Dodaj do ulubionych

wypadanie włosów-pyt. po przejrzeniu forum

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 19:09
witam wszystkich, moja historia zaczyna się jakieś dwa lata temu,
gdy odchudzałam się. Schudłam ok 15kg (w 10 miesięcy), wydawało mi
się, że dieta nie była rygorystyczna, zaczęłam biegać, później
dorzuciłam basen, od czasu do czasu pozwalałam sobie na
drobne "wyskoki" w postaci słodkiego, na początku ćwiczyłam
codziennie, pózniej co drugi dzień. Czułam sie wspaniale. Po
schudnięciu zaczęły wypadać mi włosy. Początkowo mało, więc
myślałam, że to efekt diety, zaczęłam łykać skrzypowitę. Później
domowe sposoby, płukanki itd. Po jakiś dwóch miesiącach wypadały juz
mocno. Stosowałam Vichy dercos (to drogie), "sprawdzone" szampony w
rodzinie, wcieranie rzepy nic nie dawało skutku. W końcu wybrałam
się do dermatologa, który stwierdził. że "włosy wypadają całe życie"
i dostałam jakiś szampon, który nic nie pomógł. Odczucie po tej
wizycie- dziewczyna wymysla problem, którgo nie ma. Poszłam więc do
innego dermatologa, polecanego przez znajomych. Dowiedziałam się, że
mam łojokotowe zapalenie skóry głowy, Dostałam szampon, cos do
wcierania i usłyszałam, że po paru tygodniach skóra sie wzmocni i
nastąpi poprawa. Byłam szczęśliwa, że w końcu znam źródło no i
przynajmniej zacznę leczenie. po 2-3 miesiącach nie było zmiany,
włosy nadal wypadały, wiec dostałam inne przeparaty, bo "trzeba
znaleźć odpowiadające mojej skórze" Zmiany na głowie były widoczne w
sensie skóry, ale włosy jak wypadały tak wypadają. Od pierwszej
wizyty u tego dermatologa mija juz rok, a ja cały czas tylko
zmieniam szampony, do wcierania a włosy sypia sie niemiłosiernie.
Kiedyś miałam piękne, gęste włosy, teraz są przerzedzone, wygladają
okropnie. Strasznie mnie to dołuje, powoli przestałam ćwiczyć dbać o
siebie, jestem załamana, nic mi sie nie chce jak patrzę w lustro.
ostanie byłam u ginekologa, który stwierdził grzybicę no i gdy
opowiadałam o włosach to ginekolog stwierdził, że moge mieć do tego
tendencje-w sensie grzybów. Chciałam się zapytać, szukałam dużo na
forum, ale nie znalazłam mojego przypadku-łojokotowe zapalneie
skóry, które powodowało wypadanie włosów. Czy jest może ktoś, kto
też to przechodził łącznie z wypadaniem włosów? Zauważyłam też, że
dużo osób pisze o badaniu tarczycy, więc pewnie w najblizszym czasie
sie wybiorę. Myslicie, że taki rodzaj zapalenia skóry może
spowodować aż takie zniszczenia, czy też znalezienie dobrego środka
musi tyle trwac (tym bardziej, że skóra się poprawiła od tego czasu,
ale włosy lecą tak samo...) czy może to nie jest przyczyna? Prosze o
odp.
Obserwuj wątek
    • Gość: ??? Re: wypadanie włosów-pyt. po przejrzeniu forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 19:11
      od dwóch lat nie zrobiłaś morfologii?
      • Gość: martuskaa Re: wypadanie włosów-pyt. po przejrzeniu forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 19:42
        nie, ponieważ nie zdawałam sobie sprawy, że to jest takie ważne,
        wiem, że to brzmi głupio, ale jak dermatolog stwierdził, że to przez
        łojotokowe zapalenie skóry to przyjęłam to za pewnik, ostatnio ktoś
        polecił mi trichogram no i tak zaczęłam szukać w intenecie i
        dowiedziałam sie o hormonach
        • Gość: gosc Re: wypadanie włosów-pyt. po przejrzeniu forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 19:59
          sprawdź przede wszystkim, czy nie masz anemii

nie, ponieważ nie zdawałam sobie sprawy, że to jest takie ważne,

???? morfologę robi sie przeciez regularnie

• Gość: ryba Re: wypadanie włosów-pyt. po przejrzeniu forum IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.09, 21:53
            1. zbadaj hormony tarczycy
            2. zelazo i ferrytyne
            Kup loxon i jedz czosnek , brzmi prymitywnie , ale moze pomóc.
            POWODZENIA!
    • anka1971 Re: wypadanie włosów-pyt. po przejrzeniu forum 24.03.09, 05:57
      Wiem o czym mówisz. Gdy byłam nastolatką tak bardzo się odchudzałam, że
      straciłam miesiączkę. Niby to nie ma nic do rzeczy, a jednak...... Siedem lat
      temu moje odchudzanie (8 kilo) było dla mnie najważniejsze- Poznałam przez
      internet faceta i przed pierwszym spotkaniem chciałam wyglądać jak najlepiej (od
      5 lat jesteśmy małżeństwem). Nie zwracałam zbytniej uwagi na włosy- zawsze
      miałam słabe- ale on zwrócił i przeżyłam szok na czubku głowy byłam prawie łysa.
      Zaczęły się poszukiwania dermatologa. Trafiałam do różnych i gdy już prawie
      straciłam nadzieję- spotkałam mądrą panią dermatolog.
      Zaczęła od zbadania, czy nie zanikły mi mieszki włosowe- nie zanikły ale okazało
      się, że problem z włosami zaczął się od utraty miesiączki. I tu zaczęła się moja
      półtora roczna walka o odzyskanie w miarę normalnego wyglądu. Kuracja powinna
      trwać dłużej, ale miałam już 33 lata i zaplanowaliśmy dziecko. Po porodzie
      miałam znowu okres paniki, bo włosy po odstawieniu oseska od piersi zaczęły
      garściami wypadać , ale odrosły i teraz łykam już tylko witaminy i cynk.
      Musisz znaleźć dermatologa kosmetycznego, który ma obycie z tematem. Ja
      wcześniej byłam u trzech innych lekarzy i tylko wydałam niepotrzebnie pieniądze.
      Pozdrawiam
      Ania.
      • Gość: martuskaa Re: wypadanie włosów-pyt. po przejrzeniu forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 16:17
        bardzo dziekuję za pokrzepienie, właśnie z miesiączką nie miałam
        problemu, teraz próbuje z ta morfologią, juz mam skierowanie,
        poczekam na wyniki badania, ale lekarz rodzinny już stwierdził, że
        dziwne, że po taki okresie leczenia nie ma zadnej poprawy, jesli
        rzeczywiście łojotokowe zapalenie skóry jest przyczyną. w ogóle
        powiedział mi że bardzo rzadko to zapalenie powoduje wypadanie
        włosów, raczej osłabienie, brak połysku, łamanie się włosów (a nie
        wypadanie z cebulkami), stwierdzil, że leczenie powinno iśc w innym
        kierunku, on by zalecał srodki androgeniczne (jeśli dobrze
        zrozumiałam) i Diane35, no ale jak juz pisałam teraz pójdę z
        wynikami
      • vickydt Re: wypadanie włosów-pyt. po przejrzeniu forum 24.03.09, 17:27
        hej, jakie leki wtedy dostalas?
        • anka1971 Re: wypadanie włosów-pyt. po przejrzeniu forum 24.03.09, 20:37
          Przez pierwsze 2 miesiące: rano, po śniadaniu Zincas 1 tabletka- nie popijać
          mlekiem. Również rano wcierałam w skórę głowy płyn robiony dla mnie przez
          aptekę: Vit B6 amp 15
          spir vini 70 stopni
          ad 150,0
          Wieczorem:
          Vitapil 1 tabletka- popić mlekiem, przed snem wcierałam we włosy Alpicort E.

Płyny należy wcierać we włosy przez 3 minuty, bardzo delikatnie samymi opuszkami
          palców- to dlatego, że nowo rosnące włosy są jak meszek u niemowlaczka i
          mocniejsze wcieranie może spowodować wytarcie włosów i wypadanie.
          Dwa razy w tygodniu myłam włosy szamponem Anaphase- dostępny w aptece i nie
          tani. Ten szampon ma wzmocnić włosy, ale po jakimś czasie okazało się, że gdy go
          używam to włosów więcej mi wypada, więc przestałam go używać.

Od trzeciego miesiąca: ta sama kuracja + co drugi dzień wieczorem wcierałam
          Piloxidil, a przed snem- jakieś trzy godziny później wcierałam Alpicort E.

Od piątego miesiąca: jeżeli poziom keratyny we włosach jest prawidłowy- to ta
          sama kuracja. Jeżeli poziom keratyny jest zbyt niski należy dodatkowo stosować
          Anastim- bez recepty. Ja nie musiałam go stosować.

Należy prowadzić zdrowy tryb życia: jeść dużo warzyw, owoców, słoneczniku,
          musli, orzechów. Żadnych diet i stresów.

Płyny należy wcierać w suche włosy w odstępach 3 godzinnych. Także po umyciu
          włosów należy odczekać 3 godziny. Lekarstwa muszą mieć czas na to, żeby się
          wchłonąć.

Alpicort E- środek hormonalny dla kobiet.
          Alpicort- środek dla mężczyzn- kobiety po nim łysieją.

W czasie upałów należy szczególnie chronić włosy.
          Na początku kuracji można zaobserwować zwiększone wypadanie włosów. Dzieje się
          tak dlatego, że usuwane są włosy już martwe.
          Dopiero po trzech miesiącach kuracji można zaobserwować pojawienie się odrostów.

Pozdrawiam
          Ania

• Gość: martuskaa Re: wypadanie włosów-pyt. po przejrzeniu forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 21:10
            kurcze, jak to czytam to wydaje mi się, że babka miała jakiś plan u
            mnie to jest istny chaos nie ten szampon to inny, później może
            wrócimy ehh mam nadzieję, juz się zastanawiam nad zmianą dermatologa
            po tym co dzisiaj usłyszałam i przeczytałam
          • vickydt Re: wypadanie włosów-pyt. po przejrzeniu forum 25.03.09, 12:50
            dziekuje Ci za tak obszerna wypowiedz. Moja mam ma mocno przerzedzone wlosy, ja
            mam slabiutkie, (w dziecinstwie mialam duzo mocniejsze!) a na dodatek coraz
            bardziej mi sie przetluszczaja. Mysle, ze hormony robią krecią robotę, a lekarze
            patrza spode lba...
    • Gość: Asica Re: wypadanie włosów-pyt. po przejrzeniu forum IP: *.ilabs.pl 26.03.09, 13:26
      Witaj.
      Wiem o czym mówisz mam to samo;/ jednak znalazlam na to sposóbsmile
      Mozesz się ze mną skontaktowac to Ci opowiem. Od razu mówie że niczego nie
      sprzedaje , nie reklamuje.
      GG-6351009

Pozdrawiam
      • fabiankaa Re: wypadanie włosów-pyt. po przejrzeniu forum 26.03.09, 13:32

Gość portalu: Asica napisał(a):

> Witaj.
        > Wiem o czym mówisz mam to samo;/ jednak znalazlam na to sposóbsmile
        > Mozesz się ze mną skontaktowac to Ci opowiem. Od razu mówie że
        niczego nie
        > sprzedaje , nie reklamuje.
        > GG-6351009
        >
        > Pozdrawiam

TO skoro to nie tajemnica i nie reklama - to dlaczego nie napiszesz
        o tym na forum?
        • Gość: martuskaa Re: wypadanie włosów-pyt. po przejrzeniu forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 18:54
          > TO skoro to nie tajemnica i nie reklama - to dlaczego nie
          napiszesz
          > o tym na forum?

wychodzę z tego samego założenia, po co ta konspiracja??
          • Gość: Asica Re: wypadanie włosów-pyt. po przejrzeniu forum IP: *.ilabs.pl 27.03.09, 11:01
            Po prostu nie chcialo mi się tego wczoraj opisywac. Równiez sie odchudzałam , w
            sumie odchudzam się całe życie ( z lepszym czy gorszym skutkiem) i włosy mi
            nigdy nie wypadaly. Niestety po jakims czasie zaczely, dodatkowo stan cery się
            zmienil.Po jakims czasie okazalo sie że choruje na zespół Hashimoto więc jednak
            tarczyca.Jednak przyjmowanie hormonów na niewiele się zdało ponieważ włosy dalej
            wypadały i to chyba nawet bardziej.Mi równiez lekarz stwierdził że mam łojotok z
            czym trudno bylo się nie zgodzic - włosy mylam codziennie a nadal wyglądały na
            brudne , tluste. Wybrałam się wiec do apteki , popytalam i farmaceutka poleciła
            mi dobry szampon( niestety nazwy nie pamiętam). Pomógł mi on na łojotok ale
            włosy nadal wypadaly.A musze powiedziec ze stosowałam rózne specyfiki -
            zaczynajac od revilid'u koncząc na amupłach z vichy uncertain. Przy mojej chorobie
            bardzo czestymi przypadłościami jest łysienie plackowate i tzn łysienie męskie-
            ja u siebie wypatrywałam tego drugiego ponieważ włosy leciały mi głównie z
            przodu.Niestety leki na tą przypadlośc maja jedną wade- pomagają aż organizm sie
            nie przyzwyczaiuncertain
            Nie chcąc byc kompletnie łysa zastosowałam taką kuracje
            Przez pierwszy tydzien codziennie maseczka z dwóch żółtek+nafta kosmetyczna 3
            łyżki + olejek rycynowy kilka kropli+ łyżka soku z cytryny. Trzeba to
            przygotowac jak majonez zeby się zółtka nie zważyły i nalożyc na włosy na jakies
            10 minut( ja trzymałam nawet po 30 minut). Po tygodniu wlosy juz sa dużo
            mocniejsze i grubsze.Potem stosowalam co drugi dzien.Do tego włosy myję tylko
            szamponem dercos z Vichy (czerwonym )oraz zażywam tabletki Vitapil i cynk
            zapisany mi przez lekarza. co trzeci dzien zazywam równiez magnez i potas.
            Powiem szczerze nie wiem co mi pomogło ale wlosy są dużo mocniejsze i co
            najważniejsze widzę ze odrastają - wreszcie nie prześwituje mi skóra głowysmile.

Jeżeli chce Pani ustalic przez co wlosy zaczeły wypadac to najlepiej zrobic
            następujące badania
            - FT3,FT4,TSH,Anty TPO
            -Poziom magnezu ,żelaza i potasu
            - testosteron i pamiętac w którym dniu cyklu były robione badania
            • Gość: martuskaa Re: wypadanie włosów-pyt. po przejrzeniu forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 00:55
              bardzo dziękuje za odp., zwracam honor smile

co do badań czekam na wyniki do wtorku, wtedy tez pójdę do lekarza
              na konsultacje na ten temat. Właśnie też wolałabym nie wchodzic w
              hormony, tym bardziej po przejrzeniu forum. Niektóre panie miały
              rewelacyjne efekty, inne wręcz przeciwnie...

jeśli chodzi o opisaną "maseczkę" z jajek robiłam przez ok miesiąc
              co 3-4dni (w poczatkowej fazie wypadania, gdy jeszcze sama
              próbowałam coś poradzic i nie zauważyłam niestety efektów). mam
              nadzieję, że sprawa się w końcu wyjasni... pozdrawiam i gratuluje
              sukcesusmile

• Gość: martuskaa Re: wypadanie włosów-pyt. po przejrzeniu forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 19:45
              właśnie dzisiaj dostałam wyniki badania (oprócz tsh-okazało sie,że
              było za mało krwi w próbce) i ogólnie wszystko w normie oprócz
              żelaza, i tu już nie jest tak kolorowo, bo przy normie do 150 mam
              194, zeby miec pewnosc ide jeszcze raz do innego laboratorium, bo
              lekarz powiedział, że musi byc pewny przed rozpoczeciem leczenia,
              ogolnie podwyzszone zelazo to nie zarty jak stwierdził, wolałby,
              żebym miała niedobór, bo nadmiar żelaza jest o wiele gorszy dla
              organizmu sad No i trzeba jeszcze raz to tsh zrobic. Czyli jedna
              przyczyna-zelazo odpada, przynajmniej niedobór
              • Gość: Danutka Re: wypadanie włosów-pyt. po przejrzeniu forum IP: 91.192.77.* 31.03.09, 20:48
                Mnie pomógł Capivit piękne włosy , ale trzeba brać 3
                miesiace.Naprawdę działa.To żadna reklama.
            • Gość: martuskaa Re: wypadanie włosów-pyt. po przejrzeniu forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.09, 20:44
              no i mam już wyniki z innego laboratorium, tsh w normie i żelazo...
              równiez w normie!!! wyszło 67, teraz to już nic z tego nie wiem,
              jeden wynik dużo za duży (ponad 190), drugi w sam raz, to który jest
              w porzadku?? Ciekawa jestem co na to powie lekarz... Czy wyniki mogą
              sie aż tak różnić??
              • Gość: Asica Re: wypadanie włosów-pyt. po przejrzeniu forum IP: *.ilabs.pl 04.04.09, 01:19
                a badałas AntyTPO??
                • Gość: martuskaa Re: wypadanie włosów-pyt. po przejrzeniu forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.09, 20:15
                  nie
                  • Gość: Asica Re: wypadanie włosów-pyt. po przejrzeniu forum IP: *.ilabs.pl 08.04.09, 20:15
                    Radziłabym zbadac.
                    Ja wszystkie wyniki mialam w porządku - TSH, Ft4, Ft3 w normie ale AntyTPO
                    miałam ponad 1200. I mam chorą tarczyce uncertain
              • bystra_26 poziom żelaza 09.09.09, 10:02
                Żelazo we krwi to tanie badanie, ale niemiarodajne. Takie wahania w
                krótkim okresie to tylko wynik DIETY - więcej mięsa czy wzięcie
                tabletki na piękne włosy dzień wcześniej i masz ponad normę, mniej
                mięsa i masz w środku normy.

O tym, jakie zapasy żelaza ma organizm mówi FERRYTYNA - tylko że jej
                koszt w laboratorium to kilkukrotność badania żelaza, więc ją rzadko
                lekarz wypisuje, albo jest ograniczenie z NFZ, że rodzinny nie może
                tego wypisać tylko hematolog.
    • hefil54 Re: wypadanie włosów-pyt. po przejrzeniu forum 10.04.09, 21:50
      Sprawdziłam na sobie. Po 10. latach urosło mi mnóstwo nowych
      zdrowych włosów. Trzeba jeść b. dużo rzeżuchy, zasiać ją w ogródku i
      jeść całe lato aż do zimy, aż obrzydnie. Skutek murowany. Powtórzyć
      na drugi rok...
    • basina1979 Re: wypadanie włosów-pyt. po przejrzeniu forum 06.07.09, 17:50
      Dobrze, że nie tylko ja mam takie problemy. Mi także wypadały włosy. Z dnia na
      dzień zaczęły się potwornie łamać, wypadać. Początkowo podejrzewałam, że to
      hormony mają na to wpływ, ale po zrobieniu badań wykluczono to. Odżywiałam się
      bardzo dobrze, bo na punkcie jedzenia mam bzika. Dopiero po kilku miesiącach
      domysłów, po masie pieniędzy, które wydałam na odżywki i szampony (efekty
      baaardzo znikome) okazało się, że to prawdopodobnie stres wpłynął na kondycje
      moich włosów. Wzięłam zaległy urlop, zaczęłam uprawiać więcej sportu, każdą
      wolną chwilę spędzałam ze znajomymi. Po jakimś czasie była znacznie bardziej
      wyluzowana i wyciszona. Jeśli chodzi o włosy to zaczęłam łykać Onozis, bo
      zawiera aminokwasy, które nadają połysk i cynk, który przyspiesza porost. Po
      zjedzeniu niecałych dwóch opakowań, naprawdę zauważyłam efekty. Wreszcie nie
      boję się czesać włosów i ostatnio myślę nawet o zmianie koloru, bo moje włosy są
      o niebo silniejsze.
      • Gość: IZA Re: wypadanie włosów-pyt. po przejrzeniu forum IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.07.09, 16:38
        Mi na wypadanie włosów pomógł szampon z czarnej rzepy firmy Joanna, próbowałam
        różnych leków z apteki wzmacniających włosy a także szamponów z apteki, drogich
        i rzekomo dobrych, niewiele to dawało. A szampon z joanny - z każdym kolejnym
        myciem włosów było coraz lepiej, coraz mniej wypadały i w końcu przestały, tzn.
        wypadają troszkę, ale tak jak chyba każdemu.
    • schiz49 Re: wypadanie włosów-pyt. po przejrzeniu forum 09.07.09, 14:32
      Szampon "Seboradin" do włosów przetłuszczających i skłonnych do wypadania -
      Niger z czarną rzodkwią!!!!!!!!!!!!!Trochę czuć rzepą i jak dla mnie źle włosy
      sie rozczesują - ale przestały wypadywać!!!!!!Leczę się na tarczycę od 16 lat
      mam obecnie dużą niedoczynność ale z włosami spokój!!!!!!Tylko w aptekach!!!!!!
      Ps. można dokupić odżywkę oczywiście tej samej firmy Seboradin - Lotion
      ,rozczesują się lepiej i układają,intensywny zapach po wyschnięciu trochę znika
      .....Warto spróbować!!!!!!!!
    • Gość: EMi Re: wypadanie włosów-pyt. po przejrzeniu forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.09, 20:49
      Też mam ten problem. Chodziłam do dermatologów i wcierałam chyba wszystko
      we włosy. Skutek - straciłam prawie połowę wlosów sad Wreszcie jeden z
      lekarzy, jakiś bardziej światły i mnie oszczędny, wysłał mnie na badanie
      hormonów. Okazało się, że mam za wysoką prolaktynę i to może być przyczyną
      wypadania włosów. Dlatego jeśli nie robicie same źle waszym włosom poprzez
      częste trwałe, farby itp., a włosy wypadają mimo stsowania sudownych
      szamponów i wcierek - sprawdźcie hormony zanim stracicie włosy.
      • Gość: aga Re: wypadanie włosów-pyt. po przejrzeniu forum IP: 195.245.213.* 09.09.09, 09:36
        Borykam sie z problemem wypadania włosów od roku, stracilam ich
        około połowy. Zaobserwowałam, że wypadanie nasila się co 4 miesiące.
        Próbowałam wiele rzeczy wcierki rzepa, nafta, ampułki Radical, z
        lekarstw Alpicort E i Loxon. Lekarze na zmianę jeden podaje Loxon,
        następny proszę go odstwaić? Dodatkowo łykam Belissę.
        Wypadanie ma podłoże hormonalne, ewentualnie genetyczne. Lekarze nie
        potwierdzaja jedynie przypuszczają. Dodam, że miałam w normie,
        morfologie, tarczycę, testosteron, prolaktynę.
        Nie mam pojęcia czy można jakoś ten proces zatrzymać...
        • and-a Re: wypadanie włosów-pyt. po przejrzeniu forum 09.09.09, 10:09
          Mi się tylko jedno nasuwa-ja też miałam wyniki tarczycy w normie i
          chorą tarczycę, kłopoty z włosami...Polecam naprawdę dobrego i
          sprawdzonego endo,żeby potwierdzić lub wykluczyć te schorzenia.
          Jeśli Jesteś z Trójmiasta - mam namiary na genialną panią
          dermatolog...

pzdr
          Anda
    • Gość: panna_joanna Re: wypadanie włosów-pyt. po przejrzeniu forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.09, 01:13
      Witam, mam również poważny problem z wypadaniem włosów już od roku. W pierwszej
      kolejności poszłam do dermatologa, który nawet nie patrząc na moje włosy
      przepisał mi Dermovate i Multisal. Oczywiście nie pomogło. Następnie zaczęłam
      badać tarczyce i poziom żelaza. Okazał się, że wszystko jest w porządku. Pani
      doktor nie mogła mi już nic więcej poradzić. Poszłam do kolejnego dermatologa,
      który przepisał mi dwa płyny robione na zamówienie (nie wiem dokładnie z czego
      się składają) oraz szampon Anaphase. Dostałam również skierowanie na badanie
      grzybów i lamblii (jeszcze nie mam wyników). Nadmienię, że we własnym zakresie
      próbowałam leczyć się wszystkimi dostepnymi środkami typu Vichy ampułki, Inneov,
      Seboradin, Merz Special itp. i też niewiele pomogło. Jestem załamana, włosy śnią
      mi się po nocach, a wszyscy dookoła uważają mnie za idiotkę, że tak przejmuje
      się włosami. Jeśli ktokolwiek z was mógłby podsunąć mi jakiś nowy trop będę
      zobowiązana.
      Pozdrawiam
      • bystra_26 idź do trychologa!!!! 26.10.09, 08:46
        Znajdż gabinet trychologii. To taka dziedzina kosmetologii, która
        zajmuje się skórą głowy. Trycholog obejrzy skórę Twojej głowy kamerą
        w dużym zbliżeniu i zobaczy, co fizycznie tam się dzieje (szkoda, że
        dermatolodzy nas tak nie oglądają!). Czasami też jest w stanie podać
        powód wypadania włosów. Wizyta to kilkadziesiąt złotych, zwykle jak
        się wykupi kurację, to tej opłaty nie pobierają.

Trycholog leczy zewnętrznie, czyli bądź gotowa na wykupienie
        kilkumiesięcznej kuracji pielęgnacyjno-leczniczej (do robienia w
        domu) za paręset złotych.
        • Gość: panna_joanna Re: idź do trychologa!!!! IP: 212.51.203.* 28.10.09, 14:56
          Dziękuję za podpowiedź. Szczerze nigdy wcześniej nie słyszałam nawet
          takiej nazwywinkZ pewnością skorzystam. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka