skorc 07.01.06, 21:00 ...jesli ktoś był, bardzo proszę o opinię - zastanawiamm się nad wyjazdem w czerwcu z małymi dziećmi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lauwikt Re: Delfinia Resort - Rodos 09.01.06, 17:55 Hucznie NIE polecam! Byłem w tym hotelu z żoną i 3.5 letnią córką we wrześniu 2005r.Może wymienię w punktach co było nie tak: -brudny ( nie czyszczony po wielokrotnych interwencjach) basen dla dzieci -kolejka do wejścia do restauracji ( raczej stołówki) ok. 30-40m, a po otwarciu jej drzwi podobny ogonek po posiłki. -jedzenie raczej słabe, monotonne. Ponieważ nic nie mogło się zmarnować, więc najszęściej wiadomo było co będzie na obiadokolację( w trochę zmodyfikowanej postaci) jeżeli jakaś potrawa nie cieszyła się popularnością w czasie śniadania. -w poniedziałki ( dzień zmiany turnusów) oraz w piątki ( chyba z racji rozpoczynającego się weekend-u)dyskoteki na tarasie restauracji, nad basenem, z głośną ( nie do wytrzymania i do późna w nocy) muzyką- dzieci raczej nie zasną. -napiszę dość oględnie: niestrawni współmieszkańcy hotelu ( obywatele byłych Krajów Demokracji Ludowej- głównie Niemcy z DDR, Węgrzy,Czesi i Słowacy). Żebym nie został źle zrozumiany- naturalnie przedstawiciele tych Państw w żaden sposób mi nie przeszkadzają, ale może miałem pecha w ciągu tych dwóch tygodni wrześniowych, bo ich zachowania nie dało się zaakceptować. - informacje zawarte w katalogu SH na temat placu zabaw dla dzieci, stołów bilardowych, stołów do tenisa niestety są kłamstwem ( na przykład oferowany stół do bilarda w rzeczywistości stoi pod schodami, niedaleko od basenu, z wypaczonym przez wilgoć blatem, dwie jego nogi podparte są na cegłach). -do plaży nie jest ok. 350 m tylko pewnie z kilometr.Znacznie dalej niż ok. 500m jest do centrum miejscowości. Poza tym Kolymbia to super miejsce do wypoczynku. Jeśli ktoś z Państwa zdecyduje się jednak jechać do hotelu Delfinia Resort to radzę ( my tak zrobiliśmy) wypożyczyć samochód na jak najdłuższy okres i raczej zwiedzać Rodos a nie przebywać w tym, pożal się Boże,Resorcie. Odpowiedz Link Zgłoś
ala666 Re: hucznie dziękuję za wpis 09.01.06, 20:52 Hucznie dziękuję za wpis,gdyż miałam poważne plany co do tego hotelu uffff... Odpowiedz Link Zgłoś
skorc Re: Delfinia Resort - Rodos 09.01.06, 23:32 Dzięki, na szczęscie wybrałem Kalithea Mare Palace - mam nadzieję, że to lepszy pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś