jakkalina 25.11.09, 08:53 Czy ktoś coś wie o uzdrawiającym działaniu picia wody utlenionej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czerwiec1979 Re: Woda utleniona 29.11.09, 22:49 Nie wierz w tego typu bzdety. Nie ma żadnych uzdrawiających właściwości, a zdaje się nawet, że może to byc niebezpieczne. W każdym razie zdecydowanie nie polecam tego typu eksperymentów z wodą utlenioną. Odpowiedz Link Zgłoś
kaprisia Re: Woda utleniona 02.12.09, 20:12 A ja postanowiłam to przetestować. Sporo jednak na ten temat najpierw poczytałam. Zastosowałam to, co zazwyczaj się poleca tj. dzien 1 - 3 x dziennie po jednej kropli dzien 2 - 3 x dziennie po 2 krople dzien 3 - 3 x dziennie po 3 krople itd ... aż doszłam do 3 x dziennie po 25 kropli , i tak przez 10 dni. następnie zmniejszałam po ok. 2 do 3 krople też 3 x dziennie, aż doszłam do zera :-) Efekt negatywny - żaden. Pozytywny - żaden. Z tym, że na nic nie nie choruję, nic mi nie dolega w związku z tym trudno mi komentować co by było, gdybym była chora. Natomiast znam kilka osób, które wyraźnie odczuły poprawę. Znam przypadki, zresztą o tym się sporo pisze, że rewelacyjnie to działa na wiele stanów zapalnych. Kilka osób w ten sposób wyleczyło sobie np.stawy czy zatoki. Kaprisia Odpowiedz Link Zgłoś
zmiana.klimatyczna Re: Woda utleniona 03.12.09, 11:50 Zapytaj zaufanego lekarza. A na poważnie, odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
dellek Re: Woda utleniona 05.12.09, 10:39 Kiedyś jakiś znachor wpadł na pomysł żeby wodą utlenioną leczyć raka, przeprowadzono poważne badania tej "metody teapeutycznej" i wiadomo, że to bzdura... Woda utleniona - nadtlenek wodoru - w postaci stężonej jest z pewnością BARDZO niebezpiecznym, parzącym, trującym, toksycznym związkiem. Picie w postaci rozcieńczonej specyfiku przeznaczonego do użytku ZEWNĘTRZNEGO nie wygląda rozsądnie, ale pewnie nie zabija na miejscu (bo by w aptece bez recepty nie sprzedawali). Wiadomo z pewnością że wolne rodniki, czyli cząsteczki aktywnego tlenu obwinia się o większość procesów patologicznych na poziomi komórkowym które toczą się w żywym organizmie. Woda utleniona to czyste źródło takich wolnych rodników ! Odpowiedz Link Zgłoś
kaprisia Re: Woda utleniona 05.12.09, 20:39 dellek napisał: Niektóre komórki raka rzeczywiście giną pod wpływem wody utlenionej. Pije się w stężeniu ok 0,03 % Z tego co mi powiedzieli ludzie, którzy się naprawdę na tym znają, to wcale to tak nie jest... nie znam się sam na tym, więc nic więcej nie mogę powiedzieć. > Woda utleniona to czyste źródło takich > wolnych rodników ! No więc podobno wcale tak nie jest. Poza tym, to od ponad 30-stu lat stosuje się wlewy dożylne właśnie z wody utlenionej z fantastycznymi wynikami. Przeprowadzono bardzo dużo badan na ten temat, które ponad wszelką wątpliwość potwierdziły niezwykłą skuteczność tej terapii przy zupełnym barku skutków ubocznych. Kaprisia Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Woda utleniona 05.12.09, 23:03 kaprisia napisała: > dellek napisał: > > Niektóre komórki raka rzeczywiście giną pod wpływem wody utlenionej. Jeszcze szybciej giną pod wpływem kwasu siarkowego. Do tego nie niektóre, a wszystkie. S. Odpowiedz Link Zgłoś
kaprisia Re: Woda utleniona 06.12.09, 10:15 snajper55 napisał: > Jeszcze szybciej giną pod wpływem kwasu siarkowego. Do tego nie niektóre, a > wszystkie. To zrób sobie najpierw wlew dożylny z wody utlenionej, a potem z kwasu siarkowego i zobacz jaka będzie różnica. Pamiętaj tylko, żeby zrobić to w tej kolejności, a nie odwrotnie , bo zależy mi na odpowiedzi :-) Kaprisia Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Woda utleniona 06.12.09, 16:29 kaprisia napisała: > To zrób sobie najpierw wlew dożylny z wody utlenionej, a potem z kwasu > siarkowego i zobacz jaka będzie różnica. Pamiętaj tylko, żeby zrobić to w tej > kolejności, a nie odwrotnie , bo zależy mi na odpowiedzi :-) Po co ? Ani jeden, ani drugi nie ma żadnego wpływu na raka (którego zresztą nie mam). Natomiast i jeden, i drugi jest szkodliwy. Takie operacje zostawiam zwolennikom szamańskich praktyk. Niech dobór naturalny działa. Głupota czasem zabija. S. Odpowiedz Link Zgłoś
janali Re: Woda utleniona 08.12.09, 14:46 snajper55 napisał: >Głupota czasem > zabija. Brak wiedzy również. Podszkol się trochę w zakresie funkcji wody utlenionej w organiźmie, a potem dopiero zpbaczysz jak się kompromitujesz. Ok 20 lat temu, a może nawet więcej dr.Charles Farr, przeprowadzał bardzo dużą ilość badań (uniwerystet Baylor, Texas) nad użyciem wody utlenionej stosowanej w postaci wlewów dożylnych! Dożylnych! Czyjesz.. ? Żadnych skutków ubocznych, a efekty terapeutyczne graniczące z cudem medycznym. Np. w ciągu kilku godzin(!) udrażniał zablokowane tętnice podkolanowe u chorych na cukrzycę, którym groziła amputacja. Rewelecyjnie leczył stany przedzawałowe, nie poddające się antybiotykom zakażenia, grzybicę, ciężkie stany zapalne itd ... W USA są setki lekarzy, którzy to stosują. Janali Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Woda utleniona 08.12.09, 17:19 janali napisał: > Brak wiedzy również. Podszkol się trochę w zakresie funkcji wody > utlenionej w organiźmie, a potem dopiero zpbaczysz jak się > kompromitujesz. To daj linka, będzie można się pośmiać. A, jak wiadomo, śmiech to zdroiwe. :) > Ok 20 lat temu, a może nawet więcej dr.Charles Farr, przeprowadzał > bardzo dużą ilość badań (uniwerystet Baylor, Texas) nad użyciem wody > utlenionej stosowanej w postaci wlewów dożylnych! Dożylnych! > Czyjesz.. ? > > Żadnych skutków ubocznych, a efekty terapeutyczne graniczące z cudem > medycznym. Np. w ciągu kilku godzin(!) udrażniał zablokowane tętnice > podkolanowe u chorych na cukrzycę, którym groziła amputacja. > Rewelecyjnie leczył stany przedzawałowe, nie poddające się > antybiotykom zakażenia, grzybicę, ciężkie stany zapalne itd ... No popatrz, a lekarze cały czas te tradycyjne balonikowania i stenty stosują. No i pomostowania. A jakby jeszcze moczem tych chorych poił to by pewnie wyniki były jeszcze bardziej rewelacyjne. ;) S. Odpowiedz Link Zgłoś
kaprisia Re: Woda utleniona 08.12.09, 20:40 snajper55 napisał: > janali napisał: > > To daj linka, będzie można się pośmiać. Ja tam takiej wiedzy nie mam ani też i linka, ale przeczytaj : "Hydrogen Peroxide - Medical Miracle" , Willam Cambpbell Douglass II A, jak wiadomo, śmiech to zdroiwe. :) > > > Ok 20 lat temu, a może nawet więcej dr.Charles Farr, przeprowadzał > > bardzo dużą ilość badań (uniwerystet Baylor, Texas) nad użyciem wody > > utlenionej stosowanej w postaci wlewów dożylnych! Dożylnych! > > Czyjesz.. ? > > > > Żadnych skutków ubocznych, a efekty terapeutyczne graniczące z cudem > > medycznym. Np. w ciągu kilku godzin(!) udrażniał zablokowane tętnice > > podkolanowe u chorych na cukrzycę, którym groziła amputacja. > > Rewelecyjnie leczył stany przedzawałowe, nie poddające się > > antybiotykom zakażenia, grzybicę, ciężkie stany zapalne itd ... > > No popatrz, a lekarze cały czas te tradycyjne balonikowania i stenty stosują. No i pomostowania. Prawda? A rozwiązania znacznie lepsze byłyby w zasięgu ich rąk, gdyby tylko chcieli je zobaczyć, gdyby tylko naprawdę CHCIELI leczyć, gdyby pozbyli się tak charakterystycznej dla tego zawodu arogancji. Niektórzy tacy są. Niewielu ich jednak :-( Ehh... ty snajper55, strzelasz, ale pudłujesz. Śmierdzisz ty mi medykiem... takim z tych "najmądrzejszych", którzy już WSZYSTKO wiedzą. Kaprisia Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Woda utleniona 08.12.09, 20:58 kaprisia napisała: > Ehh... ty snajper55, strzelasz, ale pudłujesz. Śmierdzisz ty mi medykiem... > takim z tych "najmądrzejszych", którzy już WSZYSTKO wiedzą. Z medycyną mam kontakt jedynie jako pacjent. Pacjent, który nie ma zamiaru leczyć się tym, co medycyna na podstawie badań odrzuciła z powodu nieskuteczności lub wręcz szkodliwości. Ale Ty się możesz leczyć pijąc mocz, wstrzykując sobie wodę utlenioną czy nacierając jądrami wielbłąda. S. Odpowiedz Link Zgłoś
janali Re: Woda utleniona 09.12.09, 22:29 snajper55 napisał: > Z medycyną mam kontakt jedynie jako pacjent. Pacjent, który nie ma zamiaru > leczyć się tym, co medycyna na podstawie badań odrzuciła z powodu > nieskuteczności lub wręcz szkodliwości. A co medycyna odrzuciła z powodu nieskuteczności? Jeśli chodzi o stosowanie wlewów dożylnych to widzę, że niewiele wiesz na temat ich skuteczności, co nie przeszkadza Ci wyśmiewać coś o czym zupełnie nie masz pojęcia. Jeżeli wolisz, żeby Ci, hipotetycznie, amputowano nogę z braku wiedzy lekarza, lub robiono bypass za bypassem, to jest to Twój wybór I nikt kulturalny nie będzie tego wyśmiewał, bo to jest Twoja noga, Twoje serce. Ci jednak, którym nogi przed amputacja uratowano, czy też uratowano ich przed niepotrzebnymi bypassami maja inne zdanie niż Ty. Jesteś w stanie to zrozumieć? Pewnie nie... Janali ps. Twój cynizm nikogo nie rozbawia oprócz ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Woda utleniona 10.12.09, 15:34 Hm, ta dyskusja zaczęła się od picia wody utlenionej,nie zaś brania zastrzyków z owej wody. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Woda utleniona 10.12.09, 17:05 morekac napisała: > Hm, ta dyskusja zaczęła się od picia wody utlenionej,nie zaś brania > zastrzyków z owej wody. Wodę utlenioną można przyjmować w różny sposób - doustnie, dożylnie lub doodbytniczo. W każdym przypadku efekt uzdrawiający murowany. A najlepiej zastosować wszystkie trzy sposoby na raz. Zamiast wody utlenionej można stosować kawę, Sprite a najlepsza jest podobno Coca Cola. S. Odpowiedz Link Zgłoś
awszystkomijedno Re: Woda utleniona 10.12.09, 22:54 tam gdzie brak argumentów i merytoryki pojawia się szyderstwo (...) Odpowiedz Link Zgłoś
wcyrku1 Re: Woda utleniona 07.12.09, 16:45 jakkalina napisała: > Czy ktoś coś wie o uzdrawiającym działaniu picia wody utlenionej? Czy ktoś coś wie o uzdrawiającym działaniu oddychaniu powietrzem? Beznadziejna dyskusja nt. leczenia raka. Podobnie jak niedawna dyskusja o uzdrawianiu kąpielami ozonowymi, były głosy za ale i o wielkiej szkodliwości ozonu. 16% tlenu w powietrzu, 0,03% nadtlenek wodoru, minimalne (chyba niewiele powyżej zera)stężenie ozonu w kąpieli, było i jest określane przez przeciwników jako wielce szkodliwe.??? Bez tlenu nie ma życia, w zubożonym w tlen środowisku-organizmie- -jelitach rozwijają się pasożyty i szkodliwe/chorobotwórcze bakterie. Osobom zdrowym dodatkowe dotlenianie nic nie da, ale w sposób istotny poprawi tam gdzie organizm jest osłabiony i obniżone parametry witalne organizmu. W niektórych przypadkach można to nazwać leczeniem? - to zależy. Straszenie wolnymi rodnikami jest również beznadziejne - jaka może być szkodliwość W R skoro to jest fizyczna istota funkcjonowania tlenu i odbywa się w miliardach reakcji na sekundę. Odpowiedz Link Zgłoś
awszystkomijedno Re: Woda utleniona 10.12.09, 22:53 witam, kilka miesięcy temu przeczytałam książkę "Woda utleniona na straży zdrowia" - Iwan Nieumywakin. Autor dokładnie wyjaśnia zasadę i cel stosowania wodu utlenionej wewnętrznie. Miesiąc temu miałam stan zapalny zęba, bolało okrutnie. Po 2 dniach postanowiłam wypróbować wodę utlenioną. Na noc wypiłam szklankę wody z 20 kroplami wody utlenionej. Efekt? następnego dnia ból zęba był tylko wspomnieniem. To naprawdę działa. A ci którzy się z tego wyśmiewają, najczęściej nie mają zielonego pojęcia o czym piszą. Drodzy forumowicze, sięgnijcie po tę cenną publikację, wypróbujcie na sobie, a następnie zabierajcie głos. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Woda utleniona 10.12.09, 23:10 Sąsiadka mojej babci była przeziębiona. Kupiła na wsi czarnego koguta, ucięła mu głowę i o północy zakopała ją na cmentarzu. I co powiecie ? Po siedmiu dniach po przeziębieniu nie było śladu. Na wirusy najlepszy jest czarny kogut. S. Odpowiedz Link Zgłoś
zebra12 A co zrobiła z resztą koguta? 11.12.09, 16:12 Bo jeśli zjadła, to efekt zdrowotny wypływał ze zjedzenia owego koguta. Bowiem, jak powszehcnie wiadomo, rosół z kury (fakt, to był kogut) pomaga na przeziębienie. Zwłaszcza z czosnkiem... znanym ze swego wampirobójczego działania. Co do wody utlenionej, to szczerze pierwsze słyszę, ale jestem z tych, co to nie negują, tylko sluchają, czytają, szperają i wyrabiają sobie własne zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
anaconde Re: A co zrobiła z resztą koguta? 12.12.09, 21:09 Ja tylko dodam ,znajoma robi implantaty , wlasnie ma zalozone sruby i aby sie ladnie szybko goilo lekarz zalecil plukanie rozcienczona woda utleniona .Tej metody nieznalam a ponoc bardzo skuteczna bo zapobiega stanom zapalnym i przyspiesza gojenie.Taka ciekawostka ,wiec sie dziele nia. Odpowiedz Link Zgłoś