Dodaj do ulubionych

Testy ?? CIąża??

23.09.08, 18:30
Witamwink

Robiłam dziś test ciążowy,wyniki negetywny.

Pomimo moich objawów powiekszone sutki,i pojawienie sie otoczki brodawkowej
ktorej nigdy nie była widoczna,.Gesty biały śluz,mdłości,skurcze i bóle
brzucha,no i bóle piersi.
A do tego zmęczenie,rozdrażnienie,senność a nocą kłopoty ze snem.

Mam pytanie czy mogę być pewna wyniku??Dodam,że mam chore nerki,i wczoraj w
nocy miałam okropne bóle nerek(nigdy nie miałam ich tak czesto jak w ostatnim
czasie) i do tego tej nocy często sikałam czy mogło to spowodować jakieś
zaburzenia??niejasności?? i Pokazać niski poziom hormonu??

Kochałam sie 22.08 sierpnia w dni płodne,okres dziwny,mało obfity,i o wiele za
wczesnia mialam 7 września (24 dzien-norma 28).Do tego podczas okresu miałam
takie bóle jakich nigdy nie doświadczyłam,musialam zażyc 2 apapy i ketonal
100,a i tak nie pomogło.

W czwartek ide do ginekologa.

Nie wiem co o tym myśleć.

Czy test mógł się mylić??
dodam że test wykonałam bardzo szybko,tylko spojrzałam i wyrzuciłam do
kosza(byłam w pracy).Nie odczekałam nawet minuty.

Czy znacie przypadki omyłek testów??
Obserwuj wątek
    • zuzka4063 Re: Testy ?? CIąża?? 23.09.08, 19:06
      Dlaczego zaczynasz nowy wątek.Przecież już to samo pisałaś.Myślisz,że teraz ktoś
      inny odpisze ci coś innego?Masz jakąś obsesję.Napisz jak już będziesz po
      wizycie,ale i tak wiem,że nie jesteś w ciąży.
      • mazia89 Re: Testy ?? CIąża?? 23.09.08, 19:09
        jesli nie zauwazylas to ci mowie ze ten watek rozni sie o wiele od tam tego
        .Pozdrawiam
    • Gość: Erlebnis Re: Testy ?? CIąża?? IP: *.netburg.pl 23.09.08, 19:09
      Słuchaj, jeśli ten okres był bardzo bolesny, to znaczy, że raczej ciąży "po tamtym" nie ma.
      Jednakowoż, gdyby jakoś się ona, biedna, uchowała, po takim czasie test ciążowy raczej by ją wykrył.
      Objawy które odczuwasz, wskazują na ciążę dłuższą niż 3tygodniowa, bo takiej testy mogą jeszcze nie wykrywać, zatem ja bym ciążę wykluczyła, a w celu wykluczenia czegoś groźniejszego poszła do lekarza.
      Gęsty biały śluz (chyba, że są go liry) to normalna wydzielina w dni niepłodne, prawda wink?
      piersi mogą boleć w połowie cyklu, a jeśli miesiączkę miałaś 7, to, już jest to połowa smile
      • mazia89 Re: Testy ?? CIąża?? 23.09.08, 19:16
        Erlebnis myslisz ze moglo dojsc do mikroporonienia?? bo ten ból był nie do
        wytrzymania,ledwo kontaktowałam.A nikt jak juz miesiaczkuje przeszlo 6 lat nie
        zdarzyła mi sie miesiączka tak bolesna by najslabszy apap nie pomógl.
        • Gość: Erlebnis Re: Testy ?? CIąża?? IP: *.netburg.pl 23.09.08, 19:34
          Mikroporonienie to raczej nie, jeśli już, to poronienie na całego.
          Jest takie ryzyko.
          Dlatego musisz iść do lekarza, żeby Cię zbadał.
          jeśli to było poronienie, może okazać się koniecznie łyżeczkowanie macicy. Być może dlatego odczuwasz bóle.
          Druga rzecz - bolesne miesiączki i towarzyszące temu gastryczne objawy, zwłaszcza nagłe, mogą wskazywać na stan zapalny, mięśniaki itp.
          Dlatego idź jak najszybciej do lekarza.
          • mazia89 Re: Testy ?? CIąża?? 23.09.08, 19:38
            ok dzieki za wszystko,ide do lekarza juz w czwartek,wiem ze to co sie ostatnio
            ze mna dzieje nie jest normalne wczoraj myslalam ze na pogotowiu
            wyladuje.Dlatego zrobilam dzis ten test(choc nie ufam rzeczą martwym i nie
            chcialam testu robic by nie zostac wprowadzona w bład)i szczerze powiem ze
            mialam nadzieje ze bedzie pozytywny bo boje sie ze moze byc to cos o wiele
            gorszego niz nie planowana ciaza.
            • Gość: Erlebnis Re: Testy ?? CIąża?? IP: *.netburg.pl 23.09.08, 19:44
              Te testy są bardzo czułe.
              Naprawdę spokojnie wskazują ciążę po 2,5 tygodniach od stosunku (zakładając, że stosunek był w okolicach dni płodnych, to ważne.).
              Mówię Ci - poczytaj trochę w necie, a zobaczysz, że takie objawy jakie masz wskazują na 7,8 tydzień ciąży, zatem test wykrył by ją bez problemu.
              Dla pewności zrób jeszcze jeden, ale myślę, że nie warto.
              Lekarz jest w stanie przy badaniu (dokładnym, to ważne) wykryć ciążę już trzytygodniową, bo macica około 3 tygodnia ciąży się powiększa. Zatem Twoją wykryje na pewno, jeśli ona istnieje wink
    • zuzka4063 Re: Testy ?? CIąża?? 23.09.08, 19:12
      Meritum sprawy jest ten sam,tyle,że teraz zrobiłaś test,a na pewno dziewczyna w
      tamtym wątku czekają co napiszesz.
      • mazia89 Re: Testy ?? CIąża?? 23.09.08, 19:14
        wątpiesmile poza tym nie moge byc pewna wyniku testu,przez te nerki i czeste
        sikanie dzisiejszej nocy(dostałam odp )
        • zuzka4063 Re: Testy ?? CIąża?? 23.09.08, 19:22
          W testach mam niesamowite doświadczenie.Tyle kasy co ja wydałam na nie,to nawet
          nie chcę wiedzieć.W różnych warunkach robiłam testy.Nawet po południu gdy mocz
          nie był zawiesisty,wyszło,że jestem w ciąży a to było 3,5 tyg po stosunku.No i
          rzeczywiście lekarz potwierdził.Możliwe,że masz stan zapalny pęcherza lub
          jajników.W każdym razie powodzenia i odezwij się w tym wątku,bo będę ciekawa czy
          mam rację.pozdrawiam
          • mazia89 Re: Testy ?? CIąża?? 23.09.08, 19:29
            ok dam odpowiedz w czwartek badz w piateksmile jaki bedzię takibedzie i tak bede
            sie cieszycsmile
          • mazia89 Re: Testy ?? CIąża?? 23.09.08, 19:30
            Nigdy Cie nie zawiodły testy?? bo czytalam tez cos,ze powinno sie po kilku
            minutach jeszcze spojrzec na test,bo jest tak ze moze sie pojawic 2 kreska.
            • zuzka4063 Re: Testy ?? CIąża?? 23.09.08, 19:37
              Nigdy mnie nie zawidły testy.Gdy test wyszedł z dwiema kreskami nie minęło nawet
              30 sekund.Sama byłam zdziwiona,że tak szybko.Najważniejsze,że nie będzie to dla
              ciebie tragedia jak się okaże że jesteś.To do piątku.Powodzenia
              • mazia89 Re: Testy ?? CIąża?? 23.09.08, 19:39
                zuzka ja mam nadzieje ze nie bedzie to nic gorszego ,niz nie planowana ciąza.
                • Gość: Erlebnis Re: Testy ?? CIąża?? IP: *.netburg.pl 23.09.08, 19:48
                  To może być zapalenie jajnika, to może być nadżerka, to mogą być torbiele (częste oddawanie moczu!).. naprawdę sad dlatego nie ryzykuj.
                  Może, ale nie musi, być to ciąża pozamaciczna.
                  Takiej testy nie wykrywają.
                  Ba! Laboratoryjna próba ciążowa może jej nie wykryć.
                  • mazia89 Re: Testy ?? CIąża?? 23.09.08, 19:52
                    Erlebnis dzieki za pocieszenie,moze okaże sie ,ze to Tylko jakies głupstwo,oby
                    !!!! dam znac w piatek jesli wczesniej nie wyladuje na pogotowiu,bo wczoraj o
                    mało do tego nie doszło.
                • zuzka4063 Re: Testy ?? CIąża?? 23.09.08, 19:51
                  Miałam podobne objawy rok temu.Nie mogłam nawet nogi podnieść do góry i sikałam
                  jak głupia.Myślałam,że to ciąża lub wyrostek.Gdy poszłam do gina i włożył mi tam
                  palce,to powiedział,że jestem w 4-tym m-ącu.Ja omal nie zemdlałam,tym
                  bardziej,że miesiączkowałam od 4rech m-cy.Następnie zrobił mi sondę dopochwową i
                  co?Okazało się,że to CYSTA o śr. 10 cm. i za 2 dni musiałam mieć operację,aby mi
                  to wyciąć.Gdy pytałam jak to się mogło stać,lekarz odp. że ciałko żółte nie
                  pękło i przykleiło się do ściany jajnika i rosło sobie przez 4 m-ce i wypełniało
                  się wodą.Tak więc może być różnie.Bądź dobrej myśli.Nie chciałam tego pisać,żeby
                  ci nie wkręcać filmów.
                  • mazia89 Re: Testy ?? CIąża?? 23.09.08, 19:54
                    zuzka dzieki, za odpowiedziec,a czy taka cycta moze spowodowac w przyszlosci
                    problemy z zajsciem w ciaze??
                    • zuzka4063 Re: Testy ?? CIąża?? 23.09.08, 20:06
                      Tez zadałam w szpitalu to pytanie,na co chirurg odpowiedział,że nie.Nie koliduje
                      to w przyszłości z zajściem w ciążę.Mówił,że to dość powszechne i często się to
                      zdaża,no może nie koniecznie w takich wymiarach jak mój.Mniejszych się nie usuwa
                      operacyjnie tylko lekami doprowadza się do wchłonięcia.Najważniejsze,żeby dbać o
                      te sprawy.Ja już miałam różne historie.Ostre zapalenia
                      jajników,przydatków,śluzówki,zaawansowaną nadżerkę.Nie mogę sikać na dworze,bo
                      zaraz problemy.Gdybym nie dbała i szybko nie alarmowała,to kto wie czy bez
                      problemu zaszłabym w ciążę.
                    • Gość: Erlebnis Re: Testy ?? CIąża?? IP: *.netburg.pl 23.09.08, 20:10
                      nie smile jeśli nie pękła i nie wdało się zakażenie.
                      Słuchaj, zakładamy najgorsze, czyli że jest to fizjologiczna torbiel, spowodowana tym, o czym pisała poprzedniczka.
                      Dostaniesz duphaston, pobierzesz przez dwa cykle i powinna się wchłonąć.
                      tak było z moją mamą.

nie panikuj, to o czym piszemy nie musi się przytrafić Tobie.
                      jeśli dziś w nocy będziesz się równie źle czuła - wezwij pogotowie albo niech ktoś zawiezie Cię na izbę przyjęć.
                      nie musisz mówić, że podejrzewasz ciążę, dopóki nie pójdziesz na konsultację na izbie do gina, a pójdziesz.
                      zrobią Ci usg, na usg wszystko wyjdzie.
                      zrobią Ci też badanie krwi, z wyniku OB będą wiedzieć, czy to stan zapalny.
                      Jestem weteranką izb przyjęć, bo cierpię na zespół jelita drażliwego i parę razy w miesiącu jestem na izbie na zastrzykach.
                      za każdym razem mimo tego, że mnie znają, diagnozują mnie przez usg i badanie krwi.
                      jest mała szansa przewlekłego zapalenia wyrostka w Twoim wypadku, dlatego jak najszybciej do lekarza, no.
                      • Gość: do erlebnis Re: Testy ?? CIąża?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.08, 00:14
                        > Jestem weteranką izb przyjęć, bo cierpię na zespół jelita
                        drażliwego i parę ra
                        > zy w miesiącu jestem na izbie na zastrzykach.
                        > za każdym razem mimo tego, że mnie znają, diagnozują mnie przez
                        usg i badanie
                        > krwi.
                        czyli jesteś zwykłą złodziejką wyludzjącą nienależne ci świadczenia
                        z publicznej kasy!
                        > nie musisz mówić, że podejrzewasz ciążę, dopóki nie pójdziesz na
                        konsultację
                        > na izbie do gina, a pójdziesz.
                        > zrobią Ci usg, na usg wszystko wyjdzie.

i na dodatek namawiasz dziewczynę do oszustwa i to bardzo
                        niebezpiecznego oszustwa? a co jeśli w nieswiadomosci ciąży podadzą
                        jaj na izbie leki po których straci dziecko???
                        Erlebnis jesteś kompletną idiotka! bez pozdrowień
                        • guderianka Re: Testy ?? CIąża?? 24.09.08, 08:13
                          Zrób badanie z krwi -betaHCG
                          W obu ciążach test wyszedł mi negatywny. W pierwszej robiony w 6-7
                          tyg ciaży , w drugiej ok 4-5 tygodnia ciąży
                        • Gość: Erlebnis Re: Testy ?? CIąża?? IP: *.netburg.pl 24.09.08, 08:45
                          uczciwość nie zawsze popłaca w polskiej służbie zdrowia.
                          nie dadzą jej żadnego leku, zanim jej nie zrobią usg i badań krwi wink
                          jestem również studentką zdrowia publicznego i znam się na procedurach medycznych, nadwrażliwcze, och!
                          • mazia89 Re: Testy ?? CIąża?? 24.09.08, 10:32
                            Erlebnis,ja od pazdziernika zaczynam Poloznictwo ale narazie nie jest obeznana w
                            tych sprawach.Dzieki za wszystko Tobie i Zuzce.Dzis w nocy było w miare
                            spokojnie.Jutro na 15.40 mam lekarza więc wtedy wszystko sie okaże smile dzieki
                            jeszcze razsmile
                            • g_l_o_r_i_a Re: Testy ?? CIąża?? 24.09.08, 11:29
                              Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze smile
                              Może wybuerz się do lekarza z chłopakiem albo przyjaciółką?
                              przed wejściem będziesz się mniej stresować.
                              • mazia89 Re: Testy ?? CIąża?? 24.09.08, 14:11
                                ide wlasnie z narzeczonymsmile
            • Gość: Erlebnis Re: Testy ?? CIąża?? IP: *.netburg.pl 23.09.08, 19:37
              nie należy odczytywać wyniku testu powyżej czasu, jaki jest podany.
              ja jak robiłam test, to wynik odczytałam, potem czekałam, czekałam, czekałam, czekałam.... i zmienił się po 30 minutach ;P a w ciąży nie byłam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka