Gość: Anna IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.04, 13:18 Morfologia z 8 grudnia hgb 12, hct 40.3, rbc 4.85 morf. z 21 stycznia hgb 11.1, hct 36.6, rbc 4.36 czy to jest drastyczny spadek i czy mam postępująca anemię? Jakie badania mam wykonać? Fe? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Anna Re: Spadek parametrów krwi? Do analityka lub leka IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.04, 09:52 czy ktoś mógłby mi odpowiedzieć? bardzo proszę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doki Re: Spadek parametrów krwi? Do analityka lub leka IP: *.97-201-80.adsl.skynet.be 27.01.04, 10:06 Anemii z definicji nie mialas i nie masz- poziom hemoglobiny jest nadal ok. Hb spadla 0 7.5%, Hct o 9%, RBC o 10%. Mozliwe wytlumaczenia to: 1. krwawienia. Jesli np. pierwsze oznaczenie bylo robione na krotko przed miesiaczka, a drugie krotko po miesiaczce. Czy masz powody, by podejrzewac np krwawienie z przewodu pokarmowego? (krew bys zauwazyla, ale np smoliste stolce). 2. gospodarka wodna. Takie wahania wynikow daja sie wytlumaczyc takze tym, ze pierwsze oznaczenie bylo robione rano na czczo, a drugie po wypiciu np duzej szklanki herbaty. Zmierzam do tego, ze nie jest wcale powiedziane na podstawie li tylko badania krwi, ze cokolwiek Ci dolega. Poziom zelaza oznaczyc mozna, bo niedobory zelaza sa dosc powszechne, zwlaszcza u kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Spadek parametrów krwi? Do analityka lub leka IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.04, 10:51 Serdecznie dziękuję i pozdrawiam :) Anka Odpowiedz Link Zgłoś