Gość: misia>0 IP: 81.210.21.* 28.05.09, 06:55 witajcie. od trzech dni mam guzek na ramieniu pod skórą. jest wyczuwalny i boli coraz bardziej. dziś jest juz duzo większy niz wczoraj. czy ktoś sie spotkał z czyms takim? pozóżcie !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bety Re: guzek na ramieniu IP: *.radom.vectranet.pl 28.05.09, 07:32 prawdopodobnie masz stan zapalny, kaszak, zapalenie mieszka włosowego, czyrak . obserwuj , jak będzie bolało i rosło, to zgłoś się do chirurga na oczyszczenie Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielle76 Re: guzek na ramieniu 28.05.09, 23:21 w którym miejscu masz dokładnie ten guzek??? Moja koleżanka też tak miała, wyskoczył jej guzek na obojczyku, okazało sie ze to węzeł chłonny i że ma ziarnice. Odpowiedz Link Zgłoś
give_love Re: guzek na ramieniu 29.05.09, 10:09 to ze na obojczyku są wezły to wiem,ale na ramieniu??? moze to czyrak,pojsc do lekarza i bedziesz spokojna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia>0 Re: guzek na ramieniu IP: 81.210.21.* 29.05.09, 13:10 witam. już byłam u lekarza. okazało sie że to kaszak. rozcieli mi go bo była juz tam ropa i nie mogli go usunąć całkiem. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielle76 Re: guzek na ramieniu 30.05.09, 11:49 to sczescie ze to nic powaznego Odpowiedz Link Zgłoś
iwona335 Re: guzek na ramieniu 31.05.09, 20:51 W moim przypadku to był włókniak. Najpierw dokładnie na ramieniu pojawiło się zgrubienie, które z czasem zaczęło się powiększać i ciemnieć. Zgrubienie usunął chirurg ze znieczuleniem miejscowym, po badaniu wycinka okazało się, że to włókniak, który mógł powstać nawet po ugryzieniu jakiegoś owada. Lepiej żeby zobaczył to chirurg, myślę, że trzeba będzie to usunąć i mieć święty spokój zamiast się denerwować, w końcu wszelkie takie zgrubienia na skórze nie są rzeczą naturalną i jak powiedział mi chirurg mogą się z czasem zezłośliwić. Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś