Dodaj do ulubionych

REGULON na trądzik??

09.12.03, 22:37
Pani doktor, czy rzeczywiście Regulon wpływa pozytywnie na cerę, podobnie jak
Diane 35? Jakie jeszcze hormonalne leki poprawiają cerę?
Obserwuj wątek
    • mewalo Re: REGULON na trądzik?? 10.12.03, 10:55
      czesc! ja równiez mam problemy zcerą "od zawsze"(mimo 28lat) leczyłam cerę
      Diane 35 i w trakcie brania Diane 35 cera byla OK! ale zaraz po odstawieniu
      wszystko wracało w mniejszym lub wiekszym nasileniu,jak dotad brałam Cilest
      Harmonet, Mikrogynon(nie polecam! strasznie niekorzystnie wpłynął na cerę!) no
      i ostatnio "zaleczyłam" troszke cere Diane 35(zawsze powracam do niej w celu
      podleczenia na conajmniej 6m-c) i dostałam własnie Regulon( w celu podtrzymania
      efektu Diane 35)który biore drugi cykl, szczersz powiedziawszy to nie widze
      zadnej "korzystnej poprawy" cery , jest jak jest... co jakis czas i tak mi cos
      tam wyskakuje wiec nadal cierpliwie walcze z cerą(kosmetyczka, maseczki,
      witaminki, kwasy itd) no i czekam na "lepsze"... może faktycznie Regulon pomoże
      lub chociaz nie bedzie gorzej? nie wiem, czekam i nadal bede go brac(może cos
      sie okarze po 6,7 cyklach?) bo ogólnie mi służy(choc libido tak jak przy Diane
      35 kiepsko?), sama jestem ciekawa czy faktycznie regulon to dobre-pozytywne
      rozwiazanie dla cery z problemami? lekarz powiedział że tak... a co bedzie
      poczekamy zobaczymy tak to juz jest.... pozdrawiam
      • mallamysz Re: REGULON na trądzik?? 10.12.03, 11:37
        Czy nie utyłaś po Dianie 35?
        Czy zmienjsza ona trądzik, czy również łojotok?
        • lain19 Re: REGULON na trądzik?? 10.12.03, 11:46
          Po diane nie utyłam ani kilograma, żadnych objawów niepożądanych. Wpłynęła nie
          tylko korzystnie na trądzik ale i na włosy - trochę mniej się przetłuszczały.
          Odstawiłam ją 3miesiące temu i zaczęły wyskakiwać pryszcze...dostałam teraz
          regulon. Dopiero trzecia tabletka z pierwszego opakowania, więc nie mogę nic
          powiedzieć. Szczerze mówiąc, trochę ostatnio boję się tych silnych hormonów <bo
          w diane jest ich dużo więcej niż w trodycyjnych tabletkach anty> ale jeszcze
          bardziej boję się własnego odbicia w lustrze, kiedy ich nie bioręsad
          pozdrawiam
          • mallamysz Re: REGULON na trądzik?? 10.12.03, 12:05
            Otóz to smile)) (z tym odbiciem w lustrze...)
            A nie zatrzymywała Ci się woda po tych tabletkach?
            Ja biorę teraz Marvelon, ale mam makabryczną cerę, wręcz nigdy takiej wcześniej
            nie miałam a mam już swoje lata (po 30-tce, dziecko itp). Zawsze miałam łojotok
            b. silny a przy tym, biorąc pod uwagę ilość łoju, zaskakująco mało pryszczy.
            Teraz, po ciąży, wręcz nie mogę się z pod pryszczy wygrzebać....No i ciągle
            świecąca gęba, na której nie utrzyma się żaden makijaż.... Mam już tego dość i
            dlatego myślę o Diane.
            A czy robiłaś sobie jakieś badania hormonalne przed rozpoczęciem Diane?
            • lain19 Re: REGULON na trądzik?? 10.12.03, 13:33
              Po Diane NIC <złego> mi się nie działo, o Regulonie nie mogę jeszcze nic
              powiedzieć, bo jak napisałam, wzięłam dziś trzecią w życiu tabletkę.
              Dianę pierwszy raz brałam w wieku 19stu lat, terazx niedawno skonczyłam
              drugą "turę" - mam prawie 21 latek i walczę z pryszczami od początku liceum
              <antybiotyki, etc>, ale dopiero po Dianie było IDEALNIE - poważnie, ani jednego
              pryszcza, a dodaM, że nie tylko na twarzy mam z nimi problem, także dekolt i
              plecy były makabrą.
              Nie robiłam badań hormonalnych, tylko cytologię, usg jajników i podstawowe
              badanie ginekologiczne<za pierwszym i drugim razem>, ale może to kwestia
              lekarza, bo Regulon przpisywał mi już inny dr i zrobił oprócz powyższych
              jeszcze badanie moczu, morfologię, próby wątrobowe.
    • monika.antepowicz Re: REGULON na trądzik?? 24.12.03, 23:53
      W zależności od przyczyny kłopotów z cera- właściwie wiekszosc tabletek w
      przypadku pco poprawia cere bo hamuje produkcje androgenów. Ale przy kłopotach
      z cera niezwiazanych z zespołem policystycznych jajników i zaburzeniami
      hormonalnymi skuteczna jest diane 35 i leki z iwekszą zawartościa hormonów
      estrogennych jak na przykład cilest
    • monika.antepowicz Re: REGULON na trądzik?? 24.12.03, 23:54
      Na cerę korzystny wpływ ma tez flutamid, który hamuje produkcje androgenów w
      skórze, ale nie jest środkiem antykoncepcyjnym i nie jest zarejestriowany do
      leczenia tradziku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka