Dodaj do ulubionych

figura po laparoskopii ?

IP: *.itcomp.pl 04.12.08, 19:58
witam serdecznie, czeka mnie zabieg Laparoskopii, strasznie się go boję.
Najbardziej tego czy uda mi się po nim jeszcze mieć dziecko (cysta na
jajniku). Nurtuje mnie jeszcze kwestia wyglądu po zabiegu, czy faktycznie
brzuch jest jak balon czy to sprawa indywidualna ? Jak długo wraca się do
swojej sylwetki sprzed zabiegu,a może już się tak zostaje? Dziękuję za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • Gość: ??? Re: figura po laparoskopii ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.08, 20:08
      Jak długo wraca się do
      > swojej sylwetki sprzed zabiegu,a może już się tak zostaje?

tak, czyli jak?
      • Gość: sowell7 Re: figura po laparoskopii ? IP: *.centertel.pl 25.12.08, 17:35
        niedługo minie rok po laparoskopii jajników,mam dwie córki,brzuch po
        porodzie był idealny, za to po laparoskopi -tragedia,galareta,może
        ktoś ma sposób na pozbycie się tego nieszczęścia
    • kasiak37 Re: figura po laparoskopii ? 04.12.08, 20:12
      Ty sie przejmujesz wygladem brzucha po laparoskopii ale planujesz dziecko.I
      wtedy Cie ten wielki brzuch juz przerazal nie bedzie?I gwarantuje Ci ze jakis
      czas po porodzie bedzie fatalny.
    • fabiankaa Re: figura po laparoskopii ? 04.12.08, 20:15
      Brzuch jak balon po laparoskopii?? Kto ci takich glupot
      naopowiadal???
      • Gość: ??? Re: figura po laparoskopii ? IP: *.szczecin.mm.pl 04.12.08, 20:19
        To po co Ci ciąża kobieto??? Po laparoskopii wypuszczają tyle gazu
        ile się da (najczęściej jest to CO2). Bożeeeeeeeeeeeeeeeeeeee co za
        pytania................
        • Gość: gość Re: figura po laparoskopii ? IP: *.itcomp.pl 04.12.08, 20:35
          może pytanie i głupie, ale tak wyczytałam. Co do ciąży mam już dziecko i nie
          miałam po niej brzucha. I nie przejmuję się tu brzuchem w czasie ciąży bo to coś
          pięknego. Martwię się tylko jak będzie po tym zabiegu i ile ewentualnie wraca
          się po nim do formy. Jeżeli kogoś uraziłam swoim głupim pytaniem przepraszam
          • Gość: ??? Re: figura po laparoskopii ? IP: *.szczecin.mm.pl 04.12.08, 21:32
            Ja po laparo miałam lekko wzdęty brzuch 2-3dni, mnie osobiście
            bardzo bolały obojczyki, ciężko było mi podnośić ręce do góry, nawet
            śmiech sprawiał mi bół. Całkowicie doszłam do siebie w ciągu 7 dni.
            Powodzenia.
    • Gość: gość1 Re: figura po laparoskopii ? IP: *.itcomp.pl 04.12.08, 20:40
      jeszcze jedno pytanie po zabiegu usunięcia cysty kiedy będzie można zacząć
      starania ???
      • Gość: ??? Re: figura po laparoskopii ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.08, 20:42
        a może zapytać ginekologa?
        • Gość: gość1 Re: figura po laparoskopii ? IP: *.itcomp.pl 04.12.08, 20:46
          leżałam w szpitalu, pytałam, co każdy to inna odpowiedź, a na moje pytanie czy
          będę mogła mieć jeszcze dziecko odpowiedzieli mi że przecież mam już jedno, nie
          takiej odpowiedzi chciałam, przez to wszystko strasznie się boję.
    • Gość: Lula Re: figura po laparoskopii ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.08, 20:54
      Ja miałam laparoskopię, brzuch po niej nie jest jak balon, ale jest
      powiększony i taki trochę jak galareta. Nie mogłam dopiąć spodni, w
      których przyjechałam do szpitala. Wracał do normy jakieś 2-3 tyg i
      po tym czasie był bardziej płaski niż przed zabiegiem. smile
      • Gość: sonja12 Re: pytanie do goscia1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.08, 21:03
        Czy moglabyśmi napisac , jakie miałas objawy tej torbieli? czy
        odczuwałas jakies bóle z tej strony. Pytam dlatego,że mnie boli -
        nie wiem czy to wlasciwe slowo z prawej strony w okolicach jajnika ,
        ból promieniuje az do nogi , boli mnie pachwina , i już nie wiem co
        o tym sadzić. bardzo prosze o odpowiedż
        • fabiankaa Re: pytanie do goscia1 04.12.08, 21:20
          A kiedy cie boli????? Moze to owulacja? A jesli boli w innym czasie -
          to moze byc torbiel. Jak dlugo cie boli?
          Torbiele moga bolec, ale tez moga nie dawac zadnych objawow. Albo
          objawem sa zaburzenia cyklu. Roznie to bywa, bo i torbiele sa rozne -
          jedne "naturalne" i bezproblemowe, ktore same znikaja, a inne
          trzeba wyciac lub dzialac na nie lekami.
          • Gość: gosc Re: pytanie do goscia1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.08, 21:34
            długo ją boli, dlugo - już tu była miesiąc temu z tym pytaniem
            • fabiankaa Re: pytanie do goscia1 04.12.08, 21:47
              To niech sobie hoduje to cholerstwo jeszcze z rok.
              Racja, przeciez zapomnialam, ze ginekolodzy gryzą i gwałcą, a USG
              razi prądem.
              • Gość: gość1 Re: pytanie do goscia1 IP: *.itcomp.pl 04.12.08, 22:04
                mnie nic nie bolało, zaczęliśmy się starać o dziecko, nie było okresu więc
                myślałam że się udało, ale testy nic nie wykazywały więc poszłam do lekarza,
                zrobił usg i jajnik wyszedł powiększony najpierw na 3cm po 10 dniach brania
                duphastonu okres nie wystąpił a jajnik już na 7 cm. Nie mam żadnych boleści, nic
                mi nie jest, gdybym nie poszła nawet bym nie wiedziała. Idź do lekarza nie
                zaszkodzi a tylko pomoże, przynajmniej będziesz wiedziała od czego ten ból.
                • Gość: ewelinka Re: pytanie do goscia1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.08, 12:40
                  A ja jestem miesiąc po laparoskopii i brzuch mam dalej jak balon,
                  sama nie wiem dlaczego. Na kontroli byłam po dwóch tygodniach i
                  wszystko ok. A przecież nie polecę do gina z pytaniem o duży brzuch
                  • Gość: mala Re: pytanie do goscia1 IP: *.b-ras1.pgs.portlaoise.eircom.net 05.12.08, 15:34
                    JA po laparoskopii brzuch mialam wiekszy z 2-3dni. Nie ma sie czego
                    bac,bo brzuch wraca do normy. Faktycznie ktos tu wspomnial,ze
                    obojczyki bola-to przez znieczulenie ogolne-bola jak cholera wiec
                    uwazaj przy wstawaniu,smianiu sie,w ogole ogolnie przy podnoszeniu
                    sie. To mija szybko.Po znieczuleniu tylko czujesz sie ospala przez
                    caly dzien. Takto naprawde nie ma sie czego bac. Lewatywe juz na
                    pewno przeszlassmileczyli najgorsze za TobawinkPowodzenia
                    • fabiankaa Re: pytanie do goscia1 05.12.08, 19:11
                      obojczyki nie bolą przez znieczulenie tylko przez ten gaz, ktory
                      jest wpuszczany do brzucha. On wedruje do góry i jego cisnienie
                      powoduje ból. Mnie pomagało, gdy na łozku w szpitalu trzymałam rece
                      w górze - wtedy obojczyki juz nie bolały,a jedynie mrowily mnie
                      palce u rąk.
                      A lewatywy wcale nie mialam przed laparoskopia. Jedynie calodobowy
                      post i tabletki na odgazowanie jelit.
                      • Gość: ;-) Re: pytanie do goscia1 IP: *.szczecin.mm.pl 05.12.08, 19:59
                        Tak, to prawda obojczyki bolą od gazu, mi pomagało leżenie na
                        brzuchu. W Szczecinie to w promocji prócz tabletek na odgazowanie sa
                        2 lewatywy (jedna wieczorem, a druga rano) i golonko (tylko po co).
                        Pzdr
                        • fabiankaa Re: pytanie do goscia1 05.12.08, 20:31
                          U mnie cale szczescie "lewatywowej promocji" nie bylo. A co do
                          golonka - to tylko pielegniarka sprawdzila przed zabiegiem, czy "nie
                          ma zarosnietego brzuszka" - pewnie dlatego, ze bywaja kobiety mocno
                          zarosniete, az po brzuch i wtedy trzeba wygolic conieco, bo przeciez
                          ten sprzet wprowadzany jest w pachwinach.
                • Gość: sonja12 Re: pytanie do goscia1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.08, 21:29
                  Dzieki za odpowiesdż, ide do lekarza w piątek, czekałam caly
                  miesiąc , bardzo długo, teraz cały czas już mnie boli, własnie
                  czytalam o torbielach i z tego co pisecie jednych bola innych nie ,
                  mnie juz boli od paru miesięcy, ale teraz jakby sie nasiliło .
                  • pysienka Re: pytanie do goscia1 06.12.08, 10:57
                    idź nie bój się zobaczysz i wszystko się wyjaśni, napisz koniecznie co i jak. Ja
                    byłam teraz na usg i zmalała z 7 na 4 cm więc zabieg odwołany. Z jednej strony
                    się cieszę a z drugiej boję że w przyszłym tygodniu znowu urośnie i ponownie
                    przechodzenie tego wszystkiego, boję się że "co się odwlecze ...".
    • Gość: anka Re: figura po laparoskopii ? IP: *.adsl.inetia.pl 06.12.08, 19:49
      Powinnaś wszystkie te pytania zadać swojemu lekarzowi.Jestem ciekawa
      o czym rozmawiasz z lekarzem w trakcie wizyty.
    • Gość: chince figura - wspaniala! IP: *.bsace704.dsl.brasiltelecom.net.br 27.12.08, 15:31
      ja mialam laparo juz prawie dwa lata temu. po tygodniu od laparo polecialam
      sluzbowo do Bonn. prawie nie ma sladu - sa tylko trzy malutkie blizny, takie ze
      wogole nie widac (jedna w pępku). a starac o dziecko mozna sie juz od
      najblizszego cyklu, wrecz moj lekarz tak polecal by od razu zaczac smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka