beaw27 Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW 06.08.04, 01:22 TRÓJMIASTO????????? Czy tu naprawdę nie należy obawiać się żadnych lek-ginów???? Odpowiedz Link Zgłoś
beaw27 TRÓJMIASTO?????KOGO NALEŻY TU UNIKAĆ?????? 06.08.04, 01:24 Podpowiedzcie jeśli ktoś nadużył Waszego zaufania... Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Gdansk dr kuzminska 06.08.04, 15:32 Nie pamietam nazwiska ale przyjmuje starsza pani okolo 60-ki przy ulKlinicznej w akademiku dla pielegniarek wejscie przy hallera. W 3 tyg ciazy stwierdzila ciaze a przy nas. badaniu w 6/7 tyg tak mnie gniotła ze myslalam ze cała reke mi włozy (przy ciazy nie wskazane jest takie badanie) i w koncu stwierdzila ze to miesniak i zapisala mi zastrzyki na wywolanie okresu czego nie zrobilam, kupilam test wyszly dwie kreski niestety cieszylam sie tylko jeszcze 3 tyg, wlasnie w 10 tyg ciazy dziecko przestalo sie rozwijac i po 3 dniach umarło, nie stwierdzono przyczyny jak mowia lekarze mogl byc to wirus ktory panował ja mysle ze za mocno mnie badala lekarka, niestety pozostało gdybanie Przypomnialam sobie dr kuzminska Dla tych co szukają i polecają lista DOBRYCH ginekologów, oraz niestety CZARNA lista ginekologów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebeta Re: TRÓJMIASTO?????KOGO NALEŻY TU UNIKAĆ?????? IP: *.umwp.pl / 62.89.86.* 29.10.04, 10:25 jeżeli chodzi o Gdańsk i bezpłatne usługi, to odradzam dr Młodzianowską w Przychodni na Kołobrzeskiej - dwóm moim koleżankom oznajmiła, ze są w ciąży, jedna ją wyśmiała, bo była pewna, że nie ma takiej możliwości, ale drugiej nieźle napędziła stracha... Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: TRÓJMIASTO?????KOGO NALEŻY TU UNIKAĆ?????? 29.10.04, 12:59 wiesz cos jest na rzeczy z ta babka, tez kiedys u niej bylam, a moja siostra musi nadal niestety tam sie leczyc i Mlodzianowska chyba nie bardzo czai co sie dzieje w organizmie kobiety, wszystko robi na odwal i po lebkach, a samo badanie chyba tez ja obrzydza-zgroza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tusi Re: TRÓJMIASTO?????KOGO NALEŻY TU UNIKAĆ?????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.04, 23:01 A mnie dr Młodzianowska pomogła. To była moja pierwsza wizyta u ginekologa. Nie jestem ubezpieczona w pomorskim NFZ-cie, ale doktor nie robiła problemów z przyjęciem mnie. Pózniej byłam jeszcze na wizycie kontrolnej. Przepisane leki (niedrogie!) pomogły i bardzo szybko wróciłam do zdrowia. Była bardzo miła i sympatyczna. Kazała równiez udać się do innego lekarza. Gorsze wspomnienia mam z kontaktów z położną. Odpowiedz Link Zgłoś
laura73 Re: TRÓJMIASTO dr TUREK-MUCZYŃSKA!!! 30.10.04, 20:41 Stanowczo przestrzegam !!! Uważa się za super specjaliste w dziedzinie leczenia niepłodności , naciaga na drogie badania i wymysla drogie terapie hormonalne , wmawia patologie kobietom , ktore ich wcale nie maja , leczy je niepotrzebnie a potem przypisuje sobie jako sukces .Tak było tez z moja zupelnie zdrowa kolezanka , ktora miala dobre wyniki i uwazala , ze trzeba ja leczyc bo nie bedzie mogła zajśc w ciążę. Chciała faszerowac ja hormonami.Na szczeście ona rozsądnie ich nie brała i zaraz bez problemu zaszla w ciażę. Poza tym wyrządziła też wiele złego mojej mamie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: TRÓJMIASTO?????KOGO NALEŻY TU UNIKAĆ?????? IP: *.laczpol.net.pl 07.03.05, 21:34 dr Janecki-Gdynia!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karo Re: TRÓJMIASTO?????KOGO NALEŻY TU UNIKAĆ?????? IP: *.hsd1.wa.comcast.net 15.04.05, 02:55 dlaczego tak uwazasz? ja do niego chodzilam przez chwile - jesli chodzi o wypisywanie tabletek to jest ok - ooare sek i sie wychodzi haha ale jesli chodzi o badanie.. brak komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
maria_swiderska Re: TRÓJMIASTO?????KOGO NALEŻY TU UNIKAĆ?????? 26.09.05, 16:22 uciekac od Szczypka, niby mily, fajny i sympatyczny, profesjonalny ( tego nie moge mu zarzucic) ale powiedzial, ze usuniecie nadzerki jest platne ( chcial mnie skasowac 250) a jest w 100% refundowane przez NFZ. ciekawe czy w ogole mam ta nadzerke... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nufka Re: trójmiasto?????kogo należy tu unikać?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 16:43 prawdopodobnie proponował pani krioterapię, która jest najbezpieczniejszym sposobem na usuniecie nadżerki,a ten zabieg z całą pewnością nie jest refundowany przez nfz. dr Szczypek nie jest naciągaczem, tego jestem pewna. Odpowiedz Link Zgłoś
aniald1 Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW 31.08.05, 23:56 Należy uważać na dr Janeckiego, panią dr Dubaniewicz i panią dr Letkiewicz. Wszyscy jeszcze niedawno byli związani ze Szpitalem Miejskim w Gdyni. Dr Letkiewicz taka chwalona a w szpitalu po moim porodzie (zakończonym fatalnym cc wykonywanym przez pierwszą dwójkę nieuków) nie raczyła się nawet do mnie przyznać i zapytać co słychać. Brrrrrrr, taka była zimna. Odpowiedz Link Zgłoś
sudestra Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW- Bydgoszcz 06.08.04, 02:04 odradzam dr. Waldemara Dobrzyńskiego ze szpitala Biziela. Chodzilam 7 lat a kiedy zaszlam w ciaże i zaczelam w domu krwawic kazal mi przyjsc 4 dni pozniej prywatnie.Kiedy na drugi dzin trafilam do szpitala(pojechalam tam gdzie pracuje- bląd), potraktowal mnie na obchodzi jak powietrze, wogole juz do mnie nie przyszedl, i nie zrobiono nic by ratowc moje dziecko.dwa dni pozniej poronilam w szpitalu a pan doktor(Dobrzynski) powiedzial,ze jesli cosmi sie nie podoba to moge wyjsc na wlasne zadanie!!!! Totalne bydle.Na szczescie bylo to juz dawno , potem przenioslam sie do Szpitala miejskiego do dr. Spychalskiego (lista dobrych ginekologów)i mam 8,5 miesiecznego Synka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foe Bydgoszcz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.04, 20:13 Dr Sarap W oczach ma $. Nie zauważył problemów u dziecka, które urodziło się z poważnymi wadami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamaSzymona Re: Bydgoszcz IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.INTELINK.pl 29.10.04, 13:01 Kotzbach. Szpital Biziela. Byłam obecna przy tym, jak doprowadził do śmierci jednej z bliźniaczek koleżanki z sali. M.in. nie wiedział, jak się włącza aparat do USG, a o cesarce zadecydował po 45 minutach, zamiast od razu... Ma prywatny gabinet w szpitalu (!), a gdzie jeszcze - nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peg81 Re: Bydgoszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 00:46 niestety musze sie zgodzic co do tego lekarza....byl moze dobry 20 lat temu jak to wspomina moja mama...ja na poczatku bylam zadowolona, ale kiedy zmadrzalam, mialam dosyc sluchania, ze "wyjdzie pani za maz urodzi dziecko i wszystko sie ureguluje" zamiast jakis konkretow.zmienilam lekarza po 2 latach i co sie okazalo? PCO, i samo sie nie ulozy.... Odpowiedz Link Zgłoś
mada721 Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW- Bydgoszcz 11.11.04, 17:37 Masz rację to cham !!!! ja leżałam na jego oddziale z bliźniakami które miały niedowagę i powinny leżeć w szpitalu a on na to,że dzieci na pediatrię a mama(czyi ja) do domu. codziennie wykłócali się o mnie pediatrzy (chwała im za to !!!) a on codziennie na wizycie chciał wypisywać do domu -zamiast się cieszyć z cudu narodzin to po każdej wizycie płakałam Tak jak wspaniale wspominam porodówkę tak nigdy nie zapomnę położnictwa i jego personelu tegoż Pana nawet byłu niego mó mąż i też nic nie zdziałał ewidentnie leciał na kasę później wymyślił że mogę leżęć na ginekologi septycznej jestem pielęgniarką i nigdy bym się nie zgodziła na leżenie na brudbej ginekologii comijać go z daleka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mada721 Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW- Bydgoszcz 11.11.04, 17:43 to co napisałam dotyczy dr Dobrzańskiego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dragonia Bonder-Medica-WAWA - dr Krystyna Molenda-Macewicz 06.08.04, 21:05 Co się ubawiłam to moje, ale trafiłam z deszczu pod rynnę ... Ponieważ Pani ginekolog-połoznik dr Krystyna Molenda-Macewicz nie wiedziała nic, ze byłam u innego lekarza wcześniej tego samego dnia, po krótce powiedziałam, że zatrzymał mi sie okres i że zrobiłam badania kontrolne na androgeny i prosze o interpretacje, oczywiscie zaczęła wszystko od początku, o piewrszej miesiączce, jakie cykle, kiedy ostatnia,bla bla, wreszcie wzięła wyniki ... i mówi że musi sie przyznac ze ona żadko zleca te badania , bo normy maja duży rozrzut i są nie miarodajne, no ale skoro je już mam, to w moim wieku jest to normalne... Zapytałam jak to jest, że tak nagle zepsuły mi się regularne cykle, ona że przyczyną może być stres. Pytam jak to sprawdzić, ona że sie nie da. No to ja pytam czy wpływ na ten podniesiony testoseron i androstendion może miec tarczyca. Stwierdziła, że mogą mieć, ale kazała pokazać szyję, i przełknąc ślinę , zapytała czy mnie uciska cos w gardle - poczym stwierdziła, że to nie tarczyca. Pytam, czy warto robić badania na hormony tarczycy, ona że nie nie ma sensu...Powiedziała, że moje androgeny nigdy juz nie beda dobre i że cały czas lub co jakis czas będę musiała je zbijać. Otóż Pani stwierdziła, że poniewaz mam podniesiony testosteron to na pewno mam niski poziom hormonu ciałka zółtego. Zapytałam z głupia frant czy to ten co ma oznaczenie LH na wynikach - stwierdziła, że tak coś w tym stylu, a po chwili stwierdziła, że to progesteron. Nic jej nie mówiłam, że robiłam badanie progesteronu i wyszedł dobrze.Zapytałam, czy w takim razie nie powinnam zrobić hormonów żeńskich, a ona że z tych męskich i z objawów nie ma potrzeby bo na pewno mam niski poziom progesteronu. W końcu stwierdziła, że mnie obejrzy i przy okazji zobaczy owłosienie. No włosów trochę mam jestem szatynką... ale żeby było to jakieś nadmierne owłosienie to bez przesady. A ta, że trzeba rozpocząc leczenie żeby mi sie nie pogłębiło, to ja jej mówię, że takie samo owłosienie, jak nie słabsze po ciągłym stosowaniu wosku mam od zawsze. Pokiwała głową i pyta co kończyłam, a ja że jakie to ma znaczenie?? A bo jest Pani bardzo zorientowana w temacie. I że to bez sensu, żeby mi odpowiadała na wszystkie pytania - bardzo szczegółowe i że może lepiej żebym kupiła sobie jakąś książkę. W rezultacie zaleciła mi stosowanie Duphastonu na "zbicie" testosteronu łykać przez 5 dni w trakcie cyklu na 7 dni przed spodziewanym okresem. CZY TO W OGÓLE MA SENS....???? Na koniec zabiła mnie wzrokiem kiedy zapytałam ją o PCO, kazała łykac tabletki i się nie zastanawiać.... Ufff...............nie mam szczęścia do lekarzy..... A Panią doktor wpisuję na czarną liste ginekologów... :!: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zla_Kotka LUBLIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 21:51 Nie polecam pani dr Marzeny Stasiak (Krasnicka) Gdy przyjechalam w nocy na porodowke, zniecierpliwiona otworzyla mi drzwi i stwierdzila, ze histeryzuje (tego samego ranka wypisala mnie z patologii, gdzie bylam z powodu "przeterminowania" ciazy) Skurcze mailam co 4 minuty i tak silne, ze film mi sie urywal i wymiotowalam. Zapisala w karcie ze sa co 10 minut, odprowadzila do pokoju przedporodowego, poloznej ppwiedziala: "tu jest dziewczyna, straszna histeryczka" i poszla spac. Wiecej jej juz nie zobaczylam. Szkoda, ze nie znam nazwiska poloznej, bo ona to dopiero zasuguje na czarna liste. Rzucila na mnie okiem i rzekla: trzeba oddychac jak skurcz idzie po czym sie zmyla. Przez 2,3 godziny mdalam i wymiotowalam na przemian. Nikt do mnei nie zajrzal. Potem polozna laskaiwe sie zjawila. Nie bylam w stanie siedziec ani chodzic ani wogole nic,laskawie wlozyla mnie do wanny. Potem skomentowala, ze niepotrzebie ogolilam sobie wlosy. Ja na to, ze zawsze gole bo lubie, stwierdzila, ze dziwna jestem i czy sie nie wstydze przed mezem. ja na to, ze sam mi goli. To juz jA chyba przeroslo. Blagalam ja o znieczulenie, a ona do mnie, ze nie ma czegos takiego jak znieczulenie przy porodzie i kto mi nagadal takich glupot. W przerwie miedzy skurczami zebralam sily i wygarnelam jej, robiac wyklad o rodzajach zneiczuelnie- zatkalo ja. Zerknela do karty i stwierdzila: O boze, to pani jma 25 lat? myslam, ze z 15! (mlodo wygladam) Na szczescie przyszla druga zmiana i lekarka i polozna okazaly sie cudownymi osobami, ktore zadbaly o to, zebym nie wspominala porodu jako koszmaru. Nie polecam jeszcze lekarek z przychodni studenckiej na Langiewicza, a zwlaszcza dr Beaty Komorowskiej. Mialam okropnie zaburzenia miesiaczkowe przed ciaza, np. przez 8 miesiecy nie dostalam ani razu. Nie chciala mi dac tabletek na uspokojenie cyklu mowiala, ze sam organizm dojdzei do rownowagi. Potem nie chciala mi dac tabletek anty mowiac, ze i tak bede miala trudnosci z zajsciem w ciaze. Nie chciala mi dac recepty na postinor, stwierdzajac ze w moim przypadku wywola on u mnie bezplodnosc. Stalo sie tak, ze kiedys pekla nam guma, 5 minut po tym lyknelam postinor 9inny lekarz mi dal) no i zaszlam w ciaze. Mimo tego i mimo domnienmaych klopotow prorokowanych przez lekarke. A co do dra Wlodarczyka, o ktorym ktos wydal zla opinie, slyszalm od kilku kolezanek, ze jest swietny zwlaszcza dla zagrozonej ciazy. Moja kolezanka do dzis przysyla mu kwiaty na imieniny za uratowanie jej ciazy. Ja spotkalam go 2 razy jak lezalm na patologii na Krasnickiej, zrobil na mnie bardzo sypatyczne wrazenie. PS. Pomimo wszytsko uwazam szpitas na Krasnickiej za najlepszy w Lublinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magounia Re: LUBLIN IP: 212.182.40.* 15.12.04, 17:04 Nie wiem gdzie przeczytałaś złą opinię o dr Włodarczyku, przeszukałam wszystkie posty i takowej nie znalazłam. Ja uważam go za super lekarza (podobnie jak twoja koleżanaka). Opiekował się mną w 1 ciąży i planuję że 2 też będzie prowadził . Osobiście wpisałam go na BIAŁĄ LISTĘ GINEKOLOGÓW I POLECAM WSZYSTKIM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magounia Re: LUBLIN IP: 212.182.40.* 15.12.04, 17:10 to jeszcze raz ja, znalazłam tę opinię. I dziwię się. Nigdy nie miałam problemu żeby się z nim skontaktować. Nawet na urlopie (swoim oczywiście) odbiera telefon. Co do innych zarzutów, myślęże to sprawa indywidualnego odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
ambjutiful do Dragonii :)) dr Krystyna Molenda-Mace 13.08.04, 20:54 No, przyznam, że jestem w szoku i w ogóle - bardzo mi się podobała opowieść ) Miałaś szczęście, że się wcześniej naczytałaś i nasłuchałaś, bo gdyby nie to, to wizyta mogłaby skończyć sie dla Ciebie tragicznie! A tak swoją drogą, to sądzę, że ta pani ginekolog Twoja, to ma wiele wspólnego z naszym Cloobem Kozmo-Gerlsuf. Zapraszam : forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20430 Pozdraffiam!! )) Łuśmjauam siem do ues ) Odpowiedz Link Zgłoś
xxara Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW 07.08.04, 18:57 Warszawa/ dr Kaplinski gazetowy specjalista, poszlam do niego z wynikiem USG z poprzedniego dnia a on uparl sie ze musi mi zrobic wlasne USG nastepnego dnia, bylam wtedy w 7 tygodniu. Nie chcialam sie zgodzic ale nie zdobylam sie na wystarczajaco stanowczosc, lezac w rozkroku na fotelu. teraz jestem w 12 i mam nadzieje ze to podwojne USg dzien po dniu nie zaszkodzilo mojemu dziecku. lekarzowi chodzilo o to, zebym zaplacila dodatkowe pieniadze za wizyte, a poza tym zlecil mi mnostwo badan, ktore - jak to okreslila moja obecna lekarka - to pic na wode. Unikac cwaniaka! w 7 tygodniu *mialam wiec dwa USG dzien po dniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zla_Kotka Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.04, 22:23 Na pewno nie zaszkodzilo. Usg podobno bywa odrobine dyskomfortowe dla dziecka, gdyz emituje nieprzyjemne fale dzwiekowe (podobne do dzwiekow kosiarki), jednak maluszek 7 tygodniowy jeszcze ich nie slyszy. Nie obawiaj sie wiec. Odpowiedz Link Zgłoś
aga008 Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW 23.03.05, 16:05 Zgadzam sie w 100%. Lekarz goniacy z pieniadzem, nieliczacy sie z pacjentkami, chyba ze sa zamozne....niesamowite opoznienia, brak szaunku dla czasu pacjentek. Poza tym zleca niesamowita ilos badan, nie zawsz potrzebnych i przepisuje ogromne ilosci lekow. Nie polecam Stracicie duzo czasu i pieniedzy,a nic wam nie pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś
emka29 Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW 06.07.05, 10:13 Mam podobne doświadczenia. Zmieniłam lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW - Warszawa IP: *.acn.waw.pl 08.08.04, 22:04 Parę lat temu w Izis na Nowym Świecie przyjmowała mocno wiekowa pani ginekolog (nazwiska nie pamiętam) która mi, 18-letniej wówczas dziewczynie opowiadała o metodach antykoncepcyjnych, a głównie o prezerwatywie. A więc według pani doktor prezerwatywę przed użyciem trzeba... nadmuchać (!) żeby sprawdzić czy nie jest dziurawa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rudacleo Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW - Warszawa 13.10.04, 19:26 To ja dodam o Izisie na Marszalkowskiej: kiedys poszlam tam na USG, a ktorym mlody pan doktor stwierdzil, ze mam 2 macice... Dr. Borakowska z Alfy myslalam, ze padnie ze smiechu... Zwlaszcza, ze przybieglam do niej od razu z wydrukiem... ******** rudacleo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Dr Jreneusz Białek z Wieruszowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.04, 15:02 Dr Ireneusz Białek z Wieruszowa. cham nic dodać nic ująć. Nic nie napiszę bo to mała miejscowość. O mały włos nie straciłam dzieci przez tego ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznań Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW IP: *.net / *.inforia.net 10.08.04, 13:42 dr Feliksik (byłam w przychodni i kazał mi przyjść prywatnie bo w przychodni ma amnezje i nie wie co mi dolega)oczywiście musiałabym zapłacić za to Odpowiedz Link Zgłoś
mika_forum Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW 17.08.04, 14:45 W zyciu nie widzialam tak sympatycznego lekarze (i ostroznie bada) jak Feliksik, a znam go z oddzialu szpitalnego (lezalam na patologii) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: go Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW IP: *.icpnet.pl 06.01.05, 21:36 byc moze dr Feliksik to db lekarz (tak slyszalam), jedno jest pewne - zdecydowanie zmeczony przyjmowaniem na nfz, czego to wlasnie zaprzestal Odpowiedz Link Zgłoś
darriasz Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW Tychy 14.08.04, 12:31 zdecydowanie odradzam doktora Z.Urbanowicza. Przyjmuje on w przychodni na ośiedlu C w Tychach (w takim wieżowcu na parterze, ul. chyba Cyganerii) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dama Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW Tychy IP: *.tkdami.pl 25.11.04, 16:13 stanowczo odradzam lekarzy- ginekologów z ULTRAMEDU w Tychach- ul. Nałkowskiej- Jest tam dwóch takich , obaj z Oświęcimia- dla nich kasa ponad wszystko- nieeleganckie propozycje , żarci i dowcipy.Są bardzo przemądrzali i zarozumiali . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW Tychy IP: 213.77.86.* 24.01.05, 19:24 Nie polecam również pani ginekolog Moniki Górny z oś. D (naprzeciw Azetu). Po wizycie u niej miałam nieodparte wrażenie, jakby zalezało jej tylko na jak najszybszym "obsłuzeniu" pacjentki. A na zadawane pytania odpowiadała z wielką niechęcią. Nie mówiąc już o tym, że jej zwracanie się do pacjenta nie należy do godnych pochwały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW Tychy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.05, 13:54 Zgadzam się z opinią n.t. dr Moniki Górny. Trafiłam raz do niej po wizycie pogotowia - ból w podbrzuszu. Obeszła się ze mnią bardzo nieprzyjemnie, badanie było bolesne. Po czym stwierdziła:"czy z kazdym bólem pani dzwoni na pogotowie..." ODRADZAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mika71 Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW Tychy 21.03.05, 10:56 Ja również szczerze odradzam dr Górny. Jest niemiła wręcz nieuprzejma.Uważam,że takie osoby jak ona nie powinny mieć kontaktu z ludźmi,a już na pewno nie tak bliskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: musia2002 Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW Tychy IP: *.dyn.optonline.net 20.05.05, 06:58 To ja sie tez dopisze.M.Gorny i W.Gwara-lekarze bez "serca". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adia Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW Tychy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 23:22 możesz coś więcej o nich napisać? Jak się nazywają? Odpowiedz Link Zgłoś
szczypior74 Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW Tychy 09.12.04, 09:29 Podpisuję się dwoma rękami. Powinni zakazać praktyki dr Urbanowiczowi. Jak można przyjmować 2 pacjentki w ciągu 10 min.? A można. Ja ubieram się po USG, a pan doktorek prosi kolejną panią na koziołek. Sytuacja powtórzyła się trzykrotnie. Poza tym miałam okazję mieć w ręce moja kartę pacjenta - zapisane na niej były wizyty, na które nigdy się nie umawiałam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna W a r s z a w a dot.dr Jóźwiak i dr Stopińskiej IP: 217.11.133.* 19.08.04, 14:01 Katee napisała, że chodzi do dr. Jóźwiak z ALFY. Ja także do niej chodziłam, gdy byłam w pierwszej ciąży. Nie miałam zastrzeżeń, ale faktem jest, że w ciąży nic złego się nie działo. Nie wiem jakie kroki by podjęła, gdyby coś było nie tak. Matyldakowalska odradzała dr Stopińską. Nie wiem czy myślimy o tej samej dr Stopińskiej, ale uważana jest ona za bardzo dobrego lekarza (ginekolog- endokrynolog), który pomógł wielu kobietom. Ja także do niej chodziłam i właściwie wydawało się, że jest OK, zlecała badania itp. Ale w momencie, gdy nie znalazła przyczyny moich kłopotów (a nie znalazła, tak naprawdę jeszcze nikt nie znalazł) przerzuciła się na mojego męża, żeby jemu zrobić badania. Dobrze, ja rozumiem. Ale najpierw trzeba zająć się mną!! Wyjaśnić co ze mną się dzieje i jak miałabym się leczyć. Po ostatniej wizycie mam duże wątpliwości. Odradzam dr ANTEPOWICZ! Wiem, że niektóre dziewczyny są z niej zadowolone, ale nie ja. Przy przebijaniu pęcherza płodowego, raz, że wyprosiła mojego męża, a dwa, że zrobiła to w taki sposób, że podskoczyłam z bólu. Podobno przebijanie pęcherza nie boli. Zraziłam się baaardzo. I jeszcze jedna "wspaniała" pani doktor. Niestety zapomniałam jej nazwiska. Kiedyś przyjmowała w przych.na Kochanowskiego i jednocześnie pracowała w Bielańskim. Gdy przyszłam kontrolnie w terminie porodu do szpitala (wszystko było ok.) ta, badając mnie, naruszyła szyjkę macicy, aż zaczęłam mocno krwawić. Ona sama się zlękła, gdy zobaczyła rekę w krwi. Nie wspomnę jak bardzo bolesne było to badanie.. Oczywiście nie puściła mnie już do domu, no bo jak z krwawieniem.. W czasie tego badania przeżyłam długie chwile grozy... Odpowiedz Link Zgłoś
black_currant Re: W a r s z a w a - dr Jóźwiak i ALFA 22.08.04, 19:52 Zdecydowanie nie polecam!!! Chodziłam do niej w pierwszej ciąży: 1. Nie dała mi skierowania do poradni diabetologicznej pomimo ewidentnej cukrzycy ciążowej (w Szpitalu na Karowej po telefonicznym podaniu wyników od razu powiedzieli, że taki stan kwalifikuje się do leczenia) 2. Nie zleciła mi powtórnych badań na toksoplazmozę pomimo tego, że pierwszy wynik pokazał, że nie mam odporności. Ciekawe w jakim stanie urodziłaby się moja córka, gdybym zaraziła się w ciąży... 3. Na ostatniej wizycie byłam w 35 tygodniu. Potem kazała mi się zgłosić do szpitala, a do niej 6 tygodni po porodzie... A ja jej posłuchałam, bo myślałam, że faktycznie tak trzeba... I kolejny raz moje dziecko miało masę szczęścia, że nie działo się nic złego... Urodziłam 2 tygodnie po terminie. Dobrze, że z internetu dowiedziałam się, że istnieje coś takiego jak KTG, na które należy chodzić po terminie... 4. Nie sprawdzała tętna na każdej wizycie 5. Gdy poszłam do niej po porodzie (i to było moje ostatnie spotkanie z panią doktor) na moją uwagę, że miałam problemy z karmieniem (płaskie brodawki) radośnie spytała: 'to co mamusia robiła w ciąży? Trzeba sobie było wyrabiać brodawki'. Tylko skąd miałam o tym wiedzieć? Pani doktor nie udzieliła mi tej informacji... Ech... Szkoda gadać... W zasadzie to całe szczęście, że była to ciąża bez większych komplikacji... Zresztą w ogóle nie mam szczęścia go ginekologów w Alfie (przerobiłam kilka lekarek). Niestety nie pamiętam nazwisk. W każdym razie jedna pani doktor gdy przyszłam po tabletki zrobiła mi wykład na temat mojej tuszy (wówczas 164 cm wzrostu i waga 60kg) - że w takim stanie, to powinnam być szczęśliwa, jeśli kiedykolwiek uda mi się zajść w ciążę... Potem przepisała mi Dianę, którą brałam jako nastolatka na pozbycie się trądziku... Omijam tą przychodnię szerokim łukiem. Jedyną fajna lekarka, u której tam byłam jest laryngologiem Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezapominajka GLIWICE, moje ostatnie doświadczenia IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 19.08.04, 19:43 Niestety, Dr Kluszczyński - nie!!! Może trafiłam na Jego złe dni, ale popełniał kardynalne błędy. Jestem w ciąży, mam stan zapalny. Przepisał mi zovirax dopochwowo (absolutnie nie wolno podczas ciąży, nawet pani w aptece b.się dziwiła, inny lekarz wybił mi to z głowy). Inne błędy - nie skierował na właściwe badania, zapomniał wyniku badań laboratoryjnych (wynik był fatalny, gdybym nie upierała się i nie pojechała do gabinetu dzień później po ten wynik, już pewnie bym poroniła - trzeba było natychmiast wziąć antybiotyk). Nie założył karty ciąży, w ogóle nic nie zapisywał podczas moich wizyt, danych, nr tel, czegokolwiek. Kochani, ja rezygnuję. Szukam innego lekarza. Myślę, że tym razem trafiłam już dobrze, ale proszę, jeśli macie sprawdzony kontakt, podajcie mi, będę wdzięczna. Nie chcę już przypadków. Dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
kicia_simba Warszawa, dr Łuszczewski, IMiD 20.08.04, 11:51 Czesc dziewczyny. Chcialbym ostrzec Was przed dr Łuszczewskim z IMiD. Bylam u niego dwa razy, naiwnie myslac, ze w IMiD raczej na zadnego patalacha nie powinnam trafic. Niestety, mylilam sie. Ten czlowiek nie ma odpowiedniej wiedzy, a poza tym jego sposob traktowania pacjentek rowniez pozostawia wiele do zyczenia. Kilka przykladow - po pierwsze bez pytania zwracal sie do mnie po imieniu (mam prawie 26 lat), czesto pozwalal sobie na idiotyczne zarty. Np. ja mu mowie, ze odczuwam lekkie pieczenie i mam serkowata wydzieline, wiec najprawdopodobniej nabawilam sie jakiejs grzybicy. Zbadal mnie i stwierdzil 'e tam, nic nie ma. Moze po prostu organ byl zbyt intensywnie uzywany? (tu oblesny usmiech). Bez komentarza. Wczoraj bylam u prywatnego gina, dostalam odpowiednie leki, ,oczywiscie grzybica. Inne pytanie, o zakrzepice (stosowalam kilka lat tabletki, chce zmienic na inne). Poniewaz jakis czas temu mialam spuchnieta noge w okolicach kostki (po leczeniu jeszcze troche czasami boli), spytalam, co on o tym mysli. On, bez nawet zerkniecia na noge, 'e tam, pewnie sobie zwichnelas czy cos'! Aha, juz po tej sprawie z kostka mialam robione badania krwi. Moim zdaniem gdyby to mialo cos wspolnego z zakrzepica, wyniki czasu krzepniecia by to pokazaly. On na to, ze skad, to nie ma nic do rzeczy. Otoz ma, potwierdzil mi to wczoraj prywatny gin (zreszta swietny, ordynator na Inflanckiej + prywatny gabinet, dr Slawomir Sikora, zainteresowanym podaje tel: 601-692-130). Coz, w podobny sposob przebiegala cala wizyta. Nie dowiedzialam sie nic, zas zachowanie pana dr (?) ponizej wszelkiej krytyki. Pozdrawiam, Kamilla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Warszawa, dr Łuszczewski, IMiD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 09:21 Potwierdzam. Facet jest tez niekompetentny jesli chodzi o prowadzenie ciąży. Jest to nie tylko moja opinia, ale fakt potwierdzony przez innych położników. Odpowiedz Link Zgłoś
fikusia Re: GLIWICE, moje ostatnie doświadczenia 20.08.04, 20:39 zgadzam się z powyższym w 100% też od niego uciekłam (ciąża), totalnie olewał!!!!!!! moge polecić dr Augustyniak, dobrze, ale drogo niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara Re: GLIWICE, moje ostatnie doświadczenia IP: *.neonet.gliwice.pl 29.09.04, 17:44 Jedynym lekarzem, do którego (a właściwie której) nie pójdę nigdy jest dr Augustyniak. Przestrzegam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medusa Re: GLIWICE, moje ostatnie doświadczenia IP: 195.136.191.* 31.10.04, 17:06 zdecydowanie NIE dla Augustyniak, jest makabrycznie pazerna na kasę i niestety ilośc wydanej u niej kasy nie ma przełożenia na zaangażowanie w opiekę nad pacjentką!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka GLIWICE IP: *.gwardii.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 04.02.05, 09:33 Niestety z uwagi na swoje problemy w ciążach odwiedziłam wielu ginekologów, leżałam również w szpitalu ginekologiczno-położniczym. Brak uczuć, serdeczności i zrozumienia to, najdeliktaniej mówiąc, wizytówka tego miejsca - wiele kobiet przeżyło tam najtragiczniejsze chwile swojego życia. Wśród lekarzy, których stanowczo odradzam są: dr Kluszczyński i dr Siergiej. Natomiast polecam z całego serca dra Szweja. Wspaniały lekarz, fachowiec i człowiek. Bada absolutnie bezboleśnie i zawsze pamięta o badaniu piersi, co niby powinno być standardem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Sosnowska Re: GLIWICE, moje ostatnie doświadczenia IP: *.razor.bmj.net.pl 22.08.04, 13:02 Ja mogłabym Ci polecić dr Łagana. Może nie mówi zbyt dużo podczas wizyty, ale warto i trzeba pytać. Poza tym zna się dobrze na tym co robi i mówią, że dmucha na zimne i w moim przypadku było to właściwe dmuchanie. Gdyby nie to, że byłam jego pacjentką i przebywałam w Szpitalu Klinicznym w Zabrzu, nie wiem jak wszystko by się skończyło. Lekarze nie zwracali uwagi na moje dolegliwości i mimo starzejącego się łożyska w początkowym 3 trymestrze odesłaliby mnie do domu, zamiast monitorować i przeprowadzać systematyczne przepływy.Dr Łagan jest w tym szpitalu adiunktem na patologii ciąży i zajął się mną w należyty sposób, monitorując dziecko i wywołując poród w odpowiednim momencie.Dodam jeszcze, że podczas ciaży przytafił mi się wyrostek, więc konieczna była operacja no i co się z tym wiąże systematyczna kontrola stanu dziecka. Nie jest to może lekarz ideał, bo do ideału i zadowolenia z niego mu wiele brakuje, aczkolwiek nie popełnia błędów tradycyjnych. No i na koniec : przyjmuje na Dunikowskiego 3 w środę od 16.00 i w piatek od 16.00. Odpowiedz Link Zgłoś
olab1 Knurów i okolice 07.10.04, 14:53 Przestrzegam wszystkie, które miały bądż mają problemy z ciążą - m.in z jej donoszeniem. Szpital w Knurowie jest super pod warunkiem, że wszystko jest OK. Jeśli cokolwiek sie pojawia to uciekać ile sił!!! Jedyne, co tam usłyszałam to "zrobicie sobie nastepne dziecko /po poronieniu/, nie zasugerowano koniecznych badań, zero współczucia i wsparcia. Pewien bardzo młody i sympatyczny (czarny przystojniak) nie wiedział nawet, gdzie się robi badania genetycze, a Klinika w Zabrzu pod nosem! Po dwóch poronieniach mam kochaną córeczkę, opiekował się mną dr. Kluszczyk, kiedyś adiunkt w Zabrzu a teraz ordynator w Wodzisławiu Śląskim (szpital nr 1, gabinet w Czerwionce,). Trochę zainteresowania i oczywiście niezbędna wiedza fachowa. Ordynator Sitkiewicz patrzy na pacjętkę a w oczach ma monety - raczej banknoty. Unikać jak ognia - są inni dobrzy, sprawdzeni fachowcy, wiadomo, każdemu trzeba płacic, ale dla kogoś, kto pragnie mieć dziecko, kto przeżył stratę nienarodzonego, gotowy jest na wszystko. Poza tym w Glwicach gorąco polecam dr. Straszaka - naprawdę ludzki lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
fikusia Re: Knurów i okolice 16.10.04, 13:49 Dokładnie: Sitkiewicz to wredny naciągacz, poprostu żenada, nie doświadczyłam bezpośrednio, ale moja przyjaciólka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stella Re: Knurów i okolice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.04, 12:42 Musiał się strasznie zmienić w ciągu siedmiu lat... (((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Knurów i okolice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 23:14 też rodziłam w Knurowie i jeśli chodzi o sam poród byłam bardzom zadowolona, nie miałalm żadnych problemów - moze dlatego, ale po porodzie hasło które brzmi "szpital przyjazny dziecku" okazało się totalną porażką - poradnia laktacyjna tylko z nazwy - miałam ostre zapalenie piersi i nikt mi nie pomógł a dr Zakrzewska zjechała mnie kiedy po raz kolejny z płaczem przyjechałam do tego szpitala: po co ja przyjeżdzam i najlepiej jakbym dała im już święty spokój - w konsekwencji po tygodniowej męce w 40 stopniowej gorączce trafiłam na hirurgię i trzeba było zapomnieć o karmieniu - po prostu porażka - całkowity brak kompetencji, a te gazetowe slogany - rodzić po ludzku, tylko naturalne karmienie, itp. to czcze życzenia... przynajmniej w tym szpitalu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamusia Re: GLIWICE, moje ostatnie doświadczenia IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.05, 08:28 Jestem zaskoczona tak pozytywna opinia o dr.Łaganie, trafiłam do niego moze z 4 lata temu. Po 2 wizycie lekarz stwierdził, ze jestem bezpłodna na posdt. badań ogólnych i badań hormonalnych (które notabene wg innego lekarza były poprawne). Była to moja 2 i ostatnia wizyta, a dzisiaj jestem szczęsliwą mama 2-letniej córy - nie miałam żadnych problemów z zajściem w ciązę i jej przebiegiem. Jest to lekarz łasy na pieniadzą, wydający bezpodstwne diagnozy. Oczywiście zaproponował mi wtedy zabieg invitro za ogromne pieniadze. Na koszt wizyty u p.doktora składało się kilka elementów osobno sobie liczył za badanie, usg, wobec tego na dzień dobry zostawiało się 100 zł. Stanowczo nie polecam. pazerny na kase i potrafiacy zdołowac psychicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
krysiulka Re: GLIWICE, moje ostatnie doświadczenia 21.07.05, 23:16 Gość portalu: Joanna Sosnowska napisał(a): > Ja mogłabym Ci polecić dr Łagana. ... > No i na koniec : przyjmuje na Dunikowskiego 3 w środę od 16.00 i w piatek od 16 > .00. I bierze za wizytę (USG plus zwykłe badanie) 130 zł. Nie polecam. Za to polecam dr Stachurską - Muchę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amis Re: GLIWICE, moje ostatnie doświadczenia IP: *.asystent.polsl.gliwice.pl 29.10.04, 21:14 Dr Kluszczyński - zignorował bardzo wysokie cisnienie u żony (150/100) i drgawki z tego powodu, przepisywał jod w trzecim trymestrze i lek, który jeszcze podnosił ciśnienie (skutek uboczny) !! U nas też Pani farmakolog z apteki w Gliwicach (centrum - skrzyżowanie przy ulicy Pszczyńskiej) wie więcej na temat położnictwa - BRAWO ! Zmienilismy lekarza i żona wylądowała od razu w szpitalu w Bytomiu !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HJ Re: GLIWICE, moje ostatnie doświadczenia IP: 80.48.189.* 20.05.05, 16:53 chyba farmaceutka a nie farmakolog...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eliza Re: GLIWICE, moje ostatnie doświadczenia IP: *.SM.osi.pl 29.10.04, 22:12 Na ciążę polecam Panią doktor Skwirę - Kapała, moja przyjaciółka jest nią zachwycona, nawet po porodzie prosiła żeby przyjść i pokazać małego Odpowiedz Link Zgłoś
jaskierus Re: GLIWICE, moje ostatnie doświadczenia 05.12.04, 21:45 tak, dokladnie, tez jestem zachwycona i bardzo polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ozanna Re: GLIWICE, moje ostatnie doświadczenia IP: *.devs.futuro.pl 07.12.04, 15:46 CZy moglabym prosic o namiary? Odpowiedz Link Zgłoś
bearbel Re: GLIWICE, moje ostatnie doświadczenia 30.10.04, 15:44 Czy znalazłaś już lekarza? Wcześniej chodziłam do tego doktora przez kilka lat, ale odkąd zaszłam w ciążę zmieniłam lekarza i jak się okazało (mimo mojego sceptycznego podejścia) był to najlepszy wybór na jaki mogłam się zdecydować. Rewelacyjny lekarz, znający się na swoim fachu niesamowicie, zresztą nie bez powodu jest ordynatorem. Jeśli jesteś zainteresowana proszę o kontakt na bearbel@gazeta.pl. Urodziłam w lipcu 2004-ciąża pod jego przewodnictwem i poród w jego obecności to moje najpiękniejsze życiowe doświadczenia. Poniżej zdjęcia mojego syneczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izka Re: GLIWICE, moje ostatnie doświadczenia IP: *.com.pl / *.gl.digi.pl 24.01.05, 14:14 czy mozesz podac namiary na tego lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwcia Re: GLIWICE, moje ostatnie doświadczenia IP: *.necik.pl 23.11.04, 13:12 Przykro mi czytać tak złe rzeczy o dr. Kluszczyńskim. Ja jestem jego pacjentką od 8 lat ( w tym raz w ciązy - szcześliwe rozwiązanie i zdrowy syn ) i tak naprawdę to nigdy nie miałam jakichkolwiek problemów, a wręcz przeciwnie! Uważam, że dr. Kluszczyński jest dobrym specjalistą. Pozdrawiam Iwcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bajka Re: GLIWICE, moje ostatnie doświadczenia IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 16.02.05, 14:19 Iwcia, powiem tak - kazdy lekarz przeciez musi miec sukcesy, w koncu jest lekarzem!! Na pewno sa pacjentki, ktore sa zadowolone z dr Kluszczynskiego, przeciez co by to bylo, gdyby kazda miala z nim problemy?? Ale ja go odradzam, przestrzegam przed nim!! To nie tylko moja opinia. Nie chce go jakos obrazac i rozpisywac sie, ale wiem jak malo jest dokladny i do czego moze prowadzic jego leczenie (albo ignorowanie symptomow). Ciesze sie, ze Tobie sie udalo, bardzo. Nie wiem nic o Tobie, ale moze Ty mialas z ciaza wszystko ok i po prostu nie bylo wiekszych problemow. Ja do Niego juz nie pojde, moja przyjaciolka tez. Mamy powody. Trzymaj sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Figa Re: GLIWICE, moje ostatnie doświadczenia IP: 80.48.249.* 16.02.05, 18:14 odwiedzam to forum od dluzszego czasu i mysle, ze dziewczyny maja racje co do doktora Kluszczynskiego. Odradzam go - jesli ktos chce urodzic dzidzie.Ja mam przykre doswiadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Częstochowa Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW IP: *.ids.czest.pl / *.ids.czest.pl 20.08.04, 12:17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi22 Ostrowiec Św. IP: *.derbynet.pl / 217.153.187.* 20.08.04, 16:13 Odradzam dr Szczepaniakową. Raz byłam u niej i stwierdziła 7 cm torbiel, która w rzeczywistości, po konsultacjach z innymi ginekologami okazała się być niepękniętym pęcherzykiem. Oczywiście "torbiel" kazała wyciąć. Wtedy byłam dziewicą i na odchodne powiedziała mi, że ma nadzieję,iż przy następnej wizycie pozbędę się błony i będzie mnie mogła zbadać normalnie (miałam 17 lat)! Słyszałam też, że u swojej stałej pacjentki nie wykryła raka, a jak ta w końcu trafiła do szpitala to było już za późno. Jako człowiek jest bardzo sympatyczna, ale nie oto nam chodzi, żeby była miła, ale dobra w swoim fachu, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
irazone Re: Szczecin-Police 21.08.04, 14:02 Kornacki... stary,brutalny i niekompetentny.UNIKAĆ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mountain dew Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW - Kraków, Kowalczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.04, 03:03 Dr. Kowalczyk, Krowoderska. Koszmarnie drogie wizyty, wmówił mi, że muszę przychodzić co 2 tygodnie, gdyż ćiąża jest zagrożona (co po zmianie lekarza okazało się nieorawdą). Obrzydliwy w obyciu, wstrętnie komentował: Ale jesteś grubas, widzę, że lubisz bawić się cipką. Zakażenie dróg moczowych skomentował: tak to jest, jak się lubi robić to od tyłu. Żenada. Zalecił mi swoje tabletki, które można wykupić tylko w jednej aptece, powołując się na niego i przy okazji wystawiana jest faktura na jego nazwisko. Nie polecam - koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.miniaczek Kraków, Kowalczyk- superrrrr 24.08.04, 13:43 Dr Kowalczyk, tak to prawda , ma specyficzne poczucie humoru, ale to od Ciebie zalezy czy sobie na to pozwolisz!!! Jest profesjonalistą!!!! Był przy porodzie, nic nie mówiac o jakiejkolwiek zapłacie...co innego mnie spotkało na Kopernika w Klinice, tam za porod żadają od 1500 zł Dr Kowalczyk to na prawde osoba kompetentna! Pozdr. pacjentka Dr Kowalczyka Odpowiedz Link Zgłoś
janaj Re: Kraków, Kowalczyk- superrrrr 07.10.04, 11:04 Co to znaczy: "to od Ciebie zależy czy sobie na to pozwolisz". Z poprzedniego postu wynika, że dr Kowalczyk jest wulgarnym i wyjątkowo niedelikatnym ginekologiem. Gdyby trafiła do niego nastolatka mogłaby przeżyć szok. Profesjonalizm lekarza polega nie tylko na wiedzy medycznej ale i na podejściu do pacjenta. Dziwię się, że możesz usprawiedliwiać takie zachowanie poczuciem humoru. Pozdrawiam, Joanna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renika Re: Kraków, Kowalczyk- superrrrr IP: *.crowley.pl 25.11.04, 12:58 Ja też uważam, że dr Kowalczyk jest super. Prowadził moją ciążę, 2 ciąże mojej siostry, leczył moją mamę. Chodziłyśmy do niego prywatnie ale w spitalu już nie chciał słyszeć o jakichkolwiek pieniądzach. Rzeczywiście, ma specyficzne poczucie humoru ale dzięki temu wizyta u niego nie jest takim strasnym przeżyciem jak była dotychczas, a już odwiedziłam różnych lekarzy. Pierwszej mojej ciąży nie prowadził a także doskonale zajął się mną w szpitalu. Ja go uwielbiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krystyna Kraków, Kowalczyk - nie zgadzam się IP: *.54.101.74.tisdip.tiscali.de 29.10.04, 21:30 Chodzę do dr Kowalczyka od jakichś dwóch lat i jestem zadowolona! Owszem, żartuje podczas wizyty, ale nigdy nie był przy mnie wulgarny ani obraźliwy. Kiedy zaczynałam do niego chodzić i byłam studentką, brał ode mnie mniej pieniędzy za zwykłą wizytę, jeśli przychodzę po receptę nie płącę za wizytę. Poza tym robił regularnie wszystkie badania, pamiętał dokładnie co mi dolegało i wyleczył całkiem skutecznie natrętną infekcję. Nie potrafię powiedzieć, jak radzi sobie z poważnymi problemami, bo nigdy ich nie miałam, ale jego sposób bycia mi odpowiada, z poczuciem humoru włącznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW - Kraków, Kowalczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 15:21 Racja-ja tez u niego byłam i po pierwszej wizycie wyszlam rozryczana, roztrzęsiona i oburzona(chć ogólnie dość trudno mnie wyprowadzić z równowagi). Nie zbadał mnie, coś tam pogadał przez pół godziny nie na temat, robiąc kąśliwe uwagi o moim stosunkowo młodym wieku(24 lata) i ciąży(a kiedy ślub?, a Twój pierwszy facet? cos taka roztrzęsiona-życie ci se na głowe zawaliło?). Ogólnie szczyt chamstwa. Też zapisał mi witaminki, które gdzie tam mam kupić powołujac sie na niego. Zignorował zupełnie wyniki badania krwi, nie zlecił mi następnych (pomimo ewidentnej anemii). Ogólnie odradzam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda260 Re: GRUDZIĄDZ IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 06.12.04, 06:26 dr. Wolski Przyjmuje w Przychodni na Lotnisku! Tragedia nie potrafi odróznic choroby wenwrycznej od innej a jesli nawet to miałaby byc taka choroba ta tak powie człowiekowi ze nie czuje sie od razu jak ulicznica i nie da dojsc do słowa tylko okazuje krytykuje !!!!! TRAGEDIA odradzam !!! To farmacełta zna sie lepiej na chorobach !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
asia.miniaczek KRAKÓW!!!! 24.08.04, 13:36 Dr Mamak - Bałaga wielka materialistka!!! Wizyty bardzo czesto,(chodzi o forse) za poród oficjalnie kaze płacic 1500 zł. Ostrzegam przed ta kobietą!!!! Ostrzegam równiez przed "wielką" Klinika na Kopernika, szczególnie I pietro. Biora wszyscy lekarze, łącznie z P. Ordynatorem!!!Jesli nie dasz , nikt Cie nie zauważy!! Pozdr. A. Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak no to już jest oszczerstwo 16.10.04, 00:56 asia.miniaczek napisała: > Dr Mamak - Bałaga wielka materialistka!!! Wizyty bardzo czesto,(chodzi o forse) > > za poród oficjalnie kaze płacic 1500 zł. Ostrzegam przed ta kobietą!!!! > Ostrzegam równiez przed "wielką" Klinika na Kopernika, szczególnie I pietro. > Biora wszyscy lekarze, łącznie z P. Ordynatorem!!!Jesli nie dasz , nikt Cie nie > > zauważy!! > Pozdr. A. Nie zgadzam się absolutnie!!! Znakomity specjalista, uratowała moją ciąże. Cena za wizytę prywatną bardzo rozsądna. Co do częstotliwości wizyt - na początku co miesiąc, potem co 3 tygodnie, w siódmym i ósmym m co 2 tygodnie i na samym końcu co tydzień - to akurat standart gwarantujący bezpieczeństwo Twoje i dziecka. Za poród nie ma obowiązku płacić, ona nie narzuca swojej obecności. Owszem, kiedy nie ma dyżuru i specjalnie się ją wzywa, wtedy trzeba zapłacić. Ale to akurat jest naturalne. jakoś nikt nie wsponi o tym że położna J. Kalyta bierze tyle samo i to niezależnie od tego czy ma akurat dyżur czy nie. Twoja opinia jest wyjątkowo niesprawiedliwa! Dodam że jest to jeden z niewielu w krakowie specjalistów od diagnostyki prenatalnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwatorka Re: no to już jest oszczerstwo IP: 5.2.* / *.chello.pl 23.11.04, 12:46 może i jest specjalistą, ale też wstrętną, zarozumiałą babą, której stosunek do pacjentek jest wprostproporcjonalny do zawartości portfela, a zwłaszcza tej części, która trafia w jej chciwe łapska! Odpowiedz Link Zgłoś
wadera2 Re: KRAKÓW!!!! 31.10.04, 17:02 Zgadzam się! Dr Mamak jest osobą, dla której liczy się wyłącznie forsa, robi USG na dyżurze w Klinice i karze sobie słono płacic, na pacjentki które trafiły do Kliniki bez płatej protekcji jakiegoś tamtejszego lekarza mówi"baby z ulicy", oczywiście z odpowiednią, pogardliwą intonacją - i tak je też traktuje, czyli jak śmieci. Za poród z cesarką (konieczną!) zapłaciłam 2.000 zl, do tego powiedziała mojemu mężowi, że radzi zapłacić za anestezjologa (kolejne 500 zł), bo w tej specjalności lekarze są różni...Czasem po cesarce kobieta się nie wybudza, a to byłoby chyba szkoda... W ten sposób mąż w tejemnicy przede mną pożyczył i zapłacił te 500 zł, bo bał się o mnie.Co do kiliki (I piętro, bo innych nie znam) - ogólnie bardzo nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daria Re: KRAKÓW!!!! IP: *.autocom.pl 08.02.05, 13:48 zgadzam sie w zupełności. Rodziałam tam w 99 sprowokowała poród, bo jechała na urlop i bała się, że kasa jej sprzed nosa ucieknie.. Proponowała nawet cesarkę, bo chciała zgarnąc więcej pieniędzy. Ordynator podczas porodu przyszedł i ją operniczył, że mi dziecko na siłę wyciska..powiedział, ze po czyms takim mogą byc późnie komplikacje i czy juz nie pamięta o tym co kiedyś narobiła (nie wiem co to było, ale na pewno nic wesołego). Pozdrawiam Daria A. Odpowiedz Link Zgłoś
osieuek Re: KRAKÓW!!!! 05.03.05, 17:33 Pani Mamak-Bałaga. Nie miałam drastycznych przejść z tą lekarką, ale nie byłam z niej zadowolona. Leczyła u mnie pewną przewlekłą infekcję - bardzo długo i bezskutecznie, trwało to ok. roku. Według moich obserwacji - postępowała według standardowo "wykutych" metod, a gdy te okazały się zawodzić, to zwyczajnie rozłożyła ręce. No, może nie dosłownie, ale na kolejnych wizytach zaczęła marudzić, że "może się już poddamy" etc. To bardzo frustrujące dla pacjenta, gdy widzi, że lekarz dochodzi do kresu swoich możliwości, a nie chce się do tego otwarcie przyznać i posłać choćby na konsultację do innego specjalisty. Nie podobało mi się też, że gdy skarżyłam się przy badaniu na różne dolegliwości, ona podchodziła do tego z niedowierzaniem - nie pasowało do "jej" obrazu choroby. Nie kazała mi robić cytologii - nie znam się, ale nowy lekarz, do którego się wreszcie przeniosłam, skrytykował to. Przede wszystkim jednak przez rok napakowała mnie mnóstwem antybiotyków, które niestety bardziej mi chyba zaszkodziły na ogólny stan zdrowia, a tego co trzeba i tak nie wyleczyły. Na koniec dobra wiadomość: Na forum "Biała lista ginekologów" znalazłam namiar na genialnego lekarza, doktora Chałupczaka. Nie do wiary, ale wyleczył mnie w jeden miesiąc. Bardzo polecam go wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
mijuli1 S. Szarek z Jędrzejowa 24.08.04, 15:24 Sławomir Szarek z Jędrzejowa (woj. świętokrzyskie) - mało popularny i lekarz i miasto, ale może ktś zna, to radzę UNIKAĆ. Jeśli ktoś jest zainteresowany argumentami, proszę o kontakt na adres gazetowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Garda CHOJNICE , SŁUPSK - dr Palicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 09:43 dr PALICKA ze Słupska, ale przyjmuje również w przychodni Nova w Chojnicach - niekompetentna, obcesowa, ignoruje pacjenta. Definitywnie przestalam byc jej stałą pacjemtką, kiedy po silnym krwotoku (było naprawde nieciekawie) odmowila mi pomocy (w godzinach jej pracy w przychodni!!). Kompletna ignorancja i nieludzkie podejscie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Re: CHOJNICE , SŁUPSK - dr Palicka IP: *.erathia.org / *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.04, 12:20 Ja sie z Toba nie zgodze. Dawno temu dr Palicka, mozna powiedziec, ze uratowala mi zycie. Zaopiekowala sie mna bardziej, niz mozna byloby oczekiwac od lekarza. Prowadzila tez moja ciaze (mialam wtedy 20 lat) i bylam z jej opieki baaaardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oliwka Re: CHOJNICE , SŁUPSK - dr Palicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 01:45 Nie zgadzam się z Twoją Garda opinią. Dr Palicka jest najlepszą ginekolog pod słońcem! Chodzę do niej od kilku lat i nigdy nie była ani niekompetentna,ani obcesowa, ani nie ignorowała nikogo. Gdyby nie ona dawno moje jajniki, by były na złomie. Nie dorasta jej do pięt prawie żaden chojnicki ginekolog! Odpowiedz Link Zgłoś
sakada Trójmiasto dr. Skóra 04.09.04, 22:19 To wredny, chamski buc, którego nic moja ciąża nie obchodziła. Gdy przychodziłam na konsultacje pytał tylko: "Wszystko OK ciężarówko?" To było wszystko. Jak zadawałam pytania, to odpowiadał lekceważąco, jakby rozmawiał z półgłówkiem (1-sza ciąża). Skończyło się tak, że w ogóle bałam się zadawać pytania i prędko zmieniłam lekarza (dr.Skweres - polecam). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Trójmiasto dr. Skóra IP: *.gdynia.mm.pl 01.11.04, 12:28 To prawda. Mojej koleżance po USG napisał "Przydatki obustronnie bez zmian patologicznych". Problem w tym że ona jeden ma wycięty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filemon Re: Trójmiasto dr. Skóra IP: *.vnet.pl / *.vnet.pl 04.11.04, 08:15 Zgadza się !!! Koleżanka po porodzie poszła na kontrolę, na pytanie czy to normalne że wciąż jeszcze mocno krwawi( 2 miesiące po) odpowiedział że wszystko jest ok i to jest wina tego, że jej rany cięzko sie goją. Po upływie ok 3 miesięcy od porodu, krwawnienie wciąż było mocne więc poszła do prywatnego gabinetu gdzie okazało się, że NIC się jej nie goi i dodatkowo ma mięsniaka w miejscu szwu ( do wycięcia)!! Ten lekarz od razu skierował ją do szpitala na łyżeczkowanie. Dzięki takiemu palantowi jak dr S. mogła by mieć naprawdę duże problemy gdzyby doszło do jakiegoś zakażenia ( włacznie z utratą płodnośći).Wiadomo, że on namawia pacjentki do odwiedzin jego prywatnego gabinetu, mając te, które przychodzą z ubezpieczenia za nie warte jego uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ell Re: Trójmiasto dr. Skóra IP: *.gdynia.mm.pl 07.12.04, 17:59 Jak dobrze że o nim piszecie, bo własnie od niedawna przyjmuje w mojej przychodni!! raz u niego byłam, przepisał mi to co mu podpowiedziałam (chyba gynaxin) ale nie mam spokoju i wybieram się powtórnie! Teraz wiem że muszę iść do kogoś innego! (odeszła G.Klimek, która była różna a ostatnio lepsza, a przede wszystkim znała mnie i moja historię) Teraz szukam nowej osoby i najlepiej z NFZ!! (w Gdyni) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Holly Re: Trójmiasto dr. Skóra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 17:48 Wróciłam niedawno z wizyty u doktora Skóry. To druga wizyta. Ponad pół roku temu na moją prosbę o cytologię stwierdził, że mam przyjść właśnie za pół roku, to "pogadamy". Naśmiewał się z mojej bielizny (kolor mu się nie podobał). Dziś stwierdził, że mam nadżerkę. Nie chciał nic więcej wyjaśnić. Choć pytałam dwa razy. Nie chciał zrobic nawet cytologii.Czułam, że czekał aż spytam o prywatną wizytę. Cham i prostak. NIE POLECAM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ell Re: Trójmiasto dr. Skóra - gdzie znajdę Skweres?? IP: *.gdynia.mm.pl 07.12.04, 18:01 A gdzie przyjmuje dr Skweres? to babka czy facet? młody? stary? czy pracuje gdzieś w Szpitalu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWA Sz. Re: Trójmiasto dr. Skóra - gdzie znajdę Skweres?? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.05, 20:02 Doktor Tomasz Skweres to b. miły doktor. Pracuje w Szpitalu Miejskim w Gdyni. Bardzo dobry, mądry doktor. Bardzo polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimolka Re: Trójmiasto dr. Skóra - gdzie znajdę Skweres?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 18:57 dr. Tomasz Skweres przyjmuje również w Invikcie w Medisonie chyba również na NFZ ale trzeba to sprawdzić. Jest miły i fachowy. Odpowiedz Link Zgłoś
wajkosia Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW 08.09.04, 14:46 Dr.Szymczak z LIM w Wawie. Leczył mnie ponad pół roku wciąż na to samo, dawał kolejne globulki w dodatku wciąż mylił się w ilościach i musiałam wracać po kolejne recepty, bo przepisał 10 dni po jednej, na recepcie było 1 opakowanie, a po wykupieniu okazywało się, że w opakowaniu jest tylko 6 sztuk. W końcu zmieniłam ginekologa, którego moglabym wpisać na tę drugą listę i po jednej kuracji zostałam cudownie wyleczona. Pani ponadto już wcześniej wyleczyła mi nadżerkę z wielkości pięciozlotówki do drobnego zaróżowienia. Inni już chcieli mi to wypalić, tymczasem po leczeniu mam grupę cyt.I i nic wycinać nie trzeba. Teraz jestem w 12tc i na razie wszystko jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
rudacleo Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW 13.10.04, 19:29 Czy mozesz podac nazwisko tej dobrej pani gin.? Moja siostra ma problem z nadzerka od dlugiego czasu. Caly czas sie paprze... rudacleo@gazeta.pl. dzieki ) ******** rudacleo Odpowiedz Link Zgłoś
nathaliek Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW 12.01.05, 17:44 Ja też poproszę nazwisko pani doktor. kocie@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW IP: *.seka.warszawa / *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 16:23 Wpisuję na czarną listę dr Dubrawskiego z Warszawy. Podobno to b. dobry ginekolog, polecany, itp. Na ścianie w jego poczekalni wisi nawet dyplom lekarza przyjaznego kobiecie, przyznany przez czytelniczki jakiegoś pisma kobiecego. Ja się natomiast bardzo zawiodłam. Poszłam ze swoim problemem (dość poważnym), ponieważ jest on również endokrynologiem - miałam nadzieję, że najpierw przebada mi hormony i potem dopiero rozważy kierunek leczenia. I moim podstawowym błędem było to, że przyznałam się że byłam wcześniej na badaniach w Instytucie Onkologi. Pan doktor usłyszawszy to, nawet nie miał zamiaru mnie badać, nie obejrzał wyników badań, a cała wizyta (ok. pół godzinna) sprowadziła się do tego, że przekonywał mnie że jak taką diagnozę postawili w ww. Instytucie, to na pewno mają rację. Za wizytę oczywiście wziął 160 zł - tylko właściwie cały czas zastanawiam się, za co??? Potem poszłam do innego ginekologa, nie przyznałam się do wcześniej przeprowadzanych badań, po gruntownym badaniu okazało się, że jednak ci w Instytucie nie mieli racji. Odpowiedz Link Zgłoś
drzewko_szczescia Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW 10.09.04, 22:24 Muszę zaprotestować przeciwko umieszczeniu na tej liście dr Reutt- Jaworowicz z CM LIM W-wa. Prowadziła moją ciążę, fakt, że bezproblemową, ale jest bardzo ciepłą, sympatyczną, umie rozwiać wątpliwości, często absurdalne, jak to u kobiety w ciąży. Co do jej kompetencji- poznała na 3 tyg. przed terminem, że poród już na dniach (urodziłam następnego dnia). Ja ją uwielbiam! Odpowiedz Link Zgłoś
monidar Katowice 12.09.04, 09:28 Dr Jan Faska Chciałam potwierdzic ciążę, po badaniu usg, stwierdził że na pewno byłam w ciąży ,ale chyba już nie bo według OM płód powinien mieć 5 tyg, a jemu wychodzi na usg 3, więc chyba płód juz obumarł,ale w sumie to nie jest pewien i że jak zacznę krwawic to do szpitala ..no tego typu bzdety. Oczywiście nie piszę ile nerwów i wypakanych łez mnie to kosztowało, i zaowocowało leżeniem w szpitalu w 8 tyg ciązy Na szczęście pół roku temu urodziłam zdrową córeczkę, a lekarz do którego chodziłam podkreslał, że badanie usg okresla tylko szacunkowo! wiek płodu. Odpowiedz Link Zgłoś
katepat Re: Katowice 18.09.04, 20:16 zgadzam sie z Monidar co do dr Faska - bylam u niego tylko dwa razy - za kazdym razem przepisywal mi tabletki, ani razu nie badajac (nawet podczas pierwszej wizyty!), ani nawet nie robiac podstawowego wywiadu, wizyty trwaly po kilka minut (ta druga i ostatnia to byly gora 2 minuty)mialam wrazenie, ze przeszkadzam temu panu i powinnam szybko sie odczepic - szybko wiec zrezygnowalam z tego "lekarza" monidar napisała: > Dr Jan Faska > Chciałam potwierdzic ciążę, po badaniu usg, stwierdził że na pewno byłam w > ciąży ,ale chyba już nie bo według OM płód powinien mieć 5 tyg, a jemu > wychodzi na usg 3, więc chyba płód juz obumarł,ale w sumie to nie jest pewien i > > że jak zacznę krwawic to do szpitala ..no tego typu bzdety. Oczywiście nie > piszę ile nerwów i wypakanych łez mnie to kosztowało, i zaowocowało leżeniem w > szpitalu w 8 tyg ciązy > Na szczęście pół roku temu urodziłam zdrową córeczkę, a lekarz do którego > chodziłam podkreslał, że badanie usg okresla tylko szacunkowo! wiek płodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osa Re: Katowice IP: 81.219.117.* 12.01.05, 16:12 Szczerze mówiąc spodziewalam sie ze zobacze nazwisko tegoz wlasnie ginekologa na tej liscie. 2,5 miesiaca temu bylam u p.Faski z podejrzeniem ciazy (test). Tak jak poprzedniczki bardzo szybko mnie "zalatwil" Owszem, powiedzial, ze widzi jakis pecherzyk (nie powiedzial nawet gdzie) i stwierdzil, ze jesli tak bedzie za dwa tygodnie to przepisze mi tabletki na wywolanie miesiaczki... bo tak naprawde to niewiadomo co to jest. Kierujac sie rozsadkiem trafilam do innego ginekologa, ktory jednoznacznie stwierdzil ze ten wlasnie "pecherzyk", ktory wcale nie byl taki maly to moje malenstwo, ktore dalej szczesliwie rosnie w moim brzuchu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e. Re: Katowice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 20:16 ja chodzę do Faski od kilku lat i potwierdzam jego małe zainteresowanie w przypadkach "prostych" w których nie może się wykazać i które nie można nazwać patologicznymi, natomiast bardzo profesjonalnie podszedł do mojego "poważnego" problemu zdrowotnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spinka Re: Katowice IP: *.altec.pl / *.altec.pl 17.10.04, 01:45 Przeżyłam podobną sytuację 5 lat temu... Udałam się po pordę do dr Adama Sipińskiego, który przyjmuje przy ul. Mikołowskiej i polecony został mi przez telefoniczną informację medyczną jako najlepszy specjalista. Będąc w ciąży, (Ok. 7 tygodnia) miałam obfite krwawienie, udałam się więc do w/w pana w celu zbadania i określenia czy płód żyje czy nastąpiło poronienie. Po wpisaniu moich danych do komputera, dr zbadał mnie, po czym stwierdził, że potwierdza ciążę, ale czy ona żyje czy nie, nie potrafi odpowiedzieć i trzeba to sprawdzić w szpitalu (!) Następnie zainkasował 50 zł i dodał, że gdyby okazało się jednak, że ciąża żyje, on chętnie ją dalej poprowadzi. Zostałam potraktowana jak instrument. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karo Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW-poznan IP: *.icpnet.pl 13.09.04, 09:39 chce napisac o pani dr.ewie cieslak!i to ze byla polecana na forum jako "lista dobrych gin"......a do tej to chyba jej daleko!!! wybralam sie z nadzieja na pomoc i wyleczenie.....nadzerka, uplawy, dlugie cykle i bolesne.otoz z nadzerka nic nie robimy - pow.jesli pani nei rodzila, mi sie to wydalo podejrzane , bo podobno byl ajuz b. duza, i te ciagle uplawy uporczywe.......jesli chodzi o cykle, nieregularne i dlugie..to to zupelnie pominela!!!zapisala jakies globulki, ktore oczywiscie nic nie pomogly. poszlam drugi raz,mowiac o tym ze te globulki nic nie pomagaja...zapisala 2 najlepsze.......3 raz juz nie poszlam!!!!!!! znalazlam innego lekarza, nadzerka szybko do usueniecia ( solcogyn), od razu robione badania hormonow, ..i lekkie podejrzenie o endometrioze.wszystkie uplawy byly od nardzeki. wiec dziwie sie ze u tej pani sa takie tlumy pacjentek!!!ktora zapisuje globulki na wielkie nadzerki, i mowi ze ten stan zapalny to taki urok juz moj.......brrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anette Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW_LIM MARIOTT IP: *.wsip.com.pl 13.09.04, 11:50 potrzebuje nazwisk lekarzy, ktorych nalezy sie wystrzegac(uciekac)z Centrum Medycznego LIM w Mariocie.? Jestem tam od niedawna, jak na razie szukam lekarza i chcialabym wiedziec kogo sie wystrzegac Odpowiedz Link Zgłoś
rudacleo Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW_LIM MARIOTT 13.10.04, 19:31 Mozesz spokojnie isc do dr. Ewy Barcz. Jest naprawde super. Wszyscy do niej chodza i prowadza ciaze ) ******** rudacleo Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW_LIM MARIOTT 22.12.04, 12:25 omojaj dr kwasniewskiego. doprowadzil mojej znajomej ciaze do takiego stanu ze w 27 tyg miala cc. teraz z dzidzia w szpitalu walczy o zycie. synus ma 30 cm i wazy 800g. DRAŃ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smirnofka Mała miejscowość koło Tomaszowa Lub. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.04, 08:45 Kiepski lekarz, chamski, beszczelny, nie szanuje ludzi-dr Bąk Odpowiedz Link Zgłoś
klaudiaa84 WROCŁAW 23.09.04, 19:40 Dr Iwona Happon z przychodni rejonowej na ul Sienkiewicza we wrocku!!! stara lampucera, zamias zbadać woli przepisac leki na stany zapalne! Bez badania, bez niczego. A do tego niemiła i opryskliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lia WROCŁAW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 12:13 Dr Krzysztof Brejnak Odradzam dr Brejnak - nie robi żadnych badań przed przepisaniem tabletek, natomiast gdy kobieta niedajboże przyjdzie po postinor namawia (niesamowicie przekonująca i elokwentnie )(nieródki) na założenie spirali, nie daje czasu na zastanowienie się nad takim krokiem. Leczy nadżerke bez żadnej cytologii. Oprócz tego tak zakłada spiralę tak, ze nitki sa za krótkie, i wrastają w ciało, dzięki czemu można wyladować w szpitalu po kilku miesiącach. Leczy w przychodni na Ziemiowita i w prywatnym gabinegcie na Odrzańskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lia Re: WROCŁAW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 12:15 Acha oczywiście wszystko prywatnie i za grubą kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
rozalka8 Re: WROCŁAW 04.11.04, 13:18 To prawda-trafiłam do niego ,bo potrzebowałam Postinor,a wyszłam z założoną wkładką(tak mnie nastraszył ciążami po Postinorze,że się zdecydowałam na założenie wkładki).Nie miałabym nic przeciwko temu ,gdyby nie fakt,że po miesiącu ciągle odczuwałam bóle ,nie mogłam współżyć,a on nie chciał mi tej wkładki wyciągnąć,bo twierdził ,że trzeba czasu ,a poza tym nie ma skuteczniejszej metody niż spirala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agentka Re: WROCŁAW IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.02.05, 21:59 Ja też wyszłam od dr Brejnaka ze spiralką Nie robi cytologi, wiecznie leczy nadżerki. Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LD Re: WROCŁAW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 23:18 no taK.. Brejnak - kazdej kobiecie wciska spiralę zamiast postinoru. Ja się nie dałam - niestety wkopał mnie w zastrzyki hormonalne depo-provera, których nie powinna przyjmować dziewczyna 20-letnia, a kobieta dojrzala, najlepiej po porodzie. Która z Was też przyjmowała te zastrzyki? Też nie miałyście okresu? Jakie są tego skutki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julka Re: WROCŁAW IP: *.orange.pl 29.12.05, 17:33 macie racje,poszlam do niego i wyszlam z wkladka,bardzo bolalo jak ja zakladal i sie poplakalam,a on powiedzial,ze jesli tak mam sie zachowywac to mi dziekuje i chetnie sie ze mna pozegna,bo mnie tu nie zapraszal,po zalozeniu krawilam jeszcze przez 2 miesiace z roznym nasileniem,czasem to bylo tylko plamienie,ale bolalo dlugo,ja zaplacilam 800zl,moja kolezanka za taka sama wkladke 500 u niego,dziwny cennik,rownieznie nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lia Re: WROCŁAW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 20:41 Po wciśnięciu mi spirali przez Brejnaka i leczeniu przez niego nadżerki, kiedy miałam po tych zabiegach ciągłe krwawienia, bóle, i poszłam do innego lekarza, okazało się że miałam III gr cytologii!!! Konował i chciwiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noname Re: WROCŁAW IP: *.server.ntli.net 16.08.05, 19:33 Mi Brejnak zalozyl spirale,po ktorej od kilku m-cy czuje dyskomfort,bo jak stwierdzil to najlepsza metoda,choc nigdy nie rodzilam.Mialam tez leczona nadrżerke,bez uprzedniej cytologii.Stanowczo odradzam tego ginekologa.Ogolnie niemily i tylko patrzy na czym wyciagnac kase... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nana Re: WROCŁAW IP: *.bu.uni.wroc.pl 26.10.05, 10:59 dołączam się. zupełny ignorant Odpowiedz Link Zgłoś
mamakasi03 Re: WROCŁAW 22.01.05, 12:31 Zgadzam się, u mnie w wieku 35 lat stwierdziła mięśniaki i skierowała mnie na usunięcie całego narządu rodnego. Oczywiście skonsultowałam z innym lekarzem i okazało się to niepotrzebne. Po 40-ce urodziłam bardzo chcianą i oczekiwaną córeczkę!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
neki1 Re: WROCŁAW 19.12.05, 11:04 potwierdzam. niemiły i niekompetentny! gdy powiedziałam mu że byłam u innego ginekologa, to strasznie się wściekł, i powiedział że w takim razie on nie będzie mnie badał! Skandal!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnes Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW IP: *.mapster / *.mapster-net.com.pl 25.09.04, 14:56 dr. Fidryk tragedia, kiedy pierwszsy rasz poszłam do ginekologa bo miłąm jakiś stan zapalny powiedziała: no nie dziwie się! jak ci chłopak robi palcówe! tylko ze ja wtedy nie wiedziałam co to jest palcówa. nie musze chyba mówić jak to o niej swiadczy.... moja mama też juz do niej nie chodzi. nie pytałam dlaczego Odpowiedz Link Zgłoś
aureliana Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW-wawa 26.09.04, 13:29 wspomnialam w innym watku- studencki dr wozniakowski, przyjmuje pry krakowskim przedmiesciu i gdzies w okolicach stacji metra politechnika. pierwszy raz do niego poszlam, bo po porzuceniu tabletek nie mialam dlugo okresu, przy badaniu ciagle mowil, ze jestem tam piekna, "cycuszki tez piekne"(pdoczas badania! chodzilo chyba o to, ze bez problemow zadnych). mnie takie poczucie humoru i chec rozladowania atmosfery(?) sie nie podoba. przepisal mi leki( wysoki poziom prolaktyny) i narysowal dziwaczny wykres, ktorego w ogole nie wytluamczyl, bo stwierdzil, ze wszystko jasne. oczywiscie( to moj blad, nie spytalam) zle go zrozumialam i spieprzylam sprawe, zle bralam leki, narozrabialam sobie w organizmie. nastepnym razem, kiedy znow dostalam beznadziejnie narysowany wykres, poszlam znowu tylko, zeby sie upewnic czy dobrze go rozumiem- nawrzeszczal na mnie, wyzwal od blondynek etc. trzymalam w reku ksiazke( poszlam tylko na chwile), to wrzeszczal, ze beznadziejne ksiazki czytam niestety, tutaj przedobrzyl, ksiazka byla romana gary'ego 'pieszczoch' tylko, ze w fatalnej okladce.zaczelismy sie klocic(!!!), o danym autorze mowil rzeczy wyssane z palca, mial pecha, ze akurat sie literatura interesuje, wiec wlasciwie dalsza rozmwoa nie miala sensu. w koncu bez przeprosin, powiedzial, zebym sobie poszla. a kiedy chcialam brac tabletki anty, bez niczego kazal mi odstawic leki obnizajace poziom prolaktyny i zapisal mi takie, jakie mu przyszly do glowy- czyli stediril. w osobnym watku pisalam jakie mam problemy po tych tabletkach. aha, no i za kazdym razem jak pzychodze po recepte pyta ' dlaczego pani mnie nachodzi?'..taki zarcik..zero badan od roku. nie chce sie z nim wdawac znow w dyskusje, wiec chce zmienic lekarza i tabletki za jednym zamachem..nie mam zamairu mu mowic o moich problemach, bo kiedys powiedzialam o biegunce( podczas brania anty), przerazona, bylam pewna, zee nie beda dzialac, a ten oczywiscie opierd*lil... ufff.. pwybaczcie slownictwo, nie znosze kolesia. Odpowiedz Link Zgłoś