Dodaj do ulubionych

Chirurg w warszawie

28.04.10, 16:35
Witam. Muszę wyrwac sobie ząb. Słyszałem że o wiele lepiej iść z tym do
chirurga nić do dentysty. Moglibyście polecić jakiegoś chirurga z warszawy
który wykonywał by takie zabiegi? Z umową z NFZ. Probowałem się dodzwonić do
warszawskiego oddziału NFZ aby zdobyć informacje, ale tam ciągle zajęte albo
nie odpowiada... od deóch dni tak jest... odłożyli słuchawkę?
Obserwuj wątek
    • pct3 Re: Chirurg w warszawie 28.04.10, 17:04
      odłożyli słuchawkę?

nie, pracują.

To jest stałe, niepojęte pytanie, dlaczego nie można się gdzieś dodzwonić.
      Do rejestracji przychodni, do urzędnika funduszu, do urzędnika ZUS, do jakiegokolwiek innego urzędnika, do kina, do sklepu, do warsztatu?

Po prostu: istnieją miejsca, gdzie ISTOTĄ pracy jest odbieranie telefonów, są to rozmaite call-center. Są też miejsca gdzie KLUCZOWĄ składową pracy jest odbieranie telefonów i potem przetwarzanie danych z rozmów: tu oczywisty przykład to dyspozytornie ratownictwa medycznego. W takich miejscach siedzą ludzie których GŁÓWNYM zajęciem jest odbieranie telefonów.
      W każdym innym miejscu odbieranie telefonów jest jednym z obowiązków, obok szeregu innych. Jeżeli w rejestracji przychodni jest jedna pielęgniarka, która obsługuje gabinet zabiegowy, "okienko", 2 gabinety lekarskie i jeszcze 2 linie telefoniczne, to te 2 linie mogą być w ogóle nie odbierane.
      Jeżeli urzędnik w NFZ ma na dany dzień do zatwierdzenia 200 aneksów do umów o refundację recept, 40 aneksów do umów o świadczenie usług, przy biurku petenta i czterech innych w kolejce, to też nie odbiera telefonu.
      Jeżeli w warsztacie jest dwóch pracowników, jeden poszedł do magazynu po części a drugi jest w połowie rozbiórki skrzyni biegów, to też nie odbiera telefonów.
      Niepojęte jest dla mnie oczekiwanie ludzi, że telefony będą odbierane natychmiast w miejscach innych niż call-center i dyspozytornie numerów alarmowych.
      Ja nie oczekuję tego nigdy. Rozumiem, że zawsze będą mieć pierwszeństwo petenci fizycznie obecni w miejscu do którego próbuję się dodzwonić. I że osoba która tam pracuje może mieć poza tym na teraz 20 innych spraw.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka