Dodaj do ulubionych

BŁAGAM O POMOC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.dabrowa-gornicza.sdi.tpnet.pl 16.01.02, 11:27
Błagam o odpowiedz na następujące pytanie.W poniedziałek zachorowałam na
zapalenie migdałków (nie ropne) i od dziś biorę antybiotyki.Problem w tym że w
piątek mam studniówkę,a słyszałam że nie wolno pić alkoholu podczas stosowania
antybiotyków.Jeśli jednak skosztuję chociaż szampana ,to czym mi to grozi? I
czy mogłabym zrobić sobie np 24h przerwę w stosowaniu leku zanim bezpiecznie
napiłabym sie alkoholu? CO ROBIĆ? Chciałabym aby to była naprawde udana zabawa!
Obserwuj wątek
    • roseanne Re: BŁAGAM O POMOC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 16.01.02, 15:18
      odpusc sobie tego szampana.
      Przerwa w lykaniu antybiotykow moze prowadzic do zmutowania bakterii i
      ewentualnych komplikacji. Lykac cala przepisana dawke !
    • monallisa Re: BŁAGAM O POMOC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 16.01.02, 19:09
      kobieto, bez przesady od lampki szampana nic ci nie będzie; co za antybiotyki
      bierzesz? na zapalenie migdałków dobry byłby bioparox działający miejscowo a
      nie na cały ustrój; co za kretyn ci tyo zapisał?
    • Gość: Maja Re: BŁAGAM O POMOC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 194.92.194.* 17.01.02, 11:08
      Ela, nie wpadaj w panikę. Ja też miałam niedawno tuz przed Sylwestrem problem z
      zapaleniem pecherza i mimo brania antybiotyku mogłam wypić lampke szmpana (tak
      mi powiedziała lekarka). Dlatego tez uważam, że jak najbardziej mozesz to tez
      zrobic na studniówce, ale nie wolno Ci przerwać brania leku. Chodzi po prostu o
      to, że alkohol hamuje działanie antybiotyku,a wiec lek staje sie mniej
      skuteczny. Ale w Twoim przypadku, jesli bedzie to działanie jednorazowe (mam na
      mysli oczywiscie wypicie lampki szampana smile)), to nie sądzę, zeby mogło Ci to
      zaszkodzić. Życzę udanej (szmpańskiej) studniówki! Maja
    • monika.antepowicz Re: BŁAGAM O POMOC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.01.02, 08:49
      Nie można odstawiać leku, ale jedna lampka pewnie nie zaszkodzi, chociaz może
      brdziej uderzyć do głowy- także uwaga1 Za moich czasów na studniówce nie było
      mozliwosci stycznosci z alkoholem !(ale to bardzo dawne czasy!>>>)MA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka