Dodaj do ulubionych

Złagodzić ból - nadzieja- Dziewczyny pomózcie!

20.10.03, 11:52
Witam ponownie , wcześniejszy post niepełny z powodu zakłócenia serweru.
Niektóre z Wsa pamietają mnie z wcześniejszych postów ...straciłam dziecko
(czerwiec 03) - nic tu nie dodam , wiadomo dlaczego.
Od wczoraj mam takie dni pełne wspomnień , jak cudow moim brzuszku ,
rozwijało się , rosło i ruszało się.....jest mi smutno....nie!.....nie da się
powiedziec co czuję.Zaniedbanie lekarskie ....brak mi słów.
Teraz staramy się o dziecko i taki żal , taka nadzieja , takie obawy ....
Wiem co poeci mieli na mysli jak pisali - "SERCE PEKŁO Z ŻALU".....w moim
teraz płonie światło nadzieji , nadzieji na to że pod nim zamieszkał
maluszek , moje dziecko - któremu Bóg szczęsliwie pozwoli przyjsc na swiat -
ZYĆ!.....Wiecie co nie użalam się , nie zadaję pytania dlaczego
tylko ....wiem że moja córeczka jest szczęsliwa.
Pomóżcie zrozumiec , albo po prostu kilka słów pocieszenia - to jest
potrzebne.
Pozdrawiam .
Obserwuj wątek
    • lastka Re: Złagodzić ból - nadzieja- Dziewczyny pomózcie 20.10.03, 12:16
      Hej Lakashko, wiem, jakie jest to uczucie kiedy serce pęka z żalu, co prawda
      nie straciłam dziecka ale każdy dzień kiedy myślę o moim dziecku napawa mnie
      strachem i z jednej strony chc ę żeby to dziecko było we mnie jak najdłużej bo
      boje się tego, że coś może mu się stać a z drugiej strony chcę żeby już sie
      urodziło.
      Wyobrażam sobie jak musi być Ci ciężko, dla matki zawsze najgorsza jest śmierć
      jej dziecka, ważne jest to, ze dalej możecie próbować i starać się o kolejne
      dziecko, wiem, ze ta myśl i żal już zawsze zostanie w Twoim sercu, ale jeszcze
      wszystko przed Tobą. Mam nadzieję, że te światełko stanie się rzeczywistością i
      niedługo wykrzyczysz nam dziewczyny udało sie jestem w ciaży i to będzie dla
      Ciebie bardzo szcześliwy dzień. Życzę Ci tego z całego serca i będę czekać na
      inf od Ciebie.
      A teraz zbliż się do komputera to Cie uścisnę, chociaż wirtualnie ale uścisnę i
      szepnę Ci do ucha, nie martw się wszystko będzie ok smile))
      • moboj Re: Złagodzić ból - nadzieja- Dziewczyny pomózcie 20.10.03, 12:26
        lakasha, zobaczysz, jeszcze wszystko się odmieni i zostaniesz szczęśliwą mamą.
        moge tylko domyślać się, ze strata dziecka jest najgorszą rzeczą, jaka może
        spotkać matkę. myślę o Tobie bardzo ciepłosmilesmilesmile
        • lakasha Moboj..... 20.10.03, 12:33
          Jak sobie tak pomyslę że ktoś życzy mi tak dobrze to...znów się popłakałam
      • lakasha Lastko....... 20.10.03, 12:27
        Lastko.....nie wiem co powiedzieć....tak miło jest wiedzieć ze nie jest się
        samej i są osoby które zawsze służą dobrą radą , pomocą , pocieszeniem.
        Pozdrawim ię bardzo serdecznie i dzidzię w Twoim brzuszku.
        • lastka Re: Lakasha....... 20.10.03, 13:07
          Pamiętaj na mnie zawsze możesz liczyć, jak będzie Ci żle i smutno to pisz smile))
    • reszka2 Re: Złagodzić ból - nadzieja- Dziewczyny pomózcie 20.10.03, 12:57
      Lakasho, strata dziecka jest czymś najboleśniejszym co może spotkać kobietę -
      matkę. Mogę sobie wyobrazić co czujesz - ja staciłam ciążę w 8 tygodniu. Miewam
      też nagłe napady tęsknoty za tamtym dzieckiem, które straciłam, cholera mnie
      bierze jak ktoś mówi że dziecko na tym etapie rozwoju to grudka komórek. Wiem,
      że do końca życia będę liczyć ile miałoby teraz lat, bedę się zastanawiać czy
      był to chłopczyk czy dziewczynka, jak układałoby sie mu w zyciu. To mnie nie
      opuści nigdy - Ciebie pewno też. Tylko z czasem pewno te wspomnienia przestana
      byc tak bolesne i tęsknota będzie mniejsza. Nikt nie zastąpi tych dzieci które
      straciłyśmy - ale z czasem dla każdej z nas zaświeci słońce - czego Ci
      serdecznie życzę. Widzę że Twój post spotkał sie z życzliwym odzewem -
      pamiętaj, tu znajdziesz pomoc w chwilach "dołków", których oby było jak
      mnajmniej.
      Pozdrówki.
    • lakasha Dziewczyny.... 20.10.03, 13:58
      Wy tez możecie ZAWSZE na mnie liczyć , zawsze znajdę czas na to , aby pomóc ,
      pocieszyć, wirtualnie przytulićsmile.
      Bardzo gorąco , mocno - Was ściskam , JESTEŚCIE WSPANIAŁE!!!!!!
    • fancia Re: Złagodzić ból - nadzieja- Dziewczyny pomózcie 20.10.03, 20:53
      Wiem co czujesz.Sama stracilam dwoje dzieci - pierwsze w 14tyg., drugie w
      26.Pierwszy dzidziuś zmarl we mnie, nie wiem dlaczego...pewnie byl slabiutki, a
      druga córeczka zyla, byla zdrowa, tylko przez zlekcewazenie moich dolegliwosci
      przez pania, ktora nie moge nazwac lekarzem,urodzila sie za wczesnie i nie
      miala szans przezycia.Pisze i lzy same ciekna....Wspominam to jak koszmar,
      ktorego niestety nigdy nie zapomne.
      Pierwsza rzecz - zmienilam lekarza, odczekalam 5 miesiecy, porobilam badania i
      jestem SZCZESLIWA MAMA BARTUSIA, ktory za dwa dni konczy 2 latka.
      GLOWA DO GORY !!!Bolu po stracie dziecka nie da sie opisac i nikt, kto tego nie
      przezyl- nie zrozumie....Ale ja wierze, ze KTOS na gorze czuwa i ze tak mialo
      byc...
      Zycze Ci wytrwalosci i cudownego dzidziusia !!!!!!!
      • lakasha Fancio..... 20.10.03, 21:50
        Ty wiesz co czuję i nie muszę nic dodawać, ja tez straciłam dziecko
        przez "lekarza" który ....zanidbał moja ciąże i mnie, miałam wyrzuty sumienia
        że do niego poszłam itp. , dopiero po jakimś czasie uświadomiłam sobie że to ja
        jestem pacjentką a on był lekarzem.Boli , bardo boli , ale zyć trzeba stało się
        to w czerwcu 03.Teraz staramy się o dzidzię , juz od tamtej chwili byłam u
        ginekologa wiele razy i wszystko dobrze.Mam tylko zrobić jak już będę w ciązy
        posiew z pochwy , bo jak tłumaczył lekarz pochwa nie ejst środowiskiem jałowym
        jutro może nie być bakterii , a dziś jest.
        Mam nadzieję ze niedługo już powiadaomię Wsa że będę mamąsmile
        Pozdrawiam.
        • fancia Re: Fancio..... 21.10.03, 14:33
          Jestem pewna, ze wkrotce "wskoczy" do Ciebie ta mala fasolka i bedziesz cudowna
          mama!!!!Pozdrawiam!!!!
    • ginger_77 Re: Złagodzić ból - nadzieja- Dziewczyny pomózcie 22.10.03, 10:45
      Asiu,
      Nie moge oddac tego slowami jak bardzo mocno jestem z Toba.
      Pisalam Ci, ze mialam kiedys taka sytuacje w 13 tygodniu ciazy, krwotok. Do
      dzis nie moge zapomniec co wtedy czulam, wiec zdaje sobie sprawe co musisz czuc
      ty. U mnie wszystko zakonczylo sie szczesliwie i to jest tez nadzieja dla
      Ciebie - ja mocno w to wierze i wiem, ze Ty wierzysz tez, ze juz wkrotce znow
      poczujesz ten cud!
      Mocno caluje!
    • kalinosia Re: Złagodzić ból - nadzieja- Dziewczyny pomózcie 23.10.03, 16:24
      Ja tez mialam ciaze obumarla (12 tydz) i bardzo to z mezem przezylismy. Tez sie
      zastanawialam, gdzie byl Bog w tej chwili i czemu tak nas unieszczesliwil.
      Teraz juz wiem, ze Bog "zrobil to" po to, by uratowac moje zycie!!!! Dzieki
      temu, ze poronilam, lekarze wykryli u mnie nowotwor szyjki macicy w bardzo
      wczesnym stadium! Gdyby nie poronienie, Bog jeden wie, kiedy bym to wykryla (bo
      nie mialam zadnych objawow!!!!), a byc moze wtedy byloby juz za pozno!! Wtedy
      stracilam ciaze, ale dzieki temu zyskalam zycie! Teraz jestem juz zdrowa i
      pomimo takiej choroby mam szanse na dziecko! Za pare miesiecy, kiedy wszystkie
      rany pooperacyjne sie pogoja, znowu bede probowac zajsc w ciaze, pomimo, iz
      licze sie z tym, ze ciaza bedzie ryzykowna (bo mam usunieta prawie cala szyjke
      macicy). Skoro ja sie nie zalamalam po takich przejsciach to Ty tez szybko
      wrocisz do dobrej formy smile pozdrawiam gorąco
      • zibi62 Re: Złagodzić ból - nadzieja- Dziewczyny pomózcie 23.10.03, 18:57
        rozumiem co czujesz. Moke dziecko urodziło sie w 22 tyg, nie wiem do tej pory
        dlaczego. minąl, już rok, a nadal boli.Może to nie na temat, ale może
        dziewczyny, ktore przeżyły to samo, napiszę jakie badania wykonywały, ponieważ
        teranie moge zajśc w ciążę a poza tym chciałaby zrobić WSZYSTKO by sytuaja się
        nie powtórzyła. Jestem z Wami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka