: emka Re: powiekszony jajnik IP: 91.104.70.* 01.09.08, 11:07
                    To nie czytaj-zwłaszcza jak nie jesteś w temacie, a jak chcesz to rzygaj co nas
                    to....
                • Gość: agiee1988 Re: powiekszony jajnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.08, 16:51
                  "chlopak zalozy mi spirale"

moj chlopak powiedzial to zartobliwie, po rozmowie o przyszlosci, posiadaniu
                  dzieci itd.

jak mu powiedzialam- posiadam spirale to przeczytal inf na necie na jej
                  temat.nie byl przekonany do niej, wolalby pigulki. teraz jak mu powiedzialam nt
                  jajnikow. on sugeruje jej zdjecie i przejscie na pigulki, ale ja chce z tym
                  zaczekac na konsultacje lekarska - czy konieczne jest sciagniecie czy nie i
                  ...na jego powrot zza granicy.
                  bo nie bede kupowalam pigulek na 2 tygodnie (samie wiecie dlaczego), a gumki,
                  jak to gumki.

• Gość: ewaq Re: powiekszony jajnik IP: *.tpnet.pl 30.08.08, 18:09
                    agiee, ty pusty mozdzku, moze zamiast panikowac i juz klasc sie w
                    trumnie - idz zrob badania, ktore ci zlecono? Czy moze twoje chlopak
                    jest madrzejszy od gina i sam wie, co robic? moze wlasnorecznie
                    wyjmie ci ta spirale?
                  • agusia1812 Re: powiekszony jajnik 03.09.08, 09:58
                    czy ty tez odczuwasz bole w podbrzuszu? ja tez mam ponoc powiekszony lewy jajnik
                    i boje sie co to moze byc mialam antybiotyk ale niewiele wskural bo dalej
                    odczuwam pobolewaniacryingide na cytologie za pare dni boje sie czy niemam tam
                    gdzies jakiegos guzacrying
                    • Gość: emka A z głową ok? IP: 91.106.73.* 03.09.08, 10:09
                      No i proszę kolejna mądra inaczej....
                      Kobieto cytologia nie jest od wykrywania guzów jajników !!!!!!!!!!!!
                      • agusia1812 Re: A z głową ok? 03.09.08, 10:42
                        to od czego
                        • lilith76 Re: A z głową ok? 03.09.08, 10:53
                          Cytologia sprawdza stan szyjki macicy, czy nie ma podejrzenia raka.
                          Tobie przydałoby się usg dopochwowe.
                          • Gość: emka Re: A z głową ok? IP: 91.106.73.* 03.09.08, 10:58
                            A nie guzy na jajnikach....
                            Szkoda,że stany mózgu nie sprawdza......
                            Rok 2008, a znajdą się takie co cytologię uważają za badanie do wykrywania guzów
                            na jajnikach.
                            • agusia1812 Re: A z głową ok? 03.09.08, 11:14
                              chyba stan mozgu ale twojego dziewczyno,,,,,bo poza madrowaniem to nic nie wiesz
                              • Gość: emka Re: A z głową ok? IP: 91.106.73.* 03.09.08, 11:30
                                Wolę nic nie wiedzieć niż takie bzdury wypisywać,że cytologia wykrywa guzy na
                                jajnikach.
                                • agusia1812 Re: A z głową ok? 03.09.08, 12:10
                                  wykrywa raka szyjki macicy!!!!!!!!i wszeljakie zmiany nowotworowe!!!!!!1
                                  • Gość: emka Re: A z głową ok? IP: 91.106.73.* 03.09.08, 12:16
                                    "wykrywa raka szyjki macicy!!!!!!!!i"
                                    O zmieniłaś jednak zdanie,że nie wykrywa guzów na jajnikach.
                                    Gratuluję postępów.

"wszeljakie zmiany nowotworowe!!!!!!"
                                    To jednak zdecyduj się szyjki macicy czy wszelkie-łącznie z jajnikami?
                                    • agusia1812 Re: A z głową ok? 03.09.08, 16:32
                                      sluchaj nie lap mnie tu za slowka kretynko i nie rob z siebie profesorki bo mnie
                                      smieszysz naprawde lachamy z ciebie penym pyskiem takze wyluzuj!winkhahahahh
                                      • Gość: emka Re: A z głową ok? IP: 91.104.83.* 03.09.08, 22:27
                                        Kto z kogo.....
                                      • Gość: emka Re: A z głową ok? IP: 91.104.83.* 03.09.08, 22:37
                                        Sposób udzielania odpowiedzi do złudzenia przypomina niejaką agiee także oprócz
                                        gina to jeszcze psychiatrę zalicz dziecko bo jak widać rozdwojenie jaźni to
                                        groźniejszy problem niż twój "guz" na jajniku i czółku......

ciao

p.s
                                        teraz możesz walić w klawiaturę ile wlezie-ale sorki ja się zmywam o z debilami
                                        nie da się polemizować (sprawdź ten termin w słowniku) także szkoda mojego czasu.
                      • agusia1812 Re: A z głową ok? 03.09.08, 10:48
                        cytologia pozwala wykryc stany przednowotworowe,i raka szyjki macicy nawet we
                        wczesnym stadium jego rozwoju,czyli uleczalnym!a ponadto dzieki cytologi pozwala
                        wykryc infekcje wirusem brodawczaka ludzkiego -HPV jedno z drugim ma ogromny
                        zwiazek!
                        • Gość: emka Re: A z głową ok? IP: 91.106.73.* 03.09.08, 10:56
                          KOBIETO!!!!! cytologia nie służy do wykrywania guzów na jajniku!!!!!!!!!!!

Masz leniu śmierdzący bo nie chce mi się po raz 876543456789876 tłumaczyć:

mediweb.pl/medicaltest/wyswietl.php?id=974
                      • agusia1812 Re: A z głową ok? 03.09.08, 11:15
                        to poczytaj troche na ten temat to sie dowiesz co to cytologia!!!!!!bo tylko
                        duzo gadasz a jednak malo wiesz
                        • Gość: emka Re: A z głową ok? IP: 91.106.73.* 03.09.08, 11:34
                          No i jeszcze pewnie zaczniesz nam wmawiać,że podczas cytologi-pobierania wymazu
                          lekarz zahacza szczoteczką o jajniki i dlatego jest w stanie stwierdzić czy są
                          guzy czy nie ma-bo mu się szczoteczka zahacza. Chyba masz guza na głowie
                          nabitego, bo trzeba się porządnie w pałę rypnąć żeby takie bzdury wypisywać i
                          nie umieć czytać ze zrozumieniem.
                          Po to ci ktoś wspomniał,że USG sobie należy wykonać w takim przypadku.
                          • agusia1812 Re: A z głową ok? 03.09.08, 12:11
                            dziewczyno poczytaj w goglach o cytologii to potem pogadamy
                            • Gość: emka Re: A z głową ok? IP: 91.106.73.* 03.09.08, 12:21
                              No to masz pusta główko twierdząca,że wykrywa guzy jajników...

z googli-tych co sobie zyczyłaś.
                              "Celem badania cytologicznego rozmazów z części pochwowej szyjki macicy jest
                              ocena czy złuszczające się komórki są prawidłowe czy patologiczne."
                              "Badanie cytologiczne szyjki macicy jest znakomitym badaniem profilaktycznym,
                              pozwala bowiem, zakładając duże doświadczenie cytologa na wykrycie w rozmazie
                              komórek nowotworowych pochodzących z szyjki, a niejednokrotnie i z jamy macicy
                              już w bardzo wczesnym stadium."
                              "Badanie cytologiczne pochwy (części pochwowej szyjki macicy) służy profilaktyce
                              i wykrywaniu stanów przednowotworowych i raka inwazyjnego szyjki macicy,"

O guzach jajników ani mru mru-a czemu? bo nie do tego służy wtórna
                              analfabetko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                              • fabiankaa Re: A z głową ok? 03.09.08, 13:04
                                emka, no i popsułas zabawe - a pojawil sie kolejny troll, taki
                                fajny, bez mózgu, ale z paszczą ogromna do krzyku.. wink
                                • Gość: emka Re: A z głową ok? IP: 91.106.73.* 03.09.08, 13:07
                                  No to sorki, postaram się następnym razem nie popsuć ....
                                • Gość: emka Re: A z głową ok? IP: 91.106.73.* 03.09.08, 13:09
                                  A Fabianka ale ta trollica założyła osobny wątek na ten sam temat-nie wiem po
                                  co-przecież taka obcykana w tych sprawach,że naród na forum musi pytać....
                              • agusia1812 Re: A z głową ok? 03.09.08, 16:33
                                dowiedz sie najpierw co oznacza slowo GUZ? bo ty mądralko chyba nie kapejszyn
                                • Gość: emka Re: A z głową ok? IP: 91.104.83.* 03.09.08, 22:29
                                  No właśnie przeczytaj sobie swój panikarski watek to może w końcu się
                                  doczytasz,że o guzie wspominałaś bo GUZ to pewnie skrót od jakiejś nazwy ale
                                  mało mnie interesuje od jakiej.....
            • Gość: mądra Re: powiekszony jajnik IP: *.netburg.pl 30.08.08, 14:11
              Dziewczyno, jak masz skierowanie, to na morfologię możesz iść do rejonowej
              przychodni POZ wink.
              musisz być na czczo i tyle.
              • Gość: ewaq Re: powiekszony jajnik IP: 217.98.20.* 30.08.08, 14:27
                Jak nie ma skierowania - to tez moze isc do przychodni i zrobia jej
                badanie odplatne.
              • Gość: agiee1988 Re: powiekszony jajnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.08, 14:47
                otoz napisze co i jak.

poszlam do prywatnej gin, bo teraz nie mam czasu isc do swojej przychodni.limit
                10 osob i kolejka od 7-7:30 (gl moherzy chodza za internista) - a potem wizyta .
                raz przyjmuje od 9 do 12, a 2 razy w tygodniu od 13-15. to strata czasu dla mnie

poszukalam na stronach inf nt prywatnych gin. i zadzwonilam w sumie do
                najblizszej gin z listy. i przypomnialo mi sie ze u niej bylam za
                postinorem(wtedy sciagnela ze mnie 30 zl za postinor). powiedziala z usmieszkiem
                przez telefon zebym nie przejmowala sie kosztami.

przyszlam, bylam zestresowana i powiedzialam jaka jest sprawa i na moje pytanie
                powiedziala ze wizyta to 30 zl. zbadala mnie wziernkiem i powiedziala jest
                dobrze. zaproponowala usg zeby na wszelki wypadek sprawdzic co i jak.
                powiedziala ze to koszt 10 zl mowie. co mi tam. lepiej zeby zbadac. myslalam ze
                wizyta to z 60 czy 80 zl jak dziewczyny pisza tutaj. a laczna wizyta bylaby 40
                zl. bylam w szoku

myslalam ze mnie zbada przez brzuch (usg brzuszne) a jak patrze co szykuje, to
                mowie : pewnie pochwowe usg bedzie mi robic

ja jej wspomnialam ze mialam tylko przez brzuch , a ona
                "no to zbadamy i przez brzuch"

zauwazyla ze jajniki sa duze ale mieszcza sie w normie, ok 35. potem robila
                przez brzuch i mowi : no na tamtym wykazalo ze mieszcza sie w normie, a tu widac
                ze jeden ma az 45. to nie dobrze. mowi ze nie wie od czego, moze od spirali,
                skoro nie bylo widac zmian 2 lata temu (a ost usg mialam wlasnie wtedy) to dr by
                mi nie zakladala
                i przepisala czopki. zasugerowala ze chyba przyjde jeszcze do niej wczesniej niz
                za 3 miesiace. i mowi zebym skonsultowala to z moja gin.
                no i chcialaby zobaczyc wyniki - te ktore wlasnie mi zapisala.

za wizyte prywatna zaplaclam tylko 30 zl bo jestem niepracujaca.

dziewczyny czy w takiej sytuacji moge przyjsc do rodzinnego i powiedziec ze
                badania wykazaly powiekszenie 1 jajnika, i ze lekarz gin powiedzial o
                dodatkowych badaniach? myslicie ze moze mi wypisac skierowanie na badanie krwi?
                czy ktoraz tak zrobila i jej wypisano?

• Gość: ??? Re: powiekszony jajnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.08, 18:35
              A TWOJ SIE NIE ZABAWIA NA DYSKOTECE Z NOWO Poznanymi DUPAMI?

twoj tak robi? ulalalalala
              • iskierka40 Re: powiekszony jajnik 30.08.08, 21:29
                kretynka normalnie
        • Gość: emka Re: powiekszony jajnik IP: 91.104.70.* 30.08.08, 09:45
          Przecież w którymś z wątków się chwaliłaś,że to ukochany założył ci spiralę....
          A co masz tą komórkę przedpotopową,że małej czcionki nie ma?
          • fabiankaa Re: powiekszony jajnik 30.08.08, 12:48
            Pewnie kretynka zmienic nie potrafi.
            • Gość: agiee1988 Re: powiekszony jajnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.08, 13:13
              sama jestes kretynka, a zmieniac mi sie nie chce, a nie ze nie potrafie.
              jak cos piszesz to pisz to co wiesz, a nie zmyslaj
              • Gość: agiee1988 Re: powiekszony jajnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.08, 13:16
                a a czy watek jest o wielkosci czcionki czy jak sie zmienia czcionke czy nt
                badan (jak sie dowiedzialam) krwi?
                • Gość: ewaq Re: powiekszony jajnik IP: *.tpnet.pl 30.08.08, 13:35
                  Dostalas odpowiedz? No to zmykaj. Czy chcesz jeszcze potrollowac?
                • Gość: gosc Re: powiekszony jajnik IP: *.jjs-isp.pl 30.08.08, 13:35
                  Na pobranie najlpiej wybierz sie rano,na czczo.Morfologia kosztuje w
                  mojej klinice 10zl,ob 6zl.Ale mysle,ze Twoj lekarz rodzinny na
                  pewno wypisze Ci na te badania skierowanie, jak mu powiesz o co
                  chodzi.Wtedy nic nie zaplacisz.Za marker CA 125 placilam 66 zl.
              • Gość: emka Re: powiekszony jajnik IP: 91.104.70.* 30.08.08, 16:16
                Przecież napisałaś,że nie ma małej czcionki, a teraz przyznajesz się,że jednak
                nie potrafisz...
    • Gość: gosc Re: powiekszony jajnik IP: *.jjs-isp.pl 30.08.08, 14:52
      lekarz rodzinny moze wypisac Ci skierowanie na ob i morfologie,ale
      na markery nowotworowe juz nie.Idz na wizyte i mu powiedz jak sprawa
      wyglada.Zapytac nie zaszkodzi.
      • Gość: agiee1988 Re: powiekszony jajnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.08, 15:31
        wole uslyszec ca 125 niz marker nowotworowy ;]
        to zle sie kojarzy
        • Gość: AGIEE JAKA RADA IP: *.opera-mini.net 31.08.08, 11:58
          ZADZ DO MOJEJ PANI DR PRZJMUJE TEZ PRYWATNIE ALE ZA 70 ZL. TO DUZO WIEC NIE WIEM CZY POJDE. A NIE WIEM KIEDY BEDE MIALA CZAS NA NFZ sad ALE PRZEZ TELEFON MI POWIEDZIALA ZE JAJNIK MOZE ZMIENIAĆ SWOJE WIELKOŚCI W ZALEŻNOŚCI OD CYKLU. ON MNIE NIE BOLI OGOLNIE. CZOPKI ZACZELAM APLIKOWAĆ. I TERAZ NIE WIEM CZY KOŃCZYĆ CALKOWICIE CZY APLIKOWAĆ DALEJ ?I CZY ROBIC TE BADANIA JAK WIDAĆ ZE DOBRZE JEST ?
          • Gość: gosc Re: JAKA RADA IP: *.jjs-isp.pl 31.08.08, 12:47
            Naprawde tak Cie nie obchodzi wlasne zdrowie? Na pisanie glupot masz
            czas ,ale nie masz czasu wybrac sie do przychodni?Zastanwiasz czy
            kontynuowac leczenie? A od kiedy leczenie przerywa sie w trakcie?
            Pozatym jaka masz pewnosc,ze to nie jest guz? Wszystko trzeba
            wykluczyc.
          • agatka_to_ja Re: JAKA RADA 31.08.08, 13:22
            No jednak kretynka.
            Kontynuuj leczenie i zrob badania, ktore ci zalecono. Czy to takie
            trudne????
            • Gość: AGIEE Re: JAKA RADA IP: *.opera-mini.net 31.08.08, 14:32
              nie mów kretynka.usłyszałam 2 różne wersje i mam METLIK.MOJ LEKARZ TO BIEGŁY SĄDOWY. A TAMTĄ TO ZWYKŁA DR. PO ZA TYM MOJA ZAKŁADAJĄ spiralę i MUSI MIEC JAKIES DOŚWIADCZENIE W TYCH SPRAWACH.MAM CIĘŻKA SYTUACJĘ FINANS. I NIE WIEM CZY POWINNAM ROBIC BADANIA JAK MAM WĄTPLIWOŚCI. nie mam na codzien czasu zeby ISC do przychodni BO JESTEM ZAJĘTA.NIE MA MNIE NAWET W DOMU CODZIEN,W FONIE MAM NETA.
              • Gość: gosc Re: JAKA RADA IP: *.jjs-isp.pl 31.08.08, 14:59
                Na poczatku sie zdziwilam dlaczego dziewczyny tak Cie wyzywaja i
                wysmiewaja.Teraz juz sie nie dziwie i sama mam ochote nazwac Cie
                kretynka.Co moze byc wazniejsze od wlasnego zdrowia i zycia? Nie
                masz pieniedzy? Idziesz do lekarza panstowego....
                • Gość: agiee1988 Re: JAKA RADA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.08, 15:17
                  posluchaj. opiekuje sie chora osoba. nie mam zbyt duzo pieniedzy na zycie. nie
                  zawsze moze mnie ktos zastapic. i szkoda bedzie mi wydac 100 zl na badania bo
                  jakiejs doktorce sie wydaje ze cos tam.
                  • Gość: ewaq Re: JAKA RADA IP: *.tpnet.pl 31.08.08, 15:19
                    To poczekaj na swojego doktora i idz do niego. Wstrzymaj sie z
                    badaniami krwi, ale czopki bierz do konca.
                    • Gość: agiee1988 Re: JAKA RADA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.08, 15:25
                      rejestracja jest uciazliwa w przychodniach. limit 10 osob i kolejki bo
                      moherom(za przeproszeniem) nie chce sie isc pozniej, tylko wymuszaja na innych
                      ludziach tak wczesne wstawanie. pani dr przyjmuje prywatnie ale za 70 zl. 30 a
                      70 to jest roznica.moja dr zakladala mi spirale, i jak sie dowiedzialam jest
                      biegla sadowa, wiec sadze ze ma wiejec do powiedzenia niz zwykla dr (ja chcialam
                      tylko badanie zebym sie uspokoila, a nie dodatkowo problemow zwalila na glowe)
                      • Gość: ewaq Re: JAKA RADA IP: *.tpnet.pl 31.08.08, 15:39
                        Gość portalu: agiee1988 napisał(a):

>moja dr zakladala mi spirale, i jak sie dowiedzialam jest
                        > biegla sadowa, wiec sadze ze ma wiejec do powiedzenia niz zwykla
                        dr

Nie, to swiadczy o tym, ze jest raczej pazerna na pieniadze, bo
                        normalny ginekolog nie zaklada spirali nierodce - nawet na stronach
                        producentow spiral są adnotacje, ze nie jest ona wskazana dla
                        kobiet, ktore jeszcze nie rodzily.

Ale czego nie zrobi sie dla pieniedzy.

>cryingja chcialam tylko badanie zebym sie uspokoila, a nie dodatkowo
                        problemow zwalila na glowe)

Zeby sie uspokoic - trzeba bylo isc na seans muzyki relaksacyjnej, a
                        nie do lekarza. Skoro poszlas do lekarza - to powinnas zastosowac
                        sie do jego zalecen. Ale obowiazku nie masz. Natomiast nie oczekuj
                        od nas, ze bedziemy pochwalaly przerywanie kuracji i olewanie badań.
                      • Gość: Mądra Re: JAKA RADA IP: *.netburg.pl 31.08.08, 15:40
                        jesteś naprawdę głupia.
                        każda normalna osoba, która nie ma ochoty tracić pieniędzy na prywatne wizyty
                        ustawia się w tej babcinej kolejce i czeka swoje.
                        Robi tak 80% społeczeństwa.
                        Opiekujesz się chorą osobą... urocze.... fajnie, a jak to nowotwór, to będzie
                        miał się kto Tobą opiekować? Bądź czasem egoistką, powiedz tej osobie, że
                        idziesz do lekarza bo również jesteś chora, albo niech przy tej chorej osobie
                        zastąpi Cię luby. A właśnie! Niech On sfinansuje Ci wizytę. W końcu kocha się z
                        Tobą - ma jakieś zobowiązania wobec Twojej kobiecości, prawda?

Dziewczyno, podobno uważasz się za dorosłą.
                        Łażąc do kilku lekarzy albo wychodząc z założenia, że ten do którego właśnie
                        chodzisz to nie lekarz a partacz wkręcasz sobie, że jesteś od nich wszystkich
                        mądrzejsza.
                        Zdecyduj się na jednego, sprawdzonego lekarza.
                        Ja prędzej nie zaufam temu, który przyjmuje prywatnie, bo wychodzę z założenia,
                        że wmówi mi wszystko, byle tylko zrobić u niego kolejne płatne badanie.
                      • ensoleillement Re: JAKA RADA 02.09.08, 17:58
                        Skarbie, a Ty wiesz co to znaczy biegły sądowy...?
                        • Gość: marta Re: JAKA RADA IP: 87.105.182.* 03.09.08, 16:49
                          no własnie, tez mnie to zastanowiło big_grinDDDDDD
    • Gość: gosc Re: powiekszony jajnik IP: *.jjs-isp.pl 31.08.08, 15:43
      To trzeba bylo jej powiedziec, ze ty chcesz tylko slyszec ,ze jest
      dobrze,a wszelkie nieprawidlowosci ktore wykryje niech zatrzyma dla
      siebie....Po co zakladalas ten watek,skoro wszystko wiesz lepiej?Nie
      masz ochoty zadbac o swoje zdrowie? Twoja sprawa i nie wymyslaj
      glupich wymowek.Szoda Ci kasy i szkoda Ci czekac w kolejce do
      darmowego lekarza.Tylko nie placz za pare lat jak okarze sie,ze to
      jest rak,a Ty w pore nie zaczelas leczenia.
      • agiee1988 Re: powiekszony jajnik 31.08.08, 15:54
        no niestety inna osoba ktora mi pomaga w opiecie tez ma swoje problemy i jest zajeta

wiec nie moge sobie od tak isc do lekarza. a pozatym jestem wstydliwa i rzeczy
        nt mojego stanu zdrowia zostawiam dla siebie,ew konsultuje z moim lubym
        a on ma wlasne problemy i jest za granica. i jeszcze pomagam mu finansowo, ale
        odda mi pieniadze jak dostanie wyplate.
        bo inaczej nie ma po co wracac do swoich rodzicow, a przy czym ja ucierpie
        najbardziej, bo moj luby nie bedzie przy mnie jak sie cos bedzie dziac.

prywatna lekarka powiedziala : skosnultuj to ze swoim lekarzem. skonsultowalam.
        dostalam odpowiec, ze jajniki moga zmieniac swoja wielkosc.

a czego nie uslyszalam od prywatnego lekarza.

--
        zrob cos dla mnie
        1) nie oraj sie tak moja osoba, sposobem zycia itd....
        2) Ogólnopolska akcja "IDŹTA W CH.JA"
        • Gość: gosc Re: powiekszony jajnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.08, 18:01
          wiec nie moge sobie od tak isc do lekarza. a pozatym jestem wstydliwa i rzeczy
          nt mojego stanu zdrowia zostawiam dla siebie,ew konsultuje z moim lubym

hihihihihihihihhhi, i jeszcze z połową ludzkości na forum w Polsce i w świecie

a on ma wlasne problemy i jest za granica. i jeszcze pomagam mu finansowo, ale
          odda mi pieniadze jak dostanie wyplate.
          bo inaczej nie ma po co wracac do swoich rodzicow, a przy czym ja ucierpie
          najbardziej, bo moj luby nie bedzie przy mnie jak sie cos bedzie dziac.

urocze wink po prostu harlekin
    • Gość: ola Re: powiekszony jajnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.08, 15:53
      boszszszzszs, agiee
      ludzie nie leczą sie na forum, a tym bardziej przez komórkę
      bylas u lekarza? bylaś
      dostałas zalecenia? dostałaś?
      myslisz, ze my wiemy lepiej? nie, nie wiemy

i dokształć się z morfologii, bo owszem, bedziesz ją robić regularnie

i co z tego, że biegły sadowy?
      • agiee1988 Re: powiekszony jajnik 31.08.08, 15:55
        a na co mi badanie morfologi?
        do pracy - gdzie nie pracuje?
        do ciazy - w ktorej nie chce byc?

powiedziala zrob badania bo moze to byc stan zapalny.
        a druga dr mnie uspokoila.
        • Gość: ola Re: powiekszony jajnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.08, 16:10
          nie, matołku - do sprawdzenia, czy jesteś zdrowa
          • Gość: ola Re: powiekszony jajnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.08, 16:26
            masz, jesli tego nie rozumiesz

badaniamedyczne.fm.interia.pl/
            • Gość: ola Re: powiekszony jajnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.08, 16:31
              oraz

kobieta.gazeta.pl/poradnik-domowy/1,72295,3411671.html
              boszszszsz, ze tez czlowiek musi tlumaczyc takie oczywistosci
        • Gość: Mądra co za miernota... IP: *.netburg.pl 31.08.08, 16:47
          głupio Cię uspokoiła - to tak jak z nie zrobieniem testu ciążowego, po to aby
          odwlec "wyrok".
        • lilith76 Re: powiekszony jajnik 31.08.08, 16:53
          > a na co mi badanie morfologi?
          > do pracy - gdzie nie pracuje?
          > do ciazy - w ktorej nie chce byc?
          >

Ręce opadają...
          Tak agiee, bo życie potrzebne jest tylko do pracy i chodzenia w ciąży, a tak możesz sobie iść do piachu...
          Czy ciebie nigdy nie interesuje, czy jestes zdrowa? czy istniejesz tylko jako seksualny ciąg pochwa-macica-jajniki z lekkim mózgiem na szczycie, a reszta może sie rozsypać?
          Wiesz dlaczego trzeba było robić takie badania w pracy? Bo to jedyny sposób, by ciemny naród zmusić do REGULARNEGO dbania o zdrowie. Niestety, czasy się zmieniły, ciężar badań spadł na ludzi, wielu sobie to olewa. Część umiera z powodu panicznego unikania lekarzy i badań, jak moja mama. Gdyby pracowała w firmie rzetelnie dbającej o badania pracownicze, byłaby zmuszona do leczenia i żyłaby. Dzięki badaniom pracowniczym żyje moja koleżanka, bo w porę zdiagnozowano ciężka chorobę.
          • Gość: ;-)))) Re: powiekszony jajnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.08, 17:14
            zy ciebie nigdy nie interesuje, czy jestes zdrowa? czy istniejesz tylko jako
            seksualny ciąg pochwa-macica-jajniki z lekkim mózgiem na szczycie, a reszta może
            sie rozsypać?

jak zwykle - w samo sedno tarczy wink
        • Gość: emka Re: powiekszony jajnik IP: 91.104.70.* 01.09.08, 11:13
          To po kiego grzyba tu swoje brednie wypisujesz skoro druga cię
          uspokoiła-spokojna powinnaś być chyba co?
          • Gość: agiee1988 Re: powiekszony jajnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.08, 11:25
            no jak slysze dwie rozne wersje to ja nie wiem co mam robic w takiej sytuacji
    • Gość: gosc Re: powiekszony jajnik IP: *.jjs-isp.pl 31.08.08, 15:59
      A jaka ta lekarka ma pewnosc,ze nie jest to spowodowane guzem,
      nowotowrem czy zaburzeniami hormonalnymi? Przez telefon to
      sprawdzila?
    • Gość: gosc Re: powiekszony jajnik IP: *.jjs-isp.pl 31.08.08, 16:01
      Co Ci da morfologia i OB? Moze pokazac czy jest to stan zapalny czy
      moze cos pozniejszego.
    • Gość: !!!!!!!!!!!!!! Re: powiekszony jajnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.08, 09:57
      idz do psychiatry lepiej zrobisz!
      • Gość: agiee1988 Re: powiekszony jajnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.08, 11:10
        dostalam dobra rade. pojde do 3 lekarza i sie dowiem co i jak. a narazie szkoda
        mi 70 zl i nie pojde na nfz bo nie mam czasu. moze w pazdzierniku znajde czas na
        lekarza. no chyba ze zrobie te badania i skonsultuje to prywatnie.

jak wspomnialam. wyjatkowo poszlam zeby sprawdzic czy wszystko w porzadku. a
        jaka mam pewnosc czy prywatnie nie chca mnie naciagac na badania, tak jak jest
        to z nadzerkami?

mozecie sobie mowic co chcecie. i tak mnie to nie rusza, czy nazywacie mnie
        durna czy idiotka.
        mam taka sytuacje finansowa i zyciowa jaka mam i nic nie zrobie.

a pani dr mi pooplaca za rachunki? bo nie wiem kto to zrobi, jak wszystko wydam
        na cos co nie jest pewne.
        • Gość: emka Re: powiekszony jajnik IP: 91.104.70.* 01.09.08, 11:19
          Wiesz co? jak się sytuacja wyklaruje z twoim problemem to wyjmij ty sobie tą
          spiralę, tabletek nie kupuj-bo przecież cię nie stać-większość problemów
          zniknie-chłopak jak kocha to powinien się zgodzić na podwiązanie mu
          nasieniowodów-problemów z jajnikami mieć przynajmniej nie będzie.....
          • Gość: agiee1988 Re: powiekszony jajnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.08, 11:24
            no prosze cie.
            rownie dobrze to ja moge usunac sobie pare narzadow zeby byc bezplodna. znikna
            mi miesiaczki i wszysycy beda szczesliwi big_grin

tylko co zrobie jak bede chciala dziecko?

zadzwonilam do lab. laczny koszt by wyniosl 33 zl, wiec jestem w szoku, ze malo.
            ale musze znalesc czas zeby zrobic te badana.
            • eciepecie8 Re: powiekszony jajnik 01.09.08, 11:27
              ale musze znalesc czas zeby zrobic te badana.

idziesz na 7 do laboratorium i z głowy, co za problem i darcie szat?
        • eciepecie8 Re: powiekszony jajnik 01.09.08, 11:26
          a pani dr mi pooplaca za rachunki? bo nie wiem kto to zrobi, jak
          wszystko wydam
          na cos co nie jest pewne.

skarbie, na tym polega profilaktyka
          • eciepecie8 Re: powiekszony jajnik 01.09.08, 11:59
            no, i z tego wynika, że wolisz, żeby ci znaleziono różne schorzenia,
            bo wtedy koszty badania przynajmniej się zwrócą wink))))
            • Gość: agiee1988 Re: powiekszony jajnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.08, 12:07
              kobieto, ja nawet nie mam czassu podrapac sie po nosie, porzadnie zadbac o
              siebie - paznokcie, twarz itd, wyjsc do sklepu a ty mi mowisz o badaniach smile ;/
              • eciepecie8 Re: powiekszony jajnik 01.09.08, 12:15
                jakby ci powiedziec - porządne zadbanie o siebie to właśnie badania;
                paznokcie - to rzecz drugorzędna
                • agiee1988 Re: powiekszony jajnik 01.09.08, 12:18
                  mowilam o fizycznym wygladzie, codzienna pielegnacia twarz, skora, paznokcie.
                  nigdzie nie wychodze, dzisiaj sie pierwszy raz z kolezanka widzialam od
                  miesiaca. zadne imprezy, dyskoteki itd. jedynie zalatwiam formalnosci, banki,
                  szkola itd.
                  • eciepecie8 Re: powiekszony jajnik 01.09.08, 12:20
                    mowilam o fizycznym wygladzie, codzienna pielegnacia twarz, skora,
                    paznokcie.

to sie na ogół załatwia przy okazji porannej i wieczornej toalety
                    agiee, pzrestań wymyslać i przestań wciągać w paranoiczne dyskusje
              • ensoleillement Re: powiekszony jajnik 02.09.08, 18:04
                ożesz agiee a co takiego robisz że nie masz na to wszystko czasu??? strasznie
                jestem ciekawa
    • nestea1 Re: powiekszony jajnik 01.09.08, 23:46

• Gość: gosc Re: powiekszony jajnik IP: 172.25.252.* 02.09.08, 07:51
        wybacz, ale trudno traktowac z szacunkiem osobę, która w wieku lat 14 bierze
        postinor, bo pierwszy raz na dyskotece nie wiadomo z kim, a potem z każdym
        wątkiem napięcie wciąż rośnie
        • Gość: aaa Re: powiekszony jajnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.08, 19:15
          Trudno też zrozumieć, jak można nie mieć czasu na zrobienie badań
          czy wizytę u lekarza, jeśli niemal cały dzień siedzi i pisze się na
          forum. Sytuacja finansowa też chyba nie jest najgorsza, internet w
          komórce chyba nie jest za darmo.
          Agiee, przyznaj się wreszcie, że jesteś trollem, który wymyślił
          sobie dziwaczkę niby wyzwoloną seksualnie nastolatkę, a w
          rzeczywistości siedzisz w robocie za biurkiem i się nudzisz, a przy
          okazji masz niezłą frajdę z tego, że nam wszystkim w głowach się nie
          mieści, że możesz być prawdziwa (prawdziwy?).
        • nestea1 Re: powiekszony jajnik 04.09.08, 08:13
          no wlasnie takie cos swiadczy o kulturze. Ja staram sie szanowac
          wszystkich bez wzgledu na postepowanie.
    • Gość: malutka-75 Re: powiekszony jajnik IP: *.pool.einsundeins.de 02.09.08, 18:56
      no ale sie usmialamsmile
      Nie ma pieniedzy a pomaga swojemu chłopakowi ktory jest za granicą...
      Ja tez opiekuje sie starsza osoba, fakt ze własnie za
      pieniadze...ale czas zeby o siebie zadbac to mam....chociaz pracuje
      10 godz. dziennie 7 dni w tygodniu!
      • Gość: AGIEE badania zrobione IP: *.opera-mini.net 03.09.08, 14:40
        zaplacilam 36 zl. ale kijowo sie czułam bo mi sie słabo robiło i mialam słaba rękę. nie moge byc na czczo nawet na głupia 1 godzine bo umieram.jutro wyniki ale odbierze je moj kolega bo ja nie moge.moze w piątek znajde czas na konsultacje. pojde znow do tej dr za 30 zl bo inni biorą juz duzo więcej a za stres odbije sobie za to na zakupach (z oszczędność za lekarza) wink
        • Gość: marta Re: badania zrobione IP: 87.105.182.* 03.09.08, 16:38
          nooooooo! czyli nie jest tak źle finansowo!
          no i słuchaj, morfologia i bycie na czczo przez 1h nikogo jeszcze
          nie zabiły, ale może będziesz pierwsza
          let's cross our fingers for that wink

aha i napisz coś więcej o swoim panu, co on porabia za granicą i czy
          mu wysyłasz pieniądze do Egiptu?!
        • Gość: ola Re: badania zrobione IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.08, 19:48
          prosimy - nie opowiadaj juz, ze nie nie masz pieniedzy (choć zamiast do sklepu
          powinnas je raczej zaniesc swojemu chłopakowi)
          nie opowiadaj juz, ze nie masz czasu
          nie opowiadaj, ze umierasz bez śniadania - a jeśli umierasz, to zbadaj sobie cukier
          • Gość: agiee Re: badania zrobione IP: *.chello.pl 04.09.08, 11:52
            moj facet nie jest w egipcie tylko w angli. a pomagam finansowo jemu tutaj w polsce, tzn jego rodzinie, bo rodzic zagrozil ze nie ma po co sie w polsce pokazywac jak nie da pieniedzy na zycie (chociaz w polsce przez miesiac nie mieszkal, a rodzic nie wydal ani zlotowki na chleb czy wode czy gaz na niego)a ze nie ma wyplaty narazie to nie ma co bidulka robic.i jak tylko moj chlop rozmawia z rodzicem to zawsze o pieniadzach - a kiedy wyslesz do polski.jak nie wyslesz, to nie chce cie widziec na oczy.

nie chodzi o to ze nie mam czasu tylko mam czas w okreslonych dniach, nie znanych dla mnie (nie wiem kiedy wyjde gdzies cos zalatwic) bo to zalezy od drugiej osoby, ktora zaopiekuje sie chora osoba.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka