Gość: karolina IP: *.ptim.net.pl 28.04.09, 18:40 Czy badanie USG przez pochwę moze wykryc ciążę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anta1981 Re: USG a ciąża 28.04.09, 18:44 na wczesnym etapie ciąży robi się usg właśnie przez pochwę. zależy jak wczesna to ciąża bo jak bardzo to chyba żadne usg jej nie wykryje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: USG a ciąża IP: *.ptim.net.pl 28.04.09, 19:46 Nie wiem, jeszcze nie robilam. Nie sądzę, że mogę byc w ciąży bo biorę tabletki antykoncepcyjne ale roznie bywa. Mam ostatnio trochę problemow, jutro idę na USG do lekarza i tak mi teraz przyszla do glowy ta ciąża. Od 2 miesięcy mam bardzo bolesne miesiączki (tzn. krwawienie z odtawienia),boli mnie brzuch i plecy. Dotychczas w czasie okresu czulam się bardzo dobrze dlatego to mnie zaniepokoilo. Ale do lekarza poszlam tydzien temu z powodu infekcji i w czasie badania bardzo bolal mnie brzuch. Lekarz powiedzial, ze boli mnie jak dotyka macicy. Wyglądalo na to, ze za bardzo nie wie, co mi jest i chcial zrobic USG. Ale bylam tak zestresowana ze nie udalo mu się wprowadzic tej glowicy i zrobic badania. Powiedzial, ze mam jakąś infekcje i da mi antybiotyki to mi się poprawi i za tydzien zrobi mi USG. Powiedzial, że wyglada mu to na objawy przed miesiączką, ale jak powiedzialam, ze to moj 14 dzien cyklu to się zdziwil i powiedzial, ze w takim razie to za wczesnie. U lekarza bylam 5 dni temu i coraz bardziej boli mnie brzuch, plecy i ogolnie czuję się jak przed okresem. Tyle tylko, ze do okresu zostalo mi co najmniej 8 dni. Takze sama nie wiem co o tym myslec. Z drugiej stroy lekarz chyba wyklucza ciąże bo dal mi antybiotyki którcyh w ciązy brac nie mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
fabiankaa Re: USG a ciąża 29.04.09, 12:02 To zrob sobie dziewczyno test ciazowy. Odpowiedz Link Zgłoś