Dodaj do ulubionych

Ból z prawej strony podbrzusza

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 21:26
Kilka dni po owulacji zaczął mnie pobolewać jakby jajnik. Kilka dni przed
spodziewanym okresem - ból piersi, pleców i nadal ten ból z prawej strony
podbrzusza, który pojawiał się zazwyczaj wieczorem. Okres mi się spóźnia 2 dni
(mam regularne cykle), więc podejrzewam, że udało mi się i zaszłam w ciążę,
ale ten ból niepokoi mnie bardzo. Dziś zaczęło mnie mocno kłuć w czasie
zwykłych domowych czynności. Testu ciążowego jeszcze nie robiłam. Czy któraś z
Was, miała podobne doświadczenia???
Obserwuj wątek
    • Gość: tru Re: Ból z prawej strony podbrzusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 21:30
      raczej bym stawiała na zapalenie jajnika,a nie na ciążę.Powinnaś isć
      do lekarza
    • Gość: emka Re: Ból z prawej strony podbrzusza IP: 91.104.70.* 29.08.08, 21:57
      A skąd wiesz,że owulacja była? bo jak nie miałaś przeprowadzonego monitoringu to
      wcale tak nie musiało być-że już była.
      • Gość: Inga Re: Ból z prawej strony podbrzusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 22:07
        Nie miałam przeprowadzanego monitoringu - swój wniosek opieram tylko na tym, że
        mam regularne 28 dniowe cykle, nigdy nie miałam żadnych dolegliwości
        "ginekologicznych" i regularnie badam się u ginekologa. Jasne, mogę się mylić -
        istotne jest jednak to, że rzeczywiście jest coś nie tak - bo zarówno ból piersi
        jest dla mnie nowością, spóźniający się okres, jak i ten "tytułowy" ból z jednej
        strony podbrzusza. Może to rzeczywiście jakieś zapalenie, ech... nie mam pojęcia sad
        • Gość: emka Re: Ból z prawej strony podbrzusza IP: 91.104.70.* 29.08.08, 22:14
          No to na początek muszę cię pocieszyć-nie jesteś kobietą cyborgiem i to,że do
          tej pory miałaś regularne cykle co do dnia to nie oznacza,że nagle coś się nie
          zmieni. Nie było monitoringu czyli nie wiadomo,że doszło do owulacji. Możliwe,że
          cykl ci się wydłuża, możliwe,że jeszcze nie doszło do owulacji i dlatego
          odczuwasz ten ból jajnika dłużej niż zwykle + ból piersi czyli objawy typowego PMS.
          2 dni? to żaden spóźniający się okres-jakby było co najmniej 7 to wtedy można
          mówić o spóźnianiu się.
          Wierz mi jakbyś miała zapalenia jajnika-ków to nie siedziałabyś na forum tylko
          dawno już u lekarza była bo ból jest okropny.
          Jeśli bardzo cię to niepokoi to idź do lekarza.
    • g_l_o_r_i_a Re: Ból z prawej strony podbrzusza 30.08.08, 21:07
      To zrobisz w końcu ten test, czy mamy Ci z fusów wywróżyć czy to
      ciąża/wyrostek/zapalenie jajnika, czy coś jeszcze?
    • Gość: iza Re: Ból z prawej strony podbrzusza IP: *.lodz.mm.pl 31.08.08, 23:32
      o matko to zrób test i nie narzekaj.Jak nie jestes w ciązy to jajnik boli i
      tyle, moze masz torbiel. Idz do lekarza.Ból jest odczuciem subiektywnym, wiec
      nie pytaj się czy któras z nas tak miała
      • Gość: iza Re: Ból z prawej strony podbrzusza IP: *.lodz.mm.pl 31.08.08, 23:35
        ps a moze to wyrostek faktycznie jest.Prawa strona-polozenie wyrostka...Ale moze
        byc wiele. Idz do lekarza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka