IP: *.biaman.pl 03.03.04, 12:34
Dermatolog na naczynka zalecił przyjmowanie tabletek Detralex dwa razy
dziennie po jednej. Tabletki są dość drogie dlatego przyjmuję po jednej
dziennie. Zastanawiam się czy dobrze robię. Jeśli nie mogę brać tyle ile
zalecił mi lekarz to może lepiej wogóle nie brać. Czy można te tabletki
dzielić?
Obserwuj wątek
    • mary_ann Re: Detralex 03.03.04, 23:53
      Nawet dwie tabletki dziennie to, o ile sie nie mylę, dawka niższa od zalecanej
      przez producenta. Jedna to juz chyba czyste zawracanie głowy.

Inna rzecz, ze być może cały Detralex to zawracanie glowy, bo rzeczywiście jest
      to bardzo drogi lek, a wg "Podrecznego leksykonu leków" zalicza się do
      preparatów "o słabo udokumentowanym działaniu". Osobiscie nie znam nikogo, komu
      by pomógł, ale moze masz inne doświadczenia.
    • lilimarlene1 Re: Detralex 04.03.04, 11:41
      Przyjmowałam Detralex 2 razy dziennie przez trzy miesiące mając zapaleniu żył.
      Zmniejszyły mi się również pajączki na udach i znikneły naczynka na twarzy.
      Chirurg szpitalny,który polecił ten lek,wyrażął się bardzo pochlebnie o jego
      działaniu.
      Lili
      • Gość: Maria Re: Detralex IP: 213.199.253.* 04.03.04, 13:00
        W związku z niewydolnością żylną kończyn dolnych, chirurg naczyniowy przepisał
        mi Detralex i jestem bardzo z niego zadowolona. Początkowo kazał brać po 3
        pastylki dziennie. Jak mi się poprawiło polecił brać jedną pastylkę dziennie.
        O ile mi wiadomo, to leków które nie są dzielone kreską na pół nie powinno się
        dzie dzielić.
        Polskie odpowiedniki są znacznie tańsze, ale niestety nie są tak skuteczne.
        Sama pprosiłam lekarza o przepisanie ew. tańszego leku i po braniu przez ok. 2-
        ch miesięcy, wróciłam z powrotem do Detralex-u.
        Pozdrawiam - Maria
        • Gość: justy Re: Detralex IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.04, 21:54
          piszesz o polskich odpowiednikach detralexu. nie ma takich.

jest tylko 1 preparat o taki samym składzie- grecki Pelethrocin. o 10 zł
          tańszy. na mnie działa tak samo skutecznie ja Detralex.
    • magda010 Re: Detralex 04.03.04, 13:20
      A ja biore detralex na hemoroidy i jest widoczna, pierwszy raz od dawna
      poprawa. Co prawda konska dawka, bo przez 3 dni 6 tabletek i przez 4 dni 4
      tabletki. Ale zarabiscie dziala.
    • agnieszka_lll Re: Detralex 04.03.04, 15:19
      Cześć.
      Brałam Detraleks 3 x dziennie po jednej tabletce przez około 5 miesięcy. Brałam
      to razem z Aescinem i witaminą C. Przepisano mi to po operacj kolana i pomimo
      tego ,że dawki były wysokie i trwało to długo - moja cera naczynkowa nie
      poprawiła się. Wydaje mi się, że najlepiej na naczynka robią maseczki i kremy z
      wyciągiem z kasztana.
      Pozdrawiam serdecznie.
    • Gość: Basia Re: Detralex IP: 82.139.131.* 04.03.04, 22:13
      Dziękuję Państwu za odpowiedzi.
    • barbixx Re: Detralex 06.03.04, 08:58
      mozecie powiedziec ile one kosztują i na ile starcza opakowanie? z gory dzieki.
      • justy1 Re: Detralex 06.03.04, 11:13
        30 tabl za 39-48zł
        60 tbl za 79-90zł
        • Gość: bubu Re: Detralex IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 06.03.04, 12:17
          Witam,
          chciałabym Wam polecić inny lek - znacznie skuteczniejszy od Detralexu i można
          go kupić w aptece bez recepty. Preparat nazywa się Cyclo 3 Fort. Jest bardzo
          bezpieczny - mozna go podawać kobietom w ciązy od 1-go trymestru. Złagodzenie
          objawów powinno być widoczne już po miesiącu kuracji.
          Dostępny jest po 30 kapsułek - cena 30,86 - 33,98 zł. Zażywa się po 2 kapsułki
          x 1 dziennie, lub 1x2 dziennie.
          Pozdrawiam i czekam na Wasze opinie.
          ps. u mnie efekt widać było po pierwszym opakowaniu :)
          • doomicella Re: Detralex 06.03.04, 17:07
            Moja znajoma, zaufana pani magister poleciła mi ESCEVEN, żel i tabletki. A
            wiele razy spotkałam się z opinią, że najlepszy na problemy naczynkowe jest
            zwykły, poczciwy i tani RUTINOSCORBIN.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka