Dodaj do ulubionych

PCO - tabletki czy laparoskopia?

26.09.08, 11:57
Ostatnio, po pobycie w szpitalu wreszcie zdiagnozowano u mnie zespół
policystycznych jajników. Z taką diagnozą wypisano mnie ze szpitala
i.....radz sobie sam , czlowieku. Bardzo proszę o kontakt do
jakiegoś dobrego ginekologa w Krakowie, . Wiem że można to leczyć
tabletkami (ktore mi w szpitalu przepisali) lub zdecydować sie na
laparoskopię, Błagam dziewczyny ,pomóżcie
Obserwuj wątek
    • Gość: emka Re: PCO - tabletki czy laparoskopia? IP: 91.104.116.* 26.09.08, 13:12
      Poszukaj na białej liście ginekologów-na forum.
    • Gość: w Re: PCO - tabletki czy laparoskopia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 14:12
      Hm, prawda jest taka że tego się nie leczy ... póki nie daje objawów
      w postaci bólu <wtedy to laparoskop> albo jak masz problemy z
      zajściem w ciażę.

Ot, na tym polega "leczenie" PCOS
      • Gość: ni24 Re: PCO - tabletki czy laparoskopia? IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.08, 21:50
        bolu????? o jakim bolu mowisz??

i owszem leczy sie;u mlodych kobiet i nastolatek leczenia wymagaja:tradzik oraz
        hirsutyzm,u kobiet 25-40 glwonie leczy sie nieplodnosc,a po
        40rz.problemem-krwotoczne miesiaczki i (ewent)krwotoki do j.macicy
        leczenie albo farmakologiczne albo operacyjne wskazania do
        operacyjnego(aktualnie punktowanie jajnikow lub czesciowa resekcja):
        1.brak jajeczkowania pomimo stosowania lekow,powtarzajace sie tworzenie torbieli
        jajnikowych mimo stos.lekow,i znaczny przerost jajnika(zrebu).wiec jak widac
        zaczyna sie od lekow.nie masz sie co zastanawiac lub decydowac bo decyzja juz
        podjeta
        • Gość: ni24 Re: PCO - tabletki czy laparoskopia? IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.08, 21:52
          i chyba nie warto o takie rzeczy pytac na forum bo twoj ginekolog lepiej ci
          doradzi niz **********....
        • Gość: ni24 Re: PCO - tabletki czy laparoskopia? IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.08, 21:53
          i chyba lepiej doradzi ci twoj ginekolog niz ktokolwiek tu...(kazda moze opisac
          swoje doswiadczenia ale kazdy jets indywidulany i nie znaczy ze to co pomoglo
          innym pomoze tobie)
        • Gość: w Re: PCO - tabletki czy laparoskopia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 08:28
          Jak ci urosną torbiele do pewnych rozmiarów to poczujesz ten ból.
          • Gość: ni24 Re: PCO - tabletki czy laparoskopia? IP: *.adsl.inetia.pl 27.09.08, 13:48
            to mi nie grozi.
            a po 2 jak juz cos nie na jajnikach tylko w.
        • Gość: gość Re: PCO - tabletki czy laparoskopia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 11:08
          a dla kobiet w wieku powyżej 25 lat hirsutyzm, trądzik i łysienie androgenowe
          (np.) nie mają znaczenia i leczenia nie wymagają?
          • Gość: ni24 Re: PCO - tabletki czy laparoskopia? IP: *.adsl.inetia.pl 27.09.08, 13:47
            oczywiscie tez

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka