Dodaj do ulubionych

Wypadające włosy

09.02.10, 22:44
Czy ktoś może zna sposób na zmniejszenie ilości wypadających włosów
(przyjmuję różne preparaty na ich wzmocnienie ale i tak to nie
pomaga), co roku w środku lata i zimą wypadają mi ich kłęby a
wyobraźcie sobie minę męża, który pod panierką kotleta znalazł ich
kilka;) dobrze, że nie zaprosiłam teściowej na obiad;)
Obserwuj wątek
    • sandra445 Re: Wypadające włosy 09.02.10, 23:09
      Tez uzywam roznych preparatow jako tabletki i szampony czy odzywki jednak zmiany
      szmponow i odzywek wywolywaly u mnie lupiez. Teraz sama niewiem po tabletkach na
      pocztku byl efekt a potem "przeminelo z wiatrem" Teraz sama zastanawiam sie
      czego uzyc. A tak na marginesie zdrowe i mocne wlosy mialam tylko wtedy gdy w
      ciazy bylam :-D
    • artur737 Re: Wypadające włosy 09.02.10, 23:43
      Dobrym sposobem jest udanie sie do dermatologa, bo przyczyna wypadania wlosow
      moze byc jak najbardziej medyczna.
      • replica1 Re: Wypadające włosy 10.02.10, 16:26
        wypadanie włosów może być objawem niedoboru żelaza lub zaburzeń hormonalnych.
        • 1uiza-w-ogrodzie Re: Wypadające włosy 10.02.10, 22:56
          przyczyn wypadania wlosow moze byc wiecej niz ludzi na ziemi. Glownymi
          przyczynami sa: genetyka, odzywianie, chemia, alkohol (kazdy pijak jest lysy),
          palenie papierosow, brak snu no i oczywiscie stresy. Artur, pominelam cos?
          • jerry2507 Re: Wypadające włosy 14.02.10, 08:23
            "(kazdy pijak jest lysy)", ciekawe spostrzeżenie, nie zauważyłem, choć mam z nimi do czynienia dość często.
            Sukcesów w diagnozowaniu - pijaków.
    • brak.slow Re: Wypadające włosy 11.02.10, 01:58
      jesli to nie są problemy ze zdrowiem od wewnątrz, czyli hormony, niedobory
      witamin i mineralow itd itd, przebyte choroby, STRES, ciąża, branie leków,
      kuźwa.... przyczyn jest tyle ze moglabym wymieniac w nieskonczonosc....
      odstaw farby do włosów, szampony sklepowe, zwlaszcza te z dlugim skladem, to
      jest sama chemia, "odzywki" bo to nie sa odzywki tylko chemiczna maź ktora
      zniszczy Ci wlosy jeszcze bardziej.
      kup czarną rzepę na targu i wycysnij sok, np przez sokowirówkę. to jedyne co mi
      pomogło. a wypadaly po farbie
      • cortyzol Re: Wypadające włosy 12.02.10, 11:42
        Proponuje Zincas Forte. Jedna tabletka dziennie w obiad.Nie stosować razem z
        żelazem, Wit C.
    • filipsia Re: Wypadające włosy 16.02.10, 19:39
      Mnie osobiście pomogło jedynie obcięcie włosów na krótko i wcieranie ampułek Revalid- wypadanie ustało po miesiącu
      • kinga.only Re: Wypadające włosy 15.03.10, 23:29
        Dlaczego obciecie..?? Zastanawia mnie to, bo przeciez wiadomo ze wlosy rosna od
        cebulki a nie od koncowek.... chyba ze mialas na tyle dlugie i ciezkie, ze
        cebulki nie utrzymywaly bo byly nadmiernie obciazone... Ja chyba podjelabym
        proby ratowania iwzmacniania cebulek, bo nie odwazylabym sie sciac wlosow :(
    • klementynka.5 Re: Wypadające włosy 18.02.10, 01:19
      Wcierki z czarnej rzepy, placenta, cynk w tabletkach, witB. Mnie
      pomogło.
    • klementynka.5 Re: Wypadające włosy 18.02.10, 09:10
      I herbatka z pokrzywy - o tym zapomniałam.
    • artur737 Re: Wypadające włosy 26.02.10, 14:39
      Wlosy tez wypadaja czesciej kiedy poddawane sa nadgorliwej obrobce przy ktorej
      cebulki sa pociagane. Wlosy nie lubia byc pociagane.
      Czyli moze to byc zaplatanie warkoczykow, lokowek, agresywne czesanie itp.
      • minniemouse Re: Wypadające włosy 01.03.10, 06:19
        alkohol (kazdy pijak jest lysy),

rzeczywscie dosc odwazne stwierdzenie.
        wystarczy popatrzec po niektorych glowach panstwa (Jelcyn), politykach,
        celebrytach (Mel Gibson, na przyklad) zaawansowanych alkoholikach zeby zauwazyc
        ze czupryny maja zupelnie bujne jak ilosc spozytego i spozywanego alkoholu.

Minnie
    • porciait Re: Wypadające włosy 15.03.10, 17:11
      Ja osobiście biorę vitapil.
      Mnie pomaga.
      Jeżeli tych włosów tak dużo wypada to może trzeba udać się do lekarza i zrobić
      wyniki.
      Na pewno zadbać też o dietę i wyeliminować stres.
      • kinga.only Re: Wypadające włosy 15.03.10, 23:32
        Dziala? Ile juz bierzesz czasu i ile musialo mminac zeby byly widoczne jakies
        efekty?
        • mi.ka.n Re: Wypadające włosy 16.03.10, 08:58
          Mnie witapil,merc- special ,skrzyp nic nie pomagaja.Juz jestem prawie łysa.
          • onelupa Re: Wypadające włosy 16.03.10, 20:52
            musisz zrobic sobie komplet badan i isc do lekarza skoro takie tabletki ci nie
            pomagaja!!
        • porciait Re: Wypadające włosy 16.03.10, 11:17

Biorę dwa miesiące i widzę dużą poprawę.A trzeba brać systematycznie ze trzy
          miesiące.
          A wracając do ,,bujnych" włosów .Silvio Berlusconi też ma włosy ,ale nie dzięki
          naturze ...
          • kinga.only Re: Wypadające włosy 21.03.10, 23:20
            Ja zaobserwowalam najszybciej po miesiacu przyjmowania preparatu pierwsze
            efekty. A moze chcialam je dostrzec i dlatego widzialam :) W kazdym razie 2 mies
            to i tak szybko , mowi sie ze widac po 3 dopiero.
    • maximma Re: Wypadające włosy 22.03.10, 15:01
      Mnie merz special służył-zahamował wypadanie. Ale co zrobić zeby
      włosy zaczęły odrastać?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka