Dodaj do ulubionych

Depo Provera

02.01.04, 21:09
Jestem po operacji na torbiele..Lekarze kazali mi brac Depo Proverę ..Co się
stanie jesli nie wezme zalecanej kuracji ( boje się i nie chce uzywac
hormonów )Czy bedzie to dużą szkodą dla mojego zdrowia ?
Obserwuj wątek
    • jmc24 Re: Depo Provera 02.01.04, 21:50
      depo provena nie zabijasmileinne preparaty antykoncepcyjne a także leki hormonalne
      tez, oczywiscie jesli sie boisz, to mysle, ze powinnas poradzic sie jakiegos
      zaufanego lekarza!!!!( moja przyjaciolka uzywala depo proveny karmiac piersia i
      zyje, dziecko tez.) poza tym, jesli ma to zwiazek z przebyta operacja, to byc
      moze, hormony zawarte w preparacie beda mialy korzystny wplyw na Twoje
      zdrowie...a jesli nie zastosujesz sie do kuracji, hm no jak sadze jestes
      dorosla i masz do tego prawo, ale moze warto sie zastanowic. namawiam cie na
      pomyslenie o tym raz jeszcze i serdecznie pozdrawiam smile duzo zdrowka
      • kasia353 Re: Depo Provera 04.01.04, 12:26
        Dzieki za odpowiedź.
        Nie wiem czemu , ale bardzo boje sie kuracji hormonalnych, nigdy nie brałam
        nawet tabletek anty....
        Moja ginekolog powiedziała, ze jeśli nie przyjme depo procvery przez okres 6
        mcy ( i zastrzyk miesiecznie ) to w sumie nic strasznego nie stanie sie .Sa
        kobiety ktore po operacji torbieli biora depo provere i mimo wszystko torbiele
        wracaja .Sa tez takie pacjentki ktore nie stosuja zalecanej kuracji i maja z
        torbielami spokój.....
        Pozdrawiam serdecznie.
        • alinaw1 Re: Depo Provera 04.01.04, 13:27
          Miałam taką samą operację w 1992 r. Pani doktor, która ją przeprowadziła była
          dla mnie aniołem (niestety sama zmarła na raka!)i zaproponowała kilka
          możliwości. Wcale nie zdziwiła się, gdy odrzuciłam hormony. Środków
          antykoncepcyjnych też nigdy nie brałam (od 5 lat nie wiem, co to antybiotyk i
          lek syntetyczny, moje dziecko też). To, że ktoś coś połyka i żyje nie jest dla
          mnie argumentem. Teraz leczę się tylko naturalnie i WYCHODZI MI TO NA ZDROWIE!
    • monika.antepowicz Re: Depo Provera 04.01.04, 13:50
      To zalezy -jaka była przyczyna torbieli- jeśli bytła to torbiel czekoladowoa -
      powstała na podlozu endometriozy to takie leczenie jest korzystne0- zapobiegnie
      powstatwaniu kolejnych torbieli endometrialnych, które mogą zniszczyc jajnik ,
      a takze spowodowac zrosty ui to za kilka lat moze ww rezultacie powodować
      trudności z zajsciem w ciażę. Jeśli przyczyna torbieli były zaburzenia
      hormonalne- to my slę,że przez kilka cykli warto pobrac pigiułki
      antykoncepcyjne- w czasie ich przyjmowania nie tylka jak przy dep[oproverze nie
      dochodzi do owulacji, ale nie rosną też pęcherzyki jajnikowe i na tej drodze
      nie tworza sie torbiele- oczywiście decyzja należy do Pani, ale warto
      poinformowqać pania doktor o Pani obAWACH A NIE po prostu świadomie
      zlekceważyc jej zalecenia,bo mioze się to okazać dl aPani niekorzystne
    • sasiedzi-ze-slubic Re: Depo Provera 04.01.04, 17:21
      Julitka nie ściemniaj, wszyscy wiedzą,że Tobie to nabardziej przydałaby się
      proszki na przyrost szarych komórek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka