Dodaj do ulubionych

USG a ciąża

IP: *.ptim.net.pl 28.04.09, 18:40
Czy badanie USG przez pochwę moze wykryc ciążę?
Obserwuj wątek
    • anta1981 Re: USG a ciąża 28.04.09, 18:44
      na wczesnym etapie ciąży robi się usg właśnie przez pochwę. zależy jak wczesna
      to ciąża bo jak bardzo to chyba żadne usg jej nie wykryje.
      • kasiak37 Re: USG a ciąża 28.04.09, 19:19
        a co mowi test ciazowy?
        • Gość: gosc Re: USG a ciąża IP: *.ptim.net.pl 28.04.09, 19:46
          Nie wiem, jeszcze nie robilam. Nie sądzę, że mogę byc w ciąży bo biorę tabletki
          antykoncepcyjne ale roznie bywa. Mam ostatnio trochę problemow, jutro idę na USG
          do lekarza i tak mi teraz przyszla do glowy ta ciąża.
          Od 2 miesięcy mam bardzo bolesne miesiączki (tzn. krwawienie z odtawienia),boli
          mnie brzuch i plecy. Dotychczas w czasie okresu czulam się
          bardzo dobrze dlatego to mnie zaniepokoilo. Ale do lekarza poszlam tydzien
          temu z powodu infekcji i w czasie badania bardzo bolal mnie brzuch. Lekarz
          powiedzial, ze boli
          mnie jak dotyka macicy. Wyglądalo na to, ze za bardzo nie wie, co mi jest i
          chcial zrobic USG. Ale bylam tak zestresowana ze nie udalo mu się wprowadzic
          tej glowicy i zrobic badania. Powiedzial, ze mam jakąś infekcje i da mi
          antybiotyki to mi się poprawi i za tydzien zrobi mi USG. Powiedzial, że
          wyglada mu to na objawy przed miesiączką, ale jak powiedzialam, ze to moj 14
          dzien cyklu to się zdziwil i powiedzial, ze w takim razie to za wczesnie. U
          lekarza bylam 5 dni temu i coraz bardziej boli mnie brzuch, plecy i ogolnie
          czuję się jak przed okresem. Tyle tylko, ze do okresu zostalo mi co najmniej 8
          dni. Takze sama nie wiem co o tym myslec. Z drugiej stroy lekarz chyba wyklucza
          ciąże bo dal mi antybiotyki którcyh w ciązy brac nie mozna.
          • fabiankaa Re: USG a ciąża 29.04.09, 12:02
            To zrob sobie dziewczyno test ciazowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka