Dodaj do ulubionych

LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW

• konopielka80 Józefów / Otwock 23.10.03, 10:40
      Oczywiście pani "doktor" TKACZ- byłam u niej raz w życiu, takiego bólu podczas
      jbadanie nigdy nie czułam, do tego opryskliwość i traktowanie człowieka jak
      bydło. Miałam wtedy 15 lat, mimo dziewictwa byłam traktowana brutalnie i
      chamsko.
    • natatip Lublin - p. dr Kwasniewska 23.10.03, 14:45
      dr Kwasniewska na ul Chopina - mnostwo kłopotów w tym ciąza ze spiralką (za
      wczesnie chyba załozona po ciąży albo stara wkładka), prawdopodobnie
      niepotrzebna cesarka (bo chciała isc na urlop, a mi sie nie chciało w terminie
      urodzic, drugie urodziłam siłami natury z innym lekarzem).
      Nat
      • kamaoka Re: Lublin - p. dr Kwasniewska 05.11.03, 16:38
        moze troche nie na temat - moj brat urodzony przez cesarke (ja silami natury,
        mam mowila ze sama wyszlamsmile, a ta cesarka prawdopodobnie zrobiona bo pani
        doktor spieszyla sie na urlop, mojemu bratu przestalo serce bic po odcieciu
        pepowiny, makabra, teraz ma duza dysleksje zwiazana nie tylko z problemami
        ortograficznymi, ale tez sposobem bycia - jest powolny, szyko sie denerwuje
        itp., a jak wiadomo dysleksja moze powstac wlasnie przez nawet chwilowe
        niedotlenienie mozgu dziecka w ciazy czy podczas porodu, wiec brat moze byc
        wdzieczny (dodam ze ja nie mam problemow z nauka, ucze sie w najlepszym
        liceum,w podstawowce bylam laureatka olimpiady matematycznej, a brat nie ejst
        glupi - mial robione badania w poradni, ma ponoc dosc wysoki IQ, ale problemy z
        nauka i w obcowaniu z ludzmi - to mu zostanie niestety........
        • Gość: lutka Re: Lublin - p. dr Kwasniewska IP: *.pl / 83.238.57.* 29.10.04, 13:35
          no tak ja naszczęście w porę zrezygnowałam z "opieki" p, dr. Kwaśniewskiej po
          badaniu dostałam krwawienia ( a dodam że ciąża była od początku zagrożona )p
          dr, nie przejeła sie tym bo badanie było b bolesne
          • Gość: Jagu Re: Lublin - p. dr Kwasniewska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 18:59
            To już mam rozwiązany dylemat. Zastanawiałam się, czy to ja jestem
            przewrażliwiona, czy rzeczywiście dr Kwaśniewska jest za ostra i przebojowa w
            trakcie badan, które nie należały do przyjemności.
            Pozdrawiam.
            • Gość: ana Re: Lublin - p. dr Kwasniewska IP: *.umcs.lublin.pl / *.umcs.lublin.pl 08.03.05, 13:11
              Możecie mi napisac jak wygląda dr Kwasniewska? Rodziłam na Staszica i
              chciałabym wiedzieć czy ta lekarka co była przy moim porodzie to właśnie ona.
              • lenka131 Re: Lublin - p. dr Kwasniewska 09.03.05, 15:28
                Jest wysoka, szczupła i ma ciemne krótkie włosy. Właśnie ta pani prowadzi moją
                ciążę ale mam w stosunku do niej mieszane uczucia. Jeżeli to była ona przy
                porodzie to jak się zachowywała bo właśnie to mnie interesuje.
      • jola321 Lublin - p. dr Włodarczyk 24.12.03, 08:12
        Mam złe zdanie dotyczące Pana Włodarczyka (Kraśnicka/Skołuby). Podchodzi do
        kobiet obcesowo, zżera go rutyna, nie można się z nim skontaktować w godz. 22-7
        i w dni świąteczne (bardzo ciężko). Może nadaję się on do prowadzenia ciąży ale
        dla kobiet które nie mają żadnych problemów i wszystko układa się doskonale.
        Mam niemiłe doświadczenia związane z tym lekarzem.
        NIE POLECAM dr. Włodarczyka.

Jola321.
        • zuzakowalik Re: Lublin - Dawidowicz 30.11.04, 21:50
          Z Akademickiego ZOZu. Niemiła. Plamienie na poczatku ciąży- odesłała na badanie
          w kier. toxoplazmozy i nic nie dała. Całe szczęście, że mam koleżanki- z
          polecenia przyjęła mnie dr. Patyra (pracuje na Lubartowskiej, przyjmuje
          prywatnie w Świdniku)- dzieki niej moje dziecko ma już 8 lat, bo dała Duphaston
          w porę. Dawidowicz "wykrywa" m.in. że ktoś coś szperał (jakby aborcji chciał
          dokonać. Ogólny nieuk. Antykoncepcję przepisuje jak leci, bez badań.
        • Gość: pacjentka Re: Lublin - p. dr Włodarczyk IP: 212.182.40.* 15.12.04, 17:17
          Nie zgadzam się. Dla mnie bardzo konpetentny. I o dziwo gdy umówił się na USG w
          szpitalu to NIE WZIĄŁ pieniędzy (chociaż jego koledzy nie gardzą), podobnie jak
          kierował mnie na zabieg (i sam go wykonał)w szpitalu. Niby tak powinno być i to
          jest normalne. Ale w naszym kraju W TAKICH SYTUACJACH lekarze raczej przyjmują
          pieniądze.
          • pszczolka233 Re: Lublin - p. dr Włodarczyk 25.03.06, 11:46
            dr.Biernacka nie polecam, oschła, nie sympatyczna i podła.
        • olas1975 Re: Lublin - p. dr Włodarczyk 15.04.05, 12:10
          NIE ZGADZAM się - Włodarczyk jest super, jak miałam problem to rozmawiał ze mną
          nawet ze szczytu Kasprowego gdzie był akurat na urlopie. Zawsze udziela
          odpowiedzi na wszystkie pytania
          • mrufka4 Re: Lublin - p. dr Włodarczyk 28.04.05, 20:57
            Ja uważam że Włodarczyk to super lekarz. Rodziłam na kraśnickich i on jako jedny
            naprawdę przejmował się pacjentkami, sprawdzał krocze rozmawiał z pacjentkami
            nie mam pojęcia skąd ta zla opinia o nim
            • Gość: aga Re: Lublin - p. dr Włodarczyk IP: *.lublin.mm.pl 28.02.06, 22:31
              Bardzo delikatny,kompetentny,mily.Zawsze ze mna rozmawial,odpowiadal na każde
              zadane mu pytanie. No i zawsze było w jago gabinecie b.czysto.
        • Gość: ewaka1 Re: Lublin - p. dr Włodarczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 21:29
          uważam, że dr. włodarczyk jest jednym z najlepszych ginekologów. bardzo
          dokładnie tłumaczy wyniki i rozwiewa wszelkie wątpliwości. poza tym dostał
          nagrodę Twojego Stylu, więc ktoś musiał go zgłosić.
        • Gość: Ania Re: Lublin - p. dr Włodarczyk IP: 83.238.203.* 03.03.06, 22:48
          Mam złe zdanie na temat dr. Włodarczyka..także uważam, że podchodzi do kobiet
          obcesowo i zżera go rutyna, ponadto uważam go za strasznego naciągacza...na siłe
          wyszukuje chorób (dla pewności byłam u innej lekarki na usg które nic nie
          wykazało)i każe przychodzić co miesiąc mimo iż nie ma takiej potrzeby, wizyta
          kosztuje 80 zł..owszem wiedze ma i odpowiada na wszystkie pytania telefonicznie
          (przez pierwsze miesiące byłam nim zachwycona)...również prowadził moją ciążę,
          miałam wrażenie jakby mnie nie słuchał a przecież wszystkie wiemy, że dla
          ciężarnej to jest wyjątkowo ważne, i nie przyznał się, że już na kraśnickich nie
          pracuje od ok. 6-ciu miesięcy (wiedział, że liczyłam na jego obecność),
          dowiedzieliśmy się z małżonkiem dopiero w dniu porodu w szpitalu...
      • Gość: Kasia Lublin DR SOWA z Topolowej IP: *.it / 62.233.189.* 15.08.04, 10:58
        brrr, na samą mysl to az mnie ciarki przechodza. Po poronieniu gdy poszlam na
        wizytę kontrolna, przerazona czy wszysko w porządku, nawet mnie nie zbadal, a
        gdy ja zapytalam o badanie ginekologiczne tylko powiedział " a co ja tam bede
        ogladal"!!!! Z placzem wrocilam do domu, i wiecej tam nie pojdę!!!
      • Gość: AGA LUBLIN- Laskowska z Jaczewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 10:29
        Brak słów. Cały poród- 2,5 dnia. Pierwszego dnia stwierdzona infekcja, nie
        zastosowane żadne leczenie. Poród zakończony cc. Dziecko urodziło się też z
        infekcją.
        Najgorszy lekarz jakiego spotkałam. Wszyskie dziewczyny, które nie przyszły już
        rodzące miały wywoływane porody, żeby było szybciej, bo brak miejsc.
        Traktowanie kobiet z niechęcią i łaską. Miałam wrażenie, że czeka na pieniądze!!
        Badanie najbardziej niedelikatne, jakie miałam. Koszmar.
        • Gość: gosia Re: LUBLIN- Laskowska z Jaczewskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.05, 18:36
          Ja słyszałam pozytywne opinie o dr Laskowskiej, zastanawiam się czy do niej się
          nie wybrać. Trochę mnie Twoja opinia zbiła z tropu. Może ktoś ma podobne
          doświadczenia, czekam na opinie bo szukam lekarza- kobiety
          • inezka6 Re: LUBLIN- Racławickie szpital 01.06.05, 11:44
            Dziewczyny, NIGDY WIĘCEJ szpitala na Racławickich!!! Przyjmuje tam trzech
            lekarzy, co jeden to lepszy. Widawski- niesympatyczny, oschły,nic nie można się
            dowiedzieć-"naczytała się pani głupot" powiedział mi, kiedy pytałam o zastrzyki
            hormonalne zamiast tabletek. Zwolski- niechlujny i zarośnięty, nie chciało mu
            się powiedzieć mi, że przed ciążą trzeba brać folik ani zrobić mi żadnych
            badań, mimo iż mam w domu koty. Janczarek zawsze spóźnia się godzinę, po czym
            przyjmuje pacjentki taśmowo, byle szybciej. Prowadził moją ciążę,ale też nie
            zlecił badań na toxoplazmozę, nie wypisuje skierowań na usg mimo iż należą się
            2 bezpłatne,na koszt szpitala. Na koniec nie przyjął mnie bez numerka, mimo iż
            na USG wykryto poważną wadę płodu i ciąża była zagrożona. Dziecko urodziło się
            3 miesiące za wcześnie, żyło godzinę. Następnym razem jak go spotkam dam mu w
            ryj.
            • Gość: iga Re: LUBLIN - Staszica przychodnia IP: *.it-net.pl 28.01.06, 23:00
              Dr Gawlik nadęte, nie miłe i NIE delikatne babsko a do tego nic nie wytłumaczy
              bo nie czuje takiej potrzeby. Przyjmuje też na Felinie w pzrychodni rodzinnej
              zdrowie.
    • malylos Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW- Gdynia -Szpital Miejs 26.10.03, 22:34
      Dr Chmielewski, zraził mnie do siebie, mimo całego sympatycznego usposobienia,
      gdy prowadził mnie w poradni patologi. Przy moich powikłaniach z mięśniakiem
      mnie bardzo boleśnie badał palpacyjnie. Mimo iż mówiłam mu, że bardzo mnie
      boli, nie chciał przerwać badania. Po powrocie do domu wszystko mnie bolało
      przez 3 dni.No i bardzo często mimo zapisów na godzinę czekałam dodatkowo po 2-
      3 godziny na jego pojawienie się.
      Małgorzata.
      • Gość: dotik Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW- Gdynia - nie zgadzam IP: *.gdynia.mm.pl 29.10.04, 17:10
        musze powiedziec, ze zupelnie sie z toba nie zgadzam. skoro badal cie w ten
        sposob - to widocznie dla prawidlowego postawienia diagnozy. Chodzilam do niego
        przez cala ciaze na usg i rowniez badal mnie w szpitalu miejskim - fachowo,
        dokladnie. Jest uznanym specjalistą, a co do czekania - pokaż mi szpital w
        którym sie nie czeka. Ja wpisałabym go z cala odpowiedzialnoscia na biala
        liste. pzdr.
      • Gość: Karola Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW- Gdynia -Szpital Miej IP: *.chello.pl 25.11.04, 12:22
        Zgadzam się również miałam nieprzyjemność gościć u tego lekarza, ponieważ byłam
        w zaawansowanej ciązy a mój lekarz wyjechał.Po bolesnym zgnieceniu mojego
        brzucha dwa dni odczuwałam bóle, a na czwarty urodziłam o miesiąc za wcześnie z
        powodu pęknięcia worka owodniowego. Nie wiem czy to miało wpływ ale nigdy
        więcej do doktora chmielewskiego nie pójdę
        • Gość: gdynia Chmielewski Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW- Gdynia -Szpital Miej IP: *.cable.wanadoo.nl 03.03.05, 17:59
          Chmielewski byl przez dlugi czas moim lekarzem, do jego wiedzy nie mam
          zastrzezen, parokrotnie wyleczyl mnie skutecznie z dolegliwosci. Mily,
          usmiechniete ma duzo czasu dla pacjenek. Ale nie delikatny! Wiedzac o tm zawsze
          piszczalam na zapas aby troche go uczulic. Zregoly zdawalo egzamin. Do
          ostatniego rzu kiedy brutalnie mnie przebadal!
          • brogla Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW- Gdynia -Szpital Miej 20.04.05, 10:41
            dr Chmielewski robił mi kawlaifikacje przed porodem i stwierdził ,ze dziecko w
            38 tygodniu jest bardzo małe i ,ze istniej zagrozenie życia dla płodu. Wyszłąm
            oszołomiona ,bo mój ginex nic takiego mi nie powiedział. Przez dwa tygodnie
            chodziłam cała nerwowa ,a po porodzie okazało sie ,ze dziecko w normie ( 3300 i
            53 cm ). Przyjmował mnie też na porodówke i jak robil mi badanie to czułam sie
            jak u weterynarza- ręke to pod migdałakmi miałąm chyba. Myślałąm ,ze oczy mi
            wyjda z orbit, bo tak bolało,ale z tego co czytam to chyba u niego normalne.
      • aniald1 Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW- Gdynia -Szpital Miej 28.08.05, 00:30
        Do dr Chmielewskiego trafiłam przypadkiem będąc pacjentką jego obecnej żony - dr
        Ewy Letkiewicz. Uważam, że jest on mało skrupulatny i słabo zainteresowany tym
        co się do niego mówi. Po moim porodzie był zastępcą ordynatora na oddziale a ja
        miałam mieć dodatkową konsultację urologiczną. Poszedł na nią ze mną ale mnie
        zupełnie nie przygotował do tego co ma się dziać a potem jak się postawiłam to
        był niemiły i wręcz opryskliwy. Woda sodowa uderzyła!!!!
        • ismm "dr" KWIATKOWSKI - Baranów Sandomierski 28.08.05, 00:57
          Tego "człowieka" nie można nazwać ginekologiem , prędzej nadaje się na ... brak
          słów. Jedynie czego można się dorobić po wizycie u niego to - DEPRESJA lub
          NERWICA. Potem brak zaufania do jakiegokolwiek lekarza. Nie wiem co ten "pan"
          jeszcze robi w szpitalu w Tarnobrzegu? Znam wiele osób, które bardzo ucierpiały
          z jego powodu. Nie wspominając o tym co ja przeszłam.
          • ismm Re: "dr" KWIATKOWSKI - Baranów Sandomierski 28.08.05, 01:08
            Zapomniałam dodać, że ja byłam prywatnie. Z pewnościa weterynarz ma bardziej
            ludzkie podejście do swoich pacjentów niż pan kwiatkowski. Teraz na samą myśl o
            pójściu do ginekologa popadam w czarna rozpacz.Po tym wszystkim co mi zrobił,
            nie potrafię inaczej myśleć, mam taki uraz, że gorzej być nie może. Czuję panikę
            przed badaniem. sad(
    • steffanka Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW 27.10.03, 12:15
      A może wiecie coś o dr.Szaferskiej, przyjmuje na Rostworowskiego w Warszawie.
      Nie chciałabym się znów rozczarować, jedna ciążę już straciłam
      Dziękuję i pozdrawiam
      • fenka Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW 27.10.03, 12:41
        Korzystając z wyszukiwarki ("Szaferska") znalazłam poniższą opinię. Poszukaj
        (np. odmieniając nazwisko), może uda się znaleźć coś jeszcze.

Re: "dobry" ginekolog - W-wa Bemowo, Wola
        Autor: basia.z
        Data: 22.10.2002 10:41 zarchiwizowany
        --------------------------------------------------------------------------------
        Absolutnie odradzam dr Szaferską. Nie rozpoznała w porę u mojej krewnej
        podejrzenia raka endometrium, lekceważyła jego objawy przez długi czas!
        Szczęsliwym zbiegiem okoliczności krewna trafiła do innego lekarza (szaferska
        była wtedy na urlopie) i od razu dostała skierowanie na operację, która
        potwierdziała raka, na szczęscie we wczesnym stadium. Gdyby nie to, pewnie by
        już nie żyła.

• Gość: hanka Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW IP: *.bater.net.pl / *.bater5.zabrze.pik-net.pl 29.10.04, 16:21
          Stanowczo nie polecam dr Jacka Rychlika z Zabrza. Bez skrupułów bierze wielką
          kasę, a wiadomości zerowe. Ostatnio nawet miał sprawe o błąd ale forsa robi
          swoje.
      • direta Śląsk-Nie oceniam, pytam 29.11.04, 10:44
        Czy znacie kogoś kto się zna na PCO? Czy ktos moze coś powiedziedzieć o pani
        doktor Jochemczyk-Panek? (nie wiem jak ma na imię) Kiedyś pracowała w Klinice
        Ginekologiczno-Endokrynologicznej na ul. Medyków w Katowicach-Ligocie, ale
        teraz od nowego roku się przeniosła na ul.Powstańców do Katowic(chyba do
        Poradni), bo od nowego roku Klinika w Ligocie nie ma jeszcze kontraktu. Owa
        pani doktor "podobno" jest b. dobra, ale gdyby można było to sprawdzić.
        A od których lekarzy w Katowicach, Będzinie i Sosnowcu NA PEWNO trzeba uciekać?
        • Gość: firanka Re: Śląsk-Nie oceniam, pytam IP: *.local.pl / 62.233.185.* 30.11.04, 20:53
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=18163950
    • justyna1313 Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW-Tarnowskie Góry 28.10.03, 16:08
      Serdecznie odradzam lek.(trudno go nawet tak nazwać) gin. Kmicik (albo
      Kmiecik). W roku 2000 przy przyjęciu do szpitala, w czasie badania uszkodził mi
      szyjkę macicy! Zrobił to celowo i nie zapomnę jego satystakcji na twarzy, gdy
      oglądał zakrawioną rękawiczkę. Jestem 4 lata po tym incydencie, a skutki
      odczuwam do teraz.Stan ten wiąże się z problemami z zajściem w ciążę i z
      poronieniami, a także skłonnościami do stanów zapalnych. Poza tym lekarz ten,
      właściwie konował, był strasznie nimiły.
    • malta10 Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW,CHORZÓW 29.10.03, 13:38
      dr Bydliński
      pierwsza wizyta u tego pana w rejonowej przychodni była całkiem miła.Miałam w
      tedy nascie lat i byłam jeszcze dziewicą.
      Jednak im stawałam się starsza jego stosunek się zmieniał.Głupie uwagi prz
      prośbie o tableti-"a tego nowego faceta to ile znasz-dzień??że przychodzisz po
      tabletki!!do tego przy zadawaniu pytań o ciaże itp.kazał poczytać publikacje
      ksiązkowe!!Jeśli czegoś nie rozumiałam,to pytał mnie czy jestem GŁUPIA!!i co
      studiuje,ze zadaję takie pytania!!!do tego wiecznie się spóźniał i chodził w
      brudnym i za małym fartuchu-wyglądał jak rzeźnik!!Nie polecam,bo jego
      obcesowość i chroniczne zbywanie pacjentek mogło doprowadzić do płaczu!!
      • justyna1313 Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW,CHORZÓW 29.10.03, 16:02
        Samo nazwisko już dużo o nim mówi. Nie bez powodu chyba nazywa się Bydliński smile
      • Gość: chorzowianka Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW,CHORZÓW IP: *.52-201-80.adsl.skynet.be 29.10.04, 22:10
        calkowicie sie zgadzam, ten lekarz moze byl i mily ale niektore pytania byly za
        osobiste a poza tym ciagle chcial we mnie pakowac jeden rodzaj tabletek po
        ktorych sie zle czulam , pewnie ma umowe z tym koncernem, wiele moich kolezanek
        juz od niego sie przenislo do dr Snaczke, ktora tez bardzo polecam.
        • rahandia Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW,CHORZÓW 11.11.04, 11:10
          dolaczam sie rowniez do tych opini. ja osobiscie nie chodzilam do tego lekarza ale moja kuzynka ktora byla zamlamana nie widzial juz nadzieii maial duze bole i plamienia a doktorek przepisywal jej tylko hormony i nic poza tym na zadne pytanie nie potrafil odpowiedziec poprawnie ani wystarczajac jasno zeby cos z tego zrozumiec, polecilam jej sowoja lekarke teraz jest wesola zdrowa kobieta wystrzegajacie sie BYDLINSKIEGO szkoda czasu i zdrowia. pozdrawiam. aha i co do takich chamskich tekstow to chyba norma bo jak moja kolezanka w wieku 19 lat miala u niego porod to na koniec powiedzial jej ze co za rok znow sie widzimy z ironicznym usmiechem, ten lekarz lubi i sznuje pacjentki z duzym portfelem niestey
          • Gość: czarna Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW,CHORZÓW IP: *.ssnet.pl 25.11.04, 11:32
            z chorzowa nie polecam jeszcze dr Etmańskiego, może jest miły ale niestety mało
            kompetentny, gdy miałam nadżerkę to stwierdził że nie trzeba jej usuwać no i
            dochodziłam z nią 5 lat, aż nabawiłam sie ostrego zapalenia pochwy, szyjki
            maciciy itd. zmieniłam lekarza i od razu okazało się że wszystko da sie zrobić,
            bez problemu. Nowy lekarz informuje mnie o wszystkim dokładnie i jasno, żebym
            zrozumiała o co chodzi jakie jest ryzyko itd
            • Gość: ania Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW,CHORZÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 12:23
              Kto nie ma pieniędzy, powinien wystrzegać się dr Wojdaka. Dla pacjentek z kasą
              zrobi wszystko - inne się nie liczą. Jest bardzo fałszyty. Ma parę pacjentek,
              które mu sporo płacą, i te są zadowolone, inne zaniedbuje. Na oddziale widzi
              tylko te, które dały mu tłustą kopertę...to smutne!!
              • Gość: asel Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW,CHORZÓW IP: *.crowley.pl 04.02.05, 08:31
                masz rację, do tego jest bardzo wulgarny i nie przebiera w słowach w stosunku
                do pacjentek (znam wiele dziewczyn,które przez niego płakały w szpitalu). Jest
                OKROPNY!!! ja mam jak najgorsze zdanie na jego temat. Liczy się dla niego tylko
                kasa i nic i nikt więcej. Ja również byłam pacjentką "z kasą" od innego
                lekarza. Zachowywał się tak jakby też chciał coś dostać. Nie chce mi się już o
                nim pisać, bo mi ciśnienie strasznie podspoczyło.
              • Gość: mała Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW,CHORZÓW IP: *.chorzow.um.gov.pl / *.chorzow.um.gov.pl 22.11.05, 12:24
                tez miałam nieszczescie na niego trafic. Njapierw na mnie nawrzeszczał, a potem
                powiedizał że moze mnie wyleczyc nie operacyjnie ale to zalezy od zawartości
                mojego portfela.
                • magdag79 Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW,CHORZÓW 26.01.06, 17:07
                  potwierdzam, robił mi USG w przychodni gdzie na moje oko mają dobry sprzęt. Powiedział że chyba jest coś nie tak z przeziernością u mojej dzidzi(i wcale mi maleństwa nie pokazał). Poszłam do niego za dwa dni po skierowanie na USG genetyczne owszem dał mi ale dopisał płatne przez pacjenta. To na co idą te pieniądze ze składek? Chodziłam do tyłu przez kilka dni do czasu badania w Rudzie Śl. a tam pani doktor pokazała mi dzidzię, pomierzyła i jak się okazało wszystko było super, aż się popłakałam ze szczęscia. Przez niego tylko się zestresowałam. Słyszałam że prywatnie to jest spoko, już miałam iść do niego prywatnie ale po tym co przeżyłam mąż zabronił mi iść. Zmieniłam lekarza. Najgorsze jest jeszcze to że nie wiem gdzie będę rodzić. Mam nadzieję że nie trafię na niego.
            • Gość: GINPOŁ Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW,CHORZÓW IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.05, 21:47
              JESTEM GINEKOLOGIEM I JEDNOCZEŚNIE CZŁONKIEM ŚWIATOWEGO TOWARZYSTWA RAKA SZYJKI
              MACICY. PANI ZARZUT JEST NIEUZASADNIONY. ROZPOZNANIE "NADŻERKA" JEST NA
              OBECNYTM STANIE WIEDZY ARCHAIZMEM. TO CO PANI OPISUJE NAZYWA SIĘ EKTOPIĄ I
              USUWANIE JEJ JEST BŁĘDEM W SZTUCE - JEST FIZJOLOGIĄ OKRESU DOJRZAŁOŚCI PŁCIOWEJ
              KOBIETY. USUWANIE TZW. NADŻEREK MOŻE BYĆ PRZYCZYNĄ PROBLEMÓW W
              PRZYSZŁOŚCI. "GRATULUJĘ ZMIANY GINEKOLOGA" TRAFIŁA PANI DO OSOBY
              STOSUJĄCEJ "NIECO" PRZESTARZAŁE SPOSOBY LECZENIA
            • Gość: mała Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW,CHORZÓW IP: *.chorzow.um.gov.pl / *.chorzow.um.gov.pl 22.11.05, 12:28
              Dr Etmański z Chorzowa to zwykły potwór a nie lekarz !!!! Na siłę wywoływał
              mi poród - byle tylko na jego dyżurze. Mało brakowało a umarłabym przez niego,
              a powazne skutki jego postępowania odczuwam do dziś.
          • Gość: Anna Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW,CHORZÓW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.06, 14:34
            mi odpowiadał wyczerpująco na każde pytanie i wg mnie to wspaniały lekarz. Swoją
            drogą to skąd Ty wiesz, nie odpowiadał poprawnie? Też jesteś ginekologiem?
        • Gość: gość: kla Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW,CHORZÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 14:25
          macie racje najmilszym lekarzem,który nie bierze kasy jest Snaczke. Jest bardzo
          miła,uprzejma i delikatna.Potrafi znaleźć czas na rozmowe z pacj.i jesli ja o
          cokolwiek poprosisz zawsze wysłucha i postara sie spełnic twoja proźbe.Powinno
          byc wiecej takich lekarzy jak ona, a takich jak Bydliński powinni wychłostac
          albo na stosie palić.
        • Gość: Ewa Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW,CHORZÓW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.06, 14:32
          zgadzasz, się, że był obcesowy a potem twierdzisz, że był miły...może trochę
          zdecydowania. A co do pytań: gabinet lekarza to nie miejsce na wstyd, chcesz być
          dobrze leczona to musisz mu powiedzieć wszystko
      • Gość: niezadowolonapacje Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW,CHORZÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 14:19
        macie racje,że Bydliński to kawał skur.., jest beszczelny,hamski i wulgarny.
        Zadaje głupie i intymne pytania,i nie potrafi odpowiedziec nawet na proste
        pytanie.A w tym swoim stroju to wyglada gorzej niz"rzeźnik". Za te kase co
        bierze powinien sobie kupic lepsze ubranie a nie nosic łachmany, fe i taki jest
        ginekologiem. Na jego widik chce mi sie rzygac.jesli mu nie zapłacisz w
        szpitalu to traktuje cie jak zwierze.Chyba miną sie z powołaniem takich to do
        pieca i spalić.
        • Gość: zadowolonapacjentk Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW,CHORZÓW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.06, 14:39
          A jakie to są proste pytania? Leczysz sobie u niego d...ę więc musi zadawać
          intymne pytania, dziwi Cię to? Po za tym "chamski" pisze się inaczejsmile
      • Gość: gusia Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW,CHORZÓW IP: *.beatka.net.pl 15.04.05, 18:10
        Niezły element to doktor Gmyrek zwany szarlatanem. Rozpoznana przez niego
        nieprawidlowo rozwijajaca sie ciąża okazała się cystą. Kompletnie nie zna sie
        na USG. Wszystkich leczy tymi samymi tabletkami.
        • klara49 Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW,CHORZÓW 31.12.05, 18:55
          Dr Gmyrek to zwykły oszust. Kiedyś chciałam złozyć na niego skarge do Izby
          Lekarskiej !!! Rozpoznał mi na USG ciąże obumarłą, chociaz żyłam wtedy w
          celibacie i było to zupełnie niemozliwe, abym była w ciąży! Gdy powiedziałam,
          że to wykluczone powiedzial mi, że mam 2 guzy na jajnikach i tylko on poprzez
          punkcję jajników w gabinecie prywatnym może uchronic mnie przed operacją
          usunięcia obu jajników i koniecznościa zazywania estrogenów ! Cos mnie tknęło,
          nie dawałam wiary w jego komentarze ( aha, USG robił w szpitalu, bez opisu na
          papierze ! )i poszłam do innego lekarza do Katowic na USG ! Tem drugi lekarz
          pojeżdził mi sondą po brzuchu i spytał, z czym przyszłam, bo ginekologicznie
          mam wszystko w porządku !!! DR GMYREK TO OSZUST !!! Najwiekszego kalibru!
          Dziwię sie, że kobiety chodza do niego, wszak do późna, jeszcze "po godzinach"
          w jego prywatnym gabinecie palą się światła.
      • Gość: ewa.bbk. Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW,CHORZÓW IP: 80.51.229.* 19.07.05, 12:22
        dr Bydliński- przypadkowa wizyta u tego dr o mało nie skończyła się dla mnie
        poronieniem,co za brak delikatności i taktu.Rzecz się działa 18 lat temu,szkoda
        że się nic nie zmieniło.
      • Gość: ewa.bbk. Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW,CHORZÓW i SIEMIANOWICE IP: 80.51.229.* 19.07.05, 12:37
        dr Bydliński- przypadkowa wizyta u tego dr o mało nie skończyła się dla mnie
        poronieniem,co za brak delikatności i taktu.Rzecz się działa 18 lat temu,szkoda
        że się nic nie zmieniło.Teraz mieszkam w Siemianowicach ŚL.I BARDZO ODRADZAM
        wizytę u pani dr Niedbała-Gwóżdż. W czasie krótkie wizyty pani dr zdążyła
        odebrać 3 telefony, w tym 2 na komórkę,oraz powycierać parapety w gabinecie bo
        akurat lał deszcz a nieszczelne okna przecież ważniejsze od spraw zwykłej
        pacentki.To była żenująca parodia.
        • Gość: Ewa Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW,CHORZÓW i SIEMIANOWIC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.06, 14:29
          byłaś u niego 18 lat temu i autorytatywnie twierdzisz, że nic się nie
          zmieniło....a skąd wiesz?? Obrażasz dobrego lekarza!!
      • mammax Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW,CHORZÓW 28.07.05, 13:49
        Z chorzowskich lekarzy musze tu niestety dodac dr Walendowska. Bardzo mila
        lekarka ale moim zdaniem niekompetentna. Jak bylam w ciazy i mialam bole to mi
        powiedzial ze nie wie co to moze byc i dala skierowanie do szpitala. Poszlam do
        innego lekarza z innego miasta i on przy pierszym badaniu stwierdzil ze mam
        solidnego miesniaka (i chyba trudno mu bylo wierzyc w moje zapewnienia ze
        regularnie chodze do ginekologa ktory by takiego czegos nie zauwazyl).
        Zaznaczam ze rowniez mojej kolezance ta pani nie wykryla przez lata jakichs
        torbieli przez co miala potem duze problemy.
      • Gość: niunia Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW,CHORZÓW IP: *.chello.pl 29.12.05, 19:33
        absolutnie się nie zgadzam, to wspaniały lekarz
    • lotuss Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW-Zabrze 30.10.03, 15:10
      dobry pomysł czekam na wiadomość kogo mam unikać w zabrzu
      • Gość: zabrzanka75 Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW-Zabrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 10:36
        Zdecydowanie odradzam dr Rychlika ze Szpitala przy ul. Janika. Pełny brak
        kompetencji, okropny stosunek do pacjentek i kilka spraw w sądzie - to chyba
        wystarczy do odstraszenia.
        • mkolaczynska Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW-Zabrze 06.07.05, 10:29
          Dodam Zubowicza niemiły niesymatyczny sadysta. Nieuk zdaje się też.
          Pozdrawiam
        • Gość: Beata Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW-Zabrze IP: *.za.digi.pl 06.10.05, 20:43
          Również odradzam Rychlika Zaniedbuje badania - trzeba domagać się cytologii,
          badania piersi... nie mówiąc już o innych badaniach. W moim przypadku - jak się
          później dowiedziałam - zaniedbał wykonania badań krwi pod kątem hormonów, co
          było dość istotne sad Pacjentka przecież nie ma obowiązku posiadania wiedzy
          medycznej... Również niedoinformowuje pacjentki (czyt. np mnie), przekazuje
          totalne minimum... choć i tego nie byłabym pewna (wiele razy musiałam
          doczytywać, doszukiwać sie sama - stąd moja zmiana ginekologa). Osobiscie nie
          mogę powiedzieć że odczułam aby miał "okropny stosunek do pacjentek" jeśli
          czytać to jako zachowanie wobec innej osoby, wręcz przeciwnie, dla mnie był
          miły i uprzejmy, lecz wizyta u ginekologa to nie spotkanie towarzyskie.
    • martini_very_bianco Warszawa- Centrum Damiana 30.10.03, 19:46
      Wiem, że bardzo brzydko zrobiłam, ale bardzo potrzebowałam zwolnienia z zajęć,
      zainwestowałam więc w wizytę w Damianie i wylądowałam u doktora Słodkiego.
      Konieczna było wymyślenie jakiegoś problemu (zwolnienie, zwolnienie!), więc
      zdecydowałam się na ból jajników. Pan doktor zbadał mnie tak, że do dzisiaj
      pamiętam. Zdrowa byłam jak koń/klacz/kobyła i dobrze o tym wiedziałam, ale
      oczywiście pan doktor stwierdził powiększenia, stany zapalne, torbiele i inne
      cuda, wypisał kilka recept na jakieś cholernie drogie leki, nie kazał nawet
      robić USG, zadałam mu kilka pytań, właściwie już kontrolnych, żeby sprawdzić,
      czy mnie oleje. O święta naiwności ludzka!!!! Olał zupełnie, "to nie od
      tego","tak", "nie", "nie", ale na kilka pytań nie odpowiedział w ogóle, więc
      te półsłówka doceniłam. To wszystko trwało około 7 minut (nie żartuję! dodam,
      że popsuł mi się wtedy ekspres w spodniach i musiałam powalczyć, zanim udało
      mi się rozebraćsmile ), mimo że kolejki do gabinetu nie stwierdziłam ani przed,
      ani po wizycie. Jedyny z tego pożytek, poza zwolnieniem smile)), był taki, że
      zrobiono mi cytologię. Gruuuuubo ponad 50 zł, w cenę była co prawda wliczona
      kolejna wizyta, ale po prostu odebrałam wyniki i uciekłam do mojego Pana
      Doktora.
    • 1234567890d Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW 31.10.03, 14:30
      listy zlych ginekologow nie zrobisz bo to jest niemozliwe
      spotkalam sie z takim przypadkiem ,mojej kolezance lekarz bardzo pasowal a
      mnie apsolutnie i co ty na to?
      • franula Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW 31.10.03, 14:34
        jendo to jest pasowal/nie pasowal (i dlatego tu uzasadniamy swoja opinie bo
        lubimy rozne style leczenia)

a drugie to ze lekarz komus zaszkodzil - nawet gdyby byl nadludzko mily i
        wiarygodny a ktos zaufany by mi powiedzial ze zrobil krzywde to bym wiecej nei
        poszla
    • glonik Re: LISTA....LĘBORK 31.10.03, 16:32
      Sieg, bo go lekarzem nie nazwę, na żywca kolposkopię mi robił, na moje jęki
      zawinszował mi jakiegoś przeciwbólowca domacicznie (nie zadziałał). To jest
      chyba potomek Mengelego z Oświęcimia. A wiem, że może się ten zabieg niemal
      bezboleśnie odbyć, bo taki był poprzedni, ale nie u niego. Oba zabiegi w
      szpitalu, nota bene b. dobrym. Ale to zgniłe jablko psuje opinię całemu
      oddziałowi. Gdybym była pacjentką prywatną, nie byłoby problemu. Życzę mu
      kastracji bez znieczulenia.
      • Gość: Marika Re: LISTA....LĘBORK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.06, 17:47
        zgadzam sie z Toba chociaz to pupilek Wasilewskiego i obaj to rutyniarze
        szczegolnie Wasilewski ale jego powazanie wsrod pacjentej ze wzglwdu na
        zajmowane stanowisko i tak juz spadło !bo chyba pacjentki zobaczyly ze znacza
        dla niego tyle co zawartosc ich portfela,na uwage zasluguje jeszcze jeden PAN
        DOKTOR -Lasowski ktory chyba przypadkiem trafił na medycyne i napewno opuszczał
        zajecia z etyki lekarskiej ....bo jest to człowiek bezlitosny pozbawiony
        wszelkich uczuć !
    • envi Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW 01.11.03, 01:25
      warszawa-pani doktor w przychodni studenckiej przy Rivierze-
      politechnika,strasznie opryskliwa baba!!!!!niedokladnie badai wpisuje co innego
      do karty niz mowi!!!
      • orvokki Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW-Wrocław 01.11.03, 20:30
        Potwierdzam opinie o placu Katedralnym. Doktor Kulon to straszny gestapowiec z
        wąsem, nigdy nie zapomne wywiadu przeprowadzonego przy pierwszej wizycie, tonem
        opryskliwym i na jednych tchu: 'Rodziła, roniła, usuwała ciążę???!!!!", a ja
        byłam jeszcze dziewicą. Nazwiska drugiego potwora nie pomnę niestety, przyszłam
        z grzybicą, pani doktor uczesana w koczek, miła starsza pani w okularach, ja z
        pełnym zaufaniem zaczynam mówić o co chodzi... i tu wyszła z niej wariatka,
        zaczęła coś bredzić, że kobiety są brudne i o niemoralnym trybie życia (wciąż
        jeszcze byłam wtedy dziewicą...o co rzecz jasna nie raczyła zapytać). Uciekłam
        w popłochu i przez parę lat chodziłam prywatnie, teraz znalazłam dość dobrego
        lekarza na kasę tj. NFZ w Eskulapie.
        • agniecha293 Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW-BYTOM 02.11.03, 22:18
          W Bytomiu nie polecam dr.Kucharka,który najchętniej wszystkich by przyjmował
          prywatnie,zasłaniając się bzdesami,oraz,dr Kostman,opryskliwej,gburowatej[baby]
          • Gość: gangus Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW-BYTOM IP: *.swietochlowice.org / *.swietochlowice.org 30.10.04, 10:26
            ŚWIĘTOCHŁOWICE!!!!!!!Doktor STAŻYŃSKI,pochodzi z BYTOMIA pracuje w szpitalu na
            oddziale ginekologi w Świętochłowicach-STRZEŻCIE się.TO całkowity brak
            kompetencji,brutalny w badaniach(urodzić można taki ból)i nie zna się na USG,
            opowiada takie diagnozy na 90% jest ich pewien,dołuje ludzi a póżniej okazuje
            się zupełnie co innego-niestety jego inni koledzy po fachu to poświadczają a że
            jest po prostu do niczego nie będę was dłużej przekonywać.
            • Gość: berta Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW-BYTOM IP: *.swietochlowice.org / *.swietochlowice.org 30.10.04, 10:41
              Co do doktora STOŻYŃSKIEGO pracyjącego w Świętochłowicach to święta racja kilku
              dziewczynom mówił na USG że dziecko ma za krótkie nóżki-bzdury takie i po
              porodzie okazywało się że wszystko jest OK!!!Brak słów.
            • Gość: alexis Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW-BYTOM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 00:39
              Dr Nowak sigma-bi (batorego).To byla moja 1 wizyta nic sie nie doweidzialam
              nic go nie obchodzilo zrobil mi cytologie tylko dlatego ze wymsknelo mi sie ze
              jestem 1 raz u ginekologa.Nie zapyatl nawet czy jestem dziewica a najgorsze
              jest to ze nie bylam pewna czy jestem czy nie i w czasie badania prysnelam
              krwiasadwięc nie pytajcie co tam przezylamsaddo konca zycie nie bede wiedziala
              czy dziewictwo stracilam w naturalny czy w wymuszony sposob.uraz psychiczny na
              cale zyciesad
          • Gość: kometa Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW-BYTOM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.04, 22:38
            co do dr Kostman to sie nie zgadzam. nigdy z nia nie mialam zadnych problemow,
            jest kompetentna, mila i nigdy nie byla wobec mnie opryskliwa.
            • majka771 Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW-BYTOM 11.12.04, 12:49
              NAJGORSZY GINEKOLOG TO DR MITAS. ZACHOWYWAŁ SIE JAK ZBOCZENIEC!!!!!!!!!NIE
              DELIKATNY I WYCIAGA OIENIADZE ZA DARMO. BRUTAL. RAZ WYPALAŁ MI NADŻERKE,
              MYŚLAŁAM,ŻE TO GORSZE OD PORODU
            • gallia Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW-BYTOM 24.01.05, 15:38
              bo chodzisz do niej prywatnie... W NFZ jest max zmierzła i potrafi być dość
              brutalna.
        • ceslavie Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW-Wrocław 04.11.03, 20:11
          orvokki napisała:

> Potwierdzam opinie o placu Katedralnym. Doktor Kulon to straszny gestapowiec
          z
          > wąsem, nigdy nie zapomne wywiadu przeprowadzonego przy pierwszej wizycie,
          tonem
          >
          > opryskliwym i na jednych tchu: 'Rodziła, roniła, usuwała ciążę???!!!!", a ja
          > byłam jeszcze dziewicą. Nazwiska drugiego potwora nie pomnę niestety,
          przyszłam
          >
          > z grzybicą, pani doktor uczesana w koczek, miła starsza pani w okularach, ja
          z
          > pełnym zaufaniem zaczynam mówić o co chodzi... i tu wyszła z niej wariatka,
          > zaczęła coś bredzić, że kobiety są brudne i o niemoralnym trybie życia (wciąż
          > jeszcze byłam wtedy dziewicą...o co rzecz jasna nie raczyła zapytać).
          Uciekłam
          > w popłochu i przez parę lat chodziłam prywatnie, teraz znalazłam dość dobrego
          > lekarza na kasę tj. NFZ w Eskulapie.

czy mogłabyś podać nazwisko i tel. do tego lekarza? Może na maila? Będę
          wdzięczna.
          • doroszka Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW-Wrocław 28.12.03, 22:43
            ceslavie napisała:

> orvokki napisała:
            >
            > > Potwierdzam opinie o placu Katedralnym. Doktor Kulon to straszny gestapowi
            > ec
            > z
            > > wąsem, nigdy nie zapomne wywiadu przeprowadzonego przy pierwszej wizycie,
            > tonem
            > >
            > > opryskliwym i na jednych tchu: 'Rodziła, roniła, usuwała ciążę???!!!!", a
            > ja
            > > byłam jeszcze dziewicą. Nazwiska drugiego potwora nie pomnę niestety,
            > przyszłam
            > >
            > > z grzybicą, pani doktor uczesana w koczek, miła starsza pani w okularach,
            > ja
            > z
            > > pełnym zaufaniem zaczynam mówić o co chodzi... i tu wyszła z niej wariatka
            > ,
            > > zaczęła coś bredzić, że kobiety są brudne i o niemoralnym trybie życia (wc
            > iąż
            > > jeszcze byłam wtedy dziewicą...o co rzecz jasna nie raczyła zapytać).
            > Uciekłam
            > > w popłochu i przez parę lat chodziłam prywatnie, teraz znalazłam dość dobr
            > ego
            > > lekarza na kasę tj. NFZ w Eskulapie.
            >
            > czy mogłabyś podać nazwisko i tel. do tego lekarza? Może na maila? Będę
            > wdzięczna.

w Eskulapie wszyscy ginekolodzy są świetni smile)) służę telefonem: 78 100 30
            (lub 31)
        • lain19 Do ORVOKKI 14.11.03, 11:30
          A zdradzisz kogo znalazłaś w Eskulapie? Byłabym wdzięczna
        • Gość: Nei-nei Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW-Wrocław (I.Kulon) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.06.04, 23:51
          Boże! Co za straszne babsko! Czułam się potraktowana jak samochód w warsztacie
          samochodowym a nie jak człowiek.
          UNIKAĆ!!!
      • Gość: dynia Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 22:32
        tak p. dr Elbe jest b. niesympatyczna i niedelikatna, komunikację z pacjentką
        ogranicza do minimum, bada tylko na wyraźne żądanie, że coś jest nie tak...
    • beawis Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW 03.11.03, 14:37

-Tylko nie Alfa W W-wie, pani ginekolog badała mnie w 5 pierścionkach i
      pomalowanych paznokciach bez rękawiczek. Nigdy więcej!!!-
      Pozdrawiam,
      Beata
      • beawis w/w warszawa AFLA 03.11.03, 14:38

• rudacleo Re: w/w warszawa AFLA 13.10.04, 19:15
          Ja kiedys chodzilam do dr Borakowskiej w Alfie i naprawde bardzo ja sobie
          chwale. Byla naprawde fantastyczna. Nie wiem czy jeszcze przyjmuje, nie bylam
          tam ladnych pare lat. Kobieta wie co robi smile))

rudacleo
      • wasza_bogini Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW 03.11.03, 19:54
        podaj nazwisko, zeby omijac lukiem.
    • beawis ALFA -NIE !!! 03.11.03, 14:39

• pra_klamka Re: ALFA -Warszawa 03.11.03, 16:15
        Ale może napisz która to lekarka była, bo w Alfie kilku ginekologów przyjmuje,
        a ty, jak rozumiem, miałaś złe doświadczenie tylko z tą jedną panią.Może więc
        niepotrzebnie krytykujesz całą Alfę?
        • wasza_bogini Re: ALFA -Warszawa 03.11.03, 19:53
          ja ostatnio bylam u trzech bab w alfie i tylko jedna byla normalna lekarka.
          • pra_klamka Re: ALFA -Warszawa 04.11.03, 10:16
            Ja chodzę do Dr Drabczyńskiej w Alfie. Wg mnie jest ona OK.
    • matyldakowalska warszawa!!!!!!!!!!!!!!!!!1 03.11.03, 22:15
      dr. STOPIŃSKA
      1. pigułki bez żadnych badań
      2. płaci sie 150 zeta i czeka po 2 godz, bo jest dużo chętnych
      3. przy pierwszych pigułkach przyjaciolka dostała lek antydepresyjny żeby dobrze tolerować pigułki
      4. fatalne warunki - gabinet na poziomie piwnicy w osiedlowym bloku na sadybie
      • pepsii Re: Kraków 04.11.03, 12:27
        Widzę, że z Krakowa nikt się nie wpisał więc może ja zacznę.
        1. Uważam, że należy duzym łukiem omijać p. dr Mleczko (Przychodnia Rejonowa
        ul. Estery 5). Gdy miałam 17 lat poszłam do niej, bo chciałam dostać jakieś
        pigułki antykoncepcyjne. Skierowała mnie na cytologię w 24 dniu cyklu i na
        badanie krwi. Po czym po tych wynikach stwierdziła, że nie może mi dać tabletek
        bo JESTEM BEZPŁODNA. To zabrzmiało jak wyrok. Wróciłam do domu i wyłam w
        poduszkę jak pies do księżyca w końcu zdecydowałam się prywatną wizytę u innego
        lekarza i jak mu powiedziłam, że podejrzewam u siebie bezpłodność to kazał mi
        popukać się po głowie.Efektem mojej bezpłodności jest teraz 11 m-ny Kamileksmile.
        W zeszłym roku wróciłam do p. Mleczko, bo byłam w ciąży jako, że nie stac mnie
        na prywatne leczenie a zwłaszcza w ciązy zdecydowałam, że po zwolnienia i na
        badania będę chodzic do przychodni a na kontrolę i z wynikami do prywatnego
        lekarza. Nie wspomnę juz, że musiałam się upominać o skierowania na podstawowe
        badania, a poza tym cały czas chciała badać mnie wziernikami pomimo tego, że
        mnie to strasznie bolało. W końcu sama jej zabroniłam, bo wiedziłam, ze jestem
        pod kontrolą innego lekarza a i ciąża przebiegała prawidłowo. A najlepsze to
        było to, że w siódmym m-cu poszłam na zwolnienie lekarskie i byłam na nim aż do
        początku 9-go m-ca i szanowna p. Mleczko w dziewiątym m-cu ciąży kazała mi
        wracać do pracy, wiedząc, że pracuje w warunkach jakich kobieta w zaawansowanej
        ciązy unikać powinna. Poza tym jest nie miła, nie delikatna itp. Zostawię to
        bez komentarza.
        Pani Mleczko jest nie do pobicia....

2. dr Kaim - Towarzystwo Świadomego Macierzyństwa - może nie można jej nazwać
        złym lekarzem ale ma olewający stosunek do pacjentek i kocha pieniadze. Wizyta
        kosztuje 60 zł.
        • justina34 KRAKÓW !!! 29.12.03, 18:27
          Proszę o opinie z Krakowa!!!
          • Gość: m Re: KRAKÓW !!! IP: *.przemysl.cvx.ppp.tpnet.pl 01.11.04, 16:13
            co sadzicie o dr Dobranowskiej z ul. Stolarskiej? Bo ja mam mieszane uczucia co
            do niej.....
            • Gość: matylda Re: KRAKÓW !!! IP: 81.80.227.* 09.11.04, 14:11
              Byłam dwa razy u doktor Dobranowskiej i za każdym razem widziała u mnie jakąś
              nadżerkę, której, jak się potem okazało (u kompetetniejszej lekarki), w ogóle
              tam nie było. Badała za pomocą jakiegoś przedpotopowego wziernika i paliła
              papierosa podczas badania. Pigułki przepisuje na miesiąc, góra dwa. Jedyna jej
              zaleta to to, że dawała zniżki studentkom. No ale i tak średnio to opłacalne,
              biorąc pod uwagę to co napisałam o pigułkach...smile Jest też w miarę miła. (To co
              tu można przeczytać o różnych chamach, którzy mienią się lekarzami...włos się
              na głowie jeży!)
          • zuzakowalik Re: KRAKÓW !!! 30.11.04, 22:03
            A może coś o dr Szczawińskiej ze Sławkowskiej? Słyszałam very super opinie, ale
            jeszcze się nie zdecydowałam.
            • Gość: kasia Re: KRAKÓW !!! IP: *.compower.pl 30.11.04, 23:08
              Skoro słyszałaś takie super opinie o dr Szczawińskiej, to czemu wpisujesz ja na
              listę złych ginekologów ,zasięgnij opini na "dobrej" liście.
            • Gość: andzia Re: KRAKÓW !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 20:38
              dr Szczawińska horrrror - tak jakbyś poszła do księdza tylko po bożemu, żadnej
              antykoncepcji bo to wymysł szatana,
            • Gość: Mada Re: KRAKÓW !!! IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 06.07.05, 11:09
              O dr Szczawińskiej też słyszałam same dobre opinie, ja miałam z nią kontakt w
              szpitalu, niestety z przykrą sprawą. Robiła mi zabieg-łyżeczkowanie. Myślę, że
              ok, chociaż miałam z nią kontakt krótko, bo byłam pod narkozą. Ale w porządku,
              przyszła później sprawdzić jak się czuję, co w szpitalach nie jest
              codziennością. Tyle mogę powiedzieć.
            • Gość: sabina.mi. Re: KRAKÓW !!! IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 25.09.05, 07:34
              Dr Derwisz- ul. Narciarska leczyła mnie na bezpłodność tzn. wyniki hormonalne
              fatalne! wg niej oczywiście, Boże czego ja nie zażywałam, ile kasy
              niepotzrebnie tam zostawiłam. Po jakimś czasie polecono mi dobrego lekarza,
              który oczywiście pytał co zazywałam jak mu powiedziałam co, to mi sie spytał
              czy ja mam menopauze bo te tabletki to akurat są na to. Badania okazały sie w
              granicach normy. Obecnie mam śliczną córeczke(bez leczenia!!) Wychodzi na to,
              że Dr Derwisz truła mnie niepotrzebnie.
              • xkarina Re: KRAKÓW !!! 17.10.05, 16:00
                Witam
                Czy mogłabyś mi polecić tego lekarza, którego ci polecono??
                Poszukuję doktora bardzo konkretnego który potrafi mi pomóc, obecnie straciłam
                ciążę i będę chciała starać się ponownie więc , będę ci wdzięczna za dane tego
                ginekologa.

Gość portalu: sabina.mi. napisał(a):

> Dr Derwisz- ul. Narciarska leczyła mnie na bezpłodność tzn. wyniki hormonalne
                > fatalne! wg niej oczywiście, Boże czego ja nie zażywałam, ile kasy
                > niepotzrebnie tam zostawiłam. Po jakimś czasie polecono mi dobrego lekarza,
                > który oczywiście pytał co zazywałam jak mu powiedziałam co, to mi sie spytał
                > czy ja mam menopauze bo te tabletki to akurat są na to. Badania okazały sie w
                > granicach normy. Obecnie mam śliczną córeczke(bez leczenia!!) Wychodzi na
                to,
                > że Dr Derwisz truła mnie niepotrzebnie.
                • enia7 Re: KRAKÓW !!! 24.11.05, 16:31
                  Mogę polecić Ci dr. Macieja Kostyka
                  • Gość: maja Re: KRAKÓW -klimek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 11:39
                    odradzam szkoda kasy i zdrowia
                • lalka100 Re: KRAKÓW !!! 09.01.06, 23:42
                  sorki że się wtrącam ale jeśli jesteś jeszcze zainteresowana to polecam dr.
                  Leszka Juszczyka gabinet na os. Oświecenia i na os Ruczaj - znajdziesz w
                  internecie. super specjalista i super człowiek. pozdrawiam
          • druuna Re: KRAKÓW !!! K. Fornagel Bętkowska 02.12.04, 18:09
            Opinię z Krakowa? Zastanawaiłam sie gdzię napisac aby ostrzec wszystkie Was
            przed "Pania doktor" Krystyną Fornagel Bętkowską - przyjmuje w lekarskiej
            spółdzielni pracy na rynku głównym 37 i w swoim gabinecie na ul. zbożowej 2/1.
            wypatrzyła u mojej siostry nadżerke, pobrała zaliczki 100 pln za zabieg jej
            usuniecia, zapowiedziała długie i kosztowne leczenie antybiotykowe - i to
            wszystko po pierwszej wizycie bez badań w spółdzielni - oczywiscie wszystkie
            inne wizyty u niej w prywatnym gabinecie - roszte pozostawiam wam do oceny sad(
            ja juz nie wspomne o tratach moralnych - tyle nerwów co moja siostra zjadła
            przez ta pania to nasze sad( aaaa jedyne dobre na temat pani fornagel to, że bez
            mrugniecia oddała zaliczke za zabieg który sie nie odbył :p oczywiscie
            objechawszy mnie wprzódy żebym jej "głowy nie zawracała" i przyszła po ta kase
            osobiscie do niej do "zakładu pracy" :p bo ani przekazem pocztowym ani w
            kopercie w rejestracji nie chciała zostawić - pewnie sie bała że sie zakład
            pracy dowie o jej machlojach ugh słabo sie robi sad
            • Gość: różyczka Re: KRAKÓW !!! K. Fornagel Bętkowska IP: 5.2.* / *.chello.pl 04.12.04, 19:53
              Boze , dzieki , ze to o niej napisałas... jesli to prawda , bo własnie ja uniej
              byłam i tez z nadzerka , namawiała mnie na zabieg za ...350 zł. Powiedziałam ze
              sie zastanowie , ale chyba raczej przejde sie gdzies indziej!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: kas Re: KRAKÓW !!! K. Fornagel Bętkowska IP: *.veranet.pl 08.02.05, 21:21
                ja też byłam u fornagel będkowskij też mi chciała nadżerke wypalać a
                przyjmowała w medycynie chodze tam teraz ale do doktora malca
            • Gość: Pantik Re: KRAKÓW !!! K. Fornagel Bętkowska IP: *.veranet.pl 12.01.05, 18:42
              Trzeba powiedziec, ze nie kazdy lekarz wie , ze zaczerwienienie widoczne
              podczas badania w macicy nie sa wcale nadzerkami ale normalna sprawa ktora moze
              wystapic w czasie rozwoju(szczegolnie u osob mlodych) polecam przed operacja
              lub poteznym leczeniem skonsultowac to z innym lekarzem.
              • Gość: Monika Re: KRAKÓW !!! K. Fornagel Bętkowska IP: 83.142.152.* 16.09.05, 16:38
                Byłam u owej Pani doktor z problemem grzybicy, (dodam , że
                prywatnie)...zainkasowała mi 60zł, już od razu wypatrzyła nadżerkę którą
                chciała wypalać po skończeniu leczenia,jednak jeszcze nie poruszyła tematu
                ceny... natomiast gdybym sama nie wywnioskowała co mi jest i nie zadawała pytań
                wyszła bym z gabinetu tak samo "zielona" jak weszłam, do tego gdy
                zaproponowałam , żeby w ramch profilaktyki leki przepisała również mojemu
                partnerowi.. Pani doktor stwierdziła , że musze zapłacić kolejne 60 zł bo to
                tak jakby osobna wizytauncertain chociaż mego partnera na oczy nie widziała.. na
                drugą wizytę już się nie udałam zmieniłam lekarza na Doktora Skotniciego, który
                przyjmuje na szklanych domach, przemiły człowiek i żadnejnadżerki sie nie
                dopatrzył.... głeboko odradzam Panią doktor Fornagel-Będkowską, również i
                prywatnie
                • Gość: tararattatata Re: KRAKÓW !!! K. Fornagel Bętkowska IP: *.chello.pl 26.03.06, 15:31
                  Czemu ona u wszystkich widzi ta nadżerke ;/
                  Nie zna się czy świadomie to robi ??
        • czekolada72 Re: Kraków-KTSM-mam odmienne zdanie 05.06.04, 15:43
          pepsii napisała:

> 2. dr Kaim - Towarzystwo Świadomego Macierzyństwa - może nie można jej nazwać
          > złym lekarzem ale ma olewający stosunek do pacjentek i kocha pieniadze.
          Wizyta
          > kosztuje 60 zł.

Mam zdecydowanie odmienne zdanie o dr Irenie Kaim
          1. 60 zl kosztuje wiekszosc wizyt w KTSM, czy to jezt ginekolog, endokrynolog
          czy ktos tam jeszcze inny
          2. olewajacty stosyunek? hmm... ciekawe co masz na mysli? Ja trafilam do niej
          gdy mialam 18 lat i trzymam sie jej kurczowo. W czasie wizyty wykonuje
          niezbedne badania, bada piersi, interesuje sie wynikami, dobiera odpowiednia
          antykoncepcje, niczego nie marzuca. Mozna sie przy niej i wygadac i poradzic i
          wypytac. Przeszlam z nia cala ciaze, zwracala uwage na nerki, na zylaki, na
          cukrzyce, na tarczyce, nie podobala sie - odpowiednie badania, wszystkie
          badania ktore mozna bylo wtedy(11 lat temu) wykonac za darmo - kierowala na za
          darmo a nie prywatnie, odbierala porod (cesarka) po swoim dyzurze, zadnych
          lapowek nie trzeba bylo jej dawac. Gdy wyjezdza na urlop - przekazuje pacjentow
          innemu lekarzowi, a nie zostawia odlogiem i urywaj se glowe sama. Jest dostepna
          pod telefonem. Potrafi wyleczyc z nieplodnosci.
          Polecam ja!!
          • Gość: Anuszka20 Re: Kraków-KTSM-popieram pepsii!! IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 29.10.04, 22:03
            pepsii napisała:

2. dr Kaim - Towarzystwo Świadomego Macierzyństwa - może nie można jej nazwać
            złym lekarzem ale ma olewający stosunek do pacjentek i kocha pieniadze.
            Wizyta kosztuje 60 zł.

niestety, ale musze sie zgodzic z pepsii. Dr Kaim uwielbia pieniadze i wyciaga
            je po rowno od wszystkich - niezaleznie czy przychodzi studentka czy bogata,
            pracujaca kobieta. Poza tym trzeba placic za kazda pie.., nawet za wypisanie
            recepty - za kazdym razem 65 zl!!!

czekolada72 napisała:
            olewajacty stosyunek? hmm... ciekawe co masz na mysli?

zaraz ci slonce wyjasnie: Kaim moze i wykonuje niezbedne badania, ale nie mozna
            oprzec sie wrazeniu, ze odczuwa niezwykla radosc wypisujac skierowanie do
            specjalistow w KTSM, gdzie trzeba placic niebotyczne sumy. Podczas badania nie
            zerknela mi nawet piersi. a szkoda, bo moze by odkryla, ze badania hormonalne,
            ktore olala ("pani ma 19 lat, to na pewno nie beda potrzebne!") jednak byly
            potrzebne!
            wygadac sie mozna, poradzic?? Bzdura totalna!! Jak przyszlam do niej z
            problemem, ze okres mi sie spoznia, to jedyna jej reakcja polegala na wypisaniu
            skierowania na kolejne kosztowne badanie!! Ani jednego slowa, ze moze stres czy
            dieta czy cos... nic! Ty czlowieku plac i placz.
            Dobiera antykoncepje i nic nie narzuca?? Ja po tabletkach, ktore mi dobrala
            czulam sie bardzo zle, a jak do niej przyszlam to mnie wysmiala, ze to normalne
            i ..... wziela 65 zl!!!
            Najsmieszniejsze jest to, ze studentom na zajeciach to opowiada jak to dokladny
            wywiad trzeba przeprowadzic, stworzyc intymna atmosfere itd. zalosne! szkoda,
            ze wlasnych rad w praktyce nie stosuje!!

Na koniec wspomne tylko o kolejkach, ktore serwuje swoim pacjentkom wspaniala
            pani doktor. zapisuje sie czlowiek na 15, Kaim przychodzi o 15.30 (jedzie z
            kliniki!! 2 ulice dalej...), a ta przyjmuje pana z firmy farmaceutycznej!! moja
            Mama pracuje w panstwowej przychodni, ale w zyciu tak nie olala pacjenta!! a na
            koniec sie okazuje, ze przed soba ma sie jeszcze 10 bab zapisanych na 18, tyle
            ze wczsniej przyszly... nie wiadomo czy sie smiac czy plakac!
            • k-film Re: KRAKÓW dr Nawrocka-Mleczko 30.10.04, 01:35
              Dr Anna Nawrocka-Mleczko przyjmuje na ul Szafera i w przychodni na Estery.Ja
              chodzę do niej i mam mieszane uczucia.Czy ktos do niej chodzi?Co sądzi na jej
              temat?
              • Gość: Clio Re: KRAKÓW dr Nawrocka-Mleczko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 10:53
                Chodzę do dr.Mleczko jakieś 3 lata i jestem zadowolona.To fakt ma "cięty" humor
                ale jest przynajmniej szczera i zawsze mówi o tym co mi dolega.Bez problemu
                można zrobić u niej cytologię i badanie usg. Wg. mnie jest ok. Pozdrawiam.
            • Gość: Gość Re: Kraków-KTSM-również popieram pepsii!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 11:35
              U mnie przed badaniem pod pupę włozyła kartkę z drukarki ... Bez komentarza.
              Badała szybko - bo kolejka (gdzie tam mowa o jakimkolwiek wywiadzie) i
              traktowała jak "lafiryndę", bo miałam ostrą infekcję (nie pomyślała że mam
              cukrzycę i w związku z tym dużo mniejsza odporność na infekcje bakteryjne,
              które można złapać wszędzie np. na basenie)
        • baziaczek Re: Kraków 26.07.04, 14:43
          potwierdzam dr Mleczko to klęska
          nie tylko jako lekarz ale i człowiek-lekarz
          Moja mam po operacji wycięcia jajników i macicy musi być stale pod opieką
          lekarza, kontrolować poziom hormonów
          poszła do Mleczki i powiedziała jej że jes po operacji, na to Mleczko
          odpowiedziała "No to po co Pani do mnie przyszła, przecież ja tu nie mam nic do
          roboty!"
          Wyobraźcie sobie jak poczuła się mama, jak pusty worek, nikomu nie potrzebny!

Generalnie poradnia K na Estery to klęska, poczynajac od pielęgniarki
          (omawiającej objawy i domagającej się odpowiedzi na intymne pytania przy
          otwartych drzwiach, tak że cała poczekalnia słyszy), skończywszy na lekarzach i
          wysyłaniu na badania. Specjalnie chodzę tam do lekarza prócz normalnych wizyt
          prywatnie u innego, jestem w 6 mies. ciąży, a miałam tylko 1 skierowanie na
          badania krwi i moczu. Grupę krwi musiałam zrobić prywatnie, bo lekarz
          stwierdził, że mnie nie wyśle, to samo z Hbs. Szkoda gadać!
          • Gość: iwona Re: Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 10:46
            niestety rowniez musze potwierdzic, na estery dlugasne terminy, fatalna opieka
            w ciazy, oszczedzanie na badaniach i robienie z czlowieka glupka, ze niby
            niepotrzebne - w efekcie karta ciazy miescila tylko 3 badania a reszte to
            wizyty i nabijanie punktow, az sie w szpitalu dziwili
            po porodzie mialam zapalenie piersi, 40 stponi i poszlam do Mleczki, a ta
            zapytala co u niej robie i nic na to nie poradzi
            no cholerka, przyszlam bo w koncu jest lekarzem
            zero pomocy i zainteresowania
            i rzeczywiscie omawianie w rejestracji na caly korytarz problemow bylo
            powszechne
            ponoc lekarz pracujacy tam jest duzo lepszy
            slyszalam ze teraz duzo sie zmienilo, ale niestety jakos nie chce mi sie
            probowac, tak jak i u internisty, gdzie niektorzy lekarze powinni isc na
            emeryture, bo stwierdzenie - ja nie wiem jak pania leczyc w ciazy albo mamy
            limity to pani nie dam skierowania jest co najmniej dziwne
            • Gość: Robert Re: Kraków IP: *.netcontrol.pl 25.11.04, 23:35
              Słyszałem od wielu znajomych małżeństw, że doktor Wojciech Kolka z Żeromskiego
              jest bardzo dobrym ginekologiem. Jak na nas przyjdzie kolej, pewnie poprosimy
              go o opiekę. smile
              • monisiul Re: Kraków 08.02.05, 19:13
                No to muszę Cię zmartwić. Faktycznie dr Kolka jest bardzo mił, umie zagadać
                pacjentke i stwarza miła atmosferę. Ale akurat znam sie troszeczke na
                ginekologii i leczenie jakie proponował mi i moim znajomym było conajmniej
                smieszne. Za kazdym razem słyszałam, że mam nadżerkę, podczas gdy jej nie mam.
                I 1000 zabiegó, które peoponuje prywatnie. Oczywiście przedstawia to w bardzo
                wiarygody sposób. Moja kuzynke chciał wysłać (tzn. zrobic jej prywatnie)
                laparoskopię podczas gdy nie została przeleczona podstawowo!! Lekarz pomyłka
                jak dla mnie..
        • umasumak nie zgadzam się 16.10.04, 00:36
          pepsii napisała:

>
          > 2. dr Kaim - Towarzystwo Świadomego Macierzyństwa - może nie można jej nazwać
          > złym lekarzem ale ma olewający stosunek do pacjentek i kocha pieniadze.
          Wizyta
          > kosztuje 60 zł.

Nie zgadzam się z tą opinią. Bardzo dobry lekarz, fachowy i zaangażowany. Cena
          60 zł nie jest wygórowana biorąc pod uwagę stawki w dużym mieście, Pozdrawiam.
          • Gość: Adaś A ja sie zgadzam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 22:09
            Potwierdzam negatywne o dr Kaim
            owszem 65 zl to nie wygorowana stawka ale za to nadrabia to zwiekszona
            czestoscia wizyt
            Bylem z dziewczyna w celu zapisania antykoncepcji - nasza piersza wizyta i
            spoznila sie, po czym najpierw zajela sie przedstawicielem firmy farmaceutycznej
            Zapisala skierowanie na badania (na badania hormonalne nie choc pozniej sie
            okazalo ze sa jednak potrzebne), pytala czy rodzila, czy wspolzyla, czy ma
            bolesne okresy, regularne obfite, cere (dziewczyna nie opisuje tego jako
            zaangazowana, na odpowiedz o probelmy z cera ja wysmiala - widac ze miala dobry
            makijaz), piersi nie badala, nie zapytala czy pali papierosy, a to bardzo wazne
            przy antykoncepcji doustnej!!! jak i wielu innych pytan ktore sie zadaje w
            wywiadzie ginekologicznym - wiem co mowie bo sam jestem lekarzem

Wyniki do odbioru po kilku dniach (tylu ile trzeba) ale zeby je pokazac trzeba
            zaplacic kolejne 65 zl. Wyniki byly ok, recepta wypisana, leki wykupilismy. Ale
            spoznial sie okres to bez pytania o cokolwiek wyjela skierowanie na platne
            badania.
            Pojawily sie plamienia (trwajace 2 miesiace) - wiec wizyta i kolejne 65 zl w
            plecy - tylko po to zeby dowiedziec sie ze TO NATURALNE!!! - sorry ale o
            efektach ubocznych informuje sie pacjenta PRZED ich stosowaniem. I dalej wciska
            ten sam lek, jednak udalo sie wyperswadowac inny lek i plamienia zniknely
            prawie od razu.

Nie polecam KTSM - szkoda kasy i nerwow
            Do tego ta kolejka, co z tego ze zapiszesz sie jako pierwsza na liscie na dana
            godzine skoro wchodzilo sie na zasadzie kto pierwszy ten lepszy (a pani dr sie
            do tego spoznia). Tym bardziej jest to dziwne ze w publicznych NZOZach mozna
            sie umowic na konkretna godzine z lekarzem i wchodzi sie o tej godzinie bez
            zadnych kolejek i numerkow.

A cena moze niewygorowana ale lepiej zaplacic wiecej i byc profesjonalnie
            przyjetym (zwlaszcza jesli chodzi o zdrowie). Poza tym znalazlem w miare
            tanszego ginekologa ktory ma odpowiednie podejcie do pacjenta - dr Trojnar w
            Bronowicach kolo 17 liceum, cena za wizyte 60 zl ale duza znizka dla studentow
            i uczniow chyba tez, przyjscie po recepte jeszcze taniej. Tez sie wchodzi kto
            pierszy ten lepszy ale przynajmniej nie ma duzej kolejki, jest taniej i
            profesjonalniej.

• Gość: Maja Re: A ja sie zgadzam IP: *.ani / 195.150.102.* 24.01.05, 15:02
              zgadzam sie!
              Nie wytrzymalam czytajac pozytywne opinie o dr. Kaim.
              Kilka lat temu chodzilam do niej w pierwszej fazie ciazy. Przez Pania dr. omal
              nie starcilam dziecka - w czwartym miesiacu majac problemy (częscowo odklejone
              łożysko) zadzwonilam do niej w niedziele z prosba o pomoc - bo byla moim
              lekarzem prowadzacym. Powiedziala ze to niedziela i nie moze mi pomoc. Dzieki
              innemu lekarzowi trafilam w ostatniej chwili do szpitala i tak sobie polezalam
              prawie 3 miesiace na intensywnej terapii. Porod zakonczyl sie cesarka - synek
              urodzil sie zdrowy - ale zagrozenie bylo wielkie!!!!Kobieta zignorowala mnie
              calkowicie!!!
              • Gość: g73 Re: A ja sie zgadzam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 10:28
                Ja też nie wytrzymałam czytając pozytywne opinie o dr Kaim. Poszłam do niej -
                polecono mi ją - będąc w pierwszej ciąży. Podała swój nr, prosiła, żeby
                dzwonić, jeśli będę zaniepokojona swoim stanem. Zadzwoniłam niecały tydzień po
                pierwszej wizycie. Nie odbierała telefonu. Znalazłam ją w szpitalu -
                powiedziałam, że niepokoję się plamieniem. Odesłała mnie do gabinetu za 3 dni -
                gdyby plamienie nie zniknęło. Niestety, nie zbadała mnie w szpitalu, a ja
                nieświadoma zagrożenia, nie poszłam do lekarza na dyżur. Wieczorem pojawiło się
                krwawienie, po badaniu w szpitalu, okazało się, że poroniłam. Nie winię jej za
                ten fakt, ale za niedopełnienie obowiązków. Gdyby zechciała mnie zbadać w
                publicznym szpitalu, może uprzedziłaby mnie o zagrożeniu. Niestety,
                najwygodniej było odesłać mnie do prywatnego gabinetu. Dziś wiem, że to była
                moja pierwsza i ostatnia wizyta u niej.
      • Gość: ~nn1973 Re: warszawa!!!!!!!!!!!!!!!!!1 IP: *.iel.waw.pl 10.08.04, 09:27
        matyldo, zdecyduj się, wcześniej pisałas, że stopińska jest świetna i polecałaś
        ją na forum
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=5754077&a=5754525
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=5635881&a=5636493
      • Gość: bea2808 Re: warszawa!!!!!!!!!!!!!!!!!1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 15:07
        Potwierdzam - byłam u dr Stopińskiej jak tylko zaszłam w ciażę. Musiałam
        przypominać jej o badaniach moczu i RH, bo by specjalistka ta pozal się Boze
        zapomniała. Wiecej do niej nie poszłam.
    • madzik78 Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW 04.11.03, 14:17
      fenka napisała:

> Lista dobrych ginekologów obrodziła w mnóstwo nazwisk, namiarów i cennych
      > informacji. Może więc warto stworzyć również listę tych, których lepiej
      > unikać? Co Wy na to? Czy powinnyśmy się wzajemnie przestrzegać przed
      > niekompetencją, obcesowością albo przedmiotowym podejściem? Chodzi o nasze
      > zdrowie - dbajmy o nie, również unikając tych, którzy mogą zrobić nam krzywdę
      > (poprzez np. nie zlecenie badań, ignorancję czy brak czasu). Ja niestety nie
      > pamiętam już nazwiska takiego "lekarza".
      >
      > Jeśli jesteście ZA i chcecie dodać coś od siebie, WPISUJCIE W TYTULE NAZWE
      > MIASTA.
      > Witajcie z Bydgoszczy,jestem w 10 tygodniu ciazy i mam za soba wedrowke po
      ginekologach moze ktoras z was poleci mi kogos z Bydgoszczy albo ostrzeze.dzieki
    • mamadana Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW 05.11.03, 11:52
      W ALFIE JEST DOBRA PANI DOKTOR GINEKOLOG-ENDOKRYNOLOG!!! NAZYWA SIĘ WITKOWSKA.
      PROSZĘ ZATEM NIE KRYTYKOWAĆ WSZYSTKICH LEKARZY! JEŚLI KOMUŚ COŚ SIĘ NIE PODOBA,
      TO NIECH BĘDZIE ODWAŻNY I NAPISZE NAZWISKO, A NIE KRZYCZY, ŻE PRECZ Z ALFĄ. TAK
      NIE MOŻNA.
      • pra_klamka Re: ALfa 05.11.03, 20:15
        mamadana napisała:

> W ALFIE JEST DOBRA PANI DOKTOR GINEKOLOG-ENDOKRYNOLOG!!! NAZYWA SIĘ
        WITKOWSKA.
        > PROSZĘ ZATEM NIE KRYTYKOWAĆ WSZYSTKICH LEKARZY! JEŚLI KOMUŚ COŚ SIĘ NIE
        PODOBA,
        >
        > TO NIECH BĘDZIE ODWAŻNY I NAPISZE NAZWISKO, A NIE KRZYCZY, ŻE PRECZ Z ALFĄ.
        TAK
        >
        > NIE MOŻNA.
        No właśnie. Napiszcie może, które to są te ponoć straszne baby z Alfy, dlaczego
        nie podajecie nazwisk?
        • antyalfa Re: ALfa 05.11.03, 20:32
          ja sie w alfie leczylam u dr. Cieciorowskiej. mysle, ze ona uwaza, ze pacjentki
          to sa glaby. patrzy w tylek i przepisuje leki. w moim przypadku przepisala mi
          sterovag, bo mialam grzybice po antybiotykach. nawet mi nie powiedziala, ze mam
          grzybice.!! po jakims czasie znow do niej poszlam- doszla do wniosku, ze
          powinnam brac diane. oczywiscei bez ZADNYCH BADAN HORMONALNYCH!!!!!!!!
          wtedy zaobserwowalam, ze czasami mam krwawienie w srodku okresu. teraz wiem, ze
          czasami sie tak zdarza i jest to norma i wiem CO TO JEST. ona mi tego nie
          powiedziala!!!!!
          chcialam z nia szczegolowo porozmawiac ale ona zrobila dziwna mine, tak jakby
          juz chciala zakonczyc dyskusje. oczywiscie zadnej diany nie bralam i chyba
          dobrze zrobilam, sadzac z postow na tym forum. z okresem nie mam problemow.
          innym razem bylam u lekarki, ktora przyjmuje w soboty, nie pamietam nazwiska-
          chodzilo o przepisanie postinoru po przerwanej prezerwatywie. pani doktor tez
          puscila jakis tekst ´´a jak sie dzidzius urodzi , to co´´?

• brn Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW - Elbląg 05.11.03, 14:16
      Przez pięć lat chodziłam do lekarzy w Elblągu, zazwyczaj do pani J.P., do
      szpitala wojskowego. Nigdy nie miałam zrobionego USG, ani żadnych dodatkowych
      badań. Bolesne miesiączki to "taka moja uroda". Przeprowadziłam się do innego
      miasta. Podczas jednej z pierwszych wizyt okazało się, że konieczna jest
      operacja, i że gdyby ktoś zaiteresował się tym, na co się uskarżam i zrobił
      PODSTAWOWE badania, to uniknęłabym operacji i byłabym już pewnie szczęśliwą
      mamą.
      • hanka17 Wrocław, Plac Katedralny, dr Filipiak 11.11.03, 12:13
        -------------------------------------------------------------------------------
        -
        To jeszcze nic, na tej Katedralnej mają chyba najgorszych ginekologów na całym
        Dolnym Śląsku. Przyjmuje tam też

Krzysztof FILIPOWICZ lub FILIPIAK ,

pan który był lekarzem wojskowym (wiadomo jak w wojsku mógł rozwijać swoją
        specjalność ginekologa i położnika), nie widząc o tym zostałam do niego
        zapisana. Ten gość każdej dziewczynie która do niego trafi (na Pl
        Katedralnym ) robi najpierw kazanie w stylu: tak długo Pani nie była u
        lekarza, bierze Pani pigułki, nie robi badań, zobaczymy zobaczymy... Już z
        góry stawia przypuszczenie że to będzie rak. Po czym bdanie lekarskie
        (dosłownie, zobaczył z daleka z odleglości metra od fotela, bez
        macania !!!!!!!) ROZLEGLĄ NADŻERKĘ, której oczywiście tam nigdy nie było. Po
        czym ucisnął mi brzuch pięścią z całej siły, możecie sobie wyobrazić mój ból i
        stwierdził, że to albo ciąża albo guz wielkości główki dziecka !!!!!

Oczywiście zapisal mnie w tym samym dniu do jego prywatnego gabinetu na
        Orzechowej na usg, które wyjaśni jego hipotezy odnośnie guza, TO SAMO ROBI Z
        KAŻDĄ PACJENTKĄ, tego samego dnia na Orzechowej były wszystkie tegodniowe
        pacjentki z Katedralnej w celu zrobienia usg. Podczas badania potwierdził
        bardzo rozległą nadżerkę i wymusił na mnie ustalenie terminu jej zamrożenia u
        niego (krioterapii) - 200 zł, a gdy zapytałam o tego guza gdyż to mnie
        niesamowicie wystraszyło i tylko dlatego się tam udałam, stwierdził, że mam
        bardzo zdrowe jajniki i guza tam nie ma, zapomniał w ogóle co mi powiedział
        kilka godzin wcześniej. Oczywiście jego słowa nie mają żądnego znaczenia
        ponieważ każdej dziewczynie mówi mniej więcej to samo, straszy w celu
        wymuszenia prywatnej wizyty (porozmawialam z dziewczynami w poczekalni).

Przedstawiłam to na kolejnej wizycie u innego lakarza w tej przychodni, aon
        się tylko zaśmiał, wszyscy tam wiedzą o tym gościu, że robi taki spęd do
        swojego gabinetu i zresztą oni stosują podobne metody. Nigdy już tqam nie
        pójdę i odradzam każdej kobiecie jakikolwiek kontakt z tym człowiekiem,
        ponieważ tacy ludzie nie powinni w ogóle mieć nic wspólnego ze służbą zdrowia.

Hania
        • hanka17 Re: Wrocław, Plac Katedralny, dr Filipiak 11.11.03, 12:21
          Praktyka Wyżej opisanego pana dr jest bezprawna, tylko przez grzeczność nie
          powiedziałam mu co o nim myślę, gdy się już zorientowałam że padłam ofiarą
          jego metod, najbardziej żal mi młodych dziewczyn które do niego trafiają a on
          perfidnie wykorzystuje ich strach, brak pieniędzy, żeby pójść gdzie indziej.
          To jest po prostu chore i on się wkrótce sparzy !!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • julenika Re: Wrocław, Plac Katedralny, dr Filipiak 06.12.03, 19:05
            a nie jest to przypadkiem dr. Filipiuk?bo wlasnie mnie tez do niego
            skierowano.Pan powiedzial mi ze mam ogromna nadzerke(czego badanie w lipcu u
            innego lekarza nie wykazalo)po czym dowiedzawszy sie ze biore microgynon
            stwierdzil iz sa to "tabletki dla biedoty" i ze sa ogolnie do bani.Widze ze
            znowu czeka mnie zmiana lekarza.
            • hanka17 Re: Wrocław, Plac Katedralny, dr Filipiak 13.01.04, 20:12
              Tak, to on, Filipiuk, przekreciłam nazwisko przez pomyłkę
              wszystkim dziewczynom znajduje nadżerki
              Lepiej jak najszybciej zmienić lekarza
              POZDR.
              • julenika Re: Wrocław, Plac Katedralny, dr Filipiak 16.01.04, 17:32
                no to ladnie.O maly wlos a poszlabym do niego na to wymrazanie.Naszczescie on
                juz nie pracuje na Katedralnym.A jakie sa opinie o dr Cwieklinskim(albo jakos
                tak)?
                • sofia67 Re: Wrocław, Plac Katedralny, dr Filipiak 16.01.04, 21:13
                  Witam! Z moją nadżerką było tak: W Dolmedzie dr CIAPUTA stwierdził, że jest
                  duża do wypalenia i On może mi to zrobić u siebie w pryw. gab.w znieczuleniu a
                  w Dolmedzie bez znieczulenia!!! Poszłam do przychodni przy szpitalu na
                  Kamieńskiego i tam dr BODNIAK stwierdził, że absolutnie nie wolno wypalać
                  nadżerki bez pobrania wycinka do badania, bo jeśli byłyby tam kom. nowotworowe
                  to wypalanie mogłoby pobudzić ich rozrost. Na następnej wizycie przyjął mnie w
                  zastępstwie dr Wojciechowski i stwierdził, że najpierw trzeba wyleczyć stan
                  zapalny, zrobić cytol. i podjąć decyzję o wypalance, ale bez żadnych wycinków!
                  Wyleczyłam st. zap. to kazał mi prywatnie zrobić test na wirusa brodawczaka
                  (200 zł). Przypomniałam sobie w końcu o "młodym" Jaroszu, który prowadził mi
                  drugą ciążę, ale przyjmuje tylko prywatnie ( pętla na Klecinie, przychodnia
                  MEDICONCEPT, ul. Krzycka 94, tel. 339 90 36). Wiktor Jarosz to lekarz miły i
                  kompetentny. Gorąco polecam! Okazało się, że mam II grupę i nie mam żadnej
                  nadżerki. Sprawdziłam to jeszcze w ESKULAPIE na Bulwarze Ikara 18. Tam byłam u
                  drMagdaleny Miś-Michałek. Tam przyjmuje też dr Krzysztof Łątkowski (tel 78 100
                  30). Oboje przyjmują w ramach NFZ i pracują na Klinikach. Polecam tych
                  lekarzy!!!
                  • angelka Re: Wrocław, Plac Katedralny, dr Filipiak 09.03.04, 21:26
                    z tym katedralnym to faktycznie tragedia a i pabianickjiej tez nie polecam...
                    nie pamietam juz nazwiska lekarki ale znalazla u mnie nadzerke ktora chciala
                    wypalic za prawie 200 zł a bylo to ze 4 lata temu... oczywiscie zadnej nadzerki
                    nie bylo i nie ma do tej pory. Z całego serca za to we Wrocławiu polecam
                    CORFAMED na Kluczboerskiej i dr Barcikowskiego. jakies 2 lata temu chodzilam
                    tam na kase chorych. w dodatku bylam z innego wojewodztwa i nikt nie robil mi
                    tam zadnych problemow. Cytologia i USG na miejscu za friko, recepty na telefon.
                    poprostu super. Teraz miszkam w Kielcach i bardzo mi barkuje takiej opieki jaką
                    miałam w Corfamedzie. A moze ktos poleci mo dobrego lekarza w Kielcach ?
                    • angelka WROCŁAW kontra Kielce 09.03.04, 21:28
                      angelka napisała:

z tym katedralnym to faktycznie tragedia a i pabianickjiej tez nie polecam...
                      nie pamietam juz nazwiska lekarki ale znalazla u mnie nadzerke ktora chciala
                      wypalic za prawie 200 zł a bylo to ze 4 lata temu... oczywiscie zadnej nadzerki

nie bylo i nie ma do tej pory. Z całego serca za to we Wrocławiu polecam
                      CORFAMED na Kluczboerskiej i dr Barcikowskiego. jakies 2 lata temu chodzilam
                      tam na kase chorych. w dodatku bylam z innego wojewodztwa i nikt nie robil mi
                      tam zadnych problemow. Cytologia i USG na miejscu za friko, recepty na telefon.

poprostu super. Teraz miszkam w Kielcach i bardzo mi barkuje takiej opieki jaką

miałam w Corfamedzie. A moze ktos poleci mo dobrego lekarza w Kielcach ?
                    • Gość: rena Re: Wrocław, Plac Katedralny, dr Filipiak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.04, 19:32
                      przestrzegam przed wiytą u Filipiaka ,niesympatyczny,ordynarny,i podpisuję się
                      pod wszystkimi niepochlebnymi uwagami na jego temat,wyszłam
                      przestraszona,rozżalonai nie przebadana,omijajcie jak najdalej
                    • agga33 Re: Wrocław, Plac Katedralny, dr Filipiak 17.11.04, 13:15
                      Ja na Katedralnym też miałam przeboje. Moją pierwszą ginekolog była Kinalowa.
                      Zrezygnowałam z niej, gdy po wizycie u niej zorientaowałam się, że przeniosła
                      mi infekcję na pęcherz. Ciągnęła kasę - i to równo! Tak naprawdę wyleczyła mnie
                      dr Krzemieniecka z Vity (nie wiem czy jeszcze tam przyjmuje, ma prywatny
                      gabinet na Pułaskiego).
                      Dubiel w czasie pierwszej wizyty mojej koleżanki tak skomentowała jej stan
                      zapalny: "Gdybyś częściej prała te dżinsy, to nie miałabyś kłopotów!"
                      ŻENUJĄCE! UNKAJCIE TYCH BAB!!!
                      • Gość: anja Re: Wrocław, Plac Katedralny, dr Filipiak IP: *.provider.pl / *.provider.pl 29.01.05, 11:51
                        ha ha ha, teraz mi się przypomniało, że kiedy byłam na studiach słyszałam takie
                        opinie moich koleżanek, że chodzenie w dzinsach nie nie jest korzystne dla
                        dziewczyn. Co za durni lekarze. Ja sama leczylam się wtedy u kinalowej,
                        leczenie trwało i trwało i nie było żadnej poprawy. Tylko jeden sposób
                        leczenia, żadnych zabiegów ( typu krioterapia) nie preferowała. Zmieniłam w
                        koncu lekarza.
                • Gość: miska111 Re: Wrocław, Plac Katedralny, dr ćwiklicki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.12.04, 08:20
                  chodzi ci o doktora cwiklickiego-ja chodzilam do niego tylko po tabletki ale
                  mily z niego czlowiek.ale nie wiem jak sobie radzi z chorobskami.aha i bada na
                  twoje zyczenie(moze dlatego ze wie ze czesc studentek tylko po tabletki
                  przychodzi)
                  • Gość: krowa26 Re: Wrocław, Plac Katedralny, dr ćwiklicki IP: *.lubin.dialog.net.pl 21.02.05, 20:10
                    co do dr ćwiklickiego to zgadzam sie z miską111!! miły człowiek, jako studentka
                    też byłam u niego po pigułki i mnie nie badał. wtedy było mi to bardzo na rękę
                    ale wiem, ze nie powinien wypisywać recept na piguły tylko na podstawie mojego
                    oświadczenia że biorę takie tabletki, czuje się dobrze i wszystko jest ok!
                    pozdrawiam !!
                • Gość: zaz Re: Wrocław, Plac Katedralny, dr Filipiak IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.01.05, 12:00
                  Bylam u Cwiklickiego, co prawda obylo sie bez badania ale jest bardzo mily i
                  podszedl do mnie z cierpliwoscia i szacunkiem. Tłumaczy zawilosci terapii.
                  Polecam+
            • ewcia1980 Re: Wrocław, Plac Katedralny, dr Filipiak 11.11.04, 10:49
              słowami tego lekarza nie trzeba sie przejmować. ja do niego trafiłam w ten sam
              sposób. najpierw Katedralny a pózniej Orzechowa. nadzerka i usc było smile z tym
              że mi w swoim gabinecie wcisnła Microgynon, którego wcale nie chciałam. nie to,
              ze mi dał jedno opakowanie dla próby (bo w wiekszości porzadnych gabinetów
              prywatnych lekarze maja bezpłatne opakowanie próbne za które nie trzeba płacic -
              taka promocja od firmy) lecz kazał mi ZAPŁACIC za dwa opakowania. wiadomo jak
              to jest w gabinecie ginekologicznym. byłam zdenerwowana samą wizyta tam wiec
              zapłaciłam za te tabletki. w domu przemyslałam sprawe. po pierwsze wcale nie
              chciałam tabletek anty bo nie jestem pewna czy one wylecza mnie z moich
              dolegliwości, a po drugie jezeli juz to wolałabym je kupic w aptece niz w
              gabinecie u doktora oszusta. i wiecie co zrobiłam oddałam mu je. ale był zły.
              no i oczywiscie wiecej u niego sie nie pojawiłam
        • Gość: dr.woj Re: Wrocław, Plac Katedralny, dr Filipiak IP: *.trzebnica.sdi.tpnet.pl 01.11.04, 09:10
          Niestety potwierdzam. Miałem wątpliwą przyjemność pracować z tym panem. Numer z
          nadżerką to sztandarowy patent doktora F... przy czym robi to tak perfekcyjnie,
          że pacjentki z konsultacji zwykle wracały roztrzęsione i w histerii oraz zwykle
          pilnie szukały pieniędzy na zabieg. W momencie gdy z kolegami zorientowaliśmy
          się co się dzieje pacjentki wysyłaliśmy do ponownego badania u
          zaprzyjaźnoionego ginekologa i oczywiście NIGDY NIE BYŁO ŻADNYCH NADŻEREK. Pan
          dr F... został zmuszony do odejścia, zresztą nie pierwszy raz. (ze szpitala
          wojskowego we Wrocławiu został wywalony za propozycję płatnego zabiegu, a
          biedna pacjentka nie miała pieniędzy i napisała nieboga prośbę do komendanta o
          rozłożenie na raty. hehe ale się facet zdziwił - jakie raty do cholery?? ; )))
          niestety potwierdzam to co napisała Hanka jest prawdziwe aż się dziwię, że on
          gdzieś jeszcze pracuje. Cała nadzieja, że pacjentki lekarze którzy mają z nim
          styczność zachowają rozsądek.
          • Gość: dermatolog Panie dr Ć! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 22:14
            Aj!
          • Gość: natkam1 Re: Wrocław, Nowy Dwór, dr Filipiak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 19:06
            Teraz ten "lekarz" pracuje w przychodni na Nowym Dworze-trafiłam do niego w
            ciąży. Jest nieuprzejmy,gburowaty,pacjentka to dla niego zło konieczne, nie
            można wyciągnąć od niego żadnej informacji o dziecku i o stanie swojego
            zdrowia. Co więcej potwierdzam, że chyba z przyjemnością straszy pacjentki-mi w
            2 miesiącu ciąży wykrył raka na jajniku i beztrosko oznajmił, że może trzeba go
            będzie wyciąć i nie wiadomo czy dziecko to przeżyje. Wyszłam od niego z
            gabinetu z płaczem i ciężko przestraszona...później okazało się,że cytuję:"to
            chyba była torbiel która się wchłonęła"...W piątym miesiącu oznajmił,że dziecko
            ma 2 główki,ale wtedy mogłam się z tego już tylko śmiać, bo dzień wcześniej
            byłam na profesjonalnym usg, które wykryło, że mam w brzuchu dziecko a nie
            smokasmile
            A na koniec w 9 miesiącu nie chciał mi dać zwolnienia, bo "ciąża to nie
            choroba".Pewnie, że nie choroba, ale pod koniec 8 godzin za biurkiem cholernie
            męczy...
            Chodziłam do Filipiuka przez całą ciążę, ale równolegle chodziłam do prywatnego
            lekarza i mam porównanie i wiem jaki lekarz i człowiek NIE powinien być...
            Odradzam-STRZEŻCIE SIĘ FILIPIUKA smile
            • Gość: LENA Re: Wrocław, Nowy Dwór, dr Filipiak IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 16.06.05, 13:17
              INFORMUJE, ZE DR. FILIPIUK JUZ NIE PRACUJE W PRZYCHODNI NA NOWYM DWORZE... ANI
              DR. KURCZOWY. CHCIALABYM SIE DOWIEDZIEC O DURYS-RAPCZYŃSKIEJ, JAKIM ONA JEST
              GINEKOLOGIEM?
              • Gość: jovita21 Re: Wrocław, Nowy Dwór, dr Filipiak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 15:32
                Lezalam kiedys w Poznaniu w szpitalu wojskowym bylam operowana asystowal
                dr.Filipiuk.Po operacji domagal sie podziekowan wmawial mi ze to on mnie
                operowal bylam ze skarga u ordynatora radzim mi napisac skarge na pismie do
                komendanta szpitala.Balam sie gdyz moj lekarz byl w podeszlym przedemerytalnym
                wieku.Do szpitala wracalam jak bumerang ,moj lekarz na emeryturze rozumiecie co
                sie staloby gdybym napisala skarge.Pamietam ten okres zaraz po operacji po jego
                gadce chcialam wyskoczyc przez okno tak mnie psychicznie wykonczyl.Z
                poznanskiego szpitala wojskowego to co mi wiadomo potem go wyrzucili,ale zdazyl
                poordynowac gdyz mial dr,nauk medycznych i wygral to stanowisko ,ale dobrze sie
                stalo ze go wyrzucili i nie zrobi zadnej kobiecie juz krzywdy.Trzymajcie sie
                kobietki od takich lekarzy zdaleka
                Pozdrowienia
        • Gość: Bogini Eris Re: Wrocław, IP: 62.233.144.* 10.07.05, 13:55
          Brrr...na samo wspomnienie tych rzeźników z Pl. Katedralnego przechodzą mnie
          ciarki. Jak można tak traktowac pacjentki?
          dr Dubiel oglądając moje wyniki (po rocznym braniu hormonów)stwierdziła, że to
          patologia(nie wyjaśniając nic)i że ona tego oglądac nie chce. Robiąc wyniki
          ponownie okazało sie, że ktoś się w laboratorium pomylił!!!
          dr Pawężowski - rzeźnik!!! ale się poryczałam po wizycie u niego. Bo czułam się
          jak w rzeźni i wyszłam oczywiście z zapaleniem pęcherza co u drugiego
          ginekologa (świetny dr Curyłło) okazało sie uczuleniem na proszek.
          dr Kulon - ja nie jestem pacjentą ja jestem rozpustnicą!o to co usłyszałam po
          moim pytaniu o wspołżycie w czasie miesiączki.
          Nie to miejsce jest dobre chyba dla zakonnic...a dziewczyny, które chcą sie
          czegoś dowiedzieć o sobie i o tym co się dzieje z ciałem powinny omijac to
          miejsce szerokim łukiem.
          dr Sokalski z Dolmedu - nie polecam za gróboskurność i powierzchowność wizyty.
          Na moje pytanie o środki antykoncepcyjne zapytał: Co pani brała? Co rpzepisać?
          Zero wywiadu, badania, nic!!!
          dr Korzeniewski moze i ma fachową wiedze ale jak ktoś w czasie badania
          ginekologicznego pyta o samopoczucie koleżanki albo popala papierosa to juz
          jest niesmaczne.
          Czy tak trudno trafić na NORMALNEGO lekarza? Przeciez w tak intymnych sprawach
          potrzeba dużo taktu i fachowości. Może wkońcu trafie na profesjonaliste?
    • dulaka Re:Bielsko Biała???????? 14.11.03, 09:11
      proszę o opinie , kogo mam sie obawiac w Bielsku Białej i dlaczego?
      • mamitka Re:Bielsko Biała???????? 16.10.04, 00:57
        dulaka napisała:

> proszę o opinie , kogo mam sie obawiac w Bielsku Białej i dlaczego?
        Ja obawiałabym sie dr Maczyńskiej a to dlatego że:
        1. Jest super miła i grzeczna ale nie mówi wszystkiego co się dzieje
        2. Nie potrafi wyliczyc prawidłowo terminu porodu
        3. Zataja fakty przed pacjentką
        Ja np. dowiedziałam się dopiero przed porodem że od poczatku ciązy byłam
        przeznaczona na cesarkę i że mam zwapnione łożysko... Znajoma z kolei z powodu
        złego wyliczenia terminu porodu przenosiła ciąże do 43 tyg! i łozysko bylo już
        częściowo zwapnione! Pani doktor nawet nie pofatygowała się do porodu (ale była
        na dyżurze) choć co 2 tygodnie była wizyta u niej prywatna za 50 zł. Dlatego
        nie polecam. Nie umie sobie poradzić z trudniejszymi sytuacjami i woli zataic
        problem przed pacjentką.
    • lain19 WROCŁAW-Z.Warchałowska-Kępa 14.11.03, 11:27
      Przyjmuje w szpitalu wojsklowym na Weigla. Poszłam tam przez przypadek zrobić
      cytologię, bo moja pani doktor(z przychodni prywatnej) była na urlopie...NIGDY
      WIĘCEJ. Skrajnie niemiła baba, mówiła mi na ty (nie jestem nastolatką, nie
      wiem, skąd takie podejście), włozyła we mnie wielką drewnianą szpatułę i
      wierciła nią tak, jakby chciała mi wydrapać całą błonę śluzową...fakt, że
      oprócz śluzu na szpatule była też krew, skomentowała: no bo się pani tak
      spięła! SZOK!! Omijać szerokim łukiem.
      • tasiaa1 Re: WROCŁAW-Z.Warchałowska-Kępa 13.08.04, 20:11
        zgadzam się to jakiś koszmar sama leczę się w wojskowym szpitalu od wielu wielu
        lat ale ginekolodzy tam to jakś pomyłka koszmar itragedia warchałowska
        kuśmierek i sworeń to jakieś genetyczne pomyłki tak mnie załatwili że od paru
        lat leczę się bo nie mogę przez konowałów zajść w ciążę a to były zwykłe
        zaniedbania
        • Gość: miskaa111 Re: WROCŁAW-Z.Warchałowska-Kępa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.12.04, 08:26
          brrrrr potwierdzam durne i wstretne te lekarki....
    • brygida111 Sosnowiec 05.12.03, 19:15
      dr Nowak ( Grażyna )
      po zwykłym badaniu miałam problem z chodzeniem dwa dni
      koleżanka w 2 miesiacu ciązy nie miała karty ciązy, a objawy zignorowała ,
      mówiea ze przecież to ciaza i musia czasem boleć
      dr. Jackiewicz jak nie masz problemów to jest ok ale jak masz problemy to
      ostatnia złotówkę wyciącnie, W szpitalu do pacjetki ( swojej) przyszedł jak mąz
      wsadził mu 100 zł
      • myfirstbaby Re: Sosnowiec 20.10.04, 19:30
        Witam!
        W Sosnowcu, ze względu na dolegliwości swoje i znajomych, znam metody leczenia
        kilku ginekologówsmile I tak:
        Dr Jackiewicz - sprawia wrażenie sympatycznego w trakcie wizyty prywatnej,
        niestety nie zakłada od razu karty, nie pamięta więc pacjentek rozpoczynających
        leczenie. W szpitalu, nr 2, nie robi różnicy miedzy pacjentakami przypadkowymi
        a jego, z gabinetu prywatnego, więc pieniążki trzeba dać mimo kosztów wizyt
        prywatnych. Nie ma skrupułów przy proponowanie nierodzącym spiralek, jako
        najlepsze zabezpieczenie przed niechcianą ciażą. W gabinecie nie ma USG.
        Dr Włosowicz - rutyniarz, wybitnie znudzony nudną pracą. Temu Panu nic się nie
        chce. Chętnie przyjmie u siebie w gabinecie, na Boh. Monte Cassino,
        zapuszczonym i zakopconym do granic możliwości. Ignoruje wszelkie pytania,
        sugestie, wg niego ból nie jest niczym niepokojącym. Pacjentki poprostu uwzięły
        się na niego i ciągle przeszkadzają mu w spędzaniu dnia przy kawie i
        papierosie.
        Dr Mandat - jedyna znana mi Pani ginekolog, ulubiony temat rozmowy: zła natura
        mężczyznsmile W czasie wizyty, prywatnej, mozna się dowiedzieć, że mężczyzna
        (czyt. ojciec dziecka) to skończony drań (z założenia!) nie ma nigdy pewności,
        ze jak już "zrobił" nam dziecko, to nie ucieknie w środku nocy do innej lub
        gdzie pieprz rośnie. KOmpetencja też pod znakiem zapytania. Zdrową ciąże w 3
        tyg. zdiagnozowała jako zagrożoną, skierowała do swojego znajomego na USG,
        które okazalo się przedpotopową machiną. Lekarz odczytał zapis i stwierdził
        obumarły płód. Dr Mandat zaleciła leżenie przez 9 m-cy, pełną terapię lekową
        itp. a najlepiej, sugerowała!!!, wywołanie poronienia. Po konsultacji z innym
        lekarzem, okazało się że ciaza jest zupełnie zdrowa, leżeć ani stosować żadnej
        terapii nie trzeba . Dzidzia dziś ma 10 m-cy, rozwija sie bardzo dobrze, nawet
        szybciej niż rowieśnicy.
        Dr Wiewióra - przemądrzały i nie polecam go pacjentkom, które są nieśmiałe lub
        nie umieją wypytać o wszystko, co chciałyby wiedzieć. Wydaje mi się, że
        kompetencje zastępuje pewnością siebie i nonszalancją.
        Dr Zasępa - sprawia wrażenie nieobecnego, zatopionego w myślach i trzeba
        drażyć, jeśli chce się czegoś dowiedzieć szczegółowo. Po dwuletniej bezradności
        sosnowieckich ginekologów wyleczył mi przydatki. Stosuje długotrwałe i dokładne
        leczenie. Można do niego, do przychodni, zadzwonić w razie niejasnosci. Ma
        specjalizacje z seksuologi więc pomaga nie tylko na dolegliwości stricte
        fizyczne. Ja, zrażona innymi, zaczynam mieć do niego zaufaniesmile
        Pozdrawiam.
        • Gość: Ewcia Re: Sosnowiec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.04, 15:48
          co do Wiewióry - masz rację, popieram Cię w 100%. kiedyś do niego
          chodziłam,potrafi być chamski i naciągą na kasę jak się tylko da. dowiedziałam
          się też że usuwa ciąże których nie ma. zdilny, prawda??
          dr Zasępa - jedyny lekarz którego darzę zaufaniem, zawsze cierpliwie
          wytłumaczy, rzowieje wszelkie wątpliwośći i co najważniejsze - WYLECZY!!
          Polecam go wszytskim, ma świetne podejśćie do pacjentek
    • martynka5 Warszawa-Sarbiewskiego 26.12.03, 07:47
      chciałabym dopisać do tej listy Dr Artura Nowakowskiego z ul. Sarbiewskiego
      leczył mnie przez kilka tygodni a właściwie naciągał na leczenie
      po rozmowach z licznymi koleżankami doszłyśmy do przekonania że właściwie wiele
      z nas "wpędzał w choroby" których wcale nie było - gorąco odradzam.
      • sgosia5 Re: Warszawa-Sarbiewskiego-sprzeciw 04.07.04, 22:33
        Po pierwsze chciałam zauważyć, że w tym gabinecie przyjmował kiedyś też dr
        Jędra (nie wiem jak jest teraz), o którym można przeczytać dużo dobrego bodajże
        na forum regionalnym (?) na liście Dobrych Ginekologów, więc nie uogólniaj.

Po drugie widzę, że zmieniłaś zdanie, bo polecałaś go wcześniej w wątku:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=8162658&a=8332003
        A po trzecie ja leczyłam się u niego kilka lat a nie tygodni i jakoś nie
        zauważyłam, aby "naciągał mnie na leczenie" i "wpędzał w choroby", skutecznie
        usunął mi długo leczoną u różnych ginekologów nadżerkę, prowadził moją
        zagrożoną ciążę i gdyby nie jego szybkie decyzje to nie wiadomo jak by się
        wszystko skończyło. O każdej porze mogłam do niego zadzwonić z problemem i być
        może dzięki temu urodziłam zdrową córeczkę (po kilku latach starań) - on też
        odbierał poród. A zastrzeżenia mogłabym mieć do tego, że przez cały czas jakoś
        nie mógł mnie zapamiętać albo mylił z innymi pacjentkami co mnie trochę
        denerwowało. Nie sądzę, aby zlecał jakoś za dużo badań albo dodatkowych wizyt w
        celu "wzbogacenia się".
        Ostatnio okazało się, że nowo poznana sąsiadka też leczyła się u niego w innym
        gabinecie (a przyjmuje w kilku miejscach, więc tych niezdowolonych nie jest
        chyba zbyt wiele...), też prowadził jej ciążę i miała odzczucia podobne do
        moich.
    • vit27 Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW 06.01.04, 16:45
      Odradzam ordynatora Szpitala Miejskiego w Dąbrowie Górniczej
      • kkobieta Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW - Warszawa dr Ślusarsk 09.01.04, 20:38
        Dr Marek Ślusarski, ginekolog endokrynolog.
        na podstawie jednego tylko nieznacznego przekroczenia stężenia prolaktyny - w
        granicach 10 % rozpoznał hiperprolaktynemię i zaburzenia pracy jajników,
        faszerował mnie przez pół roku lekami (Bromergon) i hormonami (Estradiol).
        W trakcie tego pół roku nie zlecił ANI JEDNEGO badania poziomu hormonów.
        Kpił z moich wątpliwości i nie chciał udzielić żadnych informacji. Gdy po pół
        roku zmieniłam lekarza i zrobiłam badania, okazało się, że mam wręcz idealne
        cykle, a tak nieznacznie podwyższona prolaktyna mogła być efektem stresu przy
        pobieraniu krwi (rzeczywiście bardzo się tego boję). Odradzam
        • Gość: conny Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW - Warszawa dr Ślusars IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 06.06.04, 21:09
          dołączam się, serdecznie odradzam dr Slusarskiego.
          Pół roku temu byłam u niego na badaniu kontrolnym USG, wszystko wg niego było
          OK, do tej pory mam wynik. Podczas ostatniego badania inny lekarz zaniepokoił
          się powiększoną macicą, badanie USG wykazało takie rzeczy, że az nie chce mi
          się pisać (mięśniak, polipy). Wynik USG interpretowało dwóch lekarzy, wg obu
          wszystkie te rzeczy MUSIAŁY być pół roku temu sądząc po wielkości.
          Nie pobrał cytologii ("na oko wszystko jest OK, pół roku temu pani miała,
          wystarczy raz na rok", widać pan dr wiele rzeczy robi "na oko"), teraz wyszedł
          mi ostry stan zapalny, który powinno się od dawna leczyć.
          Ręce mi opadają. A co by było, jakbym nie poszła teraz do innego lekarza?
          • Gość: melena2 dr Grzegorz Pięta - Warszawa IP: *.mos.gov.pl 08.11.04, 15:03
            Niedelikatny; przy badaniu nawrzeszczał, że jestem spięta i nie współpracuję.
            Na pytanie o interpretację wyników odpowiedział, że jakby tak z każdą
            rozmawiał, to by kolejki nie malały, a jak mam jakie pytania, to, o, proszę,
            mogę do niego iść prywatnie. I podał wizytówkę. Nie wróciłam tam więcej. A,
            przyjmował na Karowej.
        • Gość: KaKa Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW - Warszawa dr Ślusars IP: *.com / *.u.mcnet.pl 21.07.04, 11:26
          Mam niemal identyczną historię choroby. Dwa lata temu rozpoznaną
          hiperprolaktynemię i zaburzenia hormonalne. Od dwóch lat biorę Bremergon i
          Cilest równoczenie (wcześniej Logest- tycie i kiepskie libido). Po dwukrotnym
          zbadaniu prolaktyny (raz na rok) wyniki okazały się bardzo dobre. Mimo tego
          nadal przyjmuję Bromergon..., moze czas skonsultowaqć się z innym lekarzem......
      • kkobieta Re: MEDICOVER Warszawa Marynarska 09.01.04, 20:43
        Czy któraś z Was może polecić dobrego ginekologa na Marynarskiej?
        Z tego co wiem, przyjmują tam same panie dr, byłam u jednej - Beaty (nazwiska
        nie pamiętam), niestety jej 3-cm paznokcie i chmura perfum nie nastroiły mnie
        dobrze już na wejściu. Potem nie potrafiła mnie zbadać twierdząc, że za bardzo
        się "napinam" (żaden lekarz nigdy nie miał z tym problemu), więc wypisała
        skierowanie na badanie dopochwowe USG (może nie chciała uszkodzić paznokci?).

Moje koleżanki również jakoś nie miały szczęścia w tym Medicoverze. Może któraś
        mogłaby polecić którąś z tych pań?
        • marcin-kaminski Re: MEDICOVER Warszawa Marynarska 08.03.04, 15:27
          kkobieta napisała:

> Czy któraś z Was może polecić dobrego ginekologa na Marynarskiej?
          > Z tego co wiem, przyjmują tam same panie dr, byłam u jednej - Beaty (nazwiska
          > nie pamiętam), niestety jej 3-cm paznokcie i chmura perfum nie nastroiły mnie
          > dobrze już na wejściu. Potem nie potrafiła mnie zbadać twierdząc, że za
          bardzo
          > się "napinam" (żaden lekarz nigdy nie miał z tym problemu), więc wypisała
          > skierowanie na badanie dopochwowe USG (może nie chciała uszkodzić paznokci?).
          >
          > Moje koleżanki również jakoś nie miały szczęścia w tym Medicoverze. Może
          któraś
          >
          > mogłaby polecić którąś z tych pań?

Zdecydowanie POLECAM dr Anettę Karwacką. Prowadziła moją ciążę. Bardzo
          sympatyczna, przemiła, zawsze uśmiechnięta. Doskonale mnie o wszystkim
          informowała. Gdy wyniki chociaż trochę odbiegały od normy od razu dzwoniła.
          Same superlatywy, najlepsza ginekolog!
          Niedawno chciałam sie znow do niej wybrac, ale okazało się że przez 2 mce jej
          nie bedzie bo robi specjalizacje. Poszlam wiec do dr Bebelskiej. ODRADZAM!!!
          Bardzo niesympatyczna, wzrokiem mogłaby zabijac. Jesli chodzi o same badania to
          nie mam zastrzezen....ale lubie jesli ktos jest mily, usmiechniety. A Pani
          Bebelska do sympatycznych nie nalezy. W porownaniu do dr Karwackiej to niebo a
          ziemia!
          A moze do swoich pacjentek jest przyjemniejsza.... ja od niej uciekam!
          Pozdrawiam
          Monika

• Gość: agniecha Re: MEDICOVER Warszawa Marynarska IP: *.k.mcnet.pl 29.07.04, 15:11
            ja chodze do medicover i trafiłam od samego początku na dr dobek-jakubczyk,
            może i jest ok medycznie, może ale podejście do pacjentki - byłam na samym
            początku ciązy i
            usłyszałam po krótkim badaniu że to może być ciąża pozamaciczna, i to wszystko,
            jak dowiedziałam się od znajomych co to dkłądnie znaczy to nie spałam kilka
            nocy z rzędu!! przy nastepnej wizycie, czyli drugiej, kazała mi zrobić usg
            piersi, bo miała pacjentke z rakiem piersi w ciąży.... no nie ja myslałam ze
            umre, nic nie mogłam się cieszyc z ciąży bo co poszłąm to taki tekst... troche
            wyczucia, ludzie, dodam, że oczywiście nic mi nie jest i ciąża jest prawidłowa,
            zapisałam sie teraz do dr małgorzaty bernt i do dr piotra
            czempińskiego bo podobno sa w porządku, czy coś wiecie o nich?
            • Gość: zuzanna Re: MEDICOVER Warszawa Marynarska IP: *.crowley.pl 18.11.04, 12:27
              Czempiński jest w porządku!!!
            • Gość: Zuzanna Re: MEDICOVER Warszawa Marynarska IP: *.crowley.pl 18.11.04, 12:29
              Dr Dobek też mi się nie dała cieszyć ciążą, bo podejrzewała przepuklinę
              pępowinową u mojego dziecka! Koszmar! Ale lepiej zawczasu się zbadać niż mieć
              dobre samopoczucie, a potem się ciężko rozczarować...Tylko, że jeśli ta pani
              podejrzewa coś złego, to powinna od razu zbadać pacjentkę, a nie trzymać ją
              tyle czasu w niepewności, ale Medicover to nic innego jak taki market usług
              medycznych - liczy się tylko kasa!
        • weekend123 Re: MEDICOVER Warszawa Marynarska 25.08.04, 19:43
          Niestety, po odejściu dr Nazaruk z Medicover'a na Marynarskiej przez dwa
          lata "zaliczyłam" wszystkich ginekologów w Medicover'ze i już więcej tam nie
          pójdę !!! Mam kłopot i dr Nazaruk ustawiła mi leczenie i lekarstwa. Zlecała i
          badania hormonalne i różne USG itd. Czułam się super !!! Po jej odejściu sad(((
          poszłam do następnego aby kontunuować leczenie. I co ? Od kolejnych lekarzy w
          Medicover'ze słyszałam: "może taka pani uroda i tak ma być ?", "może to takie
          objawy pani płodności ?", "może pani się wydaje, że pani tyje ?". A ja bez
          leków miałam miesiączkę przez miesiąc, piersi rwały cały cykl, tyłam w oczach
          (w ciągu miesiąca 4 kg bez zmiany trybu życia i jedzenia !!!), włosy wypadały,
          ciągle spałam a jak nie to na przemian śmiałam się, płakałam albo się wkurzałam
          na cały świat.
          Także - radzę omijać szerokim łukiem ginekologów w Medicover'ze !!!!
        • ewa2000 Re: MEDICOVER Warszawa Marynarska 29.10.04, 21:55
          Sama jestem ginekologiem i z przyjemnością stwierdziłam, że nie ma na "czarnej
          liście" mojego nazwiska. dr Beata S z rzeczonej instytucji to osoba, która
          stwierdzila obumarłą ciążę. Nieprzytomna z rozpaczy pacjentka pojawiła się na
          Izbie Przyjęć i.....ciąża okazała się jak najbardziej żywa. Co przeżyla ta
          kobieta możecie się domyślić. Błędy moga się zdarzyć, ale nie kardynalne.
          • nathaliek Re: MEDICOVER Warszawa Marynarska 12.01.05, 18:04
            Mam prośbę: co oznacza wynik cytologii
            rozp. kliniczne - op.
            rozp. cytologiczne - mam tam coś jeszcze napisane, ale wolałabym nie
            rozpowszechniać publicznie wink
            Mogę prosićo krótką konsultację? Wizytę u ginekolga mam dopiero 31.I, a
            chciałabym wiedzieć, czy to coś poważnego, czy nie.
            Mój adres: kocie@wp.pl

Za każdą odpowiedź dziękuję - Kasia
        • Gość: zuzanna Re: MEDICOVER Warszawa Marynarska IP: *.crowley.pl 18.11.04, 12:23
          Na Marynarskiej polecałabym raczej "pana" doktora. Dr Czempiński jest w
          porządku. Bada delikatnie i ma poczucie humoru właściwe do tej pracy. Poza tym
          nie spieszy się i nie zbywa nawet tych najbardziej kłopotliwych pytań. Nie
          rozumiem, czemu akurat musi Pani chodzić do kobiety? Odradzałabym natomiast i
          to kategorycznie wizyty u dr Bebelskiej!!! Już na wejściu jest gburowata,
          nieuprzejma, po prostu nie do przyjęcia. Poszłam do Niej z nagłym przypadkiem,
          tzn. nie byłam wcześniej zapisana, co wywołało u Niej takie niezadowolenie, że
          poczułam się jak w państwowej przychodni. Jedno co polecam - z dala od tej
          Kobiety!!!!
    • vit27 Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW 06.01.04, 16:48
      Dąbrowa Górnicza unikajcie ordynatora w Szpitalu Miejskim
      • Gość: środa Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW Dąbrowa Górnicza IP: *.spine.pl 24.01.05, 23:48
        Ordynator w Szpitalu Miejskim... z powodu cięzkiej anemii trafiłam do szpitala.
        podejrzewano że to z powodu bardzo obfitych miesiączek. Musiałam udać sie na
        wizyte do ordynatora. Chodze prywatnie do innego lekarza i doskonale wiem o tym
        że mam nadżerke ale pan doktor podczas badania stwierdził że wszystko w
        porządku. ponad to był bardzo nie miły i zachowywał sie jakbym zabierała jego
        cenny czas. badanie wykonał nie delikatnie i chyba bardzo chciał sie mnie
        pozbyć. jeżeli przyjmuje prywatnie unikajcie jak ognia a jeżeli chodzi o
        szpital to stańcie na rzęsach żeby dostać przeniesienie...
    • vit27 Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW 06.01.04, 17:44
      Dąbrowa Górnicza -Unikajcie ordynatora Szpitala Miejskiego oddział
      ginekologiczny!!!!!!
      • k_joanna Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW 26.08.04, 19:00
        Napisz dlaczego proszę, jestem w ciąży. Pierwsze dziecko rodziłam w Dąbrowskim
        szpitalu, ale 7 lat temu i wtedy ordynatorem był cudowny człowiek. Teraz wiem,
        że to się zmieniło i zastanawiam się czy mogę urodzić tam drugie. To dla mnie
        ważne. Dzieki.
    • zu_a Re: LISTA ZŁYCH GINEKOLOGÓW 13.01.04, 11:15
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka