gooska_a 18.08.09, 12:56 witam mam pytanie dotyczace tabletek anty.... biore juz 3 lata i sie zastanawiam czy trzeba zrobic jakas przerwe i jezeli tak to po jakim czasie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
broceliande Re: ANTY-robic przerwe?? 18.08.09, 13:06 Zapytaj gina. Ja chyba z 7 lat nie roziłam, bo nie wiedziałam, że trzeba. A gin mi tak wypisywał regularnie i na badania wysyłał. Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: ANTY-robic przerwe?? 18.08.09, 13:10 Mój ginekolog twierdzi, że nie trzeba. Ja mam 4-letnią córke z takiej przerwy)) Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 Re: ANTY-robic przerwe?? 18.08.09, 13:15 biore od grubo ponad 10 lat. przerwa byl dla mnie okres ciazy i niedlugiego karmienia. wole przerw nie robic... Odpowiedz Link Zgłoś
loganmylove Re: ANTY-robic przerwe?? 18.08.09, 14:06 Brałam 6 lat i po tym czasie zmieniły mi się krwawienia w przerwie na bardziej obfite więc postanowiłam odstawić na jakis czas, porobic badania itp. Efekt-wlaśnie zaczęłam 6 miesiąc ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: ANTY-robic przerwe?? 18.08.09, 14:37 loganmylove napisała: > Brałam 6 lat i po tym czasie zmieniły mi się krwawienia w przerwie na bardziej > obfite więc postanowiłam odstawić na jakis czas, porobic badania itp. > Efekt-wlaśnie zaczęłam 6 miesiąc ciąży Witaj w klubie Ja po 3-miesieczej przerwie zostałam jak ten bałwan z zapasem tabletek na pól roku w szufladzie i dzieckiem w brzuchu))) Z perspektywy czasu nie narzekam, dobrze sie stało Odpowiedz Link Zgłoś
loganmylove Re: ANTY-robic przerwe?? 18.08.09, 14:50 Teraz i ja już nie narzekam ale jak się dowiedziałam to myślałam, że sobie w głowę strzelę. Całe życie stanęło na głowie I tak jak Ty-w trzecim miesiącu przerwy... Odpowiedz Link Zgłoś
count_zero Re: ANTY-robic przerwe?? 18.08.09, 15:05 Gdzieś czytałam, że przerwę w braniu tabletek wymyślili ginekolodzy w stanach, którym drastycznie spadły dochody z aborcji po upowszechnieniu tabletek. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna56 Re: ANTY-robic przerwe?? 18.08.09, 21:31 Mój gin ma teorię żeby robić 2-3 miesięczne przerwy co 2-3 lata. Tak robię choć średnio mi sie to podoba. Ostatnio miałam 5 miesięcy przerwy. Odpowiedz Link Zgłoś
emilly4 Nie trzeba... 18.08.09, 21:38 Szczegolnie przy braniu tych najnowszych tabletek, w ktorych zawartosc hormonu jest bardzo mala, wiec jakiekolwiek zagrozenie jest praktycznie rowne zeru. Jedyne co z takich przerw sie rodzi to nowe dzieci, jak juz kolezanki wspomnialy A ja poznalam smak co to znaczy bieganie za lekarzem w poszukiwaniu tabletki "po" Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna56 Re: Nie trzeba... 19.08.09, 08:31 Yasmin, Cilest to nowe? Mój gin twierdzi że ta przerwa jest po to aby jajniki jednak mogły przez jakiś czas normalnie popracowac. Gdyby nie to, że tylko tabletki pomagają mi normalnie wyglądać i nie mieć potwornego trądziku, to od jutra bym je odstawiła. Nie czuję się z nimi źle fizycznie, wszystko jest OK ,ale wolałabym powrócic do natury. Przez lata korzystając z npr zaszłam w ciążę, kiedy chciałam, więc jakoś specjalnie nie obawiam sie odstawienia (na jakiś czs juz odstawiałam i ...nic) Odpowiedz Link Zgłoś