Dodaj do ulubionych

moje piersi

04.11.03, 12:14
Dziewczyny,
mam problem, od kilu dni zauwazylam ze przy masowaniu piersi zaczyna
wyciekac mi z nich plyn, niewiele , kropelka, dwie ( piersi mam powiekszone
i obolale)
opoznia mi sie tez miesiaczka, biore pigulki na wywolanie jej ale na razie
nic nie dziala - co prawda to dopiero drugi dzien tych tabletek
Czy ktorejs z Was zdarzylo sie aby przed miesiaczka pojawil sie taki objaw?
nat
Obserwuj wątek
    • monika.zdz Re: moje piersi 04.11.03, 16:16
      Wydaje mi się ,że to jest za sprawą tych tabletek hormonalnych innego wyjścia
      nie ma .W czasie ciąży bywają takie wycieki ale dużo później.Generalnie żadnych
      wycieków nie powinno być i radzę udać się do lekarza.A,w ogóle to ile opóźnia
      ci się okres ,czy ten czas był już wskazaniem do przyjmowania pigułek
      hormonalnych,czy wykluczona była ciąża jako powód opóźnienia miesiączki?
    • annia30 Re: moje piersi 04.11.03, 16:26
      Hej,

To się czasem zdarza, ale na pewno trzeba iść do ginekologa. Ja tez miałam
      jakiś czas temu wyciek z obu piersi. Bylam u ginekologa, zrobilam USG piersi.
      U mnie spowodowane to bylo zaburzeniami hormonalnymi, dość wysokim poziomem
      prolaktyny. Pójdź to ginekologa i wszystko się na pewno wyjaśni, zapewne zleci
      Ci badanie na poziom prolaktyny.
    • jamajka78 Re: moje piersi 04.11.03, 23:44
      To typowe objawy hiperprolaktynemi (podwyższonego poziomu prolaktyny).
      Prolaktyna odpowiada za laktację - stąd ten wyciek z piersi. Charakterystycznym
      objawem tego schorzenia są wydłużone cykle miesięczne (ja miałam 60-dniowe).
      Hiperprolaktynemia powoduje czasową bezpłodność, ale jest łatwo wyleczalna. U
      mnie leczenie (bromergonem) trwało 3 miesiące, po czym wszystko wróciło do
      normy. Nie martw sie, to obecnie b. częsta przypadłość. Wystepuje m.in. na
      skutek zażywania środków antykoncepcyjnych, stresu, wysiłku fizycznego. Badania
      hormonalne rozwieją wątpliwoścismile
    • monika.antepowicz Re: moje piersi 07.11.03, 22:18
      Moze yc to objaw ... ciazy lub hyperprolaktynemii0- onba powody mogą opóxnić
      miesiączke

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka