Gość: kasia IP: *.217.146.194.generacja.pl 29.04.09, 07:57 w ile dni po stosunku najwcześniej można zrobić badanie beta hcg żeby było wiarygodne?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tymonka30 Re: pytanie o betę 29.04.09, 10:17 po 10-14, ile jesteś w stanie wytrzymać, niektórzy robią nawet 8 dni po. wynik będzie wiarygodny, druga rzecz, że niektóre ciąże się tracą na bardzo wczesnym etapie.... i potem ważny jest przyrost. co 2 dni min. 60% (na początku, potem beta rośnie wolniej). www.forumginekologiczne.pl/txt/print,1911,2 Odpowiedz Link Zgłoś
yula Re: pytanie o betę 29.04.09, 15:06 a ja sie powoli zaczynam zgadzać z lekarzem ktory ochrzanił panią która przyszła do niego w terminie mies z pytaniem czy jest w ciąży. Jak sie nie chce dziecka to uważaj jak sie chce to zaczekaj chociaż tydzień po terminie mies. Lekarze mówią sie że dużo zarodków organizm odrzuca w pierwszych tygodniach z jakichś tam powodów i ja nie chciałaby wiedzieć że już byłam w ciąży i ją straciłam, wole myśleć że miałam tydzień opóźnioną mies. Rozumiem że inna jest sytuacja tych co mają problem z zajściem w ciąże i są pod kontrolą lekarza, ale takie osoby raczej pytają sie lekarza a nie na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: pytanie o betę 29.04.09, 15:21 yula napisała: > ja nie chciałaby wiedzieć że już byłam w ciąży i ją straciłam a moze ona woli inaczej? daj jej do tego prawo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: pytanie o betę IP: *.217.146.194.generacja.pl 29.04.09, 16:46 problem w tym że kompletnie nie wiem kiedy mam owulację, stosunek był podczas okresu przerywany ale boję się ciąży pomimo tego, bo dziś mija 11 dni od stosunku a ja strasznie dziwnie się czuję, mam małe plamienie, bolą mnie piersi i jest mi słabo, odstawiłam nuva ring i mam nieregularne cykle Odpowiedz Link Zgłoś
fabiankaa Re: pytanie o betę 29.04.09, 22:15 Wiec beta przynajmniej 14 dni po stosunku. Wczesniej szkoda pieniedzy. Odpowiedz Link Zgłoś