Gość: ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.09, 16:43 Zespół cieśni nadgarstka - kto miał, ma i jak .. ja jestem po operacjach w obydwóch rękach i jest źle dalej, wrzesień następna operacja. jak było u was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malmako1 Re: Zespół cieśni nadgarstka 02.05.09, 00:24 Na sąsiednim forum pytałam, czy warto poddać się operacji na łokieć golfisty. Boję się powikłań, a Twój przpadek jest dla mnie przestrogą! Odpowiedz Link Zgłoś
joasia-ja1974 Re: Zespół cieśni nadgarstka 02.05.09, 01:30 Pod koniec stycznia miałam operacje na jedną rękę...pomogło odrazu tz. przestało potwornie boleć...jestem w ciąży i do zabiegu to był koszmar po zabiegu ulga niesamowita...mogłam się wkońcu wyspać jako tako, ale niestety zdrętwiałe palce pozostały nadal...miałam bardzo poważny stan tej ręki i lekarz powiedział ze długoooo będę odzyskiwała czucie...ehhh zobaczymy...niestety niedawno druga ręka zaczęła mi nawalać jak narazie zdrętwiała i czucia nie mam w palcach ale na szczęście nie boli tak jak tamta no i mam nadzieje ze minie mi to po porodzie...narazie cierpliwie czekam...a co będzie za kilka tygodni..któż to wie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zespół cieśni nadgarstka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.09, 12:07 Gość portalu: ja napisał(a): > Zespół cieśni nadgarstka - kto miał, ma i jak .. ja jestem po > operacjach w obydwóch rękach i jest źle dalej, wrzesień następna > operacja. jak było u was? Jeśli nie pomoglo to być może objawy nie byly spowodowane zespołem cieśni nadgarstka. Nerw moze być uciskany w różnych miejscach, np. w kręgoslupie szyjnym - bylo robione MRI szyi? Jeśli nie to się go domagaj. Może tez byc to skutek innej neuropatii, np. na tle cukrzycy itd. Generalnie jeśli powodem dolegliwości jest zespol cieśni nadgarstka, to operacja zwykle przynosi szybko ulgę. Zanim dasz się pokroić drugi raz, skonsultuj sie z innym neurochirurgiem. Odpowiedz Link Zgłoś