Dodaj do ulubionych

DOKI bol w okolicach serca

IP: *.proxy.aol.com 21.01.04, 22:47
doki pomoz prosze nie wiem co sie dzieje.od pieciu dni ma nieprzyjemny bol w
okolicy serca.najsilniejszy jest gdy probuje odkaszlnac.rowniez przelykanie
sliny nie jest przyjemne.myslalam ze to powrot chest infection,ale chyba
nie,bo na poczatku leczylam to syropkiem bronchial balsam i kroplami do nosa
sinux(na zatoki).doszlo do tego ze musialam wziac paracetamol zeby przespac
noc.dzis zauwazylam ze glebokie(ale nie za bardzo)oddechy pomagaja na
chwile.mam wrazenie ze gardlo mam bardzo scisniete i te skurcze w okolicach
serca...pomoz
Obserwuj wątek
    • Gość: mania Re: DOKI bol w okolicach serca IP: *.proxy.aol.com 22.01.04, 00:02
      doki prosze o porade...kolejna noc...wiem ze potrafisz mi pomoc...heeelp
    • Gość: Doki Re: DOKI bol w okolicach serca IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 22.01.04, 09:54
      Na poczatek slowo otuchy- bole z przyczyna w sercu na ogol nie maja zwiazku z
      oddychaniem. A Twoje bolesci ewidentnie pogarszaja sie przy kaszlu i glebokich
      oddechach. Dlatego najbardziej prawdopodobne sa takie mozliwosci:
      1. zapalenie oplucnej, ktore Ci zostalo po infekcji wirusowej
      2. bol miesni klatki piersiowej (niedawno mialas "chest infection", pewnie sie
      nakaszlalas)
      3. zapalenie przelyku

Brakuje mi informacji czy masz goraczke, czy sie nie za szybko meczysz, czy boli
      przy nacisku na mostek czy zebra w ktoryms miejscu, czy kiedys juz mialas
      podobne dolegliwosci.
      • Gość: mania Re: DOKI bol w okolicach serca IP: *.proxy.aol.com 22.01.04, 19:10
        doki jestes boski.dzieki za odpowiedz,od razu czuje sie lepiej:)
        jesli chodzi o twoje pytania to nic mnie nie boli przy nacisku na zebra ani w
        mostku,temperature mam podwyzszona minimalanie, ok 37,3.przezywam te
        dolegliwosci piersxy raz..nigdy wczesniej sie tak nie czulam.te infekcje mialam
        dokladnie pod koniec grudnia.trwala jakies 10 dni.od tej pory jestem ciagle
        oslabiona i faktycznie szybko sie mecze.ostatniej nocy doszly jeszcze zimne
        poty brrr...co to sa swollen glands?kolega mi tak powiedzial ale mi sie wydaje
        ze to nie to,bo glands to przeciez wezly chlonne i nie mozna ich podrapac tostem
        (zgroza)
        • Gość: Doki Re: DOKI bol w okolicach serca IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 22.01.04, 19:17
          .co to sa swollen glands?kolega mi tak powiedzial ale mi sie wydaje
          > ze to nie to,bo glands to przeciez wezly chlonne i nie mozna ich podrapac toste
          > m

Nie mozna, ale tez i nie trzeba. Na pewno mialas kiedys angine i powiekszone
          bolesne wezly chlonne pod zuchwa, albo zapalenie ucha i wezly na szyi.
          W srodpiersiu, wszedzie miedzy plucami, jest cale mnostwo wezlow chlonnych,
          ktore istotnie moga sie powiekszyc w odpowiedzi na proces zapalny i wtedy bola.
          Nie wiem czy to to, moze tak, a moze nie.
          Pomyslalem jeszcze o czyms: niewielka goraczka, meczliwosc, kaszel, bole w
          klatce piersiowej... czy Ty przypadkiem nie zlapalas mikoplazmowego zapalenia
          pluc? Teraz (przynajmniej w Europie) jest na to sezon. Nie ma co sie bac, nie
          umrzesz od tego, ale nieprzyjemne. Mycoplasma pneumoniae to taka malutka
          bakteria- na pewno znajdziesz kupe materialu przez google'a. W rozpoznaniu
          pomaga badanie serologiczne. Tak czy owak, skoro trwa to juz kilka dni i nie
          przechodzi, moze lepiej poszukac mozliwosci zrobienia jakis badan...
          • Gość: mania Re: DOKI bol w okolicach serca IP: *.proxy.aol.com 22.01.04, 19:47
            dzieki serdeczne za pomoc:)wybiore sie do lekarza.chcialam tego uniknac bo wiem
            ze lekarze sa przeciazeni,staralam sie leczyc domowymi sposobami ale czasami
            pomoc jest nieodzowna.
            a swoja droga to bardzo cie podziwiam ze masz tyle samozaparcia,by pomagac
            innym ta droga.sledze to forum od dluzszego czasu i widze ze nalezy ci sie
            ogromny szacunek i medal wdziecznosci od milionow.gdybym miala szanse
            oprawilabym cie w ramki i powiesila na scianie.pozdrowionka
            • Gość: feline Re: DOKI bol w okolicach serca IP: *.dial.proxad.net 22.01.04, 20:35
              Ywoje uznanie jest bardzo cenne, zwlaszcza w kontekscie nazwijmy to
              lagodnie "niecheci" manifestowanej przez pewna czesc forumowiczow do Dokiego (i
              innych z tej samej branzy). Jedyne zastrzezenie zapewne mialby Doki do pozycji,
              ktora dlan rezerwujesz. ;-)))
              • Gość: mania Re: DOKI bol w okolicach serca IP: *.proxy.aol.com 24.01.04, 00:02
                to tak z wdziecznosci mi sie wyrwalo:)mam nadzieje ze nie poczules sie urazony?
                probowalam dostac sie do lekarza,bez powodzenia,ale mam wizyte w
                sobote.pielegniarka na mnie nakrzyczala ze tak dlugo zwlekalam,ale miaolam
                naprawde nadzieje ze mi samo przejdzie(przy pomocy witaminek)hehe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka