mistrallotus 24.11.03, 22:40 Czy w jakimkolwiek zawodzie moze być wymagane badanie ginekologiczne? Jeśli tak, to w jakim i dlaczego? Moja siostra już ładnych parę lat temu zetknęła się z takim wymogiem. Czy coś takiego dalej istnieje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilith76 Re: Przymusowe badania 25.11.03, 09:53 też słyszałam o przypadkach skierowania na takie badania przy przyjęciu do pracy. jednak chyba głównym powodem jest wykluczenie potencjalnej ciąży u nowej pracownicy. zawsze można to wytłumaczyć kompleksowym dostępem do usług medycznych, lekarzy wszytskich specjalności - łącznie z ginekologiem. czyż można odrzucić taką okazję... Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: Przymusowe badania 25.11.03, 10:14 stewardessy a pewno sa poddawane temu badaniu - bo tak czeste latanie w ciazy jest niebezpieczne Odpowiedz Link Zgłoś
mistrallotus Re: Przymusowe badania 25.11.03, 22:40 Dziękuję za odpowiedzi. Moja siostra nie jest stewardessą, tylko księgową )). Słyszałyście kiedyś o podobnych przypadkach? Poza tym, czy pracodawcy mogą sobie wymyślac badania dla pracowników według ich widzi misie, czy jest to jakoś regulowane? No i jesli nawet lekarz stwierdzi ciążę, to chyba nie ma prawa, ani obowiązku informować o tym pracodawcy? Czy może się mylę? Odpowiedz Link Zgłoś